Komplett salgsoppgave

Selmers gate 20

5 400 000 kr
98 m²
3 soverom
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Selmers gate 20!
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Selmers gate 20!
Kart
Del
Strømsø/Nybyen
Stilren og innbydende halvpart av horisontaldelt 2-mannsbolig i 1. etasje. Terrasse. Garasje og carport. Sentrumsnært.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 400 000 kr
 • Omkostninger
  136 170 kr
 • Totalpris
  5 536 170 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  98 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stilren og innbydende halvpart av horisontaldelt 2-mannsbolig i 1. etasje.
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med varmepumpe fra 2023
 • Stilren kjøkkeninnredning med medfølgende hvitevarer
 • Pent flislagt bad med dusjkabinett og gulvvarme
 • Praktisk wc-rom og separat vaskerom med gulvvarme
 • Oppgradert el-anlegg i 2023 (iflg. selger)
 • Vinduer fra 2016/2022 og terrassedør fra 2021. Vinduene ble satt inn under renovering av leiligheten i 2023.
 • Parkering i egen garasje og i egen carport
 • Beliggende i en av de eldste bydelene i Drammen
 • Gangavstand til barnehager, skoler, kjøpesenter og idrettsanlegg
 • Gangavstand til Strømsø torg med bussknutepunkt og togstasjon
 • Kort vei til det meste av servicetilbud og sentrumsfasiliteter Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Selmers gate 20, 3045 DRAMMEN
  Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 510, seksjonsnummer 1

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 102 kvm
  Primærrom (P-rom): 98 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 4 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  98 kvm: Stue, kjøkken, bad, wc-rom, vaskerom, 3 soverom, gang og vindfang.
  Sekundærrom
  1. etasje:
  4 kvm: Bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmurer i mur/betong samt lettklinkeblokker. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående og liggende trekledning (malt i nåværende eiers tid). Halvvalmet tak tekket med takstein. Vinduer i 2-lags glass fra 2016 og 2022 med karmer/rammer av tre. Terrassedør med 2-lags glass fra 2021. Profilert ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Leiligheten er renovert i 2023 med alt av overflater, nytt kjøkken, downlights, vaskerom, dører og vinduer samt nytt vegghengt toalett og dusjkabinett på bad.
  Utvendig trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Takoverbygg med utvendig downlights i tak. Flislagt uteplass i tilknytning til inngangspartiet. Steinbelagt uteplass/adkomstvei. Overbygget uteplass mellom bygningen og garasjen (ikke byggemeldt).
  Stue: Lys stue med god plass til flere soner. Åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet er gjennomgående som gir godt med naturlig lys. Mitsubishi varmepumpe fra 2023. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sydvendt terrasse på ca. 11 kvm. Terrassen ble etablert i nåværende eiers tid. Terrassen har sol fra ca. kl. 08.30 til 17.30 (midtsommerstid) iflg. selger. Videre er det steinbelagt uteplass/adkomstvei til boligens inngangsparti.
  Kjøkken: Stilrent kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Glassplate på vegg ved stekeområde. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående kjøle-/fryseskap, integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, ventilator, komfyrvakt, integrert platetopp og integrert stekeovn. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett (2023) og dusjkabinett. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Wc-rom: Servant over servantskap i sort og glatt utførelse. Speilskap over servant. Gulvstående toalett. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
  Vaskerom: Nedfelt utslagsvask i laminert benkeplate med underskap i hvit og glatt utførelse. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 3: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod. Videre tilgang til krypkjeller via luke i bod.
  Vindfang: Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Oso 194 liters varmtvannsbereder fra 2023, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert i 2023 iflg. selger), plassert i bod.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Vaskerom: Drenering fra fordelerskap er avsluttet inne i veggkonstruksjonen, ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, for lite nivåforskjell på gulv og det foreligger ingen dokumentasjon på rommet.
  - Bad: Manglende drenering fra sisterne, sprukket/ødelagt flis under vindu (vegg), stedvis manglende flisfuger i overgang gulv/vegg, hull etter tidligere innfestninger i dusjsonen (ukjent om tilfredsstillende tettet), veggfestet installasjoner med hulltaking i våtsone (økt fuktrisiko), eldre sluk uten klemring, usikker restlevetid på tettesjikt, ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk, for lite nivåforskjell på gulv og sluk er ikke skiftet ved oppgradering av rommet.
  - Kjøkken: Vannrør er ikke plugget mot varerør.
  - Wc-rom: Blandebatteri til servant er løst og bomlyd i enkelte gulvfliser.
  - Øvrige rom: Ikke tilfredsstillende ventilasjon.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon og ikke observert stakeluke.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Manglende kursfortegnelse og ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999).
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis råteskader.
  - Dører og vinduer: Innsettingsdetaljer rundt enkelte vinduer har mangelfull utførelse.
  - Yttertak: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Grunnmur: Stedvis riss/sprekker (innvendig).
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. estimert alder og symptomer på fuktinnsig i krypkjeller (funksjonssvikt), se rapport for nærmere detaljer.
  - Forstøtningsmurer: Skjevheter.
  - Frittstående byggverk (garasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering etter en forenklet og overordnet vurdering, se rapport for nærmere detaljer.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Wc-rom: Manglende ventilasjon og lekkasje fra avløpsrør under servant.
  - Krypkjeller: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. soppdannelser, råteskader og andre tegn på forhøyet fuktighet, se rapport for nærmere detaljer.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 43 mm i stue/kjøkken.
  - Brann: Manglende røykvarsler(e), utgått brannslukkerutstyr og utettheter rundt rørgjennomføring i etasjeskille i bod (usikkert om utførelse er iht. forskrift).
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder frittstående kjøle-/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Varmepumpe i stue. Gulvvarme på bad, vaskerom og i vindfang. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Denne seksjonen deler røykløp med den andre seksjonen. Det er ikke tilkoblet ildsted i boligen per dags dato. Det gjøres oppmerksom på om ildsted skal etableres, må det gjøres nærmere undersøkelser av pipe og pipeløp. Installasjon av ildsted forutsetter melding til Feiervesenet.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Håndslukkingsapparat er defekt. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.08.1985, som omfatter oppføring av tomannsbolig.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 01.10.1984, for garasje datert 15.01.1985 og for garasje med carport datert 18.07.1986.
  Det har blitt etablert et tilbygg med takoverbygg som sammenføyer boligbygningen og garasjen etter utstedelse av godkjente byggetegninger. Det vites ikke når dette ble utført. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 13497
  Tinglysningsdato: 22.12.1989
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 1, boligformål, sameiebrøk 1/2.
  Forøvrig er det ingen tinglyste servitutter på sameiets eiendom.
  Seksjoneringen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Boligen har vært utleid. Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i en av de eldste bydelene i Drammen, på sydsiden av Drammenselva mellom Gulskogen og Austad/Fjell/Tangen. Bortsett fra et område i Strømsåsen, består bydelen av tettbebyggelse, hvorav mye med sentrumsstruktur. Gode rekreasjonsområder i Strømsåsen, men kanskje like viktig er turveiene langs elva. I bydelen er det gode bussforbindelser med resten av byen. Drammen togstasjon og bussknutepunkt for rutebusser ligger sentralt plassert ved Strømsø Torg.
  De fleste fritidstilbud i Drammen. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst, kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no . Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. For øvrig kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og gangavstand til Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.
  Kort gangavstand til bussholdeplass og gangavstand til Drammen togstasjon samt bussknutepunkt. Bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Videre er det kort vei til påkjøring på E-18 og E 134 ved Bangeløkka.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Lassebakken barnehage, Danvik barnehage, Solstreif barnehage.
  Skoler: Danvik barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på ca. 391 kvm som tilhører sameiet. Iht. seksjoneringen disponerer hver enkelt seksjon halvparten av tomten hver. Tomten er inngjerdet med gjerde og hekk. Gårdsplass belagt med belegningsstein.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Parkering i garasje på ca. 15 kvm og i carport. Lagt nytt tak på garasjen i nåværende eiers tid.
  Forøvrig er det parkering foran garasjen/carporten.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan Strømsø - gatebruk datert 22.06.2004 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Sameiet har ingen felleskostnader, foruten felles bygningsforsikring.
  Bygningen har en årlig forsikringspremie via Fremtind på kr 14.875,- pr. år (2023), kostnaden fordeles med en halvpart på hver seksjon.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 10.823,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen hittil i 2023.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens kostnader.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 931.424,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 353 126,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.536.170,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Tsam Nguyen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie.
  Sameiet består av 2 leiligheter med sameiebrøk 1/2.
  Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett.
  Det er kun felles bygningsforsikring som er fast utgift i sameiet, utover dette er det vedlikeholdskostnader etter avtale.
  Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.
  Megler har ikke funnet vedtekter for sameiet, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over sameiets fordelingsnøkkel av eventuelle kostnader.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Fremtind, polisenr.: 21415256.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0379/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23379

  Dato

  Sist oppdatert: 30. november 2023 kl. 10:35

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.