Komplett salgsoppgave

Jørnstuvegen 5

4 990 000 kr
167 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne presenterer Jørnstuvegen 5 - En innholdsrik og familievennlig enebolig på Sand
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne presenterer Jørnstuvegen 5 - En innholdsrik og familievennlig enebolig på Sand
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Jessheim/Sand
Innbydende og romslig enebolig (193 BRA) med 2 bad og 3 soverom | Dobbelgarasje og solrik tomt på ca. 844 kvm |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  125 750 kr
 • Totalpris
  5 115 750 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  167 m²
 • Bruksareal
  193 m²
 • Tomteareal
  883,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Jørnstuvegen 5 er en innholdsrik enebolig beliggende på Sand like utenfor Jessheim sentrum. Kort vei til barnehager, barneskole og butikk samt bussholdestopp med hyppige avganger mot Jessheim/Gardermoen. Parkering i dobbelgarasje fra 2021 og biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Stor tomt på ca. 884 kvm som byr på god boltreplass for familien.
Boligens 1. etasje rommer lyst vindfang, romslig stue og spisestue i åpen løsning, separat kjøkken, flislagt bad med gulvvarme og tre gode soverom. Underetasjen er innredet med kjellerstue, soverom, bad og badstue, men etasjen er ikke bruksendret/godkjent for varig opphold. Utgang fra stuen til flott vestvendt terrasse på ca. 31 kvm og en sydvestvendt terrasse på ca. 8 kvm med adkomst fra soverom. Det må påregnes noe oppussing på boligen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jørnstuvegen 5, 2067 JESSHEIM
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 172, bruksnummer 207

Innhold

Totalt bruksareal: 193 kvm
Totalt primærrom: 167 kvm
Bruksareal:
Enebolig 193 kvm
Primærrom:
U. etasje 65 kvm: Trappegang, stue, bad, badstue og soverom
1. etasje 102 kvm: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og tre soverom
Sekundærrom:
U. etasje 26 kvm: Boder
Bruksareal:
Frittstående garasje på ca. 49,5 kvm.
Underetasjen er ikke bruksendret/godkjent som rom til varig opphold. Se utfyllende informasjon under punkt om "ferdigattest".
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.03.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Enebolig oppført i 1977. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takpapp/membran.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG 3):
- Bad i kjeller. TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Sjablongmessig prisanslag kr. 100 000 - 300 000,-.
- Overflater gulv i kjeller. Det er omfattende bom/løse fliser. Stedvis riss/sprekker i fliser. Sjablongmessig prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.
- Røykvarslere og brannslokkingsutstyr. Det er ikke røykvarsler(e) iht gjeldene forskrift i boligen. Røykvarslere må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000,-. Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000,-.
- Vinduer. Vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag kr. 100 000 - 300 000,-.
- Terrassedør. Terrassedører bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag kr. 10 000 - 50 000,-.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Flere punkter på badet i 1. etasje. Sanitærutstyr: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Vegger: Veggoverflater bærer preg av ufagmessig utførelse. Himling: Himlingflate har stedvis malingslitasje. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Fallforhold_ Målt på tilfeldig sted, og vurdert til å ikke være tilfredsstillende mtp. lekkasjesikkerhet. Stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjssonen.
- Innredning på kjøkken bærer preg av alder/slitasje.
- Overflater gulv og vegger i øvrige rom samt innerdører. Vegger har stedvis noe bruksslitasje, og gulvet bærer preg av slitasje. Enkelte innerdører har slitasje.
- Overflater vegger og himling, konstruksjoner og innerdører for underetasjen. Vegger og himling bærer preg av slitasje. Konstruksjon: Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i utlektet kjellervegg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Overflater vegger/undertak på loft. Svertesopp i undertaket. Eksakt årsak ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Skjevhetsmåling i 1. etasje.Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er
målt til ca 14. Skjevhetsmåling utført i gang viser at forskjellen mellom høyeste og
laveste punkt er målt til ca 8 mm. Skjevhetsmåling utført i stue viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 14. Skjevhetsmåling utført i gang viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 8 mm.
- Hovedstoppekran. Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert.
- Fasader ink. kledning.
- Spaltegulv på begge terrasser. Høy slitasjegrad.
- Grunnmur. Det registreres riss/sprekker på grunnmur ved syd-vendtvinduer. Eksakt årsak er ikke kjent.
- Drenering grunnet alder og tilstand. Det er observert saltuslag/kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Fuktvandring må varig stoppes. Fuktskade må utbedres. Se takst for utfyllende informasjon.
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Inspeksjonsmulighet for loftet. Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Det er risiko for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
- Taktekking, takgjennomføringer, skorsteiner over tak og detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner. Ikke inspisert grunnet snø og is.
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Lagt membran på bad i 1. etasje. Firmanavn: Membran Ekspressen. Arbeid utført både av faglært og ufaglært/egeninnsats.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. September 2017 når badet ble pusset opp. Membran ekspressen utførte arbeidet. Badet sto ferdig 2018.
- Det bør foretas ny drenering.
- Sprekker i grunnmur.
- Har hatt noen maur i kjelleren.
- Satt opp ny garasje 2021. Utført kun av ufaglært/egeninnsats.
- Fjernet oljetank 2019. Utført kun av ufaglært/egeninnsats.
- Mangler på noe utført arbeid i senere tid. Har bestilt elektriker som skal rette feil og mangler etter el-kontroll 19. april. Elektriker har utbedret anlegget og feil og avvik er rettet på 22. Mai 2023.
- El-kontroll 19. april.
- Garasje og påbygg oppsatt av eier.
- Venter på bekreftelse på byggemelding for garasje og påbygg(gang).

Standard

Jørnstuvegen 5 er en innholdsrik enebolig beliggende på Sand like utenfor Jessheim sentrum. Kort vei til barnehager, barneskole og butikk samt bussholdestopp med hyppige avganger mot Jessheim/Gardermoen. Parkering i dobbelgarasje fra 2021 og biloppstillingsplasser på asfaltert gårdsplass. Stor tomt på ca. 884 kvm som byr på god boltreplass for familien.
Entré
Lyst vindfang som er påbygget i senere tid. God plass for å henge fra seg yttertøy og sko.
Stue
Romslig stue med god plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Gode vindusflater slipper inn godt med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til flott vestvendt terrasse på ca. 31 kvm som blir en naturlig forlengelse av boligen på sommertid. For kalde høst- og vinterdager kan man ta i bruk peisovn i stuen.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter fra 1999, benkeplater av laminat og frittstående hvitevarer. Det er nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur og flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Mekanisk kjøkkenventilator. På kjøkkenet er det montert luft-til-luft varmepumpe som bidrar til både varme og kjøling av boligen.
Bad
Boligen har to bad, ett i hver etasje. Badet i 1. etasje er renovert og ferdigstilt sommeren 2018 gjennom både faglært og egeninnsats. Det er flislagte gulv og vegger samt varmekabler i gulv. Badet er innredet med vegghengt klosett med innebygget sisterne og dusjnisje med glassvegg og dusjarmatur. Det er vegghengt servantskap med heldekkende dobbelservant og to ettgreps armaturer. Speilskap over servant med overlys. Rommet har avtrekksventil i vegg.
Badet i underetasjen er fra byggeår. Det er flislagte gulv med varmekabler og våtromsplater på veggene. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, badekar med dusjbatteri og vegghengt servantskap med heldekkende servant og to-greps armatur. Det er speil over servant med overlys. Rommet har avtrekksventil i vegg.
I underetasjen er det også et praktisk vaskerom/bod.
Soverom
Boligen har tre gode soverom, alle plassert i 1. etasje. Fra det ene soverommet er det utgang til overbygget og koselig terrasse på ca. 8 kvm. For ekstra oppbevaringsplass kan man ta i bruk underetasjen som er innredet, men ikke godkjent for varig opphold.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett og laminat.
Vegger: Malte flater.
Himlinger Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger: Alle hvitevarer på kjøkkenet samt vaskemaskin.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring via luft-til-luft varmepumpe, panelovner og varmekabler i gulv i gang, bad og kjellerstue.
Boligen har naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.06.1977. 
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider utføres før ferdigattest utstedes:
1. etasje:
- Montering av ildsted. Tetting rundt rørgjennomføring i vegg på bad.
Loft:
- Avtrekkskanalene til topphette på tak. Overgang avtrekkskanal/ventil i himling må tettes.
Kjeller:
- Montering av kjellertrapp. Puss av vegger. Montering av diverse delevegger. Montering av dører. Vaskerom skal ha avtrekk til over tak ev. vifte i yttervegg. Støpning av bunn i pipe med anordning av skråkant fra feieluke og innover.
Utvendig:
- Montering av kjellervinduer. Behandling/beising av panel. Støping av kjellertrapp. Montering av loftsluke på balkong. Montering av nedløpsrør. Puss av forblending av pipe over tak, det må påses at pipa får forskriftsmessig høyde over tak. Div. gjenfylling rundt grunnmur med montering av forskriftsmessig fall på terreng ut fra grunnmur. Montering av takstige av varig materiale dersom feiermesteren krever det.
Rørleggerabeider:
- Det må innleveres utvendig situasjonsplan med ledninger inntegnet og dimensjonert snarest, Servant på bad er montert for lavt og må heves. Det må også anordnes spikerslag i vegg for festing av servant. Det må kittes rundt rør for badebatteri, samt montere dekkskiver på WC og baderom. Kloakkavlufting isoleres. Det må anordnes stakaordning for stakeluke i kjeller og pusse tett i kum.
Det er uklart om disse arbeidene er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt. Rommene i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som boder, hobby- og disprom, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Dobbelgarasje og påbygg på boligen (gangen) er utført av selger, og det er sendt inn byggemelding til kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 1296, tinglyst 11.02.1977, type heftelse: Bestemmelse om veg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Den enkelte eier av tomt som er utskilt fra samme byggefelt er berettiget til å legge stikkledninger for vann, kloakk og overvann over nærliggende tomter frem til hovedledninger.
I tilfelle hvor det går offentlige ledninger over eiendommen, har kommunen rett til å ha ledningene liggende samt rett til adgang til eiendommen for inspeksjon og vedlikehold. Kjøper er forpliktet til ikke å bygge på eller beplante ledningstraséen nærmere enn bygningsmyndighetenes bestemmelser.
Kommunen har rett til i fremtiden vederlagsfritt å legge og ha liggende offentlig ledninger over eiendommen, med adgang til vedlikehold av samme. Tele- og Elektrisitetsverket har vederlagsfritt rett til stolpefeste og legging av kabler og/eller ledninger.
Tomten kan kun benyttes til boligbygg, og det tillatelse ikke drevet noen form for næringsvirksomhet på tomt uten bygningsrådets skriftlige tillatelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og svært barnevennlig boligområde på Sand, rett utenfor Jessheim sentrum i Ullensaker kommune. Stedet har gangavstand til skoler og barnehager, samt kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, skiløyper, ridesenter og treningssenter. Det er også nærhet til flotte rekreasjonsområder, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Fra Olaløkka på Sand går det løyper i skogområdet Vestmoen og Ringbanen på Gardermoen til Nordbytjernet. Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Området byr ellers på gode turmuligheter året rundt. Det er flere fotballbaner og lekeplasser i området, med blant annet Olaløkka, Jessheim IPK kunstgress, tennisbane. Det er kort vei til en flott 9-hulls golfbane på Kjos, kun 2 km fra boligen. Om vinteren er det oppkjørte skiløyper på jordene rundt i området.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Sand. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Jessheim Storsenter et moderne kjøpesenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med alt det innebærer av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Ullensaker kulturhus ligger i sentrum og byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger, bibliotek og 3 kinosaler. Det er også flere gode skoler i området med Hovin barneskole like i nærheten, samt Nordby ungdomsskole og Jessheim Videregående skole kun 5 minutter fra boligen. I tillegg et godt barnehagetilbud.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Sand og ligger ca. 400 meter fra boligen. Herfra er det gode forbindelser med buss mot Jessheim og Oslo Lufthavn, samt togforbindelser videre mot Oslo, Drammen og Lillehammer. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Jessheim sentrum, 8 min til Oslo lufthavn, 11 min til Kløfta, 22 min til Lillestrøm, 24 min til Strømmen og 32 min til Oslo S.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 884 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, delvis inngjerdet hageareal og diverse beplantinger. Fra stuen er det utgang til flott vestvendt terrasse på ca. 31 kvm med plass for flere sittegrupper og hyggelige sammenkomster. I tillegg en overbygget terrasse på ca. 8 kvm med adkomst fra det ene soverommet. Eiendommen byr på god boltreplass for hele familien!
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kjøper overtar risiko for avviket. 

Parkering

Parkering i frittliggende dobbeltgarasje samt biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Sandområdet" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 16.04.1975.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende,
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 396,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk med fastprisavtale som løper ut juli 2024 fra Polar Kraft, og gjenspeiler ikke et reelt forbruk. Estimert kWh pr. år er ca. 15 000.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 948,-.
Boligen er tilknyttet Altibox Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på hhv. kr 1 335,- og kr. 1 200,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger om kjøper overtar abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 276 471,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 595 295,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.750,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 15.050,-/kr17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på Hyttepakke Tryg kr 12.550,-. Rettshjelpsdekning for tomter koster kr 13.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eivind Hjelle og Angela Tombre Flamburiari

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0072/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2372

Dato

Sist oppdatert: 14. februar 2024 kl. 23:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.