Komplett salgsoppgave

Vinkelveien 10B

7 900 000 kr
371 m²
6 soverom
Solrikt beliggende bolig på hele 371 kvm.
Solrikt beliggende bolig på hele 371 kvm.
Kart
Del
Virik
Solrikt og barnevennlig beliggende villa fra 2002 på hele 371 kvm. Vannbåren varme, gode inntekter på utleieleilighet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 670 kr
 • Totalpris
  8 098 670 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  381 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget populær beliggenhet i en sjarmerende gate med lite trafikk og barnevennlige omgivelser. Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro, og det er mange lekekamerater i nærområdet. Nærområdet er kjent for sine hyggelige naboer, der det til stadighet er gatefest med store og små.
Vinkelveien 10 B har en sentral beliggenhet på Virik, og det er gangavstand til sentrum, skoler og flotte turområder. Fra eiendommen tar det kun ca.10 minutter å spasere til populære Bugårdsparken.
Boligen er særdeles fint tilpasset en stor barnefamilie da det totale arealet er på over 370 kvm. Her er det mange fine alternativer til både soverom og stuer, samt gode leieinntekter ved utleie av hybelleilighet.
Det bør også nevnes at det er vannbåren oppvarming, og at bad/wc i 2.etg. ble renovert i 2022.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vinkelveien 10B, 3213 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 120, bruksnummer 431, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 381 kvm
Totalt primærrom: 371 kvm
Primærrom:
1. etasje 137 kvm: Trapperom, vindfang, hall, trapperom , bad, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue, bibliotek
2. etasje 125 kvm: Trapperom, gang , bad , 5 soverom, loftstue, kontor.
Kjeller 109 kvm: Gang, kontor, soverom, kjøkken, stue, vindfang , Kjellerstue ,bad/vaskerom, hobbyrom/trimrom
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Bod
Kjeller 8 kvm: Bod, teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.05.2023 utført av Fg Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Boligen står på fjell med skrånende tomt. Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med isolasjon i skråtak. Taktekkingen er av
betongtakstein. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Malt sist utvendig 2023. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og enkel
kjellerdør i tre. Utenfor inngangsparti er det stor terrasse ca 45 m2 med belegningsstein. Terrasse utenfor kjøkken med treplatting ca 20 m2. Tomten er opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass og flisbelagt trapp, markterrasse med belegningsstein, plen, busker og hekk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter som har får TG2 i rapporten:
* Taktekking/Nedløp og beslag/Veggkonstruksjon/Vinduer/Dører/Balkonger/Terrasse har fått TG2 grunnet alder og slitasje samt noe etterhengende vedlikehold.
* I gang er det sprekk i en gulvflis og et merke i en gulvflis. Laminatgulv med avstand fra dørterskel enkelte steder. Alder og slitasje.
* Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre avvik målt gjennom hele rommet i stuen.
* Rom under terreng har fått TG2 grunnet alder og slitasje.
* På bad/wc i hovedetasje er det påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet, samt alder og slitasje. Våtrommet mangler tilluftsventilering, det samme gjelder vaskerom.
* På bad/wc i hybel er det påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Normal alder og slitasje.
* Noe hakk og sprekk i skapfronter på kjøkken, samt normal slitasje ut i fra alder.
* Ventilasjon/Vartvannstank/Vannbåren varme har fått TG2 grunnet alder. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift på vartvannstanker.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte kommentarer. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
 

Standard

Romslig enebolig på 371 kvm. som er bygget i 2002 med hybel i underetasje.
Boligen er lyst og fint innredet og det er mange fine alternativer til både soverom og stuer. Dersom en er på jakt etter en stor familiebolig bør denne eiendommen besiktiget. Her er det rikelig med plass til både store og små, samt god lagringsplass i flere rom.
Bad/wc i 2.etg. ble renovert i 2022 og holder en stilfull og moderne standard. Kjøkken har nylig (2023) blitt oppgradert med nye gulv. Selger opplyser at røropplegg (rør i rør + avløp) ligger i gulv på kontor i 2.etg. Dette rommet er opprinnelig byggegodkjent som bad.
Foran inngangsparti er det en stor hellelagt uteplass der det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge i solrike omgivelser. Tomten er lettstelt og de fleste utearealer kan spyles. Det er plass til en trampoline ved siden av huset.
Selgers beskrivelse av boligen: Svært sentral flott villa i et utrolig trivelig nabolag. Huset ligger svært solrikt til, med både morgensol og kveldsol. Solen går ned ca. kl. 22 i den lyseste tiden. Boligen er svært praktisk bygd både for sosiale stunder i stuen eller i det romslige kjøkkenet, men også for barnefamilier, med inngang til bad via vaskerom. Med stue i hver etasje kan man både være samlet i storstuen, men også trekke seg stille tilbake i en av de andre to stuene. Nabolaget består av svært hyggelig mennesker som er lett å forholde seg til. Villaen ligger like ved Virik barneskole og gir kanskje byens tryggeste skolevei.
Nøkkelinformasjon:
Vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje og bad 2.etg samt stue og bad i hybelleilighet
Hybel som er leid ut for kr. 7.500,- pr.mnd.
Kort spasertur til sentrum og flotte turområder
Meget barnevennlig og solrikt
Gangavstand til flere skoler
Dobbel garasje

Oppvarming

Kommentar fra Sandefjord brann og feievesen: Tilsyn utført 30.11.2012 uten registrerte avvik eller anmerkninger. Feiing utført 16.11.2015.
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe iflg. vedlagte tilstandsrapport.
Vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje og bad 2.etg samt stue og bad i hybelleilighet
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.05.2023 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Stue og kontor i kjeller er opprinnelig byggemeldt som musikkrom og bod jf. byggetegninger datert 05.10.2000 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Rommene (stue-kontor) tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei/lysforhold ifht. dagens bruk. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Et av soverommene i 2.etasje er opprinnelig byggemeldt som omkledningsrom, og ikke godkjent til dagens bruk. Kontor i 2.etasje er byggemeldt som bad/wc og er ikke godkjent/bruksendret til dagens bruk.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Deler av boligen (hybel) er p.t. leid ut for kr. 7.500 ,- pr.mnd. inkludert gulvvarme på bad. Ta kontakt med megler for kopi av leiekontrakt.
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Selger opplyser at røropplegg (rør i rør + avløp) ligger i gulv på kontor i 2.etg. Dette rommet er opprinnelig byggegodkjent som bad.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til visning i Vinkelveien 10 B!
Meget populær beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser. Her bor du stille og fredelig, men allikevel svært sentralt. Hvis byens pulserende liv med shopping og cafèbesøk frister er det kort gangavstand ned til bykjernen og Indre Havn med restauranter og utesteder.
For de som er glade i skog og mark finnes Hjertnesskogen rett i nærheten. Her leder gangveier og stier deg til flotte steder med panoramautsikt over byen og Indre Havn. Bugårdsparken ligger bare en kort spasertur unna og her finnes tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. For øvrig ligger Marum og Sandefjords golfbane noen km. unna. Populære Virik barneskole, Ranvik u-skole og SVGS ligger alle innen gangavstand. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er flere dagligvareforretninger i området, som blant annet MENY Stadiontunet som har et stort og rikt utvalg til ukens innkjøp og Joker.
Sandefjord helsepark med blant annet treningssenter (Evo) og apotek ligger innenfor få minutters gange.

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på tomten. Eventuelt se vedlagt kartskisse i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle tomten.

Barnehager, skoler og fritid

Virik barneskole, Ranvik ungdomsskole og flere barnehager i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.
Det tar kun 5 minutter å spaserere til SVGS ( Sandefjord videregående skole).

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 681 kvm. som har et mangfold med flotte utearealer som trygt kan kalles for usjenerte og solrike. Foran inngangsparti er det en stor hellelagt uteplass der det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge i solrike omgivelser.
Tomten ligger i en sjarmerende gate med lite trafikk, der ungene kan leke trygt. Det er mange lekekamerater i området, samt flere lekeplasser.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass, samt dobbel garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.9.2019 avsatt til: Boligbebyggelse (681 kvm) og fortetting (681 kvm)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 22.096,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 17.000 kWh.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 9.000,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av internettsignaler og har avgift på kr. 850,- pr. mnd.
Kjøper må også beregne kostnader til innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.
Boligen er tilknyttet Sektor alarmselskap som koster kr. 4.000,- pr. år. Alarm/abonnement medfølger ikke i handelen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 106 542,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 983 551,-/3 983 551,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 8.098.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Ruud Jensen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 60.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: k. 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0091/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2391

Dato

Sist oppdatert: 16. juli 2024 kl. 11:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.