Komplett salgsoppgave

Skautangveien 59

5 650 000 kr
77 m²
3 soverom
Her det mange fine uteplasser!
Her det mange fine uteplasser!
Kart
Del
Tjøme/Skautangen
Familievennlig fritidseiendom med 1,3 mål tomt på attraktive Skautangen. Båtplass og gangavstand til nydelig strand
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  5 650 000 kr
 • Omkostninger
  142 250 kr
 • Totalpris
  5 792 250 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  77 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  77 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  73 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En koselig og idyllisk beliggende fritidseiendom på Skautangen.
Hytta er oppført i 1970 og er svært innholdsrik med god plass for hele familien! Her er det en underetasje med entré, toalett, bad, soverom og bod - utenfor er det en hyggelig terrasse på 22 kvm. Et fantastisk sted å tilbringe morgenen med nydelig utsyn til vakker og uberørt natur.
På hovedplan er det entre, bad, 2 soverom, kjøkken og stue. Fra stuen og det ene soverommet er det utgang til sørvestvendt platting. Fra platting er det sjøgløtt mot syd.
Hytta har båtplass i felles bryggeanlegg, hvor det også er tilgang på nydelige badestrender og badeflåte i tilknytning til bryggeanlegget i gangavstand fra hytta. Biloppstilling på egen tomt.
Her kan man nyte vel fortjente ferie- og fridager–kun ca. 1,5 times kjøring fra Oslo.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skautangveien 59, 3145 TJØME
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 207, bruksnummer 4, festenummer 34, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 77 kvm
BRA-i:
Fritidsbolig:
Underetasje: 16 kvm: Èntre, kjøkken, stue, bad og to soverom
1. etasje 61 kvm: Éntre, toalettrom, bad og soverom
Åpent areal:
Fritidsbolig:
Underetasje: 22 kvm: Terrasse
1. etasje 51 kvm: Platting 46 kvm. og veranda på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2024 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Bod, gang, krypekjellere og deler av entré i underetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde. Deler av boligen er ominnredet i ettertid i forhold til fremlagte byggetegninger. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk. Det er innredet et soverom i underetasjen som opprinnelig er byggemeldt som bod. Videre er det i hovedetasjen laget bad der en av soverommene var, samt åpnet opp en bod for å få større soverom.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Frittliggende fritidsbolig fra 1970. Fritidsboligen er oppført med grunnmur av lettklinkerblokker og sparesteinsmur og gulv mot grunn av tre- og betongkonstruksjon. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med blikkplater. Ytterdører med profilert flate og gassfelt fra byggeår. Vinduer med karmer/rammer av tre med ett-og to-lags glass fra byggeår, 1998 og 2023. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Det registreres fukt i begrenset område i vegg og gulv i stue. Det er utført fuktmåling med pigg i treverk. Det ble registrert forhøyede verdier. Årsak må avklares og fuktskade må utbedres.
- Etasjeskiller: Det er merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til: 35 mm. i soverom underetasje, 33 mm. i stue og 22 mm. i soverom 1. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.
TG2:
- Bad 1. etg.: På bad bør det etableres mekanisk avtrekk i yttervegg og tilluftsspalte under dør for god ventilering av rommet. Dør til bad går tregt og bør justeres. På bad settes TG2 for å fremheve risiko ved å ikke ha gulv- og veggmembran. Krever forsiktighet ved bruk av vann, og fortsatt bruk av dusjkabinett.
- Bad underetasje: TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av rommets tilstand. Det er ikke benyttet membran/tettesjikt på vegger og gulv. Dusjing foregår rett på treverk/panel. Det ble foretatt fuktmåling med pigg i treverk/panel i dusjsonen med egnet instrument og det ble registrert forhøyede verdier.
- Kjøkken: Innredning har slitasjer i enkelte fronter og benkeplater. Gulv har slitasjer. Ventilator anbefales montert.
- Toalettrom i underetasje: Rommet bærer preg av alder/slitasje. Ingen ventilasjon.
- Øvrige rom: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Dørblad mangler mellom entre og soverom 1. Det registreres fuktskjolder i stuetak som mest sannsynlig har sin årsak i tidligere lekkasje.
- Rom under terreng: TG 2 er valgt på grunn av slitasjegrad. Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Ventilasjonen er vurdert til å ikke være tilstrekkelig. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument hvor det ble registrert forhøyede fuktverdier. Det ble i tillegg konstatert stor glipe mellom gulv og vegg på soverom og fuktskader i gulv/veggkonstruksjonen kan ikke utelukkes.
- Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Krypekjeller har tilsig av fukt i grunn. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn.
- Loft: Det er ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloft. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet.
- Skorstein i hytta: Inspeksjon/rapport med registrerte avvik fra brann/feiervesen legges til grunn for vurderingen av pipen/ildsted. Avvik er ikke utbedret.
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i fritidsboligen.
- Konstruksjon: Kledning har stedvise slitasjer og enkelte begynnende råteskader. Eksempelvis ved trapp mot nord og vegg mot sør ved soverom 2. Glipe mellom kledning og pipe ved utvendig ildsted. Risiko for fukt/fuktinntregning i konstruksjonen.
- Yttertak: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er observert skader/symptomer på skader i stue. Takkonstruksjonen er vurdert til å ha mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Nedløp er stedvis manglende og snøfangerutstyr er ikke etablert.
- Veranda: Rekkverk er for lavt og åpning i rekkverk er for store i henhold til dagens forskrift. Liten avstand mellom utvendig overflate/gulv og innvendig gulv/konstruksjon. Uheldig pga. faren for vanninntrenging. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er observert tegn på lekkasjer/fuktighet i bod under veranda.
- Platting: Stedvis løs skifer og for lavt rekkverk i henhold til dagens krav.
- Grunnmur: Det registreres sprekker i naturstein utvendig og avskalling av mur/betong på grunnmur innvendig.
- Drenering: Takvann er kun ledet til terreng og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Stedvis lite terrengfall og fall på platting/veranda vekk fra grunnmuren. Konsekvens er økt fuktbelastning av grunnmuren og underetasjen. Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen og krypekjeller. Dreneringen er nedgravd og skjult. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i
underetasjen og krypekjeller som tilsier funskjsonssvikt. Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.
- Vann/avløpsledninger er ikke vinterisolert og ligger stedvis over terreng. Noe som vil forkorte levetiden.
Det er gitt 2 TG2 på grunn av slit og elde i tillegg til 2 TGIU. Det henvises til tilstandsrapporten for disse forhold.
Selger opplyser:
- Underetasjen er fuktig om våren, i starten av sesongen
- Hytta hadde stokkmaur som ble fjernet ca. 2002 av forrige eier. Det er spor etter mus i hytta om vinteren.
- Lys i kjøleskap virker ikke.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Moderniseringer og påkostninger

Det var noe råte rundt vinduer og i kledning i yttervegg mot øst. Denne veggen, inklusive nytt panel og nye vinduer, ble renovert februar 2024 av Langved Blikkenslagerverksted AS, Tjøme. Terrasse mot øst er ny inklusive fundament og rekkverk.
Det ble byttet toalett i underetasjen i 2022. Det er gjort diverse overflatebehandling med maling av vegger ved egeninnsats. Etter el-tilsyn august 2022 ble anlegget utbedret med ny kurs og varmtvannsbeholder.
Det ble lagt nytt tak og skiftet noen vinduer ca. 1998 når forrige eier overtok.

Standard

Skautangveien 59 er en fritidseiendom, oppført i 1970, den går over to plan og har en spennende planløsning.
I underetasjen er det entre, soverom, toalett og bad fra byggeår. Her er det fliser på gulvet og panel på veggene. Badet inneholder vegghengt servant og dusj med forheng. Utgang fra entre til østvendt terrasse på ca. 22 kvm.
På hovedplan er det entre med nordvendt veranda på utsiden, ca. 5 kvm. , kjøkkenet har innredning fra 2004 fra IKEA med heltre benkeplate og flere skap og skuffer. I denne etasjen er det 2 soverom, hvor det ene soverommet har utgang til sørvestvendt platting på 46 kvm. Badet er fra ca. 1998 og inneholder vegghengt servant, speilskap, dusjkabinett med skyvedør og gulvstående toalett. Koselig stue med utgang til lun og solrik platting hvor deilige sommerkvelder kan nytes til det fulle.
Hytta har båtplass i felles bryggeanlegg, hvor det også er tilgang på nydelige badestrender og badeflåte i tilknytning til bryggeanlegget.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger: kjøleskap og komfyr i den stand de er ved overtagelse. Senger i hovedetasjen. Smijern utemøbler og parasoll. Hjørneskap, kommode, gulvtepper, taklampe stue og fastmonterte lampetter. Husgeråd i skap og skuffer på kjøkken med noen unntak.
Hytta ble rengjort i forbindelse med salget og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luker i vegger.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført feiing og tilsyn med fyringsanlegget den 15.08.2019. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- 1. etg.: Peisspjeld i åpen murt peis sitter fast(dette må løsnes for justering av trekk (gradering 1).

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1970. 
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Soverom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod på byggetegningen fra kommunen og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/207/4/34:
02.07.1970 - Dokumentnr: 3193 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse i henhold til festekontrakt som følger vedlagt salgsoppgaven.
02.07.1970 - Dokumentnr: 3193 - Festekontrakt - vilkår
Festetid: 99 år
Årlig avgift kr. 7.285,-,- Leien kan reguleres.
Bestemmelse om bebyggelse og overdragelse av kontrakten.
Gjelder denne registerenheten med flere
Festekontrakten ligger vedlagt salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
Hyttefeltet har særegne bestemmelser om utleie. Utleie av hytte bør begrenses til et utleieforhold i løpet av sesongen. Det er hytteeiers plikt å påse at leietakeren er blitt gjort kjent med reglene for feltet. Det er forbud mot bortleie eller salg til foreninger og lignende og dette har i alle år blitt respektert. Slik utleie eller salg vil heller ikke i fremtiden bli godtatt.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Skautangen Vel som fester området med brygge og strand. Det er en båtplass til hver hytte (max. 22 fot innenfor moloen og ellers kan man ligge utenfor moloen med bøye. Vellet arrangerer dugnader i fellesområdene vår og høst.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hyggelig og flott beliggende fritidseiendomi det attraktive hytteområde på Skautangen - solrikt på vestsiden på Tjøme. Dette danner en naturlig ramme for «det gode hyttelivet» i skjærgården, med sol, sjø og fredfull natur med rikt fugleliv, på og rundt eiendommen.
Hytta har båtplass i felles bryggeanlegg, hvor det også er tilgang på nydelige badestrender og badeflåte i tilknytning til bryggeanlegget.
Det er bilvei helt frem til hytten med parkering på egen grunn. Eiendommen ligger med usjenerte grøntområder mot øst og syd med yrende dyreliv og vakker natur. Her ligger du vestvendt med sol fra tidlig morgen til sene kvelden på sommeren. En koselig fritidseiendom hvor en kan senke skuldrene og nyte vel fortjente ferie- og fridager – kun ca. 1,5 times kjøring fra Oslo.
Nærområdet har et mangfold av opplevelser og rekreasjonsmuligheter. Sjøen og skjærgården med Færder nasjonalpark byr også på fantastiske naturopplevelser - med kajakk eller motorbåt ligger perlene på rekke og rad. Spektakulære turområder på Moutmarka, Verdens Ende og Hvasser ligger på Tjøme. For den golfinteresserte er det en 9-hulls golfbane på Tjøme. Ønsker man andre sports aktiviteter finnes det ridesenter på Verdens Ende, tennis - og fotballbane på Ormelet samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug. Når man skal handle har Tjøme sentrum mange tilbud, her finner man matvareforretninger, Maxbo forretning, apotek, frisør, interiørforretning, klesforretninger, vinmonopol med mer. Vil man ut å spise så finner man sommeråpne restauranter på Hvasser - kun en hyggelig båttur unna. Ellers kan man også sykle bort til den populære restauranten 8-glass. Året rundt kan man spise på Havna Hotel og på Verdens Ende. Engø Gård Hotell & Restaurant er også verdt et besøk.
Tjøme i Færder kommune er et av Norges mest besøkte sommerparadiser. For dem som bor her året rundt, er det godt å vite at Tjøme flere ganger har blitt kåret til Vestfolds beste bosted.
Tjøme består av øyene Tjøme med Verdens Ende, Brøtsø og Hvasser – i tillegg til de mange øyene som utgjør kanskje Norges vakreste skjærgård og en del av denne utgjør Nasjonalparken. Det er ca. 4.500 innbyggere i kommunen. Med sine 2.500 fritidsboliger mange-dobles dette tallet om sommeren

Adkomst

Etter Vrengen bro følger man Vestveien til Mølledammen. Ta til høyre ved leilighetskomplekset på høyre hånd. Følg veien ned til sjøen og videre opp bakken. Det er bom inn til hyttefeltet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 1.372,9 kvm. Fritidseiendommen ligger flott integrert på en naturtomt som igjen ligger svært solrikt til på Tjømes vestside. Åpen furuskog med blåbær, tyttebær og villbringebær på tomta.
Her er det gode solforhold med sol fra tidlig morgen til kveld. Fra terrassen er det gløtt av sjø mot sør. Hytta ligger flott til med ubebygde områder i både øst og sør. Her kan du virkelig trekke deg tilbake og nyte stillheten til det fulle. Det er en liten rusletur ned til båtplassen og nydelige strender. En egen velforening sørger for god organsiering av vei, parkering, brygger og strandområdet.
Kommunen opplyser at noen av tomtegrensene er usikre. Areal er dermed ca. angitt og avvik fra kart kan forekomme.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 7.285,- pr. år. Avgiften er indeksregulert og eieren har i henhold til festekontrakten rett til å kreve revisjon av avgiften hvert tredje år.
Festeavtalen utløper i 2069. 
Grunneier er Bernt-Johann Bryde.
Spesielle betingelser om tomtens bruk:
Tomten må ikke nyttes til andre formål enn hytte. Det må ikke drives forretningsvirksomhet, kafe eller sjenerende utleie av hytten ol.
Festeren har ikke rett til bortleie eller salg av hytten til foreninger, klubber ol. hvor hytten vil bli bruk til et vekslende antall personer.
Festekontrakten følger vedlagt salgsoppgaven.
Regler for bebyggelsen som følger av festekontrakten:
Husene skal plasseres i terrenget slik at de ikke ligger i veien for hverandre for utsikt og sol. Gjelder også ved tilbygg. Husene får ikke vinduer på baksiden direkte mot nabohus (har blitt gitt dispensasjon i særtilfeller). Området skal være gjerdefritt (hekker og steinmur godtas som maks 80 cm høye). Spesielle regler vedrørende trefelling på området. Hyttene skal ha samme utvendige trepanel med fuget og malt teglstein i pipen. Det foreligger et kart over godkjente farger på Skautangen. Hvitt er kun tillatt på vinduer og vindski. Det er enighet om byggestopp i skoleferien (8 uker fra St. Hans). Spesielle regler for bryggeanlegget.
Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 15.231,- i år 2024 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI.  
Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Parkering på egen eiendom og gjesteparkering tilhørende området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen er knyttet til felles private vann- og avløpsledninger som eies av LARS Vann og Avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til: byggegrense, fritidsbebyggelse- nåværende og strandlinje sjø.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.436,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1.285 kwh. pr. år. (selger opplyser at hytta har vært lite i bruk)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.318,-.
Velavgift inkludert avgift for båtplass er kr 3.500,- pr. år. Vann og avløpslaget har årsavgift på ca. kr. 3.500,-. Veiavgift til veifellesskapet er kr. 1.250,- for 2022.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 854.918,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.792.250,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring. For hytter er prisen på Hyttepakke Tryg kr 12.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thordis Charlotte Aksland og Lena Kristine Aksland Møller

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 6.500,-
Oppgjør: kr 5.500,-
Markedspakke: kr 17.200,-
Visninger: alle inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0084/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2284

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.