Komplett salgsoppgave

Masløveien 27

6 990 000 kr
151 m²
5 soverom
Boligen har flere fine uteplasser. Stille og rolig område i blindvei nært lekeplass og idrettsanlegg.
Boligen har flere fine uteplasser. Stille og rolig område i blindvei nært lekeplass og idrettsanlegg.
Kart
Del
Nøtterøy/Nesbrygga
Fin enebolig med 5 soverom- oppgradert i 2014/15- familievennlig i blindvei! Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  6 990 000 kr
 • Omkostninger
  175 750 kr
 • Totalpris
  7 165 750 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  174 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  151 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  23 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  55 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privat visning.
Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig beliggende i et hyggelig og familievennlig område rett ved Nesskogen idrettspark med mange aktivitetsmuligheter for barn og unge.
Eneboligen fra 1964 er tilbygget og oppgradert i 2014-2015 og holder en god standard med fin planløsning over to plan. I hovedetasjen er det hall, separat vaskerom, toalettrom, åpen kjøkken/stue løsning med spisestue, baderom, kontor/soverom og 3 soverom. I kjelleren er det et soverom og tv-stue. Fra stuen og spisestuen er det utgang til fine, solrike uteplasser og videre nedgang til hagen.
Eiertomt på 776 kvm. opparbeidet med grusede gangbaner, fjellparti og stort plenareal som er ypperlig for barna med boltreplass for store og små.
For øvrig kort vei til flere badestrender og bryggeområder, samt flotte utfartssteder for båt i nærområdet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Masløveien 27, 3133 DUKEN
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 28, bruksnummer 309, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 174 kvm
BRA-i:
Enebolig:
Kjeller: 32 kvm: Kjellerstue og soverom
1. etasje 119 kvm: Hall, vaskerom, toalettrom, kjøkken/stue, gang, bad, trapperom, soverom/kontor, 3 soverom
BRA-e:
Garasje:
1. etasje 23 kvm: Garasje
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 55 kvm: Terrasse/balkong
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.05.2024 utført av Hedlund Takst og Byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Terrassen mot sør er bygget noe større en oppgitt på byggetegning.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Eiendommen bestående av enebolig og del av felles garasje med nærmeste nabo mot nord. Boligen er opprinnelig fra 1964 som er vesentlig oppgradert i 2014-2015. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3
- Elektrisk anlegg; det er registrert avvik på inntak og sikringsskap. Det anbefales en elsjekk av fagperson med tilstrekkelig kompetanse.
- Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
TG2
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Undertaket er misfarget.
- Ved befaring av takstmann ble det ikke observert sjenerende knirk i gulv. «Alle» bygg har noe knirk og hva som er sjenerende knirk er en subjektiv oppfatning. Ny eier må vurdere behov for utbedring av knirk i gulv.
- Målt høydeforskjeller i etasjeskille/gulv mot grunnen.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Vaskerom: rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
Det er gitt ytterligere 2 TG2 grunnet elde/slitasje. Se tilstandsrapport for disse forhold.
Garasjen er oppført antatt i 1969 (ikke bekreftet) på støpt såle i bindingsverkskonstruksjon med liggende trekledning. Saltakskonstruksjon av sperrekonstruksjon. Undertak av bord tekket med eldre takpapp. Garasjen er åpen innvendig og kun adskilt med enkel romdeler. Arealet tilhørende Masløveien 27 er oppmålt til ca. 21 kvm. innvendig. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Ikke videre vurdert av takstmann.
Selger opplyser:
- Noe skjevheter i gulvene i 1. etg, Var en sprekk i kjellermuren ved vindu mot sør.
- Har sett maur, men kun ufarlige på gjennomreise
- Noe sølvkre er observert
- Garasjen er ikke tett
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Moderniseringer og påkostninger

Selger har utført følgende i sin eiertid:
- Bad og vaskerom ble laget nytt i 2014
- Oppgradert elektrisk anlegg i 2014
- Nytt vann og avløp i 2014
- Eksisterende teglsteinspipe ble rehabilitert med nytt innvendig stålrør og ny peisinnsatts.
- Tilbygget boligen mot øst
- De fleste vinduene ble byttet i 2014, alle innvendige overflater er skiftet fra rupanel og innover.
- Utskifting av utvendig trekledning og takstein inkludert papp, slisser og lekter, samt utvendige tilhørende beslag.
- Bygget terrasse mot sør i 2016
- Drenert på vestsiden i 2019
- Kjeller pusset opp i 2020, oppgradert noe elektrisk i den forbindelse

Standard

Eneboligen fra 1964 er tilbygget og oppgradert i 2014-2015 og holder en god standard med fin planløsning over to plan. I hovedetasjen er det hall, separat vaskerom, toalettrom, åpen kjøkken/stue løsning med spisestue, baderom, kontor/soverom og 3 soverom. I kjelleren er det et soverom og tv-stue.
Du kommer inn i hallen hvor det er inngang til både toalettrom og vaskerom. Toalettrom med enkel servant med speil og vegghengt toalett. Vaskerommet er svært praktisk, flislagt med elektriske varmekabler. Her er det innredning med nedfelt servant, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. VVbereder og vannfordelingsskap er plassert i dette rommet. Videre har du kjøkkenet som ligger i åpen løsning med stuen. Her er det barløsning til kjøkkeninnredningen i tillegg til at det er god plass til spisestuemøbler. Kjøkkenet er fra IKEA hvor innredningen har profilerte fronter og Corian helstøpt benkeplate. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, elektronisk vannstopperventil under benkeskuff og oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut over tak. Fra spisestuen er det utgang til uteplassen som videre tar deg ned i hagen. Her er det fin plass til å dekke langbord for middagsgjester. Det er også utgang til veranda utenfor stuen hvor du får kveldssolen. Stuen har ildsted som gir god stemning og varme på kalde dager. De store vinduene gir rikelig med dagslys inn i rommet. Bad og soverommene ligger i egen fløy. Det er totalt 4 soverom i etasjen hvor det ene benyttes til kontor. Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe. Baderommet har flislagte vegger og gulv. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. I kjelleren er det tv-stue hvor det også er plass til kontorløsning under trappen og et soverom. Det er utgang fra tv-stuen og ut i hagen.
Overflater på gulv er hovedsakelig parkett. Fliser på gulv i entré. På vegger er det malt slett gips, malt pusset mur, malte plater og tapet. I himlinger er det malte slette flater med innfelte spotter i flere av oppholdsrommene. Øvrig del av boligen er det støpt dekke med tilfarergulv, rupanel og parkett. Kjellergulv av betong mot grunn og fliser på gulv.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vedovn i stue. Det er varmekabler i alle flislagte gulv. Varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført feiing og tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 20.06.2023. Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 08.07.2014.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen for enebolig datert 10.01.1964, for tilbygg til enebolig datert 21.03.2024 og for bruksendring av kjeller datert 23.05.2024. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ikke ferdigattest for garasjen, men tegninger datert 07.09.1977.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/28/309:
08.10.1963 - Dokumentnr: 3044 - Bestemmelse om gjerde
Skjøte ved overdragelse av gnr. 28, bnr. 309 hvor det står "Gjerdeplikt er selgeren uvedkommende".
Eiendommens rettigheter:
08.10.1963 - Dokumentnr: 3044 - Best. om vann/kloakkledning og veg
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:28 Bnr:304
Skjøte ved overdragelse av gnr. 28, bnr. 309. Kjøperen har rett til vei, vann- og kloakkledning sammen med kommende bruksberettigede mot vedlikeholdsplikt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En attraktiv beliggenhet i et veletablert og pent villaområde på Duken i en blindvei, med få skritt til Nesskogen idrettspark, med mange aktivitetstilbud, bla. fotball, sandvolleyball, tennis og friidrett. Det er også kort vei til sjøen og Verdun badeplass, et nydelig friområde med sandstrand, svaberg og stupetårn hvor det også er gjestehavn. For øvrig kort vei til flere badestrender og bryggeområder, samt flotte utfartssteder for båt i nærområdet. Gode muligheter for sportsaktiviteter for både håndball, fotball, tennis og seiling m.m. i nærområdet. Kort vei til Nøtterøy golfbane på Borgheim. Området byr på super rekreasjon i skog og mark og på sjø og strand.
Dagligvare forretninger i nærheten, Kiwi på Hjemseng og Meny på Skallestad, samt Teie torv med mange forretninger, baker, bank, post, vinmonopol, restaurant, m.m.
Buss til og fra Tønsberg sentrum. Gode togforbindelser fra Tønsberg jernbanestasjon til Oslo eller til Sandefjord lufthavn, Torp.

Adkomst

Fra Tønsberg kjør over Kanalbrua utover R 308. Ta så Smidsrødveien R 309 over Teie Torv og utover Nøtterøy. Følg R 309 til Hjemseng / Shell stasjonen og ta Breidablikkveien til venstre følg denne videre, Masløveien går tvers over Bredablikkveien, ta blindveien inn til høyre (sydover) og følg denne til enden. Rett før veien svinger mot høyre ligger boligen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Oserød skole (1-7 klasse) og Borgheim ungdomsskole (8-10 klasse). Det er flere barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 776 kvm. hvor boligen ligger i svakt skrående terreng med synlige fjellformasjoner på deler av tomten. Tomten har grusede gangbaner og stort plenareal som er ypperlig for barna med boltreplass for store og små. Pent gjerde mot nabo og hekk på deler av tomten. Her har du både veranda utenfor stuen og utenfor spisestuen med videre nedgang til hagen. De mange uteplassene gjør at man kan flytte seg i takt med solen gjennom dagen. Stille og rolig område i blindvei nært lekeplass og idrettsanlegg.
Noe gangbane og forstøtningsmur mot vei (øst) ligger utenfor eiendommens grense. Dette gjelder også deler av hekk mot nabo i sør.

Parkering

Parkering på egen tomt. Boligen har 1/2- part av garasje som deles med nabo mot nord.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Selger opplyser at siste del av veien er eid av kommunen, men driftes av beboerne.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Kommunen opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til: Boligbebyggelse- nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Det er gitt rammetillatelse til bolig på utskilt tomt/nabotomt i Masløveien 27 B. For mer informasjon kontakt megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.926,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Eiendommen har privat brøyting. Dette har beløpet seg til ca. 850,- per år.
Frivilig medlemskap til Bergan vel.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber, ca. kr. 999,- per mnd.
Boligen er tilknyttet Avarn alarmselskap som koster kr 18.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 206 105,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 4 583 197,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.164.750,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 15.050,-/kr17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen Akerholt og Karl Fredrik Landsrød

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring(unntatt fritidsbolig) - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende primærbolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 22.500,-.
Visninger: kr 3.500,- pr. visning (2 stk. er inkludert i provisjonen)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0075/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2475

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privat visning.
Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.