Komplett salgsoppgave

Jernveien 24

5 000 000 kr
194 m²
5 soverom
Velkommen til Jernveien 24!
Velkommen til Jernveien 24!
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Askim
Praktisk enebolig fra 1972/2002 | 5 soverom og god beliggenhet | Meget pen, opparbeidet hage med drivhus

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 170 kr
 • Totalpris
  5 126 170 kr
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  194 m²
 • Bruksareal
  229 m²
 • Tomteareal
  957,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski presenterer Jernveien 24!
Boligen ligger landlig til, samtidig som det er gangavstand til sentrum. Det er veldig gode solforhold og gata er lite trafikkert. Her vil det være trygt og godt for en barnefamilie å bo.
Kort fortalt:
2 store stuer
Varmepumpe
Peisovn
5 soverom
Vaskerom
2 x bad
3 x wc
Drivhus
Byggeår 1972 og 2002
Hagen framstår meget pent opparbeidet med mange forskjellige stauder, prydbusker, bærbusker og frukttrær. Drivhus med to godt etablerte drueplanter og plass nok for både dyrking av tomat/agurk og for rekreasjon.
Askim har en veldig fin infrastruktur, og kan by på det meste innen kultur, uteliv og har samtidig en flott natur rundt seg.
Til Oslo tar det 42 min. med toget. Med bil ca. 35 min. Gardermoen med bil ca. 1 time.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernveien 24, 1831 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 80, bruksnummer 307, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 229 kvm
Totalt primærrom: 194 kvm
Primærrom:
1. etasje 100 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, gang, bad, 2 soverom, toalettrom, vaskerom
2. etasje 94 kvm: Stue, 3 soverom, bad
Sekundærrom:
1. etasje 35 kvm: 3 boder, garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2023, utført av Toran Eiendom AS v/Tor Helge Randem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Les om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er foretatt kontroll av planhetsavvik i etasjene. Det registreres i 1. etasje høydeforskjell med 1,5 cm. over rommet på kjøkken. På soverom mot nord/ øst registreres det 3 cm. høydeforskjell, svanker og buler. Det registreres ellers noe svanker og buler i overflater i etasjen. Overflater i 2. etasje. Stue med 1,5 cm. over rommet svanker og buler i overflaten. Soverom mot nord/ øst med 2 cm. over gulvet. Soverom mot nord/ vest med 1,5 cm. over gulvet. Soverom mot vest med 1,5 cm. over gulvet. Det må alltids påregnes skjevheter på eldre konstruksjoner grunnet krymp, nedbøyninger osv.
- Badet i 1. etasje må oppgraderes for å tåle normal bruk etter, dagens krav. En lys spott i skapet virker ikke.
NB! Interessenter må lese vedlagt dokumentasjon og budgiver/kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i salgsdokumentasjon, før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Gulv på bad i 2. etasje hadde for lite membran fra det ble bygget i 2002 og fikk lekkasje i 2014. Full rehabilitering av gulv og dusjnisje av Askim og Mysen rør AS i 2015, med nytt solid støpt gulv og membran.
- Bad i 1. etasje er det bare byttet tapet, vannklosett og skap.
- Satt inn sikkerhetsventiler for kontroll av vannledninger på vaskerom i 1. etasje.
- Bygd på 2. etasje i 2002 med carport.
- Egeninnsats på terrasse med espalier og fjerning av opprinnelig terrassegjerde.
- 2018/2019 ny automatisk garasjeport.
- I 2019 ble det lagt inn ekstra kurs for elbillader 32 A og flyttet på noen sikringer.
- Noe drenering har selger tatt selv, i tillegg til hva anleggsgartner har gjort.

Standard

Enebolig over to etasjer med flotte uteplasser, hage og garasje med elbillader.
Koselig overbygget inngangsparti, med plass til hagebord og stoler. Her kan morgenkaffen inntas, vår/sommerhalvåret. Fra inngangspartiet er det adkomst til utvendig bod.
1. ETASJE
Entré:
Velkommen inn i en flislagt entré med varmekabler på gulv. Det er plass til knaggrekker for å henge av seg yttertøy og plass til skoskap.
Kjøkken:
Takhøy kjøkkeninnredning fra 2005 med profilerte fronter i eik på innredningen, benkeplate i laminat med nedsenket beslag og to oppvaskkummer. Det er innbygningsprodukter med komfyr, induksjonskoketopp med ventilator over. Plass og opplegg for oppvaskmaskin. Oppvaskmaskinen følger med salget. Det er godt med skap, skuffer, samt arbeidsflater.
Stue:
Spisebord og stoler kan plasseres, i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Stuen kan dels inn i ulike soner. Det er plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement, i tillegg til lesekrok. I stuen er det peis med innsats. Det er også installert varmepumpe med luft til luft på stue/kjøkken. Utstrakt bruk av downlights i tak og parkett på gulv. Vinduer langs hele vestveggen av stuen, slipper inn mye naturlig lys. Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca. 21 kvm. Terrassen er delvis overbygget. Fra terrassen er det videre adkomst til skjermet hage med hekk. I hagen er det et fint drivhus, der diverse grønnsaker kan dyrkes.
Bad:
Bad fra byggeår. Våtromstapet på vegger er skiftet, samt baderomsinnredning og toalett. Badet har vinyl gulvbelegg, våtromstapet på vegger og malte plater i himling. Det er
mekanisk avtrekk ut av vegg. Badet er innredet med badekar med blandebatteri og dusjsøyle over med hodedusj og håndholdt dusj. Baderomsinnredning på 50 cm. med underskap med heldekkende servant, speilskap over. Gulvmontert toalett.
Toalettrom:
Rommet har gulv med vinylbelegg, vegger med tapet og himling med malte plater. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, og vask på vegg.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår. Vaskerommet har gulv med vinylbelegg, vegger med smartpanel og himling med takessplater. Rommet er innredet med arbeidsbenk med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er skyllekar på vegg. Her er også varmtvansbereder plassert og inntaksledning for tappevann med stoppekran og vannmåler.
Soverom:
Boligen har 5 soverom. To av soverommene ligger i 1. etasje og tre ligger i 2. etasje. Et soverom har tregulv av furu. Det er tapet på veggene på et av soverommene. Garderobeskap på noen av soverommene.
2. ETASJE
Loftstue:
Lysmalt loftstue med enstavs parkett på gulv og malt trepanel på vegger. Det er montert vedovn i denne stuen og det er fransk balkong. I stuen er det plass til sofa, bord, TV og TV-benk. Denne stuen gir barna/ungdommen et eget oppholdsrom.
Bad: Bad bygget i 2002, utbedret etter vannlekkasje i 2015 av Askim og Mysen Rør. Badet har gulv med fliser og elektriske varmekabler, vegger med malt trepanel og fliser i dusj nisje. Himling med malt trepanel. Rommet er innredet med dusjnisje med glassbyggerstein og dører i glass, blandebatteri på vegg med stort fast dusjhode og håndholdt dusjhode. Gulvmontert toalett, bidé og søylevask med speil over.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget:
To kjøleskap (kjøkken og bod), platetopp, ovn og oppvaskmaskin.
Hyller (både løse og fastmonterte) i alle 3 boder og garasje.
Følger ikke med salget:
Vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring, luft til luft varmepumpe montert i stue/kjøkken og varmekabler på gulv i vindfang og på begge badene. Panelovner ellers.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.03.1973. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
A. Pipeattest må foreligge fra brannvesenet.
B. Godkjent hovedbesiktigelse av vann- og kloakkanlegget som foretas av ingeniørvesenet.
C. Nedennevnte og andre gjenstående arbeider må utføres snarest og senest innen 01.05.1973.
1. Diverse utvendige arbeider.
2. Husnummerskilt.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Det foreligger ferdigattest på tilbygg, datert 15.10.2004.
Noe endringer på planløsning 1. etasje. Arbeidsrom/soverom ved stue er slått samen med stue. Det er fjernet vegg mellom vindfang og entré og mellom kjøkken og stue. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 4986, tinglyst 07.10.1972, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelser rundt kloakkrensing for denne eiendom.
Dagboknr. 4987, tinglyst 07.10.1972, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Angående felles vann - og kloakkledninger over hverandres eiendommer og vedlikehold av disse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tiltalende bolig i et populært område av Askim. Meget pent uteområde med flott utsyn over kulturlandskapet.
Kort vei til Hovskogen med sine koselige turstier. To treningssentre ligger en meget kort spasertur unna. Det blir kjørt opp skiløyper på jordet rett foran boligen på snørike vintre. Askim sentrum ligger få minutter unna, med alt av hva et by sentrum byr på, blant annet bank, lege, tannlege, Østfoldbadet, golfbane, butikker, helsestudioer, restauranter, kulturhus, kino, kaffebar og gallerier. Med boligområdets nære beliggenhet til friområder har man gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter.
Askim ligger ca. 5,5 mil fra Oslo. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Veiforbindelsen fra Askim til Oslo er hovedsakelig langs riksvei og europavei.
Askim er regionssenter i Indre Østfold. Kommunen ligger sentralt ved E18. Askim er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert, og det legges vekt på å skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid, er i dag lokalisert til Askim.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør Osloveien inn mot sentrum. Etter Askim Treningssenter og Askim mineralvann ta til høyre inn Jernveien. Kjør rett frem til jordet og huset ligger på høyre side, når veien svinger til høyre.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 957,7 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet med gressplen, hekk, frukttrær og diverse beplantning. Skiferbelagt uteplass mot syd med blomsterbed. Granittstøttemur mot vei.

Parkering

Parkering i garasje. Elbillader ved garasjen følger med salget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger og kjørevei i henhold til reguleringsplan for Eneboligtomter på Kirkerud og Terrassehus på Hovind, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.11.1984 og 16.07.1986.
Mulig inngrep på reguleringsplan. Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser:
a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling eller utsjakting på mer enn 1,0 m i forhold til eksisterende terreng tillates ikke.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.039,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.561 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.000,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. Internett koster ca. 500,- i mnd. for Telia, bredbånd 500.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.057.039,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.805.340,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.126.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne Risnes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger/overtagelse: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0102/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.21102

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 15:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.