Komplett salgsoppgave

Schanches gate 8

2 950 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Schanches gate 8
Velkommen til Schanches gate 8
Kart
Del
Nybyen/v.sentrum
Selveierleilighet ved sentrum med parkering, heis og solrik balkong. Toppetasje med fin utsikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  74 920 kr
 • Totalpris
  3 024 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  2 soverom
 • Areal
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 666 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi ønsker alle interessenter velkommen til en lys og trivelig leilighet med moderne og tidsriktige farger. Leiligheten ligger i toppetasjen ( 3.etg.) med fin utsikt, samt meget gode solforhold.
Med ekstra takhøyde i de fleste rom, samt en stor vindusflate får du en unik romfølelse. Schanches gate 8 er praktisk innredet med 2 soverom, i tillegg til romslig bad/wc og åpen stue-kjøkken løsning. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong med fin utsikt mot Virik.
Meget lettstelt eierleilighet der en kun trenger å låse døren før en reiser på ferie.
Samtlige innvendige overflater er nymalt i 2020, og bygget fremstår som godt vedlikeholdt utvendig
Parkeringsplass i bakgård, samt romslig bod i kjeller. Det er heis/løfteheis i bygget.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Schanches gate 8, 3211 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 170, bruksnummer 26, seksjonsnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
3. etasje 67 kvm: Entré, gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2023 utført av Anticimex v/Bjørnar Hansen Sundet. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere vurderes til å være av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull og brannklasse B60 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet. 3-roms leilighet beliggende i byggets 3. etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg og heis. Leiligheten består av entré, gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom. Utgang fra stuen til sydvestvendt overbygget balkong på ca. 5 m2.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter som har fått TG2 i tilstandsrapport:
* Det er diverse kommentarer på bad/wc ( riss i flisfuger/manglende vedheft fugemasse, fuger bør rengjøres eller byttes, diverse bomlyd i flis, noe manglende fallforhold m.m.) Ikke målt forhøyede fuktnivåer.
* Kjøkkeninnredningen/kjøkkengulv bærer preg av alder/slitasje. Noe svell på benkeplate.
* Det er registrert riss/sprekk i himling på soverom 1 og ved kjøkken. Årsak er ikke kjent. Tiltak bør påregnes.
* Stoppekraner i fordelerskap sitter fast og har nedsatt funksjonsevne.
* Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
* Avvik på rekkverkhøyde/bredde fra dagens byggteknisk forskrift på balkong. Bomlyd i enkelte gulvfliser på balkongen.
Se vedlagte tilstandsrapport for supplerende tekst til ovennevnte punkter,

Standard

Vi ønsker alle interessenter velkommen til en lys og trivelig leilighet med moderne og tidsriktige farger. Leiligheten ligger i toppetasjen ( 3.etg.) med fin utsikt, samt meget gode solforhold.
Med ekstra takhøyde i de fleste rom, samt en stor vindusflate får du en unik romfølelse. Schanches gate 8 er praktisk innredet med 2 soverom, i tillegg til romslig bad/wc og åpen stue-kjøkken løsning. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong med fin utsikt mot Virik.
Meget lettstelt eierleilighet der en kun trenger å låse døren før en reiser på ferie.
Samtlige innvendige overflater er nymalt i 2020, og bygget fremstår som godt vedlikeholdt utvendig. Fasade gårdsplass malt sommeren 2019 .
Nøkkelkvalifikasjoner:
Det er heis/løfteheis i bygget
Solrik balkong ( vestvendt)
Parkeringsplass i bakgården
Umiddelbar nærhet til sentrum
Callinganlegg
Godt vedlikeholdt bygg (bygd 2004)
Lave fellesutgifter / veldrevet sameie
Romslig bod i kjeller

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygget datert 13.04.2004

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Erklæring/avtale tinglyst 08.08.1953 med dagboknummer 1963.
Bestemmelse om benyttelse i del av uthusbygning Rett for gnr 170, bnr 27 til å oppbygge skjul/bygning på samme sted hvis brann/flytting av bygning. Overført fra: Knr:3804 Gnr:170 Bnr:26 Gjelder denne registerenheten med flere
Erklæring/avtale tinglyst 16.03.2004 med dagboknummer 1789:
Seksjonsnummer 8,11 og 12 på herværende eiendom har eksklusiv bruksrett til en oppstillingsplass etter nærmere anvisning på fellesarealet. Parkeringsplassen kan kun overdras sammen med seksjonene. Mulighet for eventuell utleie til andre seksjonseiere.
Seksjonering tinglyst 15.01.2004 med dagboknummer 253.
Opprettet seksjoner: Snr: 11. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 66/406. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 7 - 12. Ta kontakt med megler for kopi av seksjonsbegjæring.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Ved utleie skal det søkes om styrets godkjennelse. Det vil ikke bli godkjent at det kjøpes seksjon med det formålet at den skal leies ut.

Diverse

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen, men selger gir ingen garanti på tilstand/levetid.
Leiligheten blir ikke ytterligere rengjort/vasket før overdragelse og leveres slik den fremstår på visning.
Bod i kjeller er pr.d.d. større en hva som fremkommer av tidligere seksjonering. Det foreligger ingen dokumentasjon på dette.
Selger opplyser at det er litt fukt i kjellerbod.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrikt og sentralt beliggende eierleilighet med 3 minutter gangavstand til Sandefjord sentrum. Leiligheten ligger i Nybyen, som er kjent for sine gamle sjarmerende eneboliger med koselige bakgårder. Her kan en trygt la bilen stå i bakgården, samt spasere til sentrum og oppleve alle fasiliteter. Fra leiligheten er det fin utsikt ut over nærområdet, og fra den solrike balkongen er det imponerende utsikt mot Virik.
Det er kort gangavstand til både buss og togforbindelse, og dersom en liker å reise er bilturen til Torp flyplass kun 10 minutter unna.
Nærheten til sentrum og Indre Havn gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, restauranter, samt kiosk. Ønsker man fersk fisk eller nykokte reker er veien kort til fiskebutikken Brødrene Berggren. Innenfor kort gange finnes også Bjerggata som er kjent for sin pittoreske stil med eldre og sjarmerende eiendommer fra slutten av 1700 tallet. På fantastiske Preståsen finner man utsiktspunkter, vannspeil, åpen slette, skog, kupert terreng og terreng som er tilpasset de med barnevogn. Fotballøkke og lekeapparater er også på plass.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten ligger med nærhet til flere skoler. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon om skoletilknytning.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 333 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Megler opplyser at tomtegrenser er usikre, og at det kan forekomme avvik på oppgitte areal

Parkering

Leiligheten disponerer 1.stk. parkeringsplass på sameiets eiendom. De som har p-plass må selv måke nevnte areal.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende/ Bevaring kulturmiljø /Forhold som skal avklares og belyses /Krav vedrørende infrastruktur iflg. kommuneplan vedtatt 24.09.2019
Boligen ligger i et område regulert til boliger/gangvei/bevaring bygninger ( planid: 3804 19790006 / plannavn: Skiringss.v,Dronn.gt,Landst.gt,Sfj.v / vedtaksdato 21.06.1979):
Kommentar Sandefjord kommune:
Eiendommen ligger innenfor område markert som viktig/bevaring kulturmiljø og bygningen er regulert til verneverdig i gjeldende reguleringsplan. Dette kan legge føringer på utvikling av
eiendommen.
I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone (krav vedrørende infrastruktur (konsesjonsområde for fjernvarme)) over eiendommen. I kommuneplanen er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel.
Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for kvartalet Tidemands gate, Schanchesgate, Dronningengate og Skiringssalveien. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvikling av Tidemands gate 1, Dronningens gate 38 og Dronningens gate 40. Aktuell arealbruk er kombinert bebyggelse bolig/forretning/kontor/tjenesteyting. Schanches gate 9 foreslås regulert til dagens situasjon. Adkomst vil trolig være fra Tidemands gate. Kvartalet ligger ca. 50 meter nordøst for den aktuelle eiendommen.
Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for eiendommen Landstads gate 10 m.fl. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for boligutbygging med tilhørende infrastruktur. Dagens bebyggelse på eiendommen Landstads gate 10 forutsettes revet. Planområdet ligger ca. 20 meter sørøst for den aktuelle eiendommen.
Det har pågått reguleringsarbeid for eiendommene gbnr. 172/229, 172/75, 172/92 m.fl. Planarbeidet har stoppet opp og det er uklart om den vil starte opp igjen. Hensikten med planarbeidet var å legge til rette for utvidelse av Formannsenteret med flere omsorgsboliger samt vurdere utviklingsmuligheter for øvrige eiendommer/bebyggelse innenfor planområdet. Området ligger
ca. 95 meter sørøst for den aktuelle eiendommen.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.666,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring av bygg, diverse mindre vedlikehold, standardpakke kabel tv/internett (TV basispakke hos Telenor Norge AS + bredbånd «komplett 50 HD).
Fellesutgifter betales kvartalsvis (kr.8.000,-) innen den 20. Neste betaling 20.01.2023. Forretningsfører opplyser at det ikke foreløpig er planer om endring av fellesutgiftene, men det bestemmes eventuelt ved årsmøtet i februar/mars.
Det må påregnes kostnader til tappevask. Det er en beboer i sameiet som vasker trapper, samt tar betalt for denne tjenesten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kWh. pr.år. Det er felles strømmåler i bygget og forretningsfører avregner strøm pr.enhet og sender ut faktura hver mnd.
Kabel tv og internett er inkludert i fellesutgifter (TV basispakke hos Telenor Norge AS + bredbånd «komplett 50 HD). Ved økning av internetthastighet / tv kanaler vil kostnader øke for eier av leiligheten.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 700 957,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 523 445,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 0,- iflg. forretningsfører.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.024.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marion Fosshaug

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Schanchesgate 8 , med sameiebrøk 66/406.
Sameiet består av 6 leiligheter, og forretningsfører er Fru Justitia v/ Kari Lise Bjølgerud.
Dugnad etter innkalling, normalt 1.gang i året.
Dyrehold er ikke ønskelig.
Ihht. vedtekter: Det er 3 parkeringsplasser på eiendommen. Det er inngått avtale mellom seksjonseierne om enerett for seksjonene 8, 11 og 12 om rett til bruk av parkeringsplassene. Denne avtale er bindende for alle nåværende og fremtidige seksjonseiere og kan ikke endres uten at seksjonseiere som berøres av endringen skriftlig samtykker i dette. Parkeringsplass kan leies ut, men kan kun overdras sammen med seksjonen, eller selges til en av de andre seksjonene.
Det foreligger også en tinglyst avtale om at herværende seksjon har eksklusiv bruksrett til p-plass på sameiets tomt.
Ved utleie skal det søkes om styrets godkjennelse. Det vil ikke bli godkjent at det kjøpes seksjon med det formålet at den skal leies ut.
Seksjonseierne har ikke forkjøps- eller løsningsrett til noen av seksjonene.
Sameiet har ikke hussoppforsikring.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Sameiet er ikke tilknyttet sikringsfond.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 32.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr. 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0336/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23336

Dato

Sist oppdatert: 07. februar 2024 kl. 09:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.