Komplett salgsoppgave

Gamle Tregdevei 75

1 390 000 kr
48 m²
3 soverom
Krogsveen har gleden av å presentere Gamle Tregdevei 75!
Krogsveen har gleden av å presentere Gamle Tregdevei 75!
Kart
Del
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Mandal / Tregde
Fantastisk beliggende feriebolig på Tregde med nydelig sjøutsikt og naturskjønne omgivelser (utleieplikt/leieinntekter)
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 390 000 kr
 • Omkostninger
  35 830 kr
 • Totalpris
  1 425 830 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 558 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gamle Tregdevei 75!
Kanskje en av områdets beste utsikter?
Tregde Marina, et sommerparadis ved sjøen med en rekke fasiliteter for store og små med naturskjønne omgivelser ved sjøen.
Nyt en forfriskende dukkert i sjø eller basseng og la skuldrene senke seg. Etter en svømmetur kan du unne deg late dager på hyttas store solrike terrasse, samtidig som du nyter den fantastiske utsikten over sjøen. For de som også elsker naturen, vil Tregde Marina være en drømmedestinasjon. Utforsk de vakre turområdene rundt marinaen og nyt frisk sjøluft mens du beundrer den praktfulle naturen som omgir deg.
Er du glad i båtliv og/eller fiske? Her kan du kaste snøret og prøve lykken, kanskje det blir selvfisket middag fra din egen eller leid båt fra feriesenteret.
Kontakt megler for visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamle Tregdevei 75, 4516 MANDAL
Kommunenummer 4205, gårdsnummer 31, bruksnummer 49, seksjonsnummer 8

Innhold

Fantastisk beliggenheten med utsikt over sjøen. Meget barnevennlig med tilgang til lekeplass og badebasseng hos feriesenteret. Flotte turområder (skog og sjø). Mulighet for båt i umiddelbar nærhet. Kort vei til Mandal sentrum.
Hytta ligger høyt og luftig med panorama sjøutsikt.
Det medfølger rett til parkering for en bil.
Ferieboligen ligger på et meget attraktivt feriested. Det er utendørsbasseng, samt varmtvannsbasseng, egen butikk, sløyeplass med benker, kjøl, vann etc og egen restaurant. Rett utenfor stuedøra har du en fantastisk skjærgård velegnet for fangst og fiske, i tillegg til et nærområde med mange utfartsmuligheter for turgåeren og mosjonisten.
Det er utleieplikt. Tregde Ferie administrerer alt av booking, utleie, vask og oppgjør.
Eiendommen gir deg også muligheten til å nyte vidstrakt utsikt over den vakre skjærgården. Utfartsmulighetene er mange, og du kan ta båten ut på eventyr eller utforske de omkringliggende øyene.
For de små er det en lekeplass hvor de kan boltre seg og ha det gøy i trygge omgivelser. Og det beste av alt er at denne eiendommen har potensiale for leieinntekter. Du kan virkelig leve Sørlandsdrømmen og samtidig få inntekter på eiendommen din.
Det er mulighet for kjøp eller leie av båtplass.
Totalt bruksareal: 48 kvm.
Totalt primærrom: 48 kvm.
I primærrommene inngår samtlige rom i hytta.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.23 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Fordeling av tilstandsgradene er som følger:
TG1 = 14%
TG2 = 58%
TG3 = 25%
TGIU = 3%
TG2 er gitt på forhold som helhetsvurdering, baderom, overflater, innredning, avløpsrør med henvisning til rapportens side 7 og 8
TG34 er gitt på etasjeskille, manglende brannslokker, brannskille og yttertak og grunnmur med henvisning til side 8 10 og 11 i rapporten
Megler bemerker at hytta har en tilstand hvor det vil være påkrevd med oppgradering. Denne tilstandsrapporten det henvises til sammen med selgers egenerklæring er å anse som de viktigste vedleggene til salgsoppgaven i forbindelse med handelen. Det forventes og anbefales på det sterkeste at kjøper leser disse i sin helget.
Selger opplyser følgende som antas å være relevant for kjøper:
*Det er observert mus i hytta. Det forligger en nylig rapport fra Rentokil som konkluderer med at det er ingeh funn av bygningskader påført av mus. Rentokil har gjort en grundig jobb og kommer i sin rapport med noen tiltak som bør vurderes for å sikre at ikke mus kan ta seg inn i bebyggelsen. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.
*Noen parkeringsplasser finnes på sameiets fellestomt. (1-2 parkeringsplasser rett ved trappen opp til hytten) pluss 1,5 parkeringsplasser på feriesenteret sin tomt (ikke oppmerket/faste plasser)
*Vindu på ett soverom er punktert.
*Det er utleieplikt på eiendommen.
*Den leies da ut via Tregdeferiesenter. Ny eier må inngå ny avtale.
*Hytten er en del av et sameie på 10 hytter. Sameiet har noe tomt til parkering og hver tomt har 1,5 parkeringsplasser på feriesenteret sin tomt.
*Installasjon av digital måler i 2017 (nytt sikringsskap)
*Sameiet forhandler med Tregde ferie om reduserte felleskostnader. Det forhandles også om ny
utleieavtale.
 

Moderniseringer og påkostninger

Hytte ble i 1995 påbygd.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøper overtar innbo og løsøre i hytta med unntak av selgers personlige eierdeler.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Når megler sammenligner kommunens tegninger opp mot dagens innredning og bruk virker det som det er samsvar. Det synes som om utvendig platting/terrasse er utvidet noe ut over det som gjengis i de kommunale tegningene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Kommunen opplyser følgende:
I vårt arkiv foreligger det ikke dokumentasjon på: Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse. Det er i dette tilfellet ikke krav til ferdigattest for mindre tiltak som ble behandlet etter daværende plan og bygningslov § 86 a - gjelder tiltak før 1. juli 2010.
Siden tiltaket ble godkjent før 1. januar 1998, kan ikke kommunen utstede ferdigattest i ettertid.
 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Selger har rett til en parkeringsplass, men ingen rettigheter til båtplass. Merk at Tregde Ferie kan tilby leie eller kjøp av båtplass. Servituttene/heftelsene kan fås ved henvendelse til megler. For priser/innskudd, størrelse på båtplass etc. kontakt megler.
4205/31/49/8:
09.10.1987 - Dokumentnr: 4434 - Sameieavtale
Gjelder sameiet Omland
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
09.10.1987 - Dokumentnr: 4435 - Erklæring/avtale
Bestemmelse vedr. 10 hytter
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
09.10.1987 - Dokumentnr: 4436 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Næring
Sameiebrøk: 1/10
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 10 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen er underlagt retningslinjer og reguleringsvikår som betinger pliktig utleie. Det bemerkes at dette sameiet bestående av 10 hytter historisk ikke har praktisert den utleieplikten som er forutsatt i reguleringsvilkårene gjeldede for området. Sameiet er nå i prosess hvor det vinteren 2021 ble utarbeidet en avtale om utleie med bistand av Advokatfirma Haver.
Tregde ferie ved eier opplyser at Tregde Ferie og sameiets formann (Kjetil Todnem) skal nå følge opp avtalens innhold og varighet. Det forventes at sameiet og Tregde feriesenter kan enes om en avtale som kan være gjeldende for fremtiden. Avtalen vil ha til hensikt å regulerer eiers egen bruk, hvordan leieinntektene skal fordeles, provisjon, innbo og løsøre i hytta, eiers plikter, Tregde ferie sine plikter og diverse praktiske forhold.
Megler har vedlagt serviceavtale, avtale om utleie av hytte, info om fellesutgifter, info om årlig storrengjøring og årlig nesvask for å vise de forhold som en eier må forvente at det inngås avtale om. Det presiseres at dette er kun uttkast mottatt av eier, og at forhandlingene mellom sameiet og Tregde Ferie (TF) kan ende med ytterligere eller endrende vikår.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget solrik og attraktiv beliggenhet beliggende høyt og luftig med fantastisk vidstrakt sjøutsikt ut over Ramsvågen og hovedleia i Nordforden. Eiendommen vil være tilknyttet Tregde Feriesenter hvor man bl. a. finner restaurant, sommeråpen butikk og marina.

Adkomst

Tregde Marina er ca 7 km Fra Mandal. Når du kommer fra vest inn til Mandal følger en E39 mot Kristiansand. Like etter Ime følger en skilting til høyre mot Tregde. Følg Tregdeveien til en kommer til Tregde feriesenter. Hytta ligger på venstre. Kjør forbi parkeringsplassen nede ved Tregdeveien, opp bakken hvor du ser den gule bebyggelsen og parker på den store asfalterte parkeringsplassen like ved minigolfanlegget.

Beskrivelse av tomt

Tomten er felles for sameiet. Tomten er selveiet. Det er 10 hytter som er bebygd på tomten.

Parkering

Rett til parkering på anvist plass. Det er mulighet for el-billading til løpende pris.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Hytta ligger i område regulert til hotel/bevertning iht. reguleringsplan for Tregde Feriesenter, datert 03.12.02, sist revidert 08.03.03. 388 kvm av tomten er regulert til friluftsområde og 47 kvm som kjørevei. Reguleringsplan med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostanden inkluderer: Kabel-TV. (suppleres ytterligere av selger)

Kommunale utgifter

De oppgitte kommunale avgiftene fremkommer på følgende måte:
Avløp 2 017,50,- kr
Eiendomsskatt 2 484,- kr
Vann 1 669,33,- kr
Sum 6 170,83,- kr
Det bemerkes at avgiften er variabel etter forbruk vann. Det er vannmålerkrav i Lindesnes kommune.
I tillegg påløper renovasjon fra Maren AS med kr: 2 000,- for 2023.
Selger opplyser et årlig strømforbruk på 3175 kwh som har medført en kostnad på kr 7 779,-.
Nettleien har utgjort kr 4 740,-.
Hytta er forsikret av selger. Årlig polise kr 4 289,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 428 210,- ifølge selger/skatteetaten.

Eiendomsskatt

 Eiendomsskatten utgjør kr. 2 484 pr år. og er allerede oppgitt i de kommunale avgiftene

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 540,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 540,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 35 830,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med
seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anna Lien Akre og Marcus Blikra Akre

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Lindesnes kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19 200,-
Visninger: kr 2000,- pr. visning maks kr 6000
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0035/23
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2335

Dato

Sist oppdatert: 18. september 2023 kl. 13:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.