Komplett salgsoppgave

Hellaveien 25B

6 890 000 kr
204 m²
4 soverom
Eiendomsmegler Krogsveen v/Vegard Gran-Andersen har gleden av å presentere Hellaveien 25B
Eiendomsmegler Krogsveen v/Vegard Gran-Andersen har gleden av å presentere Hellaveien 25B
Kart
Del
Vegard Gran-Andersen
Presenteres av
Vegard Gran-Andersen
Skjetten
Hel horisontaldelt tomannsbolig med gode solforhold, el-bil lader og kort vei til marka!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 890 000 kr
 • Omkostninger
  172 250 kr
 • Totalpris
  7 062 250 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  204 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  1 263,8 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hellaveien 25B er hel horisontaldelt tomannsbolig på romslig tomt. Første og andre etasje er identiske leiligheter på ca. 70 kvm.
Boligen har felles inngangsparti og vindfang. I første etasje er det en en romslig stue med peis, kjøkken fra 2017, bad og to soverom. I andre etasje er det kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2013 og skapfronter fra 2022, stue, bad og to soverom. I kjelleren er det bad, vaskerom og rom som blir benyttet som soverom og kjellerstue.
- Boligens 2.etg er utleid for kr. 11.100,-.
- Varmekabler i hele u-etasje, samt bad i første og andre etasje.
- El-bil lader montert i bod under terrasse.
- Stille og rolig område innerst i blindvei.
- Noe moderniseringsbehov må forventes.
- Stor oppstillingsplass for biler.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hellaveien 25B, 2013 SKJETTEN
Kommunenummer 3205, gårdsnummer 74, bruksnummer 75, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 205 kvm
Totalt primærrom: 204 kvm
Primærrom:
U. etasje 64 kvm: Trappegang, gang, bad, vaskerom, rom benyttet som to soverom og kjellerstue.
1. etasje 70 kvm: Trappegang, entre, bad, to soverom, stue og kjøkken.
2. etasje 70 kvm: Trappegang, entre, bad, to soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
U. etasje 1 kvm: Innvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.05.2023 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom som blir benyttet til kjellerstue og 2 soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 08.04.1954 og er ikke godkjent til varig opphold. Gjøres oppmerksom på at veranda og utebod med overbygg ved entrè ikke er søkt godkjent hos kommune, og avviker fra godkjente byggetegninger for fasade datert 08.02.1954. Se mer informasjon under punktet ferdigattest,

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i med grunnmur og gulv mot grunn av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av murkonstruksjoner og utvendig kledd med liggende panel. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende har fått TG2 og TG3 i tilstandsrapporten:
TG3:
Våtrom - 2.etasje:
Overflate vegger. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Det er riss/sprekker i veggfliser. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Det er registrert noe fuktskader. Skade må utbedres.
Overflater gulv. Det er riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Omfattende bomlyd i fliser. Gulvflate bærer preg av høy slitasjegrad og har behov for oppgraderinger) og avløpsrør (TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår).
Terrasser / platting på terreng: Terrasser på terreng (terrasse er i dårlig stand) og platting (plattingen har betydelig skjevheter). Dette er plattingen/terrassen som er bygget på tomten, og ikke tilknyttet boligen.
Se utfyllende tekst i tilstandsrapporten.
TG2:
Våtrom - 1.etasje:
Vannrør. Overflater vegger. Overflater gulv. Membran, tettsjikt og overgang til sluk. Fukt i tilliggende kontruksjoner. Fallforhold (gulv). Avløpsrør (ink. sluk). Annet.
Våtrom - kjeller:
Overflater vegger. Overflater gulv. Membran, tettsjikt og overgang til sluk. Fallforhold (gulv). Annet.
Våtrom - vaskerom:
Ventilasjon. Overflater vegger. Membran, tettsjikt og overgang til sluk. Fukt i tilliggende konstruksjoner. Fallforhold (gulv).
Våtrom - 2.etasje:
Ventilasjon. Vannrør. Sanitærutstyr/innredning. Overflater himling. Membran, tettsjikt og overgang til sluk. Fukt i tilliggende konstruksjoner. Fallforhold (gulv). Avløpsrør (inkl. sluk). Annet.
Kjøkken - 2.etasje:
Overflater vegger. Overflater gulv. Innredning. Avløpsrør.
Øvrige rom - 1.etasje: Overflater gulv.
Øvrige rom - 2.etasje: Overflater vegger. Overflater himling. Overlater gulv. Innedører.
Rom under terreng - (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Overflater gulv.
Loft - uinnredet / råloft:
Overflater vegger/undertak. Kontroll av diffusjonssperre. Konstruksjonsoppbygging.
Ildsteder / skorsteiner innvendig - 1. og 2. etasje: Skorsteiner inne i boligen.
Innvendige trapper - Kjeller: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.
Innvendige trapper - 1.etasje: Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
Etasjeskiller - Kjeller, 1.etasje og 2.etasje: Skjevhetsmåling.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - 2.etasje: Hovedstoppekran.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - 1.etasje: Varmtvannsbereder.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Enkelte panelbord bærer preg av slitasje og har behov for overflatebehandling.
Yttertak: Konstruksjon (takkonstruksjonen har mangelfull/liten ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Etablering av bedre ventilering og utbedring av eventuelle følgeskader bør påregnes) og gesimsløsninger (det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.)
Balkonger, terrasser, veranda etc - 1. og 2.etasje: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.
Utvendige trapper: Helhetsvurdering.
Grunnmur, fundamenter: Grunnmur. Grunnmur er utvendig forblendet med naturstein. Eventuelle riss/sprekker eller andre avvik er ikke mulig å avdekke. TG2 er satt for å belyse risiko.
Drenering: Vann fra yttertak og bortledning.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Boligen tar deg i mot ved et skjermet inngangsparti med overbygg. Entrè er flislagt med varme i gulv. Det er god plass til av- og påkledning i entré samt garderobeløsning.
1. E T G:
S T U E
Lys og romslig stue med spotlight i taket. Stuen har stor vindusflater som gir mye naturlig lys. Stuen har peis ovn for kalde vinterdager som gir en hyggelig atmosfære. Utgang fra stue i 1.etasje til syd-vendt terrasse på ca. 19,5 m². Terrassen har god plass til sittegruppe og annet ønsket møblement.
K J Ø K K E N
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra 2017. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum, glassplate mellom benkeplate og overskap. Det er montert komfyrvakt. Integrerte hvitevarer som følger boligen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
B A D E R O M
Baderom fra ca. 2000 med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling med malt panel og downlights. Vegghengt servantskap med høyglans fronter. Ovenpåliggende servant, vegghengt speil med overbelysning og dusjhjørne. Mekanisk avtrekksventil i vegg.
S O V E R O M
I første etasje er det to soverom, hvor begge er av god størrelse og med plass til å montere garderobeskap!
2. E T G
S T U E
Stuen i 2.etg er lys og romslig med god plass til møblement. Det er direkte utgang fra stue til balkongen. Utgang fra stue i leilighet til vest-vendt balkong på 3,6 m2.
K J Ø K K E N
Kjøkken i L-form med god arbeids- og skapplass. Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2013. Skapfronter fra 2022. Frittstående hvitevarer som følger boligen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
B A D E R O M
Baderom fra ca 2000 med sluk og avløpsrør fra ukjent eldre årstall. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger i dusjsone. Øvrige vegger av malte flater. Vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant, vegghengt speil og dusjhjørne. Mekanisk avtrekksventil.
S O V E R O M
Helt identiske soverom som i 1.etg.
U. E T G
V A S K E R O M
Vaskerom fra 2017. Flislagt gulv med varme. Veggflater med malt panelplater og sokkelflis. Vegghengt innredning med glatte fronter. Naturlig ventilasjon. Opplegg for vaskemaskin. Oso varmtvannsbereder på 287 liter fra 2004. Fordelerstammer for vannrør og stoppekraner er plassert på vaskerom.
B A D E R O M
Baderom i u.etg fra 2017. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant, vegghengt speil med overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Avtrekksventil på vegg.
Opplegg for vaskemaskin.
Rom i u.etg som blir benyttet som soverom og kjellerstue er godkjent ihht. byggetegninger som boder. De er ikke godkjent til varig opphold. Rommene er malt i lune farger og med varme i alle gulv.
Boligen har to utvendig boder. En bod på ca. 4,6 m² ved inngangen. En bod på ca. 19,5 m² under terrasse.

Løsøre og tilbehør

2 stk. vaskemaskiner stående på bad i u-etg, vil følge boligen, da vaskemaskinene som står der i dag passer inn i nisjeløsningen. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet (panelovner og varme i gulv) kombinert med peisovn i stue 1.etg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954, og det foreligger godkjente byggetegninger datert 08.04.1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes ett byggetillatelseskort datert 22.05.1954 og i følge matrikkel rapporten fra kartverket, har boligen et bygningsnummer samt status som tatt i bruk.
Gjøres oppmerksom på at veranda og utebod med overbygg ved entrè ikke er søkt godkjent hos kommune, og avviker fra godkjente byggetegninger for fasade datert 08.02.1954.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Rom som blir benyttet til kjellerstue og soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 08.04.1954 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Bad i kjeller er opprinnelig byggemeldt som rulle og tørkerom jf. byggetegninger. Innredning av rommene er ikke bruksendret/omsøkt.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen.
Dagboknr 6321, tinglyst 18.09.1981, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Gnr. 74, bnr. 75 (Hellaveien 25B) gir herved eier av gnr. 74, bnr. 102 (Hellaveien 25) rett til å legge vann-og kloakkledning over min eiendom i ca. 1 meter lengde etter den i marken utestukne ledningstrace. Videre gis eier gnr. 74, bnr. 102 rett til å føre tilsyn med ledningen og utføre alle nødvendige reperasjoner. Gnr. 74, bnr. 75 forplikter seg til å ikke bygge over ledningen eller foreta arbeider som kan skade denne.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.
Eiendommen har tinglyst rett til å legge vann-og kloakkledning over gnr. 74, bnr. 8 i (Bråteveien 87) ca. 1 meter lengde etter den i marken utestukne ledningstrace.
Hellaveien 25B har rett til å føre tilsyn med ledningen og utføre alle nødvendige reperasjoner. Gnr. 74, bnr. 8 forplikter seg til å ikke bygge over ledningen eller foreta arbeider som kan skade denne. Rettigheten er tinglyst på gnr. 74, bnr. 8, dagboknr 6319, tinglyst 18.09.1981.

Eventuell adgang til utleie

Boligen er en hel-tomannsbolig og hver av delene er godkjent som separate boenheter, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Leiligheten i 2.etg er leid ut, og det er 3.mnd oppsigelse. Leietaker er ikke sagt opp, da leietaker ønsker å bli boende. Leie pr. mnd er kr. 11.000 som inkl. varmt vann, strøm på vaskerom og at leietager har tilgang til vaskerom i kjeller med egen inngang utenfra. Leieboer og eier av Hellaveien 25B bruker begge vaskerommet, og selger har en ekstra dør som sørger for at det låses fra innsiden inn til deres bolig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hellaveien 25B er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Skjetten i Lillestrøm kommune. Beliggenheten passer godt for barnefamilier med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
I nærmiljøet finnes også flere fotballbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall og treningssentre, noe som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.
Det er kort vei til skog og mark med fine turområder og preparerte lysløyper i Bråteskogen.
En kort sykkeltur unna, i Lillestrøm ligger Nebbursvollen Friluftsbad som er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m.
Området har også asfalterte gang- og sykkelveier til naturskjønne omgivelser langs Nitelva.
Den nærmeste barnehagen er Løvehjertet barnehage, nærmeste barneskole er Skjetten barneskole begge ligger i umiddelbar nærhet til Hellaveien. For elever i ungdomsskoletrinnene er Stav skole nærmest.
Det er også nærhet til et godt utvalg av videregående skoler.
Nærmeste bussholdeplass er Svømmehallen vei, her går det busser mot Lillestrøm og Oslo. Nærmeste togstasjon er Sagdalen Stasjon og ligger ca. 2,5 km unna.
Med bil bruker man ca. 22 minutter inn til Oslo S, 9 min til Lillestrøm, 5 min til Strømmen Storsenter og ca. 27 min til Gardermoen.
Fra Lillestrøm går det direkte tog til Oslo som bruker kun 10 min gjennom Romeriksporten.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny Skjetten og Joker Sagdalen som er søndagsåpen. Ny matbutikk er åpnet på Skjettentoppen.
Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skjetten Nærsenter et godt og variert utvalg). Ca. 20 min gangavstand til Strømmen Storsenter som i dag er en av Norges største kjøpesenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Skjetten skole
Stav skole
Bråtejordet skole
Gjellerås skole
Sagdalen skole
Barnehager:
Løvehjerte Fus barnehage
Breidablikk kommunale barnehage
Bråtejordet barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Beregnet eiet tomt på 1.264. Ihht. matrikkel fra kommunen datert 15.04 er det tre teiger som ikke er offentlig godkjent grensemerke. Dette gjelder eiendomsgrensene til sør og vest. Tomtearealet kan avvike noe. Tomten er opparbeidet med blandt annet singlet gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass med stor parkeringsplass nederst på tomen. Fastmontert lader for EL-bil følger med.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. I følge eier har ikke de eller tidligere eier betalt for brøyting/vedlikehold av veien, men det kan bli aktuelt i fremtiden.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbegyggelse i henhold til reguleringsplan for datert 15.04.2023 med tilhørende reguleringsendring og bebyggelsesplan for del av Ryen og Skjetten nordre vedtatt 13.09.2001. 
Gjøres oppmerksom på at eiendomsgrensen til Hellaveien 25B grenser til aktsomhetsområde for flom. Gjeldende eiendom ligger innen for kategorien svært stor, for mulighet for marin leire. Hellaveien 25B ligger utenfor risikoklasse for kvikkleireskred, men området rundt Skjetten skole ligger i risikoklasse 5 og faresonen strekker seg over store deler av Skjetten området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 35.939,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og vannforbruk/avløps forbruk.
Eiendomsskatten er kr 2.048,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.212,- pr. år. Leiebeboer i 2.etg har eget strøm abonnement.
Det opplyses om at strømforbruket har vært ca 26.500 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.000.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av fiber 500/500 og TV og har avgift på kr 1.100 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk.  Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter.
For denne eiendommen utgjør vannforbruket i 2022 med 360m3 som grunnlag for vannforbruk på kr. 23.594,40 av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad baserer seg på selgers forbruk og vil variere utfra bruk/personer i husstanden. I selgers husstand har det bodd 6 mennesker, inkl. utleie delen. Forbruket i 2022 var høyt, og selger har kontaktet kommune. Kommune bekrefter at grunnlaget nå er endret til 360 m3 som standard, og at gjennomsnittlig forbruk for 1 person ligger på ca 40-70 m². Ut fra siste avlesning 18.04.2023 kunne kommunen bekrefte at ett naturlig forbruk vil ligge på rundt 360m2 i året.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 651 539,- ifølge skatteeetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 945 541,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2. 048 for inneværende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7. 063.250,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Eriksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 24.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning, første inkludert.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0096/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.2396

Dato

Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 12:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.