Komplett salgsoppgave

Hermelinveien 23C

26 000 000 kr
456 m²
5 soverom
Fantastisk enebolig beliggende i første rekke mot sjøen på Husvik. Tomten ligger usjenert til og har en nydelig sjøutsikt.
Fantastisk enebolig beliggende i første rekke mot sjøen på Husvik. Tomten ligger usjenert til og har en nydelig sjøutsikt.
Kart
Del
Tønsberg/Husvik
Spektakulær eiendom med fantastisk utsikt i første rekke mot sjøen- nydelige uteplasser og egen brygge - ingen boplikt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  26 000 000 kr
 • Omkostninger
  651 000 kr
 • Totalpris
  26 651 000 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  487 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  456 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  31 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  105 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk enebolig beliggende i første rekke mot sjøen på Husvik. Tomten ligger usjenert til med panorama sjøutsikt.
Boligen med sine 456 kvadratmeter ble oppført i 1985, men var i tidsperioden 2017-2019 gjenstand for tilbygging og vesentlig oppgradering. Utførelse og materialvalg i forbindelse med oppgraderinger som er gjort, fremstår med gjennomgående god kvalitet og boligen gir et moderne og stilfullt inntrykk.
I boligens første etg. er det kjøkken med tilliggende grovkjøkken/bod, stor stue/allrom, 2 soverom/kontor, toalettrom og hall. I andre etg. er det loftstue, mellomstue, soverom m/balkong, soverom m/walk- in closet, baderom og kott. I u.etg. er det hall m/garderobe, vaskerom, boder, teknisk rom og egen avdeling med kjøkken/stue, soverom og bad for gjester/ungdommen/praktikant.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hermelinveien 23C, 3124 TØNSBERG
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 158, bruksnummer 129, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
Underetasje: 161 kvm: Gang m/trapp, stue m/kjøkken, soverom, bad, bod, teknisk rom, uinnredet kjellerrom, vaskerom, bod innenfor garasje, garasje.
1. etasje 176 kvm: Kjøkken, soverom, soverom2/kontor, bod/garderobe/grovkjøkken, stue, hall m/trapp, toalettrom.
2. etasje 119 kvm: Soverom, loftstue, mellomstue, bad, soverom2, walk-in closet tilknyttet hovedsoverom, kott.
BRA-e:
Enebolig:
Underetasje: 31 kvm: Bod u/terrasse, garasje.
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 95 kvm: Terrasse- og balkongareal (TBA)
2. etasje 10 kvm: Terrasse- og balkongareal (TBA)
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.2024 utført av Omega Akerholdt AS v/ Tom Eivind Hansen og Knut Hedlund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på boligen, men det er registrert avvik på enkelte roms størrelse og utforming i forhold til dagens bruk.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er fra 1985 og er iht. tilstandsrapporten oppført i bindingsverkkonstruksjon med stående bordkledning. Hovedtaket er tekket med betongtakstein. Boligen ble i tidsperioden 2017-2019 tilbygget og vesentlig oppgradert. Utførelse og materialvalg i forbindelse med oppgraderinger som er gjort, fremstår med gjennomgående god kvalitet. Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde, slitasje og avvik fra dagens forskriftskrav.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende avvik er gitt TG3:
- Det er ikke montert rekkverk på terrassen.
Følgende avvik er gitt TG2:
- Det er påvist avvik i beslagsløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er registrert svekkelser i beslag rundt luftehatter og pipehatt.
- Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer i dører - bi-inngang underetasje. Dørene inn til garasje og kjellerbod er ufagmessig montert i murvegg. Innvendig belistning er ikke komplettert på boddør.
- Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler på balkong i 2. etasje. Rekkverket er også for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Det er registrert noe oppsprekking mellom vegg og takflater, noe som er naturlig i boliger uten taklister. Enkelte plasser bør overflatebehandling vurderes.
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket målt i loftstue og gang i underetasjen.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Overflaten har fuktskjolder i rom under terreng. Det bør vurderes noe terrengjustering utvendig, slik at fuktopptrekk/fuktinntregning reduseres.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Det er påvist avvik i fuger på bad i loftsetasje. Det er også registrert noe oppsprekking i sementfuge.
- Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring på bad i loftsetasje.
- Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring på vaskerom i underetasjen.
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen i hoveddel og i 2. etasje. Det er også påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet.
- Klemlist over vortepapp er manglende innfestet ved vindu utenfor kjellerstue (drenering).
- Det er gitt 1 TG2 på grunn av slit og elde. Det henvises til tilstandsrapporten for disse forhold.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Eiendommen ligger i første rekke mot sjøen på Husvik og er bestående av en romslig enebolig med to garasjer, egen brygge, skjermet beliggenhet og fantastisk sjøutsikt.
Lekker enebolig oppført i 1985 som i tidsperioden 2017-2019 har vært gjenstand for tilbygging og vesentlig oppgradering. Utførelse og materialvalg i forbindelse med oppgraderinger som er gjort, fremstår med gjennomgående god kvalitet.
I boligens første etasje er det et stort kjøkken/allrom med tilliggende grovkjøkken/bod, stor stue med peis og utgang terrasse/hage, 2 soverom/kontor, toalettrom og hall m/trapp. Opp trappen i andre etasje er det loftstue, mellomstue, 2 soverom hvorav et med utgang til balkong og et med walk- in closet, baderom og kott. I underetasjen er det hall m/garderobe, vaskerom, boder, teknisk rom og egen avdeling med kjøkken/stue, soverom og bad for gjester/ungdommen/praktikant. Det er direkte adkomst til den ene garasjen fra underetasjen. Boligen har rikelig med boder/lagringsplass.
Boligen har betongtakstein fra byggeår og fasaden har stående kledning. Innvendig er det hovedsakelig et pent heltregulv fra Dinesen, samt fliser og tepper, vegger og tak har malte plater. Ved oppgraderingen i perioden 2017-2019 fikk eiendommen glass i store deler av fasaden mot sjøen noe som gir rommene et fantastisk lysinnslipp og ikke minst en spektakulær utsikt mot sjøen og naturen. Det er satt inn et kvalitetskjøkken fra Kvik med mye plass og XL kjøkkenøy med corian benkeplater. Her er det Tapwell armaturer, innebyggede hvitevarer og dobbel Smeg komfyr (110 cm bredde koketopp med fem plater og fire stekeovner). Stort spisekjøkken med utgang terrasse (ca. 100 kvm.) gjennom glassfoldedører som kan åpnes helt opp (også fra stuen), slik at overgangen mellom inne og ute blir sømløs. Spisekjøkkenet ligger til stuen hvor det er åpen peisløsning. Baderommene i boligen er flislagte og har delikat innredning fra Svane. Badet i 2. etasje har vegghengt toalett og innredning med heldekkende servanter, speil, badekar og dusjnisje med glassdør. Det er vegghengt toalett og innredning med heldekkende servant og speil, samt dusjnisje med glassdør på bad i underetasje. På vaskerommet er det innredning, med skap og nedfelt vask i benkeplaten. Her er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Stuen i underetasjen har et fullverdig kjøkken med komfyr, platetopp, mekanisk kjøkkenvifte over kokesone og benkeplate med nedfelt kjøkkenvask. Det er i underetasjen påbegynt oppbygging av bad og badstue. Disse rommene er ikke ferdigstilt.
Eiendommen har egen brygge få skritt fra eiendommen- med båt herfra tar du deg raskt ut i den fantastiske skjærgården vår.
En drøm av en eiendom som må oppleves!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler i gulv på bad i loftsetasjen. Vannbåren gulvvarme i øvrige oppholdsrom i hoved- og kjelleretasjen (bortsett fra soverom/kontor i 1. erg.).
Boligen er utstyrt med varmesentral / varmepumpe med forsyning av varme fra energi-/borrebrønn. Varmtvannsbereder som forsyner boligen med forbruksvann og vann til oppvarming av gulvvarmesystemet.
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget den 22.11.2018. Siste feiebesøk utført 23.10.2020.
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.07.1985, samt for oppføring av tilbygg til eksisterende bolig datert 21.03.2024. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3803/158/129:
12.03.1986 - Dokumentnummer: 4278 - Best. om båt/bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:3803 Gnr:158 Bnr:16 og 498
Det ble tinglyst ny avtale om eksklusiv byggerett 25.03.2021/dagboknummer 359233 (se under).
10.02.2016 - Dokumentnummer: 117888 - Erklæring/avtale om vedlikehold og reparasjon på vannledning
Rettighet hefter i: Knr:3803 Gnr:158 Bnr:403
Eier av Hermelinveien 23C forbeholder seg rett til å utføre vedlikehold eller reparasjon på sin vannledning frem til kommunens vannledning på gnr. 158, bnr. 403 (Hermelinveien 21).
25.03.2021 - Dokumentnummer: 359233 - Bestemmelse om brygge/flytebrygge
Rettighet hefter i: Knr:3803 Gnr:158 Bnr:16
Gnr. 158, bnr. 129 skal ha eksklusiv rett til bryggen som i dag ligger på bnr. 16 og nordøst for boligen på bnr. 129.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Tinglyst rett til brygge: Gnr. 158, bnr. 129 skal ha eksklusiv rett til brygga som i dag ligger på bnr. 16 , NØ for boligen på bnr 129.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger svært attraktivt til med panorama sjøutsikt - i et etablert, rolig og barnevennlig område innerst i blindvei. Her har du kort vei til populære badestrender på Klopp eller Fagerstrand og fine turmuligheter med lysløype i Søndre slagen turløyper. Det er også flotte turstier langs kysten hvor det er hyggelig å gå kveldsturer. I nærområdet ligger Jarslø, her finner du en hyggelig kafé, vestvendt badestrand og nærbutikk, kun en kort kjøretur til Meny og Kiwi. Eiendommen har gangavstand til Husvik skole. Flint idrettsanlegg tilbyr aktiviteter for alle aldere, her har du fotballbaner, tennis og sandvolleyballbaner.
Det er en kort kjøretur til Tønsberg sentrum med alle servicefunksjoner, kjøpesenter, brygga med en rekke restauranter, Oseberg kulturhus, kino, slottsfjell og en rekke andre severdigheter. God offentlig kommunikasjon også til togstasjonen.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man forbi Kilen opp mot lyskrysset (Presterødkrysset). Sving til høyre i rundkjøringen og følg Narverødveien mot Klopp/Husvik. Ta avkjøringen til høyre ved Husvikveien og så til venstre ned Hermelinveien. Følg veien helt til du får boligen på venstre side, nesten i enden av veien.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Husvik skolekrets. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 883 kvm. Boligen ligger fantastisk til med sjøutsikt over Oslofjorden. Deler av tomten er opparbeidet med plen, gruset biloppstillingsplass og beplantning. Her har du gode solforhold og svært usjenert beliggenhet. Med adkomst til egen brygge med eksklusiv bruksrett og strand i tilknytning til friområde, er dette en perfekt beliggenhet for varme sommerdager.

Parkering

Eiendommen har oppstillingsplass til bil i gårdsplassen, samt to garasjer. Det er ladepunkt for elbil i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar/brøyting.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boliger i henhold til reguleringsplan Del av Husvik ved Hermelinveien datert 29.03.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser stadfestet 29.03.1995. 
I henhold til kommuneplan datert 22.05.2019 er området eiendommen befinner seg avsatt til Boligbebyggelse- nåværende og byggegrense.
Plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Området mellom eiendommen og sjøen, gnr. 158, bnr 16, er delvis avsatt til boligbebyggelse/friområde.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.815,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 29.996 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.000,-.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap, ca. kr. 8.000,- i året.
Boligen er tilknyttet fiber via Altibox.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 2 077 130,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 7 893 094,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 26.651.000,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siw Stenbrenden og Tore Kristoffersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,875% av salgssummen
Tilrettelegging fra kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 21.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0141/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.23141

Dato

Sist oppdatert: 28. mai 2024 kl. 17:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.