Komplett salgsoppgave

Gotaasalleen 15

4 599 000 kr
66 m²
2 soverom
Nyere og delikat eierleilighet midt i sentrum
Nyere og delikat eierleilighet midt i sentrum
Kart
Del
Lekker, moderne og nyere leilighet i 5.etasje med to soverom- Balkong med flott utsikt-Felles takterrasse-Garasjeplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 599 000 kr
 • Omkostninger
  115 975 kr
 • Totalpris
  4 714 975 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 501 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gotaasalleen 15!
En innbydende 3-roms eierleilighet i byggets 5. etasje. Bygget er oppført i 2022 og leiligheten bærer preg av mange gode løsninger samt en arealeffektiv planløsning. Det er tilhørende parkeringsplass i felles garasjeanlegg med elbil-lader. Leiligheten ligger midt i Jessheim sentrum med gangavstand til alt av bymessige fasiliteter. Buss- og togstasjon ligger like ved og har gode forbindelser til bl.a. Gardermoen, Lillestrøm og Oslo.
Leiligheten rommer entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til nordøst-vendt balkong på 12 kvm med flott utsikt . Stor felles takterrasse. Oppvarming via vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Attraktivt og nytt sameie midt i smørøyet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gotaasalleen 15, 2050 JESSHEIM
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 135, bruksnummer 935, seksjonsnummer 75, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 135, bruksnummer 177, ideell andel 1/142
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 135, bruksnummer 932, ideell andel 1/137

Innhold

Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Bruksareal:
Leilighet 66 kvm
Primærrom:
Leilighet:
5. etasje 66 kvm: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.10.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det er observert svelling/fuktskade i enkelte utforinger, dette er utbedret av utbygger.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Tregt kontrollpanel til ventilasjonsanlegg, dette blir utbedret.

Standard

En innbydende 3-roms eierleilighet i byggets 5. etasje. Bygget er oppført i 2022 og leiligheten bærer preg av mange gode løsninger samt en arealeffektiv planløsning. Det er tilhørende parkeringsplass i felles garasjeanlegg med elbil-lader.
Delikat og tidløst kjøkken med åpen løsning mot stue fra byggeår. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, stekeovn og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap med mekanisk avtrekk.
Baderom som fremstår lyst og lekkert med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med integrert lys. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisternekasse.
Gulvflater med vannbåren gulvvarme, belagt med enstavs parkett. Vegger og himlinger med malte flater. Nedsenket himling i entré. Slette hvite innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom 1. Garderobeskap på soverom 2.

Løsøre og tilbehør

Taklampe hovedsoverom. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad, vannbåren varme i resten av leiligheten med unntak av hovedsoverom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.10.2022. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Ferdigstille teknisk rom. Dette blir ferdigstilt når byggetrinn 2 tas i bruk.  
Forventet dato for komplett søknad om ferdigattest: 01.05.2023.
Dette grunnet at komplett ferdigstillelse av P-kjeller og teknisk rom henger sammen med ferdigstillelse av Bygg B (neste byggetrinn) med påfølgende komplett sluttdokumentasjon.
VA- sluttdokumentasjon er delvis godkjent. Resterende skal være godkjent før søknad om ferdigattest.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr 863943, tinglyst 08.08.2022, type heftelse: Rett til vedlikehold av heis, samt at naboblokken har rett til bruk av felles takhage.
Dagboknr 941606, tinglyst 31.08.2017, type heftelse: Gotaasgården Handel AS har rett til å kjøpe næringsareal som er planlagt oppført i 1.etasje i nytt bygg, samt parkeringsplasser.
Dagboknr 891164, tinglyst 15.08.2022, type heftelse: Rett til adkomst og gjennomkjøring i parkeringskjeller, legge vegg, bygge forbindelse mellom parkeringskjellerne.
Dagboknr 890944, tinglyst 15.08.2022, type heftelse: Rett til å ha liggende, bruke og vedlikeholde vann- og avløpsledninger, kabelanlegg over hverandres eiendommer. Felles legninger betraktes som felles eiendom. Rett til å bygninger bærmere 4M fra delles eiendomsgrense. Veirett fra hovedvei og inn til blokkene.
De øvrige servituttene omhandler: gjerdeplikt, vann- og avløpsledninger slik eiendommene var tilbake i tid, veirett, samt at forretningslokalene hadde rett til parkering.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det er saklig grunn til det.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gotaasalleen 15 ligger midt i sentrum av Jessheim, med alt av bymessige fasiliteter innen korte avstander. Det er gangavstand til skoler, barnehager og Jessheim sentrum med de fleste fasiliteter med bl.a. Jessheim Storsenter, restauranter, kulturhus, offentlig kommunikasjon m.m.. Det er kort vei til Nordbytjernet med badeplass og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Området for øvrig har et bred tilbud for alle aldersklasser innen idrett og kultur. Jessheim fikk bystatus i september 2012, og er en by i stor vekst.
I Jessheim sentrum finner du et stort kjøpesenter med ca. 140 butikker, koselige kafeer og restauranter. Ved siden av senteret ligger byens kulturhus med flere kinosaler og bibliotek. Kulturskole med dans, musikk og teater for barna. Kulturhuset byr i tillegg på konserter, teater, revyer og kunstutstillinger.
Nordbytjernet er Ullensakers mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som er meget populært på fine sommerdager. Her finner du flotte turstier rundt tjernet samt et yrende badeliv om sommeren. Ellers kan Jessheims skoger tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Jessheimmarka har gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper. Jessheim stadion med fotball, friidrett og ny flerbrukshall/skøytehall ligger kun ca 15 min. gange i fra boligen, og flere treningssenter ligger etablert i nye lokaler sentralt på Jessheim. I tillegg ble Jessheim svømmehall ferdigstilt i 2022 - et moderne anlegg med treningsbasseng og mye rom for lek og moro.
Jessheim stasjon ligger kun 200 meter fra leiligheten og har gode bussforbindelser til Gardermoen og Oslo, samt skolebusser til både Jessheim og Nannestad. Fra Jessheim stasjon går det tog i retning Oslo/Drammen og Dal to ganger i timen.
Avstander med bil:
Oslo Lufthavn: ca. 9 min.
Lillestrøm: ca. 22 min.
Oslo S.: ca. 34 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 2 298 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er flott opparbeidet med blant annet internstier, sittebenker, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass med elbillader i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontorformål i henhold til reguleringsplan for "del av K2 Byplan - Gotaasalleen 3-7" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 18.06.2019.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende vedtatt 16.06.2014.
Grenser inntil reguleringsplan for "Gotaasgården, gnr 135/6 med flere" vedtatt 29.08.2005.
Området er generelt under utbygging og forretningslokalene ned mot Trondheimsvegen vil på sikt bli utviklet. Byggestøy kan påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 12.858,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 3.501,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto fjernvarme, p-plass, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.800,- pr. år. / 5.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet fiber og har avgift på kr 350. pr. mnd. for internett. TV kommer eventuelt i tillegg. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 943 617,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Skatteetatens kalkulator er brukt pga. nyoppført
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 0,-/3 397 021,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr på p-plass og bod kr 1.280,- pr, totalt kr 2.560,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.714.975
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beate Willumsen og Espen Olsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Gotaasalléen sameie Hagehuset, med sameiebrøk 66/5687.
Sameiet består av 81 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dyrehold tillatt så lenge det ikke er til sjenanse.
Foretatt påkostninger de senere år: Helt nytt
Planlagte påkostninger:  Helt nytt
En bod gir en eierandel på 1 andel og en garasjeplass gir en eierandel på 2 andeler. Parkeringskjeller ( Gotaasalléen garasjesameie, 929532546) gnr 135 bnr 932 i Ullensaker kommune i registrert i grunnboken som anleggseiendom. Eierandelen med rett til parkeringsplass og bod er tinglyst på den enkelte matrikkel (boligseksjon), for alle eiendommer med rettigheter til parkeringsplass og bod i Gotaasalléen garasjesameie sin eiendom. Eierandelen er fordelt etter antall p-plasser og boder. P- plass/ bod er registrert på en egen seksjon (registrert med egen klient og enhet). påløper derfor et gebyr kr 1280,- per p-plass og 1280,- per bod i forbindelse med eierskifte.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0174/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23174

Dato

Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 09:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.