Komplett salgsoppgave

Brekkestø 6

4 590 000 kr
200 m²
5 soverom
Velkommen til Brekkestø 6 - En flott og innholdsrik enebolig på idylliske Brekkestø i Lillesand
Velkommen til Brekkestø 6 - En flott og innholdsrik enebolig på idylliske Brekkestø i Lillesand
Kart
Del
Eivind Bjorå
Presenteres av
Eivind Bjorå
Brekkestø - Solrik, usjenert og innholdsrik enebolig på stor tomt. Dobbel garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 590 000 kr
 • Omkostninger
  115 920 kr
 • Totalpris
  4 705 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  200 m²
 • Bruksareal
  234 m²
 • Tomteareal
  1 467 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  300 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Brekkestø 6!
Dette er en innholdsrik eiendom på fantastiske Brekkestø, i Lillesand. Boligen er meget romslig på hele 230 kvm BRA og 5 soverom. Stor garasje med bad og kjøkken i bakkant, men kjøkkenet er ikke omsøkt. Isolert loft.
Beliggenheten er upåklagelig med en stor og usjenert tomt, med gode solforhold og nærhet til fine tur og badeplasser. Tomten har flere flotte uteplasser.
Brekkestø 6 ligger sjønært til i landlige og rolige omgivelser, og Lillesand sentrum med fasiliteter som dagligvare, skoler, barnehager, restauranter, cafeer og kjøpesenter ligger kun 15 minutters kjøretur unna, samtidig som Sørlandssenteret med alt av tjenester ligger kun 20 minutter unna.
Velkommen til visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brekkestø 6, 4780 BREKKESTØ
Kommunenummer 4215, gårdsnummer 6, bruksnummer 160

Innhold

Totalt bruksareal: 234 kvm
Totalt primærrom: 200 kvm
Bruksareal:
Enebolig 234 kvm
Primærrom:
Enebolig :
-1. etasje 85 kvm: Hall, gang, 2 soverom, kjellerstue, bad, vaskerom.
1. etasje 115 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, gang, 3 soverom, bad.
Sekundærrom:
Enebolig :
-1. etasje 34 kvm: 2 bod, kjølerom, garasje. I garasjen er det bad og kjøkken i bakkant. Kjøkkenet er ikke omsøkt.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2023 utført av Anticimex v/ Odd Haakon Henriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur og trekledning. Enebolig over 2-plan fra 1970. Grunnmur i betong og murblokker. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med stående trekledning. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass. Etasjeskiller i trebjelkelag. Betongdekke ved integrert garasje.
Oppvarming er elektrisk og ved. Radiatorvarme med varmepumpe type vann til vann. Vedovn i stue og peis i kjellerstue. Integrerte garasje i underetasje med terrasse over. Balkong med utgang fra soverom 1.etg. Tilhørende frittstående garasje der deler av garasje med loftsrom er innredet som en boenhet, med vann og avløp (dette er ikke byggesøkt).
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Sammendrag av boligens tilstandsgrad :
TG1 i orden : 18 %
TG2 alder, slitasje, skader : 75 %
TG3 strakstiltak nødvendig : 4 %
TGIU ikke undersøkt : 3 %
Følgende har fått avvik på TG2 : Bad i 1 og 2 etg, vaskerom, yttervegger, dører, vinduer, innetrapp, loft, kjølerom, teknisk anlegg, tak, kjøkken og terrasse.
Følgende har fått avvik på TG3:
Utvendige trapper, Grunnmur, Drenering Forstøtningsmurer, Frittstående byggverk: Garasje.
Det er påvist riss i grunnmur og det er manglende helling til sluket. Forøvrig slitasje pga alder. Se utfyllende tekst og sjablongmessig prisanslag i rapporten. Det er også en rapport hvor murer har sett på trapp og grunnmur.
Sammendrag av selgers egenerklæring :
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. PAmur, Lillesand Elektro, Rørlegger Olav Skuggevik, Thomassen rør, Gregersen Hus, Hage og Hyttehjelp.
Bad grunnetasje 2023 av faglærte: Murer PAmur, Rørlegger Skuggvik, Elekrisk Lillesand Elektro, koordinering og forarbeid: Gregersen Hus, Hage og Hyttehjelp Bad garasje 2020 av rørlegger Thomassen Rør, Gregersen Hus.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Sluk bad grunnetasje 2023: Skuggevik, Tettesjikt og Membran bad grunnetasje 2023: Murer PAmur Sluk bad Garasje 2020: Thomassen rør, Tettesjikt og Membran bad Garasje 2020:
Gregersen Hus.
2.3 Er arbeidet byggemeldt ?
Nei
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Lekkasje vegg i gang grunnetasje 2012 da tømrer slo spikerhull i vannrør ved montering av lettvegg. Skader utbedret i samråd med Gjensidige forsikring og lagt synlige rør.
Mindre lekkasje på rør i mellomgang ut mot garasjen grunnet frostsprengning 2019. Rør skiftet og ingen vannskader. Tiltak i samråd med KNIF forsikringsselskap.
Lekkasje grunnet frostspenging i frittstående garasje 2013. Alle skader er utbedret. Utekran på garasjen ble da frakoblet for å forhindre ny vannskade.
Tilbakeslag i garasje sommer 2023 grunnet uoppdaget strømbrudd til felles avløpspumpe for de fem eiendommene i nabolaget. Sameiet vurderer innkjøp av ny avløpspumpe og/eller
utbedret alarm på pumpestasjon for de fem husstandene.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja , kun faglært. Foldvik rørleggerforretning AS.
Påkobling på kommunalt vann og avløpssystem ved pålegg fra kommunen rundt 2012. Arbeid utført av Foldvik. Vi har felles pumpekum for avløp med nærmeste naboer og deler på årlige
servicekostnader.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja Sprekk i mur honningrom. Sprekkdannelsen har vært stabilt og ingen ny sprekkdannelse de siste årene.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja Har hatt mus på loftet tidligere. Enkelte år har det vært vepsebol på loftet.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Det kan komme litt fukt gjennom taket på den innebygde garasjen på huset når det ligger snø og is på terassen/taket over tid.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja både faglært og ufaglært. Thomassen Rør, Gregersen hus, hage og hyttehjelp, Blix byggefirma AS, Tømrerfirma Bjørlykke, Vågsbygd Glasservice AS.
Innredning av kjøkken og bad i den frittstående garasjen våren 2020: Thomassen Rør og Gregersen hus. Skifte av diverse kledning, vindskier, takrenner på hus og garasje samt dør til
garasjeloft og verandadør bak huset 2014: Blix byggefirma AS. Skifte av punkterte vindusglass 2021: Vågsbygd Glasservice AS. Forrige eier endret fasaden på huset på 90-tallet. Øvre kledning i front var tidligere liggende panel. Det ble endret til stående panel og søyler som dro kledningen ned mot bakken. Utbygg/karnapp over inngangsdør ble da bygd.
Fargen på huset var tidligere mørkbeiset. Da malte de huset hvitt. Tømrerfirma Bjørlykke utførte arbeidet med kledningen.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja kun faglært. ØKO AS, Lillesand Elektro.
Installasjon av varmepumpeanlegg 2013: ØKO AS, Strøm honningrom. kjølerom, kjøkken, bad 1. etg, strøm til varmepumpe vaskerom: Lillesand Elektro.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja kontroll av sentralvarmeanlegg/varmepumpe annet hvert år.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja drenering rundt garasjen, egenarbeid.
17. Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen?
Ja.
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
Ja Den er forskriftsmessig tømt og fylt med masse. Det var innlagt frittstående oljetank i garasjen da vi overtok huset. Nå er oljefyren fjernet og erstattet med bergvarme.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja Vi selger også tilstøtende boligtomt 6/249 som er godkjent for å bygge enebolig.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja Vi har ikke søkt om bruksendring for installering av toalett og minikjøkken i garasjen.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja Gjennomført 2021 av Radonor. Ingen tiltak nødvendig.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja Avtale om veirett innkjørsel naboeiendommer.
Tilleggskommentar :
Vi selger også tilstøtende naboeiendom, godkjent for boligbygging. Kontakt megler for mer informasjon

Moderniseringer og påkostninger

Nåværende eier har gjort følgende moderniseringer og påkostninger i senere år:
Bergvarmepumpe 2013
Nytt kjøkken 2013 fra KVIK
Bad og kjøkken på garasje 2020
Nytt bad underetasje 2022

Standard

Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Unntak for taklampe over spisebord som ikke følger med huset.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring med vedovn i stue og peis i kjellerstue. Borebrønn og
bergvarmepumpe fra Nibe koblet på radiatorvarme og viftekonvektorer i hele huset, vann til
vann. Varmtvannet/tappevannet varmes også opp ved hjelp av bergvarmepumpen for energieffektiv
oppvarming. Varmekabler på bad nede, bad garasje og gangen ved kjøkkenet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1970.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Det er ikke omsøkt bruksendring for installasjon av toalett og kjøkken i garasjen.
Det opplyses også om at tidligere eier endret boligens fasade på 90-tallet. Utbygget over inngangsdøren ble også bygd på dette tidspunktet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4215/6/160:
08.04.1976 - Dokumentnr: 1615 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:7 Bnr:70
18.06.1984 - Dokumentnr: 3367 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:7 Bnr:42
04.11.1988 - Dokumentnr: 8124 - Erklæring/avtale
VEDTAGELSE AV VILKÅR FOR VEGVESENETS TILLATELSE TIL
OPPFØRING AV GARASJE
29.05.2008 - Dokumentnr: 432737 - Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: Glitre Nett AS
Org.nr: 982 974 011
Bestemmelse om ryddebelte
Med flere bestemmelser
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:175
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:249
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:175
Rettighetshaver: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:249
18.09.1970 - Dokumentnr: 2687 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4215 Gnr:6 Bnr:13
01.01.2020 - Dokumentnr: 785167 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0926 Gnr:6 Bnr:160
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighet hefter i: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:175
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighet hefter i: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:249
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:249
21.09.2022 - Dokumentnr: 1054806 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4215 Gnr:6 Bnr:175

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Rettigheter og plikter som følger med eiendommen: Veirett til felles innkjørsel for nabotomter. Rett til ledningsnett langs innkjørsel til hver av tomtene.
Tilstøtende naboeiendom Brekkestø 8, godkjent for boligbygging er også for salg. Kontakt megler for mer informasjon.
https://www.krogsveen.no/kjope/boliger-til-salgs/2DAB9F21-C8F4-46F2-959C-230CE6E3576D

Energimerking

Energikarakter D, Oppvarmingskarakter 2.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og usjenert beliggende med kort vei ned til idylliske Brekkesø Brygge. Her finner man matbutikk og iskiosk med Norges største kuleis. Det er kort vei til flotte turmuligheter hele året, samt fine badeplasser på sommeren.

Adkomst

Fra Lillesand sentrum, kjører man mot vest. Følg skiltene mot Justøya, og følg veien helt til der man ønskes velkommen til Brekkestø som gående. Da er det to hus tilbake. Se etter Krogsveen "til salgs" skilt på rød garasje. Det blir også skiltet ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.
Dagligvare :
Brekkestø landhandel er åpen sommersesongen. 150 meter.
Kiwi Borkedalen 11 min med bil
Matkroken Lillesand 14 min med bil
Barnehager :
Espira Sangereidåsen barnehage 7.8 km
Borketun barnehage (1-5 år) 9.6 km
Blåbæråsen barnehage (1-5 år) 9.8 km
Justøy skole - Montessoriskolen i Lillesand 1.8 km ligger i fin gåavstand fra eiendommen.
Borkedalen skole (1-7 kl.) 8.9 km
Brentemoen skole (1-7 kl.) 10.2 km
Tingsaker skole (1-7 kl.) 12.9 km
Lillesand ungdomsskole (8-10 kl.) 11 km
Møglestu videregående skole 10.9 km
Dahlske videregående skole 26.7 km
Offentlig transport :
Buss - Brekkekjær 1 min gange, 0.1 km
Fly - Kristiansand Kjevik 30 min med bil

Beskrivelse av tomt

Stor usjenert og solrik selveiertomt. Kort vei ned til idylliske Brekkestø brygge og badeplasser i sjøen og Norges største kuleis. Det er også mange fine turmuligheter hele året med dette som utgangspunkt. Eiendommen har flere lune solrike uteplasser. Pent opparbeidet med hekk, blomster, prydbusker, frukttrær og plen.

Parkering

Parkering i dobbel garasje ellers stor biloppstillingsplass på tomten. Mulighet for å montere el-bil lader i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Sameie med fire naboeiendommer for felles avløpspumpe påkoblet det kommunale nettet.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplan for Lillesand 2018-2030 datert 05.12.2018.
Kommentar : Reguleringsplan under arbeid i nærheten (300 m). Plan : Detaljregulering for Såmunds kjerr.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 12.293 ,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 
Eiendomsskatten var kr 3.112 ,- for 2022.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.800 ,- i KNIF Trygghet forsikring AS.
Velavgift er kr 300 ,- på år til Brekkestø velforening.
Boligen er tilknyttet Altibox Fiber som leverandør av internett og TV og har avgift på kr 1.186 ,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sectoralarm alarmselskap som koster kr 6.000 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 223 990,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 406 362,-/4 406 364,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

 Eiendomsskatten utgjør kr. 3.112 pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.705.920 ,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magnus Hegland Ingvaldsen og Maren Hegland Ingvaldsen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Lillesand kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Brekkestø Velforening

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0071/23
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2371

Dato

Sist oppdatert: 11. september 2023 kl. 13:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.