Komplett salgsoppgave

Haugerudbråtan 52

7 450 000 kr
156 m²
4 soverom
Velkommen til Haugerudbråtan 52!
Velkommen til Haugerudbråtan 52!
Kart
Del
Tranby
Sjarmerende og solid bolig med en god internbeliggenhet i enden av boligfeltet. Solrike og lune uteplasser. Garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 450 000 kr
 • Omkostninger
  187 420 kr
 • Totalpris
  7 637 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  156 m²
 • Bruksareal
  166 m²
 • Tomteareal
  522 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjarmerende og solid enebolig med en god intern beliggenhet i enden av boligfeltet.
 • Lys og luftig stue med høy takhøyde samt en flott innmurt peis
 • Profilert kjøkken fra 2005 med medfølgende hvitevarer
 • 2 flislagte bad fra 2005 med dusj/badekar og praktisk vaskerom
 • Hyggelig loftstue med åpning ned til stuen i 1. etg
 • Solrik uteplass og hage samt lun uteplass ved inngangspartiet
 • Garasje på ca. 24 kvm med el-billader fra 2015 og lagringsloft
 • Eiendommen har en svært barnevennlig beliggenhet i rolige omgivelser
 • Beliggende i enden av en blindvei (ingen gjennomgangstrafikk)
 • Kort gangavstand med trygg gangvei til barnehage og skoler
 • Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder med skiløyper (vinterstid) Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Haugerudbråtan 52, 3408 TRANBY
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 147, bruksnummer 58, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 166 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 156 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 10 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  123 kvm: Stue, kjøkken, vaskerom, 2 bad, 2 ganger, 3 soverom og vindfang.
  2. etasje:
  33 kvm: Loftstue og 2 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje:
  10 kvm: Bod og kjølerom.
  Deler av 2. etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Soverom 3 i 1. etasje (ved terrasse) og soverom 5 i loftetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  Garasje
  Bruksareal/s-rom: 24 kvm.
  Lagringsloft over garasjen er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med ringmur i betong/murkonstruksjon og støpt plate på mark. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger i murkonstruksjon med utvendige pussede og malte flater og enkelte partier med liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein (utført rens og overflatebehandling i ca. 2018). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  1. etasje
  Stue: Lys stue med en luftig atmosfære. Stue med sofaområde og sittegruppe. Bibliotekdel med sittegruppe og takhøy bokhylleseksjon. Delvis åpent mot loftstue. Rommet har høy takhøyde med skråtak (opptil 4,20 m). Flott innmurt peisinnsats. Trappegang til 2. etasje. Gulvvarme. Fliser på gulv, malt mur på vegger og malt panel i himling. Del av stuen (bibliotek) er opprinnelig byggemeldt som soverom.
  Kjøkken: Profilert kjøkkeninnredning fra 2005. Over- og underskap i hvit utførelse. Skapseksjon i hvit utførelse ved spiseplassen. Flislagte felt på vegg over benkeplater av heltre. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, vegghengt ventilator, komfyr og frittstående kjøle-/fryseskap. Mulighet for spiseplass. Gulvvarme. Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Vaskerom: Skapinnredning fra ca. 2005. Underskap i hvit og glatt utførelse. Overskap med glassfronter. Utslagsvask over underskap. Benkeplater av laminat. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
  Kjølerom: Norcool Coolmaster CU350 kjøleaggregat. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
  Gang: Gulvvarme. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og malt panel i himling. Tilgang til bod og kjølerom. Rommet har også utvendig adkomst.
  Bad 1: Badet er fra 2005. To nedfelte servanter i flislagt benkeplate. Servantinnredning i hvit og glatt utførelse. Innfliset speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med foldedører av glass og innfliset badekar med hånddusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
  Bad 2: Badet er fra 2005. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling. Del av badet er opprinnelig byggemeldt som garderobe.
  Gang: Gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Tilgang til bad 1 og 2 soverom.
  Soverom 1: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Gulvvarme. Parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
  Soverom 2: Skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse samt speilfront. Gulvvarme. Parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
  Soverom 3: Rommet er innredet som soverom. Garderobeløsning i hvit og profilert utførelse. Gulvvarme. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt. Utgang til vestvendt markterrasse på ca. 18 kvm. Uteplassen har flislagt dekke.
  Vindfang: Gulvvarme. Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  2. etasje
  Loftstue: Loftstue med sofaområde, sittegruppe og kontorplass. Delvis åpent ned til stue. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv (ca. 2006), malt panel på vegger og malt panel i himling. Del av loftstuen er opprinnelig byggemeldt som loft. Tilgang til kryploft.
  Soverom 4: Plassbygget sengenisje i vegg. Heltre gulvbord, malt tapet samt malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 5: Heltre gulvbord, malt tapet på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt og har ikke godkjent rømningsvindu iht. krav. Tilgang til kryploft.
  Generelt om boligen: Gulvvarme i hele 1. etasje (unntatt i kjølerom - usikkert om det er gulvvarme i bod). Innvendige dører i 1. etasje og 2. etasje fra 2005. 198 liters varmtvannsbereder fra 2000, plassert i bod. Villavent sentralavtrekksvifte tilkoblet begge bad og vaskerom, plassert på kryploft. Sikringsskap med automat- og skrusikringer, plassert i bod.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Vaskerom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, kan ikke verifisere om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt (gulv og vegger), for lite nivåforskjell på gulv, gulv er forøvrig tilnærmet flatt og ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk.
  - Bad 1 (1. etg - ved gang til soverom): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, manglende drenering fra sisterne, uegnet plassering av vindu i våtsone, bomlyd i enkelte gulvfliser, stedvis løse gulvfliser, usikker restlevetid på tettesjikt, stedvis not motfall på gulv utenfor dusjsone, gulv under badekar er ikke tilgjengelig og stedvis vannansamlinger på gulv i dusjsone (for lite fall på gulv).
  - Bad 2 (1. etg - veg vindfang): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, manglende drenering fra sisterne, usikker restlevetid på tettesjikt, uoversiktlig utførelse ved slukmansjett samt tettesjikt, kan ikke verifisere om rørgjennomføringer (i vegg/gulv under servant) er tilfredsstillende utført med nødvendige tettedetaljer, for lite nivåforskjell på gulv for lite lokalfall i dusjsone (kan føre til stedvis vannansamlinger på gulv).
  - Øvrige rom (1. etg): Stedvis sprekker i gulv (bod).
  - Loft (innredet/2. etg): Lukket takkonstruksjon (ukjent konstruksjonsoppbygging).
  - Kjølerom: Symptomer på at konstruksjonsoppbyggingen ikke er korrekt og stedvis symptomer på kondensmerker.
  - Innvendige trapper: Lysåpninger i rekkverk er ikke iht. krav og manglende håndløper på vegg.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 25 mm i stue.
  - Radon: Det foreligger ingen dokumentasjon på utført radonmåling.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999) og stedvis manglende merking av kurser i sikringsskapet.
  - Yttertak: Stedvis deformasjoner/slitasje på renner, nedløp og beslag.
  - Platting: Stedvis skjevheter på terrassegulv.
  - Grunnmur, fundamenter: Stedvis pussavskalling på ringmur.
  - Drenering: Synlig grunnmursplast er ikke klemt til grunnmur med egen klemlist/topplist og dreneringen er nedgravd samt skjult (derfor vurdert ut i fra alder).
  - Frittstående byggverk (garasje): Råteskader i den ene gavlen.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Brann: Rømningsvindu fra soverom i 2. etg har ikke tilstrekkelig størrelse iht. krav.
  - Yttertak: Råteskader i ytterste taksperre og i enkelte av de utstikkende limtredragere (boligens nordside).
  - Frittstående byggverk (garasje): Råteskader i ytterste taksperre og i enkelte av de utstikkende limtredragere (garasjens østside).
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøle-/fryseskap.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Innmurt peisinnsats i stue. Gulvvarme i hele 1. etasje (unntatt i kjølerom - usikkert om det er gulvvarme i bod).
  Iht. feieopplysningene er det kun 1 pipe i bruk.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2020, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.02.1995, som omfatter oppføring av enebolig.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 20.06.1980 og for garasje datert 04.09.1984.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Soverom 3 i 1. etasje (ved terrasse) er opprinnelig byggemeldt som hagestue og soverom 5 i 2. etasje er opprinnelig byggemeldt som loft jf. Godkjente byggetegninger datert 20.06.1980. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 405505
  Tinglysningsdato: 21.07.1980
  Servitutten omhandler: Begrensning i råderett. Diverse tidsbegrensede bestemmelser om forkjøps- og gjenkjøpsrett, om prioritet for disse, om utleieforbud, forbud mot handels- og/eller verkstedvirksomhet, bevaring av eksisterende vegetasjon/trær, vedlikehold/drift av gjennomløp, adkomst, ansvar over stikkledning, rett for kommunen og e-verket å ha ledninger over tomt samt ved tomtegrense, vedlikeholdsrett for disse ledningene mv.
  Kommunens forkjøpsrett er ikke lenger gjeldende, da dette henger igjen fra gammelt av. Megler har kontaktet kommunen for sletting av bestemmelse om utleieforbud m.m. (bestemmelser om ikke lenger er gjeldende).
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i et barnevennlig og veletablert boligområde i stille omgivelser. Ingen gjennomgangstrafikk, da eiendommen ligger innerst i en blindvei. Det er kort gangavstand med til barnehage, barneskole, ungdomsskole, dagligvarebutikk med postservice, bensinstasjon, tannlege, frisør og Tranby idrettspark. Opparbeidet gangstier noe som gjør det trygt å ferdes for barn og voksne til skoler, butikker, idrettsplassen osv.
  Lier IL er aktive innen bl.a fotball, e-sport, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby (hovedsakelig håndball og fotball), som ligger rett ved boligen. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn (tranbyturn.no), Badmintonklubb, Taewkondo, Innebandy, Skolekorps, Allidrett for barn og Røde Kors. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no eller www.lieril.no Gangavstand til Gjellebekk med fine turveier. Det er kort vei til marka, både i Vest- og Kjekstadmarka, med et flott turterreng hele året. På vinteren er det skiløyper opp mot Kraftkollen og innover. Det er også kort vei til Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus.
  Kort gangavstand til bussholdeplassen langs Joseph Kellers vei med kommunikasjon til Oslo, Asker, Drammen og Lierbyen (ca. 45 min til Oslo S), se www.brakar.no for rutetider. Nærmeste togstasjon er Asker stasjon og Lier stasjon med regelmessige avganger, retning Kongsberg, Oslo og Tønsberg se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 50 minutter fra togstasjonen i Asker til Oslo Lufthavn (Gardermoen), se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til E-18 mot Drammen, Asker og Oslo.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Tranby barnehage, Gunnersbråten barnehage, Hennummarka barnehage og Akebakken barnehage.
  Skoler: Hallingstad barneskole og Tranby ungdomsskole.
  Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 522 kvm. Tilnærmet flat tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, trær, prydbusker og diverse beplantninger. Adkomstvei til inngangsparti er belagt med belegningsstein. Gruset gårdsplass.
  Hageområdet mot skogsarealet (område opparbeidet forbi terrasser/plattinger) eies av Lier kommune (gnr. 147/bnr. 5), se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 201 cm eller mer, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Parkering i frittstående garasje på ca. 24 kvm. Montert el-billader i 2015 i garasjen. Garasjen har støpt dekke, innlagt strøm, belysning og leddport med elektrisk portåpner. Tilgang til lagringsloft som er gulvet (lav takhøyde).
  Forøvrig er det godt med biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Tranby 3 Felt B datert 05.10.1979. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Naboeiendommen mot nordøst (gnr. 147/bnr. 5, eies av Lier kommune), er per dags dato ubebygd og består av skogsareal. Iht. kommuneplanen datert 18.06.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. Selger har ikke mottatt nabovarsel eller kjenner til eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen.
  Det er etter info fra Lier kommune registrert en vedtatt detaljregulering for Haugerudbråtan datert 09.05.2023. Planforslaget legger til rette for nye boliger (65 nye boenheter) i form av rekkehus og leiligheter i flermannsboliger sentralt på Tranby. Planen omfatter Haugerudbråtan nr. 47 og 45, gnr/bnr. 147/2 og gnr/bnr. 147/37 (sør for eiendommen, langs Bratromveien og Hennumveien). Se mer informasjon på Lier kommune sin hjemmeside.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.616,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen hittil i 2023.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 21.827 kWh pr. år (31.10.2022 til 31.10.2023).
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Gjensidige på kr 9.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.229,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 1 390 531,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 5 005 911,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.637.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Steven Fred Keillor Johnsen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,90% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (gjelder fellesvisninger eller privatvisninger etter kl16/helgedag)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0224/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23224

  Dato

  Sist oppdatert: 05. mars 2024 kl. 09:49

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.