Komplett salgsoppgave

Svelvikveien 380

2 190 000 kr
47 m²
1 soverom
Velkommen til Svelvikveien 380!
Velkommen til Svelvikveien 380!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Ved Drammensfjorden
Oppusset sommerhytte med en idyllisk beliggenhet ved Drammensfjorden. Vidstrakt fjordutsikt. Soverom + anneks

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Omkostninger
  56 092 kr
 • Totalpris
  2 246 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  47 m²
 • Bruksareal
  47 m²
 • Tomteareal
  556,4 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppusset sommerhytte med en idyllisk beliggenhet ved Drammensfjorden.
 • Hytta har nylig blitt oppgradert/oppusset både innvendig og utvendig
 • Romslig vinkelstue med åpen kjøkken- og stueløsning
 • Soverom + anneks, så det er mulighet med flere sengeplasser
 • Flislagt bad med toalett, dusjhjørne og varmekabler i gulv
 • Solrik nordøstvendt terrasse på ca. 56 kvm
 • Tilknyttet sommervann
 • Fantastisk fjordutsikt og gode solforhold på eiendommen
 • Kort gangavstand til badestrender, båtliv og fiskemuligheter langs fjorden
 • Flere flotte tur- og rekreasjonsområder både sommer og vinter i nærområdet
 • Ca. 10-15 minutters kjøring til bykjernen i Drammen med flere servicetilbud
 • Ca. 15 minutters kjøring til Svelvik og ca. 45 minutters kjøring til Oslo</

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svelvikveien 380, 3037 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 36, bruksnummer 46, ideell andel 1/1

Innhold

Bruksareal (BRA): 47 kvm
Primærrom (P-rom): 47 kvm
Primærrom
1. etasje:
47 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, kontor/disponibelt rom og entré.
I tillegg har hytta et anneks på ca. 8 kvm og bod på ca. 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2022 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på ringmur i stein/betongkonstruksjoner samt lettklinkeblokker. Yttervegger i mur/betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Utvendig fasader med pusset mur og liggende trekledning. Yttertak med saltaksform belagt med takplater. Vinduer og terrassedør i to-lags glass med karmer av tre fra 2021 og 2022. Ytterdør med fra 2022. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra innkjørselen/parkeringsområde er det opparbeidet sti til hytta. Nordøstvendt terrasse på ca. 56 kvm, terrassen strekker seg over flere plan. Tilgang til anneks. Trappeadkomst til terreng.
Stue: Romslig vinkelstue med åpen kjøkken- og stueløsning. Frittstående vedovn på forhøyet gulv og malt murvegg. Store vindusflater som gir flott fjordutsikt og godt med naturlig lys. Laminat på gulv, panel på vegger og plater i himling. Utgang til terreng.
Kjøkken: Kjøkken med over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, nyere ventilator og komfyr. Opplegg for frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, panel samt malte vegger og plater i himling.
Bad: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt høyskap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass (nyere blandebatteri). Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Soverom: Innebygget skyvedørsgarderobe i glatt utførelse. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
Kontor/disponibelt rom: Nyere laminat på gulv, panel på vegger og plater i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Anneks: Innredet anneks med soveplass. Tregulv, panel på vegger og panel i himling.
Generelt om hytta: Vannrør av plast samt kobber og avløpsrør av plast. Oso varmtvannsbereder, plassert i krypkeller. Hovedstoppekran på utvendig vannledning ved anneks. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré.
Selger opplyser om diverse utbedringer/påkostninger ved hytta (i de siste måneder år): Innvendig hovedhytte: Utbedring av panel, overganger og overflater, samt noe utskiftning av tak-ess. Samtlige vinduer i hovedhytte og balkongdør er nye. Inngangsdør er ny. Dørblad baderom og kontor er også byttet. El-anlegg er overhalt, alle deksler byttet og nye stikk lagt opp (samsvarserklæring foreligger). Innvendig anneks: Utbedring av panel, overganger og overflater. Ny inngangsdør anneks. Utvendig: Nye toppbord terrasse, huset er malt hvitt, anneks er malt hvitt, vedbod er malt hvitt. Nytt rekkverk terrasse.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, misfarging/svertesopp på flisfuger, usikkerhet ved slukmansjett samt klemring, for lite nivåforskjell på gulv, for lite lokalfall i dusjsone og ikke skiftet sluk.
- Kjøkken: Innredning pga. alder/slitasje.
- Øvrige rom: Ikke tilfredsstillende ventilasjon.
- Krypkjeller: Utvendig terreng heller stedvis feil vei, deler av krypkjeller er ikke tilgjengelig for inspeksjon/undersøkelser og registrert noe vannansamlinger samt soppdannelser i etasjeskille.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør som har vært utsatt for frostspreng (usikker levetid).
- Yttertak: Stedvis deformasjoner på takplater, mose/løv i takrenner og stedvis motfall på takrenner.
- Grunnmur: Stedvis riss/sprekker på grunnmur.
- Stikkledninger og tanker: Lekkasje fra lokk på septiktank.
- Anneks: Stedvis mosegrodd tak.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Avdrypp under varmtvannsbereder (selger opplyser om at dette vil bli utbedret).
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin og komfyr.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i gulv på bad og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på bygningen i kommunens arkiv, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det er da usikkerhet vedrørende innredning av rom for varig opphold er bruksendret/omsøkt og godkjent av kommunen. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen har ingen tinglyste servitutter/rettigheter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Selger har ikke brukt eller bebodd eiendommen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av hytta, men som selger ikke har mulighet å vite.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i høyden ved Drammensfjorden (oversiden av Svelvikveien). Generelt landlige samt naturskjønne omgivelser. Fantastisk fjordutsikt med fritt utsyn og gode solforhold. Beliggende i blindgate, som medfører ingen gjennomgangstrafikk. Området er veletablert og er bestående av både bolig- og fritidsboliger.
Kort kjørevei (ca. 5 min) til Åskollen med blant annet dagligvarebutikker, post-i-butikk, frisør m.m. Ca. 10-15 minutters kjøring til bykjernen i Drammen med et bredt utvalg av servicetilbud og sentrumsfasiliteter.
Kort gangavstand til badestrender, båtliv og fiskemuligheter langs fjorden, bademuligheter ved Solumstrand, i Sota Fjordpark og på Nøstodden. Med båt er det kort vei til Svelvik og sørlandsidyllen i Holmsbu. Flere flotte tur- og rekreasjonsområder både sommer og vinter i nærområdet, blant annet Nordbykollen med lysløype og turløypenett i Røysjømarka.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Svelvikveien med avganger mot Svelvik og Drammen, se www.brakar.no for rutetider. Fra Drammen sentrum er det god offentlig kommunikasjon mot Oslo, Kongsberg og Tønsberg, se www.vy.no for avganger. Ca. 15 minutters kjøring til Svelvik og ca. 45 minutters kjøring til Oslo.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 556,4 kvm. Tomten består av naturtomt. Gruset innkjørsel.

Parkering

Parkering i egen innkjørsel til eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Del av innkjørselen til eiendommen eies av naboeiendommen (Svelvikveien 378).
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger (kun sommervann, skrus på rundt påsketider iflg. selger). Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat avløpsanlegg, plassert under hytta. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat avløpsanlegg kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Selger opplyser om lekkasje på undersiden av hytta i tilknytning til vannledning til hytta og to avløpsrør i 2022.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig i et uregulert område men deler av eiendommen mot veien (Svelvikveien) er regulert til gang-/sykkelvei og annen veigrunn, i henhold til reguleringsplan for parsell: Oscar Kiærs veg til Kollfuru datert 27.01.1987. Videre er eiendommen avsatt til LNF-areal med hensyn til friluftsliv ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at områder som er avsatt til LNF-formål (landbruks-, natur- og friluftsformål), kan gi begrensninger i forbindelse med videre utbygging av tomt og ved fradeling av tomteareal. Konferer med megler for mer informasjon.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann): kr 3.237,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021.
Renovasjonskostnader: kr 1.950,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Hytterenovasjon helårs (innlandshytter), 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Anleggstype (slamavskiller - gråvann, på totalt 2 m3): kr 2.416,- pr. tømming (min. hvert 4 år), tømmes av NG Høyvatek. Tanken ble sist tømt i 2020, tømmefrekvens er avhengig av bruken av anlegget. Det må i tillegg påregnes kostnader til årlig tilsyn av tanken, dette koster kr 558,- pr. år.
Anleggstype (tett tank - sortvann, på totalt 3 m3): kr 2.416,- pr. tømming (min. 1 gang i året), tømmes av NG Høyvatek. Tanken ble sist tømt i 2021, tømmefrekvens er avhengig av bruken av anlegget. Det må i tillegg påregnes kostnader til årlig tilsyn av tanken, dette koster kr 558,- pr. år.
Kommunestyret har vedtatt en forskrift om utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter mv. Her gis det hjemmel for å kreve oppgradering av eksisterende avløpsanlegg.
Tilsynet for små avløpsanlegg har vurdert eiendommens avløpsanlegg. Det er ikke kjent med at det er gitt noen utslippstillatelse og anlegget har klare mangler samt klarer ikke dagens rensekrav. Det må påregnes og forventes pålegg om å oppgradere deler av anlegget eller hele anlegget.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 1.200 kWh, dette utgjør ca. kr 4.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 3.500,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Fremtind på kr 4.297,- pr. år.
Selger opplyser om at eiendommen har en eldre lokal antenne, som ikke vil ha funksjon mot det digitale bakkenettet på eiendommen.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator var formuesverdien for 2021 beregnet til kr 608 294,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.246.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Alexander Walbye-Kirsebom og Thea Elise Walbye-Kirsebom

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 16.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0197/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22197

Dato

Sist oppdatert: 08. juni 2022 kl. 06:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.