Komplett salgsoppgave

Midtskogvegen 12

4 200 000 kr
130 m²
4 soverom
Velkommen til ditt nye hjem
Velkommen til ditt nye hjem
Kart
Del
Kine Johansen Ruud
Presenteres av
Kine Johansen Ruud
Eldre enebolig over to plan | Nyere dobbeltgarasje | Stor og solrik tomt innerst i blindvei | Oppussingsobjekt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 170 kr
 • Totalpris
  4 306 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1941
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  130 m²
 • Bruksareal
  130 m²
 • Tomteareal
  1 083,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Midtskogvegen 12!
Eldre enebolig med oppussingsbehov. Boligen ble oppført i 1941, tilbygget i 1971. Boligen består i U.etasje av jordkjeller. 1.etasje inneholder vindfang, gang/trapperom, to baderom, kjøkken, spisestue, stue og soverom. Loftsetasje består av trapperom/gang og tre soverom. Stor og solrik hage med boltreplass for hele familien. Tomten har flere frittliggende bygninger som lekestue for de minste, overbygget uteplass for skjerming på solrike dager samt et drivhus.
Boligen har også frittstående dobbeltgarasje.
Beliggenhet i et populært område med kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon. Kun 4 km fra Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter. Kun 5 min til Gardermoen, 5 min til Jessheim og 35 min til Oslo sentrum.
Vi sees til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Midtskogvegen 12, 2060 GARDERMOEN
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 151, bruksnummer 22, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 130 kvm
Totalt primærrom: 130 kvm
Bruksareal:
Enebolig 130 kvm
Primærrom:
1. etasje 86 kvm: Vindfang, gang/trapperom, 2 baderom, kjøkken, spisestue, stue og soverom
2. etasje 44 kvm: Trapperom/gang og 3 soverom
Boligen har også frittstående garasjebygning på 33,4 m2. Garasje har i tillegg intilliggende skur/bod på 14,5 m2. Eiendommen har også flere andre frittstående bygninger. Overbygget uteplass på 17,1 m2, utvendig bod på 3,9 m2 og lekestue på 4,6 m2 samt provisorisk drivhus (av plast).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.08.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulvflater i krypkjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av ringmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein og platekledning av metall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. HER KAN
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad (nærmest stue): TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen kan ha fuktrisiko.
- Vannrør på kjøkken har ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes. - Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av slitasje.
- Overflater gulv på øvrige rom har fått TG2 for lokal slitasje på gulvflater samt stedvis knirk i enkelte gulvoverflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft: TG 2 gjelder stedvis sprekker i gulvflatenes sammenføyninger (skjøter) samt lokal knirk i enkelte gulvoverflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. TG 2 gjelder manglende dampsperre i overgang himling i loftsetasje og kaldtloft. Dette vil kunne generere kondensproblematik når varm luft fra bolig stiger opp og møter kalde overflater på loft.
- Innvendig trapp: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp (grunnet krav til universell utforming, uavhengig av byggeår).
- Det er målt skjevheter i lengderetning av hovedsoverom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 34 mm. Det er målt mellom vegg mot terrasse og tilstøtende vegg. Forøvrig ingen merknader i den andre retningen av rommet som er målt.
- Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt. Noe som kan generere fare for varmegang. Bereder må tilkobles via fast koblingsboks/servicebryter.
- TG2 gjelder kun resterende avløpsrør av typen støpejern i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Utvendig kledning er stedvis malingslitt. Overflatebehandling må påregnes. Det opplyses at yttervegger i vindfang trolig ikke er isolert. Vindfang er kald ved lave ute-temperaturer.
- Tak: Slitasjegraden på taktekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Restlevetiden er derfor usikker. Tettedetaljer i overgang tak/vegg har mangelfull/utett utførelse. Følgeskader er registrert i vindfang og ytterligere skader kan ikke utelukkes. Etablering av tilstrekkelige tettedetaljer/overganger og utbedring av skader i konstruksjonen må påregnes.
- Terasse har aldringsslitasjer mht alder på elementet. Vedlikehold anbefales.
- Dreneringens tilstand har påvirkning på boligens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet
- Avløpsledninger av typen støpejern i grunnen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det tilsier at gjenværende restlevetid er svært usikker.
- Frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det på flere av bygningene er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Tiltak må påregnes.
TG3:
- TG 3 er valgt på hele våtrommet (nærmest kjøkken) på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Membran/slukmansjett er ikke klemt mot klemring i sluk. Riss/sprekker ble observert på 2 gulvfliser samt i enkelte flisfuger. Stedvis "bom" i gulvfliser. Stedvis omfattende riss/sprekker i flisfuger og i enkelte veggfliser. Det er ikke anordning (spalte under toalett) slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig. Kassett eller hulrom må ha overløp inn i rommet slik at lekkasjevann kan synliggjøres. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Kabel bak høyskap har felt med tape (ukjent årsak). Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen relativt kort tid. Det er ikke gjennomført fuktmåling/hulltaking grunnet mengden registrerte avvik, og TG 3 valgt for å belyse at våtrommet er i behov av total fornying. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under armatur). Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000
- Erfaringsmessig er krypekjellere en risikokonstruksjon knyttet til fukt og skader. Regelmessig ettersyn anbefales. Det ble på befaringdtidspunkt påvist stedvis fuktproblematikk med påfølgende råteskader i enkelte bjelker for etasjeskillere. Det ble også observert kokonger fra edderkopper (noe som indikerer forhøyet luftfuktighet). Fukttilførsel bør stoppes ved å tildekke jordgulv med dampsperre (plast) og råteskader må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000
Selger opplyser videre:
- Byttet fliser på begge bad på gulv og vegger. Det ble gjort det første året vi flyttet inn i 2011. Det ble gjort via bekjentskap og er ikke gjort av faglært person. Membran ble byttet ut av samme person som er ufaglært.
- Røret som går til vaskemaskinen er tett og jeg har prøvd å får åpnet det men det gikk ikke. Tror dette skjedde i 2020. Har da brukt sluket til dusj når jeg vasker klær.
- Dette har tidligere eiere gjort og jeg har ikke noe info om dette. Ser at ting ikke har blitt gjort av fagfolk.
- Er en liten sprekk i muren til pipen i spisestuen.
- Har hatt anticimex her før gjennom forsikringen vår da kjøpte huset og det var påvist sopp og litt råte på loftet. Vi prøvde å få dette igjennom husforsikringen men kom ikke noe videre. Har ikke blitt gjort noe med.
- Vi bor rett ved et jordet og i hagen ligger det enda et jordet så mus har vi hatt på loftet. Bakken vår er sand og det har også kommet inn sukkermaur på det ene badet. Ute rundt huset er det mye maurtuer både foran og bak og i hagen. Har sprayet utemuren vår og høst men det har kommet inn noen for det. Bruker maur bokser på badet.
- På det største badet har jeg sett noen skjeggkre men veldig sjeldent.
- Byttet sikringsskap da hovedsikringen brant. Utført av Sørum Elektriske.
- Røret til vaskemaskinen er tett
- Tidligere eier har gjort egeninnsats uten fagfolk på vann/avløp
- Sprekk i muren til pipen
- Påvist sopp og råte på loftet
- Har vært mus på loftet og maur i huset
- Har vært skjeggkre på det ene badet
- Garasje er satt opp selv

Standard

Enebolig over to plan samt krypkjeller. Adkomst via inngangsparti i 1.etasje. Boligen består i U.etasje av jordkjeller. 1.etasje inneholder vindfang, gang/trapperom, 2 baderom, kjøkken, spisestue, stue og soverom. Loftsetasje består av trapperom/gang og 3 soverom. Gulvflater med laminat og fliser. Trepanel og malte overflater på vegger. Trepanel, platekledning og malte overflater i skråtak og i himlinger. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. 2 flislagte baderom. Terrasse i forbindelse med inngangsparti.
Kjøkkeninnredning fra 2006 med glatte fronter og delvis integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate med skyllekum og oppvaskkum med ett-greps armatur samt keramisk koketopp. Fliser over benkeplate og 3 doble stikkontakter i lysarmaturer. Innebygget stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap er plassert i hjørne.
Bad nærmest kjøkken: Baderom med overflater fra 2011, eldre sluk av typen plast (sluktypen ble produsert frem til 1971). Flis på flis gulv med varme og flislagte vegger. Høyskap og innredning med dobbel servant med 2 ett-greps armaturer. Speil samt dobbel stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med foldbare glassdører og ett-greps armatur med hånddusj.
Bad nærmest stue: Baderom med overflater fra 2011, sluk fra 2008. Flislagt gulv med varme (varmekabel er defekt) og flislagte vegger. Innredning med servant med ettgreps armatur. Speilskap på vegg. Vegghengt toalett. Dusjkabinett med skyvedører og ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil med vifte på vegg.
Gulv: Laminat og fliser
Vegg: Trepanel og malter overflater
Tak: Trepanel, platekledning og malte overflater
Boligen har også frittstående garasjebygning på 33,4 m2. Garasje har i tillegg inntilliggende skur/bod på 14,5 m2. Eiendommen har også flere andre frittstående bygninger. Overbygget uteplass på 17,1 m2, utvendig bod på 3,9 m2 og lekestue på 4,6 m2 samt provisorisk drivhus (av plast).

Løsøre og tilbehør

Sentralstøvsuger og kjøleskap medfølger ikke. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabler, kombinert med peisovner i spisestue og i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Hovedbygning er byggemeldt, men har ikke ferdigattest. Det foreligger ferdigattest på et tilbygg datert 15.11.1973.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på garasje fra 19.10.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr. 1401, tinglyst 25.08.1942, type heftelse: Eiendommen har fått tillatelse fra veivesenet om å legge vannledning gjennom riksvei 78. Eier er ansvarlig for skader for anlegget ved skade på veiområdet eller tredjemann. Eier er forpliktet til på egen bekostning å foreta forandringer - eventuelt fjerne det - som vegvesenet senere måtte finne nødvendig.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger bra til med kort vei til mye. Fra boligen er det kun ca. 5 minutter inn til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter, her finner du et rikt og godt utvalg av servicetilbud.
Fra eiendommen er det kort vei til Hannestad bussholdeplass med bussforbindelser inn til både Jessheim og Gardermoen, med togforbindelser til hovedstaden. Buss til Oslo Lufthavn og tog til Oslo med avgang hver halvtime tar deg til Oslo på kort tid. Videre er det fra Jessheim også gode togforbindelser med avganger hver halvtime inn mot Oslo. Parkeringsplasser prioritert for pendlere.
Kort vei til skog og mark med gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Fra Nordbytjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Om vinteren kjøres det opp skiløyper på jordene nær boligen. Videre er det flotte sykkel- og turstier i området! Kun 10-15 min inn til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder som kan by på alt fra tur- og sykkelstier, badeplasser, jakt og fiskemuligheter, milevis med oppkjørte skiløyper og skianlegg.
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet kun én km fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turstier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger.
Tidsavstand med bil:
Jessheim: ca. 5 min.
Oslo Lufthavn: ca. 7 min.
Lillestrøm: ca. 22 min.
Oslo Sentrum: ca. 30-35 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 084 kvm. Eiendommen er ikke oppmålt og avvik kan forekomme. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt gangbaner.

Parkering

Parkering i garasje og på innkjøring/gårdsplass på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 23.03.2021 er avsatt til: landbruk, natur og friluftsområde - nåværende. Sinkringssone - andre sikringssoner vedtatt 23.03.2021.
Eiendommen er berørt av flystøysoner i forbindelse med hovedflyplassen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.728,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.103,- pr. år. / 16.434 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.763.
Brøyteavgift er kr 2.000 pr. år.
Boligen er tilknyttet Altiboks fra Viken fiber som leverandør fiber og har avgift på kr 1.159 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 1 256 438,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdien er innhentet via kalkulator da vi ikke får opp verdien når vi skal bestille via Altinn.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 523 176,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.170.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,-for eneboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vivi Jeanette Næss Celikyürek og Mustafa Celikyürek

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 36.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visningspakke: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0127/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23127

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 13:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.