Komplett salgsoppgave

Oppsal terrasse 2

6 100 000 kr
93 m²
2 soverom
Velkommen til denne utsiktsleiligheten i Oppsal terrasse 2! Husk visningspåmelding.
Velkommen til denne utsiktsleiligheten i Oppsal terrasse 2! Husk visningspåmelding.
Kart
Del
Dominik Zych
Presenteres av
Dominik Zych
Oppsal
Stor og moderne 3-roms med idyllisk utsyn mot Østensjøvannet|Solrik balkong|Garasjeplass med lader|Buss/T-bane like ved

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Omkostninger
  8 981 kr
 • Totalpris
  6 604 981 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  94 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  93 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  1 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  13 m²

  Nøkkelinfo

 • Andel fellesgjeld
  496 000 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 628 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Flott utsikt og ingen innsyn til verken bolig eller balkong. Stor og praktisk løsning med åpent kjøkken mot stue.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Oppsal terrasse 2!
Leiligheten ligger fantastisk til, skjermet fra trafikkstøy og innsyn. Rommene er store og den vestvendte balkongen mot Østensjøvannet byr på uforglemmelige solnedganger. Garasjeplass med lader til elbil medfølger, og det er ellers kort vei til både T-bane og bussforbindelser. Området er kjent for flotte turområder med både Østensjøvannet og Østmarka en kort spasertur unna.
Verdt å få med seg:
- Stor 3-roms med usjenert balkong (13 kvm) og uhindret utsyn mot Østensjøvannet
- Ingen innsyn
- Gjennomgående god standard
- Garasjeplass med lader
- Kontroll av el-anlegg i 2023
- Åpen stue-/kjøkkenløsning, med god plass til sofagruppe og spisemøblement
- Nærhet til Østensjøvannet, med turvei videre inn til Østmarka
- Adkomst via trapp eller heis + én spiraltrapp

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oppsal terrasse 2, 0686 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1612, ideell andel 1/1
Andelsnummer 30, Oppsal Terrasse borettslag, organisasjonsnummer 950 210 184

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 94 kvm
BRA-i:
3. etasje 93 kvm: Entré, bad, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og bod.
BRA-b:
3. etasje 1 kvm: Bod.
Åpent areal:
3. etasje 13 kvm: Balkong.
Boligen disponerer 1 utvendig bod i samme etasje på 1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2024 utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater, teglstein og fasadeplater. Tilnærmet flatt takkonstruksjon utvendig tekket med papp/takfolie(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og elektronisk kodelås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2009. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på manglende drenering fra sisterne på bad samt noe mindre lokalfall enn hva som ideelt anbefales. I tillegg registreres det stedvis knirk i gulvet. Noen steder er det registrert noe skjevheter. Målingene er foretatt i eldre bygg, og bør sees i den sammenheng. Eldre sluk i boden og generelt eldre avløpsrør. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget. Punktene nevnt over er gitt tilstandsgrad 2.
Ingen tilstandsgrad 3.
El-kontroll utført i 2023.

Standard

Dette er en pen og velholdt 3-roms med standard i stor grad fra ca. 2009. Gulvene i boligen er belagt med fliser og laminat, med gulvvarme i entré, i stuen, i gangen (mellom soverom og bad) og på kjøkkenet. Veggene består av glatte og malte flater. Ventilasjonen er en kombinasjon av naturlig og mekanisk. Både vinduer og balkongdør ble skiftet i 2009. Fordelerskap for rør-i-rør er plassert på veggen i boden.
Bad:
Romslig og stort bad fra 2009. Badet er flislagt med nøytrale fliser og det er lagt varmekabler i gulvet. Downlights i himlingen og mekanisk ventilasjon via 2 ventiler på veggen. Over det moderne servantskapet er det montert speil med overbelysning. Opplegg for vaskemaskin/vaskesøyle.
Kjøkken:
Også kjøkkenet er fra 2009. Innredningen fra IKEA har glatte fronter og benkeplate av heltre, noe som sammen gir kjøkkenet et et tidløst og nøytralt preg. Det er montert fritthengende ventilator med kullfilter. Kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og koketopp medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
Balkong:
Balkongen vender mot vest og måler ca. 13 kvm. Konstruksjonen er av betong, hvor gulvet i etterkant har blitt belagt med plastheller. Rekkverk av metall.

Oppvarming

Boligens varmes opp med varmekabler i alle rom unntatt soverom og bod, samt eventuelle panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.01.1978. I tillegg foreligger det ferdigattest for rehabilitering av utvendige terrasser og adkomstbroer, datert 09.03.2017. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er kun mindre og ikke søknadspliktige avvik mellom byggetegninger og dagens utnyttelse av eiendommen. WC og bad er opprinnelig separat, og er per i dag slått sammen til et større bad.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann-/kloakkledninger, trafostasjon/kiosk, vei, bebyggelse og støttemur.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv og solrik beliggenhet i et skjermet og tilbaketrukket boligområde på Oppsal.
Umiddelbar nærhet til Østensjøvannet, et unikt våtmarksområde og et vernet naturreservat med et yrende dyre- og fugleliv. Turen rundt vannet er på ca. 4,5 km, med turstier videre inn i Østmarka.
Sistnevnte kan by på flotte turområder både sommer- og vinterstid med stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene, i tillegg til et ellers stort nettverk av løyper. I Østmarka finner du bl.a. Nøklevann og Ulsrudvann med flotte badeplasser. Det er fine turveier til markastuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet. Alle har servering, i sær er Rustadsaga kjent for baksten og er et meget populært utfartssted i bydelen.
Store flotte grøntområder, parkmessig opparbeidet, rett ved vakre Nordre Skøyen Hovedgård.
Kort vei til Oppsal Arena med flott idrettsanlegg og aktivt idrettsmiljø i Oppsal idrettsforening med bl.a. fotball, håndball, basket og ski. Tennismiljø i Godlia tennisklubb.
Nærmeste treningssenter er Mudo Gym på Ulsrud. I tillegg har man EVO på Bryn og Bøler, og SATS på Hellerud og Ryen.
Kun ca. 6 minutters gange (ca 450 m) til nærsenteret Oppsal Senter med bl.a. Meny, apotek, Ark, Normal og Lokalrestauranten Østensjø Havn.
Kort vei til Bryn Senter for de mer shoppingglade.
Godt kollektivtilbud med kun ca. 5 minutters gange (400 m) til Oppsal T-banestasjon (linje 3) som tar deg til Oslo sentrum på ca. 15 minutter, samt busstopp (linje 58, 78A og 78B).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Gateparkering til visning i Aagots vei eller Oppsalveien for enkel adkomst.

Barnehager, skoler og fritid

Oppsal terrasse 2 sokner til Østensjø skole (1.-7. trinn), og Skøyenåsen skole (8.-10. trinn).
Det er flere barnehager i området som Lillejordet barnehage, Rønningjordet barnehage og Oppsaltunet barnehage.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 13 027 kvm som tilhører borettslaget.
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, plenarealer, diverse beplantning og sittegrupper.

Parkering

Garasjeplass i felles anlegg medfølger. Lader til elbil er montert, og strømutgifter faktureres etterskuddsvis 3 ganger i året. Plassen er merket med leilighetsnummer; 3017.
Borettslaget har også noen gjesteparkeringsplasser for besøkende. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg, offentlig kjørebane/veigrunn, pågående plansak*, turvei/skiløype, spesialområde bevaring friområde, og felles gangareal i henhold til reguleringskart datert 29.05.2024, med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2051 vedtatt 18.07.1975, S-2018 vedtatt 08.04.1975, S-3917 vedtatt 11.06.2002, V170276 vedtatt 17.02.1976 og V220877 vedtatt 22.08.1977.
*Pågående plansak, saksnr. 201804331:
Gjelder forslag til planprogram til offentlig ettersyn, vedr. områderegulering av Oppsal.
For mer info. se; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804331&rplan=1
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Andre saker i nærmiljøet:
Saksnr. 202010843:
"Haakon Tveters vei 75 - Avklaringsfase før politisk behandling - Utvidelse av Skøyenåsen ungdomsskole"
For mer info. se; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010843
Saksnr. 201214184:
"Oppsalveien 20 - Detaljregulering - Formål boligutbygging"
For mer info. se; https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201214184

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 628,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-TV og Internett, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, trappevask, drift og vedlikehold, forretningsførsel, og nedbetaling andel fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist justert med 8 % økning 01.02.2024.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 4 755,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 kr 2 873,- (lånet har IN-ordning)
Kapitalkost. lån 2 OBOS04 kr 340,-
Eiendomsskatt:
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 2,8‰ for 2024 og det er vedtatt et bunnfradrag på kr 4 700 000,-. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen.
Eiendomsskatt regnes ut slik:
Boligverdi(primær formuesverdi x4) x0.70 = Eiendomsskattegrunnlag
Dersom eiendomsskattegrunnlaget er høyere enn bunnfradraget på kr 4 700 000,- vil det påløpe eiendomsskatt på 2.8‰.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/fibernett. Standardhastighet er 100/100 mbps. Kan oppgraderes etter gjeldende satser. Trådløs ruter og tv-boks medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 487 664,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 5 950 656,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 590,- pr. 31.12.2023.
Andel fellesgjeld er kr 496 000,- pr. 01.05.2024.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 53.718.555,- pr. 27.05.2024, og lånevilkårene er:
Lånenr. OBBK01-98207561967
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentebetingelser: 5,59 %, flytende.
Lånets løpetid: 22 år og 3 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.
Lånenr. OBOS04-98208127462
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentebetingelser: 5,59 %, flytende.
Lånets løpetid: 29 år og 1 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.
Dette borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning) på lånenr. OBBK01-98207561967. Det vil si at andelseier helt eller delvis kan velge å nedbetale kr 437 514,- av andel fellesgjeld til boligbyggelaget. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 2 868,-. Nedbetalt andel av fellesgjeld knyttes til andelen og følger andelen ved et eventuelt salg.
Innbetaling kan foretas to ganger pr. år, ved terminforfall 30. mars og 30. september på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum 1 måned før terminforfall for opprettelse av avtale.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 500,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7 981,-
- Dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget, må det påregnes en innmeldingsavgift på kr 500,- og årlig medlemsgebyr pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 604 981,-. Av dette beløpet utgjør kr 496 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 8 250,- for boliger med andelsnr. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Johan Arthur Øvergaard

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Oppsal Terrasse Borettslag.
Borettslaget består av 136 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med hunder i borettslaget etter søknad til styret (skjema er vedlagt husordensreglene). Det er vedtatt båndtvang året rundt på borettslagets områder. Generalforsamlingen har vedtatt at det ikke er lov å ha utekatt, ilder, minigris, krypdyr som slanger o.l.
Det er bare tillatt å bruke elektrisk grill eller gassgrill på terrassene.
Video-overvåking er montert inne i garasjen og ved inn-/utkjøringen, i boder og ved hovedinngangen i tråd med Datatilsynets regler.
Vaktmester for borettslaget er Poul Ferbu, som kan kontaktes på tlf. 416 54 980 i tidsrommet kl. 08.00-11.45.
Borettslagets hjemmeside; https://vibbo.no/oppsal-terrasse/om
Foretatte påkostninger de senere år:
2023-2024; div. rehabilitering, bl.a. ny drenering på utsiden av blokka fra nord og ned til inngangspartiet ved heisen, samt totalrensing av hele avløpsanlegget fra samtlige leiligheter, inkludert hovedbunnledning.
2022-2023; rehabilitering av ventilasjonsanlegg.
2021; div. rehabilitering, bl.a. på varmtvannsanlegget.
2019-2020; etablering av Zaptec ladeanlegg, og rehabilitering av bl.a. øst- og nordveggen samt renovering av trappeløp.
2014-2017; fasaderehabilitering.
2009; utskifting av vinduer og terrassedører.
2008; nytt tak.
For utfyllende liste se årsrapport for 2023.
Planlagte påkostninger:
Årets generalforsamling avholdes 4. juni.
Ingen større saker er meldt inn iht. innkalling.
Det opplyses at taket bør skiftes, uten at dette skal stemmes over på årets GF.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring(unntatt fritidsbolig) - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende primærbolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0.9% av salgssummen.
Tilrettelegging fra kr 14 900,-
Oppgjør: kr 7 500,-
Markedspakke: kr 26 000,-
Visninger: kr 3 000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2 900,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 5 000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0055/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2455

Dato

Sist oppdatert: 28. juni 2024 kl. 12:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.