Komplett salgsoppgave

Artillerivollen 45

4 990 000 kr
201 m²
3 soverom
Velkommen til Artillerivollen 45!
Velkommen til Artillerivollen 45!
Kart
Del
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Tomannsbolig over to etasjer med sentral beliggenhet på Grim - Mulighet for hybel - Solrike uteplasser - Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  125 920 kr
 • Totalpris
  5 115 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  201 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding innen kl. 14:00 samme dag.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Artillerivollen 45!
Dette er en innholdsrik tomannsbolig over to plan med tilhørende garasje. Boligen kan bl.a. by på to stuer, to soverom, to soverom, tre bad, tre kjøkken, hyggelige uteplasser og godt med lagringsplass. Nåværende eier har etablert hybel i 1 etasje. I tillegg er kjelleren innredet (ikke godkjent til varig opphold). Boligen er modernisert og oppusset de siste årene og har mange bruksmuligheter, alt etter behov.
Boligen har en sentral beliggenhet på Grimsmyra i naturskjønne og barnevennlige omgivelser. Det er kort avstand til tur- og treningsmuligheter, og flotte Ravnedalen. Ca. 10 min til fots fra Kvadraturen med alt av servicetilbud. I tillegg ligger Grim Torv like ved med dagligvarebutikk, bakeri, pizzabakeren m.m.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Artillerivollen 45 , 4616 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 151, bruksnummer 50, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruksareal: 222 kvm
Totalt primærrom: 201 kvm
Primærrom:
1. etasje 79 kvm: Entré/gang, tre soverom, bad, kjøkken, stue.
1. etasje 122 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom, 2 bad. Hybel: Stue/kjøkken, bad, 2 soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 21 kvm: Innglasset terrasse, bod/garderobe.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2023 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se pkt. ferdigattest for mer informasjon agående rom.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt grunnmur på hoveddel og lettklinkerblokker på tilbygget. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak har valmet takkonstruksjon tekket med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten og selgers egenerklæringsskjema.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
Kjøkken - hybel 1. etg: Det er ikke etablert komfyrvakt. Komfyrvakt må etableres mht alder på kjøkken. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
Kjøkken - kjeller: Det er ikke etablert komfyrvakt. Komfyrvakt må etableres mht alder på kjøkkenet. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
Rom under terreng: Misfarging og fukt registrert på skillevegg mot soverom i leiligheten. Fuktskader må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000. Sjablongmessig prisanslag settes for videre undersøkelser. Merkostnader for utbedringer må påregnes.
Elektrisk anlegg: Det registreres misfarging på kabel til den ene berederen i krypkjeller. Det er løse ledninger nede i kjelleren, strømførende kabel trukket gjennom den ene døren til soverom kjeller. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
Brannskiller: Det er registrert mangler og avvik i de brannteknsiske forholdene, som krever tiltak og videre undersøkelser. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
Utvendige trapper: Trapp ned fra veranda er bratt og mangler rekkverk. Trappen bør utbedres, rekkverk må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
Garasje: Garasjen har setningskader med større sprekkdannelser i gulvet. Yttertaket må skiftes grunnet råteskader. Råteskader observert i gesims og taksperr over port. Kostnader for utbedringer må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
TG2:
Bad/vaskerom kjeller: Servantskap har svelling og fuktskader på fronter. Krakelering på servant observert. Sprekker observert på fliser nederst mot gulvfliser i dusjsonen. Elastisk flisfuge i overgangen mellom gulv-vegg må fornyes. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det registreres forhøyede verdier ved fuktsøk, noe som ikke er unormalt ved dusj direkte på vegger og gulv. Mht skader på fliser og manglende fallforhold bør tett dusjkabinett benyttes frem til rommet skal oppgraderes i sin helhet. Det er ikke etablert tilstrekkelig fallforhold på gulvet, ansamling av vann mot sokkellist ved vanntes
Bad/vaskerom 1.etg: Sluk under dusjkabinett/hjørnekar er ikke kontrollert grunnet manglende tilkomst. Det er ikke etablert tilstrekkelig fallforhold på gulvet frem til dusjkabinett/hjørnekar. Avrenningsspalte fra innebygd toalettsisterne mangler, hakk i servant observert. TG2 settes også grunnet alder på overflater og tettesjikt. Oppgradering av rommet må generelt forventes.
Bad/vaskerom hybel 1.etg: Det registreres bomlyd under flere fliser eksempelvis foran servantskap. Fliser bør limes bedre til underlaget.
Kjøkken hybel 1.etg: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Kjøkken kjeller: Rustangrep på kjøkkenventilator observert innvendig i skap. Kjøkkenventilator fungerer fint ved funksjonstestet. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Løse fliser/bom registrert på flere fliser. Fliser bør limes tilstrekkelig til underlag, fuger må samtidig fornyes stedvis.
Kjøkken 1.etg: TG2 settes på de vann- og avløpsrør som har lang brukstid. Gulvoverflater bærer preg av alder og slitasje. Sprekk i hjørnet på platetopp observert. Ny platetopp må påregnes innen rimelig tid grunnet alder og skader. Enkelte bruksmerker observert på benkeplate.
Øvrige rom 1.etg: Gulvoverflater bærer preg av alder og slitasje. Oppgradering/overflatebehandling må forventes.
Øvrige rom hybel 1.etg: Det må ventileres bedre på soverom. Betydelig med svertesopp på vindu.
Rom under terreng: Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilasjon av stuen i leiligheten. Bomlyd registrert på flere fliser i gangen mot kjøkken. Fuger må fornyes stedvis samme sted.
Krypekjeller: Det observeres fukt og soppdannelser i ytterhjørnet. Det er redusert inspeksjonsmuligheter grunnet lagrede gjenstander. Lagrede gjenstander/organiske materialer bør ikke lagres direkte mot gulvet eller vegger. Vindtett plater under bjelkelag bør festes bedre mht trekk/kulde og gnagere.
Etasjeskiller kjeller og 1.etg: Største avvik målt til 25mm fra yttervegg i stuen til vegg mot kjøkken hoveddel. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er
mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
Teknisk-/VVS-anlegg: Varmtvannsbereder har fått TG2 grunnet alder og tilstand av eldre bereder. Ledning med misfarging må videre undersøkes. Varmepumpe installert i 2010. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførte servicer og vedlikehold på pumpene.
P-rom: Kjelleren har en takhøyde lavere enn 2.0 meter flere steder. Avvik fra kravene til rom for varig opphold.
Yttervegger inkl. fasade og konstruksjon: Kledningen på flere sider bærer preg av alder og slitasje. Det er ikke etablert tilstrekkelig luftesjikt bak ytterkledningen stedvis.
Dører og vinduer: Vinduer som er av eldre dato har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Vindu i kjelleren bør ferdigstilles utvendig. Vindu på soverom i hybelen har stedvis mye svertesopp. Dør til hybelen og terrassedør stuen fra 1990/1995. TG2 settes grunnet alder og slitasje på eldre dører.
Yttertak: Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. Yttertak ble kun inspisert fra bakkeplan grunnet manglende tilkomst. Det bør etableres loftsluke i hybel for inspeksjon av råloft. Takrenner over kjøkken har noe sig. Takrenner og nedløp er aldringspreget og må påregnes oppgradering innen rimelig tid.
Veranda: Veranda er nyere oppført, rundt 2018 ifølge selger. Rekkverk er under dagens gjeldene forskrift på 1.0meter, 0,9meter målt.
Terrasser: Det registreres enkelte råteskader på flere skjøter. Terrassen er under overflatebehandling på befaringstidspunktet.
Grunnmur: Noe avskallinger observert på mur utvendig mot terrassen. Sprekker observert på grunnmuren flere steder i kjelleren på soverom leilighet. Sprekker er tettet og overflatebehandlet, ingen oppsprekking siden oppussing. Setninger trolig årsaken fra tidligere, forholdet virker å stabilisert seg basert på overflatebehandling.
Utdrag fra egenerklæringsskjema:
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen for 5 år siden, ikke i de siste år. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet.
Kjeller ikke godkjent for beboelse, hele kjeller er innredet i nyere tid med drenering, rør og elektrisk. m.m.

Standard

Boligen kan by på følgende:
Stue:
Boligen har totalt to stuer, hovedstue og tv-stue (i dag benyttet som hovedsoverom). Stuen har bl.a nytt parkett og utgang til uteplass med overbygg. Hovedstuen har også parkett på gulv og downlights i himlingen. Det er åpen kjøkken/stue løsning med naturlig sonedeling og plass til en større spisegruppe. Det er også satt inn varmepumpe i stuen. Stuen er romslig og har gode møbleringsmuligheter.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med kjøkkeninnredning fra Sørlandskjøkken. Kjøkkenet har integrert stekeovn og steketopp. Det er også oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Det er godt med skap- og benkeplass.
Det er også kjøkken i hybelen og i underetasjen med kjøkkeninnredning fra IKEA. Begge har hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr.
Bad:
Boligen har totalt tre bad. To bad i 1.etasje og et bad i kjelleren.
- Badet i kjelleren er oppgradrt i 2012. Hele badet er flislagt og har varmekabler i gulv. Det er dusj på vegg med glassdører, toalett og servantskap med overliggende vask. Det er også opplegg til vaskemaskin.
- Hovedbadet er fliser på gulv og vegger med downlights i himlingen. Det er dusjkabinett, vegghengt toalett og servantskap med overliggende vask. Det er også opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
- Badet i hybelen er iflg. selger oppgradert i 2019. Hele badet er flislagt med varmekabler i gulv og downlights i himlingen. Det er dusjnisje med forheng, toalett og servantskap med overliggende vask. Her er det også lagt opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Oppvarming

Varmekabler på alle bad, kjøkken, gang og hele kjelleren. Varmepumpe og for øvrig elektrisk oppvarming.
Det er eget sikringsskap til kjelleretasjen og innredet hybel i første etasje i tillegg til hoveddel i første etasje.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.09.1935. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er avvik fra opprinnelige byggetegninger. Det er etablert tre soverom i kjelleren samt bad og stue/kjøkken. Videre er det etablert hybel i 1.etasje hvor soverom er gjort om til stue/kjøkken, soverom og kontor er delt inn i to soverom og det er etablert bad. Det er i tillegg etablert wc i hoveddelen. Hovedsoverommet i hoveddelen er betegnet som stue i tegninger.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Hele kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som bl.a. boder, lager, vaskerom og krypkjeller jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/151/50/1:
12.12.1934 - Dokumentnr: 990183 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:4204 Gnr:151 Bnr:50
Gjelder denne registerenheten med flere
17.03.2011 - Dokumentnr: 213048 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 50/100

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1.etasje etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Nåværende eier har satt opp plate/vegg foran inngang til hybel fra hoveddel. Dersom denne fjernes og det etableres dør mellom hoveddel og hybel vil hybel være godkjent, og hybelen vil ikke være søknadspliktig. Slik den fremstår i dag er dette en separat boenhet, og vil kreve godkjenning fra kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie.

Diverse

Eier av seksjon 2 i andre etasje har fått godkjent påbygg av loftsrom med kvist på hver side av boligen til varig opphold og dekker alle kostnader i den forbindelse med evt. nytt tak og etc.

Energimerking

Energikarakter F og oppvarmingskarakter 5 med forenklet energiattest uten detaljering av forbruk, årstall for vinduer og etc.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet sentralt på Grim, beliggende ved Artillerivollen med luftig utsyn over Grimsmyra og bussforbindelse til byen, forøvrig er det kun 1 km til Markens gate som gjør at mange beboere spaserer eller sykler til sentrum. Videre finner du flere fasiliteter i nærområde som Grim Torv med dagligvarebutikk, Pizzabakeren, apotek, bakeri m.m en kort spasertur unna.
Idda idrettsanlegg, Grim skole og flere barnehage ligger like ved. Ett steinkast unna finner du sjarmerende Grimsvollen med egen café og flere lekeplasser. Like utenfor ytterdøren finner du Grimsmyra med stort grøntareal og lekeplass som er under utvikling. Like ved er også populære Ravnedalen park og turområde med café Generalen, kjent for sin velsmakende hamburger og konserter i sommersesongen. Baneheia som grenser til Ravnedalen byr på flotte turområder og badevann, og med kun rett over 1 km til sentrum er du i umiddelbar nærhet til alt Kristiansand har å by på!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Ravnedalen barnehage (0-5 år)
Wergelandsveien barnehage (0-5 år)
Stasjonshaven barnehage Al (0-5 år)
Barne- og ungdomsskoler:
Solholmen skole (1-7 kl.)
Tordenskjoldsgate skole (1-7 kl.)
Grim skole (8-10 kl.)
Videregående skoler:
Kristiansand Katedralskole Gimle
Tangen videregående skole
Kvadraturen skolesenter
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 401 kvm. Tomten er fellesareal.  Eier av seksjon 1 har en eksklusiv rettighet til arealet foran og bak garasjen, se vedlagt dokument i salgsoppgave.

Parkering

Det medfølger garasje. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan nr. 1233 Områdeplan for Grimsmoen datert 03.05.2011. Hensynssone med flomfare.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.131,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, koblingsgebyr for septik, og feiing/tilsyn.
I tillegg kommer gebyr for renovasjon fra Avfall Sør. Normalgebyret for 2023 er kr. 3.925,-. Gebyret kan variere etter husholdning og forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 30.000,- pr. år. I tillegg kommer årlig nettleie. 
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 1.090,- pr. mnd. Boligen er også tilknyttet kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet slamavskiller og eier opplyser at denne tømmes tre ganger i året, og at kostnaden er 1500,- fordelt på to.
Byggforsikring via Frende på ca. 16.000,- pr. år fordelt på begge seksjonene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 934.696,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.364.907,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4.408,- pr år, og er inkludert i kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gordon Natvig

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 10.000,-. Oppgjør: kr 6.000,-. Markedspakke: kr 22.600,-. Visninger: kr 3.500,- for alle.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0159/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kristiansand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.23159

Dato

Sist oppdatert: 31. januar 2024 kl. 14:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding innen kl. 14:00 samme dag.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.