Komplett salgsoppgave

Brentåsveien 35

7 950 000 kr
193 m²
3 soverom
Velkommen til ditt nye drømmehjem. Uteområdene er pent opparbeidet.
Velkommen til ditt nye drømmehjem. Uteområdene er pent opparbeidet.
Kart
Del
Toppen av Hasleåsen/ nær Breidablikk
Lekker og påkostet funkisvilla med utsikt - populært, barnevennlig og solrikt - flotte uteområder - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 950 000 kr
 • Omkostninger
  199 920 kr
 • Totalpris
  8 149 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  193 m²
 • Bruksareal
  210 m²
 • Tomteareal
  1 023,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stilig og oppgradert funkisbolig i et populært, rolig og barnevennlig område. Her bor du sentralt til i øverste del av Hasleåsen med vidt utsyn til vakre omgivelser, gode solforhold og et gløtt til sjøen. I det fjerne kan du skimte Tjømelandet og lyset fra velkjente Færder Fyr. Boligen er innholdsrik og har en arealeffektiv planløsning med mange muligheter for den aktive familien. Store og lyse rom i mordene stil samt rikelig med uteareal er en rød tråd. Boligen holder en gjennomgående god standard og er påkostet/oppgradert i perioden 2009 til 2021. Overflater er malt i lyse og tidsriktige fargevalg og gulv har for det meste parkett og flis. Her kan familien flytte rett inn. Her ligger "alle" fasiliteter i nærheten, skoler, barnehager, butikker, turområder og fritidsaktiviteter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brentåsveien 35, 3229 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 47, bruksnummer 197, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 210 kvm
Totalt primærrom: 193 kvm
Bruksareal:
Boligen 210 kvm
Primærrom:
Underetasjen: 35 kvm: Gang, vaskerom, kjellerstue og soverom.
1. etasje 158 kvm: Entré, gang, bad, to soverom, kjøkken, spisestue, toppstue og kontor.
Sekundærrom:
1. etasje 17 kvm: Garasje.
I tillegg er det bod i kjeller på ca. 4 kvm samt gode lagringsmuligheter i kryprom meg gulvareal på cirka 38 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2023 utført av Anticimex v/Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at kontor ikke er godkjent for varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på ringmurer i betong og betongstein. Krypkjellere og stubbloft. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende og stående kledning, samt noe teglstein. Flatt tak er tekket med Derbigum. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra 2011-2021. Heve/skyvedør fra 2020. Ytterdør fra 2021. Terrassedører fra 2021 og ukjent årstall. Vinduer i toppstue er selvrensende og knusesikre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tg2:
- På vaskerom/bad er ventilasjonsspalte i dør/terskel for liten. Fallforhold på gulv og nivåforskjell fra sluk er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er ikke sluk skiftet.
- Det ble i forbindelse med hulltaking ved vaskerom/bad observert ekskrementer etter gnagere inne i veggen.
- På bad i 1. etasje har skuffefronter stedvise svelleskader. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Vannrør på kjøkken er eldre og har ukjent årstall. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Det er stedvis noe knirk i gulvet.
- Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur.
- Ved innvendig inspeksjon av krypkjelleren er det funnet stedvis symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Det ble enkelte steder målt fuktverdier med pigg på mellom 16% og 19%. Det er ikke lagt ut diffusjonssperre mot grunn.
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side på innvendige trapper.
- Tg 2 er valgt på varmtvannsbedrede grunn av alder og tilstand.
- Fordelerskap for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk.
- Tg 2 er valgt på vannrør og avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår, samt eldre rør med ukjente årstall. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
- Hovedstoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert.
- Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Det mangler samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
- Fallforhold mot sluk på tak er ikke tilstrekkelig. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes.
- Blykrans rundt skorstein er i dårlig forfatning/preget av alder.
- Rekkverket på balkonger har horisontale åpninger større enn 5 cm. Videre er tettesjikt på balkong skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
- Enkelte søyler i krypkjelleren fremstår som noe provisorisk og er plassert direkte på fjell.
- Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, tg 2 settes for å belyse risiko.
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Tg 3:
- Taket mangler overløp, dette bør etableres.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene nevnt over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Videre opplyser selger at garasjeporten trenger justering og frittstående utelampe ved innkjøring er frakoblet.

Standard

Velkommen til Brentåsveien 35, en stilig og oppgradert funkisbolig i et populært og barnevennlig område. Her bor du på øverste del av Hasleåsen med vidt utsyn til vakre omgivelser og meget gode solforhold. Boligen er innholdsrik og har en arealeffektiv planløsning med mange muligheter. En stor hall ønsker deg velkommen hjem og her finnes det rikelig med skapplass. Det er flere utganger til boligens flotte uteområder som sørger for en praktisk og effektiv flyt. Videre holder boligen en gjennomgående god standard og er påkostet/oppgradert i perioden 2009 til 2021. Gulv har for det meste eksklusiv 1-stavs parkett, parkett og flis. Veggoverflater er malt i lyse og tidsriktige fargevalg. Så her kan familien flytte rett inn i den nye drømmeboligen.
Kjøkkenet er meget romslig og har egen utgang til uteplassen mot syd/øst. Innredningen er lys og moderne med slette fronter. Benkeplater er i heltre. Flis mellom overskap og benkeplate. Her er det rikelig med skap - og benkeplass. Det er kun følgende hvitevarer på kjøkken som følger med: Integrert komfyr og stor platetopp. Nisje for kjøleskap og oppvaskmaskin. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Videre har kjøkkenet god plass til spisegruppe, perfekt i en hektisk hverdag. Boligens kjøkken ligger i naturlig tilknytning til spisestuen hvor det er rikelig plass til stort langbord for hele familien.
Utsiktstuen i øvre etasje er pent innredet og har rikelig med plass. De store vindusflatene byr på godt med lys og en flott utsikt. Det er monter elektrisk solskjerming på vinduene og de er selvrensende og knusesikre. Utsiktstuen kan også skilte med utgang til egen luftebalkong.
Lekkert og romslig hovedbad fra 2014 med flis på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulv og downlights i tak. Det er montert baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant, speil med overlys, vegghengt toalett og badekar. Videre er det dusjhjørne med innfellbare glassdører og stilig unidrain sluk, blandebatteri med regndusj og hånddusj. Boligens hovedsoverom ligger praktisk til i 1. etasje med egen luftebalkong.
Vaskerom/kombinert bad i underetasjen har flis på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Det er montert baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant og speil med belysning. Dusjkabinett med skyvedør, to-greps blandebatteri, regndusj og hånddusj. Gulvstående toalett. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Dette badet/vaskerommet ligger i tilknytning til boligens praktiske "ungdomsavdeling" med egen inngang, stue og ett soverom.
For deg som ønsker ditt eget hjemmekontor er det tilrettelagt med en god kontorløsning med egen utvendig inngang. Her blir ikke veien til kontoret lang.
Oppgraderingen og påkostninger:
- Vinduer i 2 og 3-lags glass fra 2011-2021.
- Heve/skyvedør på soverom fra 2020.
- Ytterdør og terrassedører fra 2021.
- Kontor ble overflateoppusset i 2019.
- Bad i 1. etasje fra cirka 2014, bad/vaskerom i underetasjen er fra cirka 2010.
- Nytt påbygg med gang/hall i 2021.
- Det er foretatt større oppgraderinger av det elektriske anlegget i perioden 2019-2021.
- Ny utvendig spotbelysning samt flere nye utelamper i 2021.
- Installert el-bil lader, egen 30A kurs i 2019.
- Utvendig solskjerming (screens) montert på vinduer i toppstue, og på vinduer spisestuen mot vest. Det er også innvendig automatisk styrte plisségardiner i spisestue.
- Begge soverom i 1. etasje ble pussetopp/malt våren 2023.
- Huset er beiset sommer 2022 (ikke garasjen).

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Lamper over spisestuen medfølger ikke i handelen.

Oppvarming

Vedovn/peis i spisestuen og hovedstuen. Varmepumpe er montert i hovedstuen. Varmekabler i hall, på bad i 1. etasje og på bad/vaskerom i underetasjen. I spisestue/soveromsgang i 1. etasje er det varmefolie. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning,  følger dette heller ikke med. 
Selger opplyser at det i kjelleren står en eldre parafin/oljetank. Denne er frakoblet og ikke lenger i bruk. Det er ikke kjent om tanken er spylt og plombert. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflytningstillatelse ble gitt 14.05.1968. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Oppstøtting av bærebjelke i kjelleren. Inngangsdør i kjeller og utvendig puss av kjeller. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning er endret fra opprinnelig planløsning ved byggeår ref. tegninger datert 11.09.67. Overbygget inngangsparti/uteplass er også bygget inn som en del av boligen/ny entré. Dette tiltaket er unntatt søknadsplikt. Videre så er tidligere utvendig bod innredet som kontor etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det utstedes ikke lenger ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Eiendommen har tinglyst en erklæring i forbindelse med bebyggelse på naboeiendommen. Gloveveien 11, gnr. 47, bnr. 344 kan ikke bebygges på kolle i sydlige del av tomten uten samtykke av eier av Brentåsveien 35 (denne eiendommen) med gnr. 47, bnr. 197. Eventuell bebyggelse skal plasseres i størst mulig grad som vist på reguleringsplan for Hasleåsen øst. Erklæringen er tinglyst på Gloveveien 11 med gnr. 47, bnr. 344, dagboknr 1289, tinglyst 21.02.1977.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Brentåsveien 35, hvor du kan nyte en fri beliggenhet på en flott natur - og utsiktstomt. Her bor du sentralt til i øverste del av Hasleåsen med vidt utsyn til vakre omgivelser, gode solforhold og et gløtt til sjøen. I det fjerne kan du skimte Tjømelandet og lyset fra velkjente Færder Fyr. Boligen ligger i et meget populært og attraktivt boligområde med nærhet til Breidablikk, ca. 2,5 km nordøst for sentrum. Området er særdeles barnevennlig og veletablert. Her kan man trygt la de håpefulle leke på egen hånd i trygge og gode omgivelser. Fra Hasleåsen ligger "alle" fasiliteter i nærheten, som blant annet Breidablikk ungdomsskole, grendehus, barnehage og MENY Hasle dagligvareforretning med rikt utvalg for ukens innkjøp. Det er heller ikke lange turen til lekeplasser og Breidablikk idrettspark med blant annet fotballbane, volleyballbane, akebakke og grillhytte med bålområdet. Praktfulle turområder finnes i nærområdet med blant annet Hjertås med tur og skiløyper, samt Midtås som er et perfekt turmål for å kunne nyte unik beliggenhet og arkitektur ifra en svunnen tid. Kort kjørevei til Torp Lufthavn og E-18. Perfekt drømmehjem for den aktive familie! Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Unneberg barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Flere barnehager ligger nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor eiertomt på 1.023 kvm. Tomten har en fin og fri beliggenhet med gode solforhold og flott utsyn mot øst. Tomten består delvis av naturtomt, resterende er pent opparbeidet med gress, blomsterbed, prydbusker og flere uteplasser. Hagedelen innbyr til lek og moro for både store og små, det er også plass til trampoline og huskestativ. Deler av eiendommen ligger også skjermet fra veien med hekk. Mot vest er det opparbeidet stor terrasse og uteplass, med god plass til både langbord og øvrige utemøbler. Det er utgang fra spisestuen til uteplassen. Her sitter du solrikt, lunt og skjermet til. Ypperlig for sene sommerkvelder. Mot sydøst, med utgang fra boligens kjøkken er det bygget terrasse. Her har du også nydelig utsikt mot øst. Den perfekte plassen for morgenkaffen. Ved denne uteplassen er det montert markise. Gårdsplassene er belagt med belegningsstein.

Parkering

Parkering i to gårdsplasser belagt med belegningsstein samt egen garasje. Det er montert elbillader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Øvre Hasle datert 11.01.1966, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen ligger også i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til bolig. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.072,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.100,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av internett/kabel-tv og har avgift på kr 890,- pr. mnd. for kun internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 363 693,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 909 294,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.149.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

André Thomsgård og Kristine Kvillum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0153/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23153

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2023 kl. 12:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.