Komplett salgsoppgave

Myrveien 41E

4 350 000 kr
83 m²
2 soverom
Velkommen til Myrveien 41 E!
Velkommen til Myrveien 41 E!
Kart
Del
Marius Elstad
Presenteres av
Marius Elstad
Øvre Hebekk
Gjennomgående og romslig leilighet i høy 1. etasje | Sydvendt balkong | Rett ved marka | Garasjeplass | Kort vei til Ski

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  110 000 kr
 • Omkostninger
  112 670 kr
 • Totalpris
  4 572 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  83 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 806 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen til visning!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski presenterer Myrveien 41E.
Lys og gjennomgående 3-romsleilighet, beliggende i et attraktivt og godt etablert boligområde på Øvre Hebekk i Ski.
Her får du:
- Stort, flislagt bad
- Stort kjøkken med mye skapplass
- To store soverom
- Stor stue
- Stor balkong
- Garasjeplass med mulighet for el-billader
- Bod
Hvis du/dere ønsker å bo trygt i en stor leilighet i høy 1.etasje med Hebekkskogen som nærmeste nabo, i et veldrevet boligsameie, er dette din neste bolig.
Leiligheten fremstår som bra, og må oppleves.
Hyppig bussforbindelse til sentrum som stopper like utenfor.
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Myrveien 41E, 1406 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 129, bruksnummer 480, seksjonsnummer 115, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm: Entré, stue, kjøkken, spisestue, to soverom og bad
I tillegg disponerer leiligheten én bod på ca. 1.8 kvm. i underetasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 23.08.2023, utført av Morten Nyborg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og MÅ leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten et oppført boligbygg over 4 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende bindingsverk av tre. Utvendig fasade kledd med fasadeplater og trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp /membran (taket er ikke besiktiget). Utvendig profilert entrédør fra ukjent årstall med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklassifisering kan ikke verifiseres. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2005. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2005/2007. Varmtvannsbereder på 100 liter fra 2005 plassert på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG 3):
Det er usikkert om branntekniske egenskaper til dør i brannskille mot felles trappeoppgang er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ingen brannklassifisering observert. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
NB! Interessenter må lese vedlagt dokumentasjon, og budgiver/kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i salgsdokumentasjon før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Bad og kjøkken modernisert i 2007/2008.

Standard

Lys og romslig 3-romsleilighet med en stor og praktisk planløsning i høyt 1. etasje:
ENTRÉ:
Velkommen inn i en åpen entré med plass til klesoppheng, sko og benk.
KJØKKEN:
Kjøkkeninnredning fra 2007/2008 med profilerte fronter. Kjøkkenøy, benkeplater av stein og varmekabler i gulv. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap med frysedel. Stekeovn og nedfelt platetopp. Oppvaskmaskin i benk. Vegghengt ventilator med kullfilter. Vannrør av typen rør-i-rør og kobber. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på 100 liter fra 2005 er plassert i benkehjørne. Gulvflate belagt med fliser. Veggflater med malt tapet, fliser mellom kjøkkenbenk og overskap samt bakplate på vegg bak platetopp. Himling med malt flate.
STUE:
Stor og lys stue som er enkel å møblere. Stort vindu som slipper inn rikelig med lys. Stuen er todelt, så man kan fint møblere i to soner. Fra stuen er det utgang til solrik balkong på ca. 10,5 kvm. med gode solforhold.
BAD:
Bad fra ca. 2007. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Downlights i tak. Vegghengt wc. Innredning og skap som passer fint mot flisene. Fordelerskap med vannrør av typen rør i rør. Lav skillevegg mot badekar i glassbyggerstein og flis. God avlufting med mekanisk avtrekksvifte montert i vegg. Opplegg for vaskemaskin.
SOVEROM:
Leiligheten har to gode soverom. Soverom 1 er romslig og har god plass til garderobdeskap. Det er skyvedørsgarderobe og overhengt skap på soverom 2.
OPPBEVARING:
Kott ved soverom
Bod i kjellerdelen
Garasjeplass

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Fastmonterte ting/innredninger følger med. Hvis kjøper ønsker noe av løsøret med, så må dette avtales utenom kjøpet eller som forbehold i budet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og varmekabler på bad/kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler på kjøkken og bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.06.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Merk følgende vedrørende omkledningsrom: Da rommet i dag benyttes som garderobe og det er plass til å skifte i rommet, blir rommet definert som et p-rom. Rommet er opprinnelig en bod/garderobe, er ikke bruksendret og dermed ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 13822, tinglyst 10.11.1986, Skadesløsbrev: For inntil beløp 30.000,- Panthaver: Granly Boligsameie.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Myrveien 41 E!
Boligen ligger i et attraktivt og godt etablert boligområde på Øvre Hebekk. Leiligheten ligger i høy 1. etasje og har fint utsyn over nærområdet. Umiddelbar nærhet til Hebekkskogen med et stort nettverk av turstier og rekreasjonsområder. Stuene (speiderhytte) er et populært turmål for småbarnsfamiliene i området. På vinterstid er stedet åpent for servering. Vår og sommer er det et flott utgangspunkt for søndagstur. Friområdet rundt "Radiostasjonen" er et yndet turområde med muligheter for grilling, fotball etc. Her er det satt ut benker og bord. Stedet benyttes ofte til bursdagsfeiringer ol. og er å finne kun 5 minutters gange fra blokken, gjennom flott skogsterreng.
Det er flere barnehager og dagligvareforretninger i nærmiljøet. Trygg skolevei på interne veier til Hebekk barneskole. Ski har et godt og variert fritidstilbud til barn og unge. Ski Idrettspark har et mangfoldig tilbud med bl.a. tennis, fotball, håndball, ishockey, friidrett, klatrevegg, ballbinge mm. Tilbudene i Ski er mange og varierte.
Bussholdeplass få minutters gange fra boligen med bussforbindelse til Ski sentrum og Ås. For øvrig er det gangavstand til Ski sentrum, ca. 1,8 km. Ski er regionsenteret i Follo. I sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker, offentlige kontorer og Ski togstasjon. Kinosenter, bibliotek, kulturhus, bowlinghall, restauranter og kaféer er også med på å skape et flott bymiljø.
Ski stasjon er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger. Follobanen tar deg til Oslo S på 12 minutter. Fra boligen er det nærhet til både E6 og E18, som gjør det enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Det er ca. 22 minutter med bil til Oslo sentrum.
Det er sykkelavstand til Midsjøvann som ligger på andre siden av Ski og ca. 10 minutters kjøretur unna finner du også Breivoll badeplass, innerst i Bunnefjorden. Begge steder er populære badeplasser for barnefamilier.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort gangavstand til flere barnehager: Øvre Hebekk barnehage, Hoelshytta barnehage og Hebekkskogen barnehage. Gangavstand til både Hebekk barneskole og Ski ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ski og Drømtorp videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 47.945 kvm. som tilhører sameiet. Fellesområdene er opparbeidet med asfalterte internveier, lekeplass, busker, trær, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer én biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg, i kjeller. Det er mulig å installere ladeboks for el-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med private stikkveier tilhørende sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett (vann/avløp) via private stikkledninger for sameiet. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan for kvartalenebegrenset av Myrvegen, Skogvegen, Lysnevegen og Seljevegen med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 26.01.2005. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 9.179,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er på kr. 3.806,- og inkluderer: Nedbetaling av fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV og internett, felles bygningsforsikring, forbruk av vann og avløp, forretningsfører, trappevask, drift og vedlikehold av fellesområdene. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.415,-
Telenor/bredbånd: 341,-
Garasje 50,-
Megler har ikke fått informasjon om strømforbruk. Kostnad for strøm vil variere ut ifra forbruk og abonnement.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 054 913,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 797 687,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.863,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 110.000,- pr. 01.08.2023
Total fellesgjeld for sameiet er kr 26.551.975,- pr. 07.08.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6,30% flytende rente
Lånets løpetid: 15 år 4 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.572.670,-
Av dette beløpet utgjør kr 110.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
 I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger/hytter med
seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erna Karin Hennig

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Granly Boligsameie, med sameiebrøk 47/17565.
Sameiet består av 242 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 02333.
Dugnad må påregnes.
Ikke forkjøpsrett.
Ikke styregodkjennelse.
Dyrehold er tillatt med noen begrensninger. Hund og katt er lov. Hunder skal holdes i bånd innenfor sameiets område. Krypdyr, øgler og andre vekselvarme dyr er ikke tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen og andre dokumenter vedr. sameiet ligger som vedlegg i annonsen. Disse kan også fås ved henvendelse til megler.
Se også: http://www.granlyboligsameie.no

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 30.000,- av salgssummen
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0106/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23106

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 13:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen til visning!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.