Komplett salgsoppgave

Amtmannssvingen 22

5 500 000 kr
140 m²
4 soverom
Velkommen til Amtmannssvingen 22 - og denne innholdsrike tomannsboligen beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde i Olderdalen.
Velkommen til Amtmannssvingen 22 - og denne innholdsrike tomannsboligen beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde i Olderdalen.
Kart
Del
Frank Robert Nervik
Presenteres av
Frank Robert Nervik
Hel tomannsbolig fullt utleid til kr. 25.600,- per mnd. | To stuer, kjøkken, bad og balkonger | Romslig tomt på 1,2 mål

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 638 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  140 m²
 • Bruksareal
  147 m²
 • Tomteareal
  1 233,7 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Amtmannssvingen 22 - og denne innholdsrike tomannsboligen beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde i Olderdalen. Her bor du med kort vei til en rekke dagligdagse servicetilbud, med gangavstand til blant annet skoler, barnehager, dagligvarebutikk, treningssenter og restauranter mm. Man har nærhet til Ranheimsfjæra og et godt utvalg av turstier i området.
Boligen består av to bruksenheter, hvor hver del inneholder stue, kjøkken, bad, to soverom og eget inngangsparti. Begge delene har utgang til hver sin sørvendte balkong med gode solforhold. Begge kjøkkenene er lyse og luftige og har rikelig skap- og benkeplass. Stuene har god plass til både sittegruppe og sofagruppe. Begge badene har flislagte flater og varme i gulv, samt opplegg for vaskemaskin. Parkering på tomten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Amtmannssvingen 22, 7056 RANHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 19, bruksnummer 75, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 147 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Totalt sekundærrom: 7 kvm
Første etasje
- Primærrom: Trapperom, entré, gang, bad, to soverom, stue og kjøkken.
- Sekundærrom: Bod under trapp.
Loftetasje
- Primærrom: Trapperom, gang, bad, kjøkken, stue og to soverom.
- Sekundærrom: Bod.
Kjeller
- Sekundærrom: Bod.
Loftsetasjen har gulvflate på ca. 74 kvm. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 73 kvm. Bare deler av arealene til bod under trapp i første etasje er vurdert som S-rom, grunnet lav romhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1958. Grunnmur av betong med sparestein og betongstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkeplan). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Hoveddør i boligen har entrédør med glassfelter og sikkerhetslås. Leiligheten i 1. etasje har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Leiligheten i 2. etasje har entrédør med glassfelter og sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to/tre-lags glass. Selger opplyser om at boligen er etterisolert med ekstra 5 cm på vegger og 10 cm på tak.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet i følge selger:
- Flikking av kjellermurer 2022.

Standard

20% har fått TG 0 og 1: I orden
63% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
14% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
3% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TG2, TG3 og TGIU.
Tilstandsgrad 2:
- Bad loftetasje (helhetsvurdering): TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det er observert skader i himlingens overflatemateriale. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det registreres åpninger rundt vannrør til servanten og tettesjiktet i veggen. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Stedvise sprekker/riss i gulvflis. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig (det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt). Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 29,8 prosent, ved 22 celcius.
- Kjøkken første etasje (helhetsvurdering): TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad. Svelleskader på kjøkkeninnredning og benkeplate. Gulvets overflatemateiale er sterkt slitt/aldringspreget med svelleskader. Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid. Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Tiltak må påregnes.
- Kjøkken loftsetasje (helhetsvurdering): TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad. Veggoverflater er slitt. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Fuktskjolder/merker på benkeplate. Gulvets overflatemateiale er sterkt slitt/aldringspreget. Det er stedvis knirk i gulvet. Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid. Tiltak må påregnes.
- Øvrige rom (helhetsvurdering): Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Dørbladet på bod under trapp kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Lite ventilasjon i etasjen. Det registreres dugg i nedre del av vinduer på soverom. Deler av overflatene i gang og soverom var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Rom under terreng (helhetsvurdering): Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Gjeldende bygningsdeler fremstår som uferdig og det gjenstår arbeid på befaringstidspunktet. Riss og sprekker stedvis påvist. Se punkt "Grunnmur". Kjelleren har synlige betong/murvegger under bakkenivå. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at gjeldende vegger er av mur/betong. Synlige fuktmerker på vegg er registrert. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Lite ventilasjon i etasjen. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på kjelleren usikker. Tiltak må påregnes.
- Innredet loft (helhetsvurdering): Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført (erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner). Lite ventilasjon i etasjen. Det registreres dugg i nedre del av vinduer på soverom. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Loft uinnredet (kontroll av diffusjonssperre): Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.
- Loft uinnredet (annet): Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget er uvvist. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det registreres uisolerte ventilasjonsrør. Forholdet medfører kondensfare på utsiden og på innsiden av røret. Forholdet inne i røret er ikke kjent. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales.
- Ildsteder (inne i boligen): Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnenes forbrenningskammer (begge peisovner). Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.
- Trapper (innvendig): Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappens håndløper er lavere enn 0,8 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
- Etasjeskiller kjeller (skjevhetsmåling): Det er registrert skjevheter i bod, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 30 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
- Etasjeskiller første etasje (skjevhetsmåling): Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
- Tekniske anlegg (ventilasjon): Ukjent om den mekaniske avtrekksventilasjonen gir tilstrekkelig effekt. Ved funksjonstest registreres liten effekt/avtrekk. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Tekniske anlegg (varmtvannsbereder): Varmtvannsbereder i kjeller er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
- Tekniske anlegg (vannrør): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Tekniske anlegg (avløpsrør): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid. Det observeres uisolerte avløpsrør i kjeller, noe som kan medføre at avløpsrørene fryser når temperaturen blir lav. Forholdet kan i verste fall føre til frostsprengning. Tiltak anbefales.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.
- Elektrisk anlegg (forenklet vurdering): Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Yttervegger (helhetsvurdering): Bygningens ytterkledning/fasader har stedvis symptomer på slitasje(gjelder hovedsakelig sørsiden av bygget), selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Yttertak (beslag, renner, nedløp og snøfangere): Nederste del av taknedløp mangler. Utbedring anbefales.
- Sørvendt balkong 21 kvm (utkragede eller understøttede konstruksjoner): Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Tettesjiktet er vurdert til å ha en høy
slitasjegrad/alder, og har behov for fornying. Det er i tillegg observert skade i sponplater. Utbedring må påregnes. Søyler er skadet. Skader bør utbedres.
- Sørvendt balkong 6 kvm (utkragede eller understøttede konstruksjoner): Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde.
- Utvendige trapper (helhetsvurdering): Svikt i trinn ved utvendig trapp. Underdimensjonert. Tiltak anbefales.
- Grunnmur: Skråriss/vertikalriss stedvis observert på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent, men kan tyde på setninger/bevegelser i grunnmuren. For å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling, anbefales nærmere undersøkelser. Horisontale sprekker observeres på vegger, og er med høy sannsynlighet oppstått grunnet jordtrykk fra utsiden. Det kan ikke utelukkes at forholdet fortsatt er under utvikling. For å bekrefte eller avkrefte, anbefales nærmere undersøkelser.
- Drenering (vann fra yttertak og bortledning): Nedløpsrør drenerer ikke takvannet tilstrekkelig vekk fra grunnmuren. Forholdet øke fuktbelastningen på grunnmuren. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Drenering (utvendig terreng): Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Forholdet kan øke fuktbelastningen på grunnmuren. Forholdet bør holdes under oppsikt.
- Drenering (fuktmerker): Se punkt "rom under terreng".
- Drenering (alder): Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må
estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Forstøtningsmurer: Sprekker og tegn til skjevsetninger observeres på forstøtningsmur. Det er usikkert om negativ utvikling fortsatt er gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Vann- og avløpsledninger (inkludert stikkledninger): Utvendige avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.
- Oljetanker: Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Tilstandsgrad 3:
- Bad første etasje (helhetsvurdering): TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Det er ukjent om det er benyttet tettesjikt/membran i våtsoner. Overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Basert på alder og symptomer som riss/sprekker i flisfuger, vurderes anbefalt brukstid på våtrommets tettesjikt (membran) til å være passert. Det er antydning til fuktmerker i himlingen. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det er ikke benyttet elastisk tettemasse i overganger/hjørner. Det registreres åpninger rundt vannrør til servanten og tettesjiktet i veggen. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Stedvise sprekker/riss i gulvflis og flisfuger. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det registreres motfall fra terskel til dusjkabinett på 6 mm. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Sluk under dusjkabinett er lite tilgjengelig for rengjøring. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Innredning har tegn til svelleskader. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 35,4 prosent, ved 21,3 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100.000 - 300.000,-.
- Skorsteiner (inne i boligen): Skorstein har ikke fire frie sider. Det skal være mulig å påse at skorsteinens ytterflater er uten sprekkdannelser med tanke på spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser må påregnes. Det observeres enkelte riss/sprekker på skorsteinen i kjeller. Forholdet kan gi varierende og dårlig trekk i skorsteinen, og i verste fall spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100.000 - 300.000,-.
- Brann (brannslokkingsutstyr): Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslokkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr må gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10.000,-.
- Dører: Balkongdør (skyvedør) bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000 - 50.000,-.
- Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50.000 - 100.000,-.
Tilstandsgrad IU:
- Loft uinnredet (inspeksjonsmulighet): Kaldtloftet har lav takhøyde og mangler gangbart gulv. Deler av kaldtloftet ble derfor ikke undersøkt grunnet redusert tilkomstmulighet (ytterligere undersøkelser anbefales). Deler av loftet ble besiktiget etter beste evne (stikkprøveprinsippet ble benyttet). Det er lagret gjenstander på loftet ved befaringstidspunktet, som begrenser inspeksjonsmuligheten. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Tekniske anlegg (varmtvannsbereder): Varmtvannsbereder under trapp i 1.etasje var ikke tilgjengelig for undersøkelser på befaringstidspunktet. Undersøkelse anbefales.
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunn: Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
Informasjon
- Loft uinnredet (ventilasjon): Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket. Forholdet bør holdes under oppsikt.
- Loft uinnredet (overflater vegger/undertak): Misfarging observeres stedvis på taktro. Det ble hverken påvist synlige skadesymptomer av større betydning, eller målt forhøyet trefuktighet i taktro (piggmåling: 8,7 vektprosent). Stikkprøveprinsippet er benyttet i områder med tilkomstmulighet. Ukjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Forholdet bør holdes under oppsikt.
- P-rom: Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. 1. etasje: I stue er takhøyden målt til 2,32 meter og på kjøkken er takhøyden målt til 2,35 meter. Loftsetasje: Takhøyden målt til 1,34 - 2,35 meter (skråtak).
- Brann (brannskiller): Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er ikke avdekket åpenbare tegn på forhold som påvirker sikkerheten.
- Yttertak (inspeksjonsmulighet): Taket er inspisert fra bakkeplan.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Dette medfølger ikke boligen i følge selger:
- Oppvaskmaskin i andre etasje.
- Varmtvannsbereder som står på loftet (ikke koblet til enda).

Oppvarming

Peisovn i stuer (skorsteiner har fått TG3 i tilstandsrapport fra takstmann). Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det ble gitt tillatelse til å ta i bruk boligen 24.11.1958.
Dagens plantegninger avviker fra opprinnelige plantegninger:
Første etasje:
- Badet er opprinnelig byggemeldt som bad/wc og garderobe, og deler av arealet er dermed ikke godkjent til varig opphold.
- Det er opprinnelig byggemeldt en vegg som skiller kjøkken fra stue. Veggen er i senere tid revet.
- Balkongen er opprinnelig byggemeldt noe mindre, og det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over balkongens lovlighet.
Loftsetasje:
- Soverommet på 9 kvm er opprinnelig byggemeldt som en del av stuen.
Kjeller:
- Kjelleren er opprinnelig byggemeldt med fire boder, arbeidsrom og vaskerom, men er i dag innredet som en bod på 67 kvm. Selger opplyser om at bærevegg i kjeller er fjernet og erstattet med stålbjelker.
Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 300599, tinglyst 28.09.1958, type heftelse: Refusjonsplikt. Det er tinglyst refusjonsplikt til Trondheim Kommune. Eier forplikter seg til å erstatte kommunen dens utlegg til opparbiedelse av gaten inntil 8 meters bredde, eventuelt forsynt med kloakk inntil 305 mm. diameter, til og forbi bruket.
Videre er det tinglyst 2 servitutter på eiendommen som antas å ikke ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr. 5639, tinglyst 10.03.1989, type heftelse: Bestemmelse om vann- og kloakkledning.
- Dagboknr. 308822, tinglyst 29.12.1956, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Tomannsboligen består av to bruksenheter, og hele eller deler av boligen kan fritt leies ut, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og familievennlig område i attraktive Olderdalen på Ranheim. Boligen ligger fint til med dagligvarebutikk, barnehage og bussholdeplass innen kort gåavstand.
Fra boligen har du også kort vei til sentrumskjernen av Trondheim med alle fasiliteter det medfølger. I nærområdet finner du flere butikker og Grillstadporten kjøpesenter hvor det er dagligvarehandel (søndagsåpen), apotek, frisør, treningssenter, post, blomsterbutikk m.m. Beveger du deg ut til Grilstad Marina finner du Flipper som er en hyggelig restaurant i et maritimt miljø.
I Reppemarka ligger sportshytta Tjønnstuggu ved foten av Solemsvåttan. Stedet er et eldorado både til fots, sykkel og på ski. Estenstadmarka med Estenstadhytta, og Stokkanbakken alpinanlegg ligger heller ikke langt unna og byr på fin rekreasjon. For Golfentusiaster kan Ranheim Golfklubb by på nyere treningspark med 6 hull. Fra eiendommen er det kort gangavstand på 20 minutter til Ranheim skole, samt Presthus Gård barnehage og Coop Prix. Bydelen har et aktivt idrettsmiljø med et bredt tilbud innen ski, håndball, fotball og friidrett. Ranheim Friidrettshall og fotballanlegg ligger like ved.
Ladestien er antageligvis den mest populære turstien på denne siden av byen, og går langs Trondheimsfjorden. Ladestien går fra Grilstadfjæra til Ladehammeren, og langs stien ligger det flere badeplasser, samt serveringsstedene Sponhuset og Ladekaia. Etter en tur på Ladestien kan du nyte et bedre måltid på den populære Flipper Kafé på Grilstad Marina.

Adkomst

Fra sentrum: Ta Rv 706 til E6 og følg nordover. Ta av E6 rett etter tunellen, ta til høyre og 3. avkjørsel i rundkjøringen. Ta deretter 1. avkjørsel i rundkjøringen og ta til venstre i krysset i enden av gaten. Amtmannssvingen 22 vil så dukke opp på din venstre side.
Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Krogsveen ved avtalt visning.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Presthus/Olderdalen.
Barnehager i nærheten:
- Presthus Gård/Vikåsen bhg. (1-5 år) 1,4 km
- Ranheim barnehage (1-5 år) 1,5 km
- Sjøskogbekken barnehagen (0-6 år) 1,6 km
Skoler i nærheten:
- Ranheim skole (1-7 kl.) 1,7 km
- Jakobsli skole (1-7 kl.) 2,1 km
- Vikåsen skole (1-7 kl.) 3,3 km
- Markaplassen skole (8-10 kl.) 3,6 km
- Charlottenlund ungdomsskole (8-10 kl.) 3,5 km
- Charlottenlund videregående skole (1100 elever) 4,1 km
- Lukas videregående skole (80 elever) 6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomt på 1.233,7 kvm opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass.

Parkering

Det er flere biloppstillingsplasser på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1035 datert 26.11.1965 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.492,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Kommunale avgifter i Trondheim Kommune er fordelt på 4 terminer. For termin 3 av 4 i 2022 var avgiften på kr. 4.873,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett som har en avgift på kr 849,- per mnd.
Nåværende eier opplyser om at han har tegnet avtale om fiber, og at fiber er lagt inn til husveggen.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.288.932,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 utgjøre kr 4.640.155,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roger Tømmerås

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0221/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22221

Dato

Sist oppdatert: 20. januar 2023 kl. 11:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.