Komplett salgsoppgave

Kjærnesveien 35B

6 100 000 kr
95 m²
3 soverom
Enebolig beliggende i et rolig og landlig boligområde på Vinterbro
Enebolig beliggende i et rolig og landlig boligområde på Vinterbro
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Vinterbro/Kjærnes
Nyere enebolig fra 2015 | Alt på et plan | Livsløpstandard | Nærhet til sjøen og flott natur på Kjærnes

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Omkostninger
  153 670 kr
 • Totalpris
  6 253 670 kr
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  95 m²
 • Bruksareal
  95 m²
 • Tomteareal
  681 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Praktisk enebolig for deg som ikke ønsker leilighet, men som fortsatt vil ha enebolig:
-Egen parkering
-Drivhus
-Uthus
-Jacuzzi
-Stort bad
-Vaskerom
-3 soverom
-Stort kjøkken
-Pent beplantet hage
Med denne store "leiligheten", så har du alt for deg selv, uten å måtte ta hensyn til regelverk i et sameie.
Boligen har vært eid av en voksen pertentlig person siden 2015, og den er tatt godt vare på. Bildene taler for seg selv, så her vil jeg anbefale å komme på visning hvis du/dere ønsker en enebolig uten for mye fremtidig vedlikehold.
Kjærnes har en veldig flott natur rundt seg. Gang- og sykkelavstand til fine bade- og fiskeplasser langs Bunnefjorden. Pollevannet ligger like ovenfor boligen. To båtmarinaer i nærheten.
Kort vei til Vinterbrosenteret og gode bussforbindelser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjærnesveien 35B, 1407 VINTERBRO
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 109, bruksnummer 146, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Primærrom:
1. etasje 95 kvm: Entré/gang, bad, vaskerom, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
I tillegg følger det med en bod på ca. 4,8 kvm. i tilknytning til carporten. Det er også et frittstående uthus på ca. 7,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.08.2023, utført av Kenneth Samuelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent bygging av uthuset. Det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Les om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Selv om det er etablert rekkverk ved/rundt uthuset, vurderes rekkverket til å ikke være tilstrekkelig grunnet høyden på rekkverket, i forhold til høyden til underliggende terreng. Rekkverket måles til 0,29 meter på det laveste. Øvrig rekkverk er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggetekniske forskrift. Rekkverk må utbedres.
NB! Interessenter må lese vedlagt dokumentasjon og budgiver/kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i salgsdokumentasjon, før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Bygd carpot + utebod, utført av JP Bygg i 2014
- Nytt gjerde i hagen
- Terrasse
- Terrasse nr. 2 med trapp og terrassehus

Standard

Flott enebolig med alt på ett plan. Nydelig, solrik hage og uteområder. Parkering i carport, med elbillader. Boligen har balansert ventilasjon.
Entré:
Man kommer inn i en flislagt entré med varme i gulv. Entréen har plass til knaggrekker for yttertøy og skoskap. Det er adkomst til uinnredet kaldtloft, via loftsluke i entré/gang.
Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte lyse fronter, benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål, med ett-greps armatur. Stikkontakter montert på vegg over kjøkkenbenk, samt flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Det er downlights i himling. Av integrerte hvitevarer er det: Induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og kombiskap med frysedel. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk, komfyrvakt og lekkasjestopper er etablert. Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. På kjøkkenet er det en frokostbar, der morgenkaffen kan nytes.
Stue:
Stue og kjøkken er i en åpen løsning. Dette gir en luftig romfølelse. Gulvflater er belagt med parkett og vegger har slette, malte flater. Utstrakt bruk av downlights i tak. Peisovn av stål med glassfelt, som varmer godt på kjølige dager. Spisebord og stoler kan plasseres i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Det er også plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Fra stuen er det utgang til hage og videre adkomst til tilliggende nordvendt terrasse, på ca. 23 kvm. Det er også en terrasse på ca. 25,5 kvm. Terrassen er overbygget og har jacuzzi. På tomten står det også et drivhus på ca. 4,5 kvm. Her kan det dyrkes diverse grønnsaker, frukt og bær.
Bad:
Flislagt bad fra byggeår, med varme i gulv. Himling belagt med plater, med downlights. Det er vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter, servant av porselen med ett-greps armatur, samt speil og stikkontakter montert over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører av glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør, synlige avløpsrør av plast og avtrekksventil, tilkoblet mekanisk avtrekk.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår med fliser på gulv, slette malte veggflater og himling belagt med plater. Gulvstående servantinnredning med slette lyse fronter. Utslagsvask av rustfritt stål med ett-greps armatur. Speil montert på vegg over utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder fra 2014 på 200 liter. Fordelerskap for vannrør montert i vegg. Ventilasjonsaggregat montert på vegg. Vannrør av typen kobberrør, rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk.
Soverom:
Boligen har 3 romslige soverom. Det er skyvedørsgarderobe på soverom 1 og garderobeskap på soverom 2. Alle rommene er malt i tidløse farger og har plass til dobbeltseng, nattbord og andre soveromsmøbler.
Det er et frittstående uthus på ca. 7,5 kvm. i hagen. Uthuset har gulvflate av trekonstruksjoner, yttervegger av trekonstruksjoner og er utvendig kledd med stående trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig, tekket med takplater. Uthuset er isolert og har innlagt strøm. Inngangsparti på ca. 6 kvm. samt veranda på ca. 8 kvm. i tilknytning til uthuset. Gulvflater er belagt med terrassebord.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Hagemøbler og kulegrill følger med salget. Vaskemaskin og tørketrommel kan følge med, etter avtale.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 22.05.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent bygging av uthuset. Det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 333917, tinglyst 30.04.2012, type heftelse: Kjøpekontrakt: Omhandler overdragelse av en parsell av eiendommen med gnr. 109, bnr. 8, i Ås kommune.
Dagboknr 327609, tinglyst 24.04.2013, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Bestemmelser rundt elektriske ledninger/kabler. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 327609, tinglyst 24.04.2013, type heftelse: Bestemmelse om veg: Bestemmelser rundt veirett over gnr. 109, bnr. 1 langs markert stripe, på kartutsnitt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen er beliggende i et rolig og landlig boligområde på Vinterbro, som heter Kjærnes. Boligen har en fin beliggenhet i en rolig og barnevennlig blindvei, inntil dyrket mark.
Kjærnes har flotte turstier både sommer og vinter mot Vinterbro og Svartskog. Det er gangavstand til Kjærnes brygge og Nesset, med Breivoll badestrand som er et populært samlingssted på sommeren. På Nesset Kiosk får du kjøpt Norges største softis. I nærområdet har du også Pollevannet som ligger på høyre side av Kjærnesveien og er en innsjø med en liten, idyllisk strand.
Ca. 2,5 km. unna ligger idrettsanlegget som er hjemmearena for Nordby IL, et fleridrettslag som tilbyr både fotball, håndball, vannpolo, ski og turn til barn og unge. Idretts - og svømmehall med 25 meters basseng finnes for øvrig ved ungdomsskolen.
Ca. 5 minutter med bil til Alti (Vinterbro Senter), som har restauranter, caféer, treningssenter, klesbutikker, elektronikk, matbutikker osv.
800 meter fra boligen er det bussholdeplass med bussforbindelser til Frogn og Oslo. I rushtiden går bussen hvert 7. minutt! Utenfor Alti er det bussholdeplass, som har gode forbindelser til Oslo, Ski og Drøbak.
For barn i alle aldre er det verdt å merke seg at en av Nordens største fornøyelsesparker; Tusenfryd, er innenfor sykkelavstand.

Adkomst

Fra Nessetveien tar du av til Kjærnes. Se evt. Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Ca. 2,5 km. unna ligger Nordby barneskole og Nordbytun ungdomsskole rett ved siden av hverandre, med gang - og sykkelvei helt frem til skolegården. Barna i 1. klasse får gratis skolebuss.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 681 kvm. Tomten er opparbeidet med steinlagt gårdsplass, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i carport med elbillader. Det er også plass til flere biler på egen, stor gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel 2022-2034 avsatt til: Boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.536,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7.268,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.500,-
Snømåking/strøing er ca. kr 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på ca. kr 667,- pr. mnd. Dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet alarm, men denne følger ikke med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.655.142,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.958.511,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.253.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Porandokht Vaghefi

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger pr. påbegynte time: kr 3.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0112/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23112

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 15:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.