Komplett salgsoppgave

Øren haveby 20

4 100 000 kr
131 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Øren haveby 20
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Øren haveby 20
Kart
Del
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Bragernes/Øren Haveby
Rekkehus med 2 bruksenheter og en innholdsrik planløsning. Hageområde. Gårdsplass. Særegent boligstrøk. Øren skolekrets.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Omkostninger
  103 500 kr
 • Totalpris
  4 203 500 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1922
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  131 m²
 • Bruksareal
  194 m²
 • Tomteareal
  550,3 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus med 2 bruksenheter og en innholdsrik planløsning.
 • Innholdsrike etasjer hvor de fleste rom er oppusset i nyere tid
 • IKEA kjøkkeninnredning fra 2020 (1. etg og 2. etg)
 • Bad fra 2020 med dusj (1. etg, 2. etg og u. etg)
 • Sydvendt balkong på ca. 9 kvm og vestvendt terrasse på ca. 6 kvm
 • Godt med lagringsplass i kjeller, loft og utebod
 • Enkelte rom og bygningsdeler har et tidsmessig oppgraderingsbehov
 • Parkering på egen gruset gårdsplass
 • Øren haveby ble i sin helhet tegnet samlet av byarkitekt Alf Bugge
 • Boligfeltet består av klassiske murhus som danner et skjermet og meget hyggelig atrium/boligtun
 • Området er ettertraktet og den rolige sidegaten gir flott barnevennlighet
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Øren haveby 20, 3023 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 115, bruksnummer 603

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 194 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 131 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 63 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  19 kvm: Gang og bad.
  1. etasje:
  56 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og gang.
  2. etasje:
  56 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og gang.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  35 kvm: 5 boder.
  Loftetasje:
  28 kvm: Gang og 2 boder.
  I tillegg har boligen en utvendig bod på ca. 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2023 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer og yttervegger i mur/betongkonstruksjoner. Deler av dreneringen ble fornyet i 2020, utført som egeninnsats. Etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med pusset mur. Tak med saltaksform tekket med takplater. Vinduer i 1 og 2-lags glass fra 2014 og ukjent årstall. Balkongdør i 2-lags glass fra ukjent årstall. Slett ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Trappeadkomst til overbygget inngangsparti i 1. etasje. Vestvendt terrasse på ca. 6 kvm.
  1. etasje
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Laminat på gulv, tapet samt malte vegger og malt himling.
  Kjøkken: IKEA kjøkkeninnredning fra 2020. Over -og underskap i hvit og glatt utførelse. Kjøkkenplater over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, oppvaskkum, komfyr og oppvaskmaskin. Opplegg for frittstående kjøleskap. Downlights i takkasse. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Badet er fra 2020. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, baderomsplater på vegger og malt himling.
  Soverom: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Trappegang til underetasjen og 2. etasje. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  2. etasje
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
  Kjøkken: IKEA kjøkkeninnredning fra 2020. Over -og underskap i hvit og glatt utførelse. Kjøkkenplater over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, oppvaskkum, komfyr og oppvaskmaskin. Opplegg for frittstående kjøleskap. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Badet er fra 2020. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, baderomsplater på vegger og malt himling.
  Soverom: Garderobeskap. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sydvendt balkong på ca. 9 kvm.
  Gang: Trappegang til loftetasje og 1. etasje. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Underetasje
  Bad: Badet er fra 2020. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett. Fliser på gulv, baderomsplater på vegger og murpuss i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som vaskerom.
  Generelt om boligen: Boligen har blitt overflateoppusset i nyere tid, dette gjelder to bad, to kjøkken, stuer og øvrige oppholdsrom. Opplegg for vaskemaskin i bod (underetasje). Oso varmtvannsberedere på 198 liter fra 1999 og 2013, plassert i bod (underetasje). Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (2. etasje).
  Ref. punkt 9 i selgers egenerklæring: Det gjøres oppmerksom på at selger selv ikke har observert rotter i boligen, men takstmann har avdekket at det finnes rotter i underetasjen (hovedsakelig mellom bod og bad). Sisterne for toalett på bad i underetasjen er gnagd over av rotter.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad (1. etg), bad (2. etg), kjøkken (u. etg), yttertak, balkong, utvendige trapper (entrétrapp) og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
  - Kjøkken (1. etg) og kjøkken (2. etg): Manglende komfyrvakt.
  - Øvrige rom: Ikke tilfredsstillende ventilasjon, deler av overflatene i 1. etg samt 2. etg var ikke tilgjengelig for inspeksjon og enkelte dører har kontakt med terskel/karm.
  - Rom under terreng (u. etg): Manglende ventilering, fuktmerker samt salt/kalkutslag på vegger i boder, løse gulvfliser i bod, dørblad til innerdør ved bod har kontakt med terskel/karm og observert aktivitet etter maur.
  - Loft (innredet/loftetasje): Stedvis knirk i gulv, ukjent konstruksjonsoppbygging (lukket konstruksjon), ingen tilkomst bak knevegger (inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig) og dørblad til innerdør ved bod mot nord har kontakt med terskel/karm.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side og kjellertrapp har for liten stedvis fri ganghøyde.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vvb har ikke automatisk vannstoppventil, kondens på vannrør ved hovedstoppekran, fordelerskap for rør-i-rør system har ikke avrenning til sluk og avløpsrør er skjult samt stakeluke er ikke lokalisert.
  - Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999).
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis pussavskalling og mindre sprekker samt riss på utvendige fasader.
  - Vinduer og dører: Balkongdør var hard å åpne/lukke og ikke montert beslag under balkongdør.
  - Terrasse: Skjevheter i konstruksjonene og preg av ufagmessig utførelse.
  - Grunnmur: Stedvis riss/sprekker på grunnmur.
  - Utvendig bod: Utførelsen i sin helhet bærer preg av ufagmessig utførelse.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Bad (u. etg): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
  - Rom under terreng (u. etg): Observert rotter i vegger mellom bad/bod, registrert forhøyede fuktverdier og konstatert fuktskader i konstruksjonen.
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 22 mm i gang (u. etg) og 30 mm på bod mot syd (loftetasje). Forøvrig målt 15 mm på soverom (1. etg), 17 mm på kjøkken (1. etg), 13 mm på kjøkken (2. etg) og 14 mm på bod mot nord (loftetg.).
  - Elektrisk anlegg: Utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap og deler av anlegg er utført med egeninnsats/ufaglært arbeid.
  - Brann: Alternativ rømningsvei fra rom under terreng og loftetasje er ikke etablert.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet (1. etasje) medfølger i handelen, dette gjelder komfyr og oppvaskmaskin.
  Hvitevarer på kjøkkenet (2. etasje) medfølger i handelen, dette gjelder komfyr og oppvaskmaskin.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Boligen er basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1925.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for sanitæranlegget i bygningene fra 1921.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har 2 bruksenheter (1. etasje og 2. etasje). Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Øren haveby ble i sin helhet tegnet samlet av byarkitekt Alf Bugge og består av flere klassiske murhus som danner et skjermet og meget hyggelig atrium/boligtun med kommunal lekeplass i midten. Området er ettertraktet, og den rolige sidegaten gir flott barnevennlighet. Derfor er det også mange barnefamilier i nabolaget. Området er veletablert med kort gange til Øren Barneskole, idrettsanlegg, dagligvarebutikk m.m. Praktisk avstand til Drammen sentrum med alle servicetilbud.
  Gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Den flotte Elveparken med tur- og bademuligheter. Bademuligheter også på Landfalltjern. Altså alt for enhver smak!
  De fleste fritidstilbud i sentrum såvel som på Åssiden. Drammens Ballklubb, www.dbk.no, har klubblokale på Øren, et aktivt idrettslag innenfor fotball, bandy, ski og allidrett. Kort vei til også Akropolis treningssenter på Åssiden med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Kort vei til Skimore Drammen med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m.
  Kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. Ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg døgnet rundt fra stoppeplass i Rosenkrantzgaten, se www.timeekspressen.no. 15 min. med tog til Asker. 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Øren andelsbarnehage, Ekornheia barnehage, Norlights Montessoribarnehage.
  Skoler: Øren barneskole og Børresen ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på ca. 550 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer og diverse beplantninger. Gruset gårdsplass.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser (unntatt mot vest). Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Parkering på egen gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger en igangsatt planlegging av ny ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde.
  Eiendommen er beliggende innenfor et område med et kulturmiljø av høy verneverdi. Kulturmiljø er områder hvor kulturminner inngår som del av en større helhet eller sammenheng.
  Bygningen på eiendommen er et lokalt registrert kulturminne av middels bevaringsverdiklasse C. Verneklasse C (middels verneverdi) er kulturminner som hver for seg ikke er spesielt interessante eller verdifulle, men som er viktige for å helheten i verneverdig miljø selv om de er ombygde.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 13.400,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 6.355,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.186 kWh pr. år for 1. etasje og ca. 10.902 kWh pr. år for 2. etasje.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på kr 8.100,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har kostet ca. kr 700,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1.316.554,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4.739.593,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.203.500,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for boliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Omid Jamalzada

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,00% av salgssummen
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0176/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23176

  Dato

  Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 16:16

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.