Komplett salgsoppgave

Skipsbyggergata 61

11 150 000 kr
173 m²
4 soverom
Drone_3.jpg
Drone_3.jpg
Kart
Del
Jøran Flakk
Presenteres av
Jøran Flakk
VISNING ETTER AVTALE!
Mandal/Vestnes - Nærmere sjøen kommer du ikke! Fantastisk bolig med gjennomgående high-end utførelse. Båtplass på brygga

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 150 000 kr
 • Omkostninger
  279 830 kr
 • Totalpris
  11 429 830 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  173 m²
 • Bruksareal
  220 m²
 • Tomteareal
  263,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 200 kr
 • Energimerke
  Rød A

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til drømmehjemmet ditt på Nye Vestnes! Er du på jakt etter en vel planlagt bebyggelse, og den beste tomten med de beste solforholdene? Her kan du oppleve en moderne og komfortabel livsstil i en bolig med høy standard og en rekke fantastiske fasiliteter. Boligen er eid av gründeren og utvikleren av Nye Vestnes. Du vil garantert sette pris på båtplassen som ligger i en forlengelse av tomten med direkte tilgang til sjøen. Da kan en enkelt utforske områdets vakre kystlinje og oppleve den friheten som bare et liv på vannet kan gi. Med høy standard, flotte vestvendte store terrasser og balkong, nydelige uteområder/tomt og båtplass kan du virkelig leve livet slik du ønsker det. Hva med å våkne til lyden av bølgeskvulp og deretter nyte morgenkaffen på balkongen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skipsbyggergata 61, 4514 MANDAL
Kommunenummer 4205, gårdsnummer 160, bruksnummer 1600

Innhold

Opplev idyllen hvor solen skinner og havet omslutter deg. Her finner du alt du trenger for å skape drømmetilværelsen ved sjøen. På bryggen kan du nyte båtlivet med din egen båtplass rett utenfor døren.
Det vakre vannspeilet skaper en avslappende atmosfære og gir deg muligheten til å nyte rolige stunder med en bok eller en kopp kaffe. I tillegg til sjarmen ved vannkanten, vil du oppdage at dette boligområdet er tilrettelagt for hele familien. Lekeplasser i nærheten gir barna trygge og morsomme steder å utforske og leke.
Vi er stolte av å presentere denne boligen med meget høy standard og gjennomførte løsninger. Hver detalj er nøye utformet for å sikre komfort og funksjonalitet i ditt nye hjem.
Den attraktive beliggenheten er et annet sterkt trekk ved dette boligområdet. Med Mandal sentrum i umiddelbar nærhet har du alle fasiliteter og tjenester innen rekkevidde. Butikker, restauranter, kafeer og kulturtilbud er bare en kort spasertur unna slik at du kan nyte det pulserende bylivet når du ønsker det.
Når du velger å bo her, får du ikke bare et hjem, men en livsstil. Nyt den friske sjøluften, båtlivet og det vennlige fellesskapet. Opplev gleden ved å bo i et område med en fantastisk kombinasjon av natur og urbanitet.
Velkommen til Nye Vestnes hvor du kan oppleve den perfekte drømmeboligen med en unik beliggenhet som forenes med sjø og natur like utenfor stuedøren.
Når megler spør selger og hva det var som gjorde at de valgte å realisere nettopp denne boligdrømmen, og hva de virkelig har satt pris på i sin eietid, opplyser selger følgende:
Livet har vært enkelt å leve i Skipsbyggergata 61 med sin unike beliggenhet. Vi har hatt muligheten til å nyte livet med sjøen og naturen i umiddelbar nærhet.
Et lettvint liv når avstanden er 3-5 min med sykkelen til Furulunden med 3 km med strender, sentrum, matbutikker, barne-, ungdom- og videregående skoler og barnehager.
Båtplassen og bryggen rett foran huset har også gjort sitt til at sjøen ble brukt mye. Båt-turer og bading ble en livsstil. Av og til var det også et litt vanskelig valg om en skulle løpe seg en tur i Furulunden, benytte fotballbanene, spille litt tennis eller bare sette seg ned på terrassen mot sjøen…..eller hive seg på sykkelen med golfbagen på pakkebæreren.
Med en stor fin park i området med barnebasseng og lekeplasser, er mulighetene mange for alle, i alle aldre.
Vi bor midt i byen men allikevel utenfor og sykkelen har vært fremkomstmiddel nr 1. Kajakken ble også satt på vann fra bryggen, hvis en hadde lyst på en "båttur" til byen eller inn i Skogsfjorden. Planløsningene ble planlagt slik at barna hadde en egen «avdeling» i 1.ets med hvert sitt soverom og eget bad og utgang rett ut til terrassen mot sjøen. Bading ble en selvfølge når vennene kom på besøk. Rett innenfor entreen er garderoben, som er god å ha når ytterklærne hoper seg opp en vinterdag.
I stuen i 2. ets ble sofaene et yndet sted for alle, med store vindusflater og utsikt ut
mot sjøen hvor en opplever nærheten til livet "sammen med" ender, svaner eller en fisk som hopper. Kjøkkenavdelingen, som flyter" sammen med resten av stuen, er utrolig praktisk innredet med gode skuffer og skap som er lett tilgjengelige. Her ble mang en velsmakende rett til sammen med litt god musikk og litt godt å drikke.
Varmepumpen i taket gjorde også sitt til at frokosten ble en hyggelig opplevelse en vinterdag
eller ved varme dager.
I soverommet våkner en av lyden av bølgeskvulp og kanskje godlukten av kaffe og da kjenner en at livet er herlig. Deretter var det ut på balkongen for å nyte morgenkaffen og nyte sjøutsikten.
Badet, som er direkte tilknyttet walkin-garderoben og soverommet, ble deretter neste stopp
3. ets med sine store vindusflater mot vest ble benyttet til å nyte solnedgangen og utsikten hele året. Med en egen tv avdeling var det mulig å trekke seg litt vekk eller bare slappe av med en god film. Takterrassen, med sine 53m2, hvor solen er på plass fra tidlig om morgenen til ca kl 23, innbyr til mange muligheter og løsninger med solsenger, sofakrok eller spisedel. Her kan en kjenne på stillheten "sammen med" for eksempel en god bok.
Boligen har vi opplevd som unik på alle måter. "Rolig og behagelig» med lune gode og varme farger i alle rom både på vegger og tak. Parketten med fiskebensmønster i stue/kjk og gang 1. ets., gir et ekstra "løft" til helhetsinntrykket.
Trappene i heltre "parkett" med glassrekkverk og ingen lister, foruten gulv, setter den siste prikken over i´en.
Utvendig er tomten belagt med belegningsstein både mot syd, vest og nord som gjør at vedlikeholdet kun er en vannslange. Den praktiske sykkel - og bortsetningsboden er også med på å holde litt orden utvendig. Når vinterstormen står på setter en veldig pris på å gå tørrskodd ut i garasjen til varm bil i den integrerte garasjen og deretter rygge ut på snø- og isfri innkjørsel. Garasjen har tilkoplingsmuligheter til bil-lader.
Vinduene er soldempende og selvrensende.
Hjem kjære hjem er et utrykk som kjennetegner og oppleves som med Skipsbyggergata 61.
Totalt bruksareal: 220 kvm
Totalt primærrom: 173 kvm
Primærrom:
1. etasje 49 kvm: Hall, gang, vaskerom, bad og to soverom.
2. etasje 86 kvm: Stue/kjøkken, bad og soverom.
3. etasje 38 kvm: Stue.
Sekundærrom:
1. etasje 31 kvm: Garasje ca. 24m2, garderobe ca. 5m2 og kott ca. 2m2.
2. etasje 9 kvm: Bod
3. etasje 7 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.03.2023 utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se forøvrig kommentarer i punktet ferdigattest/brukstillatelse.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selges egenerklæring er å anse som de viktigste vedleggene/dokumentene i handelen. Megler har her gjengitt et utdrag som antas å være relevant for kjøper, men rapportene bør leses i sin helhet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Boligens tilstandsgrader er fordelt som følger:
TG1=83%
TG2=12%
TG3=1%
TGIU=4%
TG2 har kommentarer på overflater og tettesjikt på våtrom, slukets plassering, fallforhold og fukt med henvisning til rapportens side 7 og 8. Det er også kommentarer på innvendige trapper, etasjeskille oh skjevhetsmåling og vannrør, samt radon med henvisning til rapportens side 9 og 10.
TG3 er gitt på avløpsrør: Det er ikke etablert sluk eller annen godkjent vannsikring på vaskerommet. Jfr. rapportens side 7. Se forøvrig selgers kommentarer til punktet, samt vedlagte uttalelse fra murermester Jack Andersen.
I forbindelse med at takstmannen er forpliktet til å følge de retningslinjer, herunder de forskriftskrav som gjelder for utarbeidelse av tilstandsrapporten opplever eier at rapporten på enkelte punkter ikke er tilstrekkelig nyansert. Selger har derfor gitt følgende kommentarer til rapportens innhold:
Kommentarer til tilstandsrapport fra Anticimex dat 25.05.23
A. Side 7 - 1. ets. vaskerom: vaskerommet betegnes som teknisk rom da vannfordelingsskap, strømfordelingsskap og ventilasjon er samlet her. Det er ikke krav til sluk i rom med vaskemaskin, vask med overløp og vannfordelingsskap montert med waterstop. Viser til Sintef sin håndbok, Rør-i-rør-systemer for vannforsyning i boliger pkt 1.3.3.
Montering av sluk: estimerte kostnader ved å etablere sluk er utarbeidet av fagkyndig murmester Jack Andersen, godkjent våtromsbedrift, dat 02.06.23 og beløper seg til kr 67.000,- inkl mva. Her henvises det til vedlegg i salgsoppgaven datert 02.06.23 fra murermester Jack Andersen.
B. Side 8 - 2. ets. bad: badet er utført i tråd med veiledningen Tek 10, §13-20 og ihht beskrivelse dat 07.03.16 utarbeidet av murmester Jack Andersen, godkjent våtromsbedrift. Gulvoverflaten utenfor dusjsonen er utført ihht veiledningen TEK10, §13-20, side 3, nest siste avsnitt, med 3 lag lakk/olje.
Det er ikke krav til sluk i toalettrom. Sisternen til toalettet er av type TECE med vanntett bag.
Vaskene har overløp.
C. Side 11 - Radon: det er montert radonsperre og boligen er fundamentert på sand,
betongplate og løs Leca.
I selgeres egenerklæring har megler fremhevet følgende forhold:
*Ferdigattest utferdiges etter at Lindesnes kommune har overtatt veianleggene og fellesanleggene. Beregnet til innen 2023.
 

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger har presisert at følgende ikke medfølger:
Vaskemaskiner, tørketromler, speil på bad 2.ets med spotskinne og pyntehylle, gardiner stue inkl oppheng, vannslangetrommel utv., 3 stk garderobeskap på soverom mot øst i 1. ets., 3 stk vitrineskap i 3.ets, skap på soverom 2. ets.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.06.2016 Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Mindre vesentlige mangler er registrert. Disse er imidlertid ikke til hindre for midlertidig brukstillatelse skriver kommunen ved utstedelse av den midlertidige brukstillatelsen.
Selger opplyser følgende:
Ferdigattest utferdiges etter at Lindesnes kommune har overtatt veianleggene og fellesanleggene. Beregnet til innen 2023.
Rutinemessig gjør megler en kontroll av boligens planløsning og bruk opp mot kommunens godkjente tegninger.  Det konstateres at det på takterrassen på 3. plan er bygd en bod på terrassen som er innredet. Boden fremgår ikke på de kommunale tegningene. Bodens innredning kan assosiere til bruk av rommet til varig opphold. Det presiseres at det ikke er søkt om opphold og således må kjøper betrakte arealet som en bod. Kjøper overtar denne slik den fremgår og må selv evt. søke om endring av bruk.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4205/160/1600:
24.06.2016 - Dokumentnr: 573552 - Erklæring/avtale
Rett til å anlegge og vedlikeholde kloakk-, overvann- og vannledning, gassledning, telefon- og elektriske ledninger og kabler over tomta.
Bestemmelse om gjerde. forbud mot oppføring av antenner og parabolantenner uten kommunens godkjenning.
24.06.2016 - Dokumentnr: 573552 - Bestemmelse iflg. skjøte
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
De servituttene og heftelsene som her gjelder omhandler bl.a kommunens rett til å vedlikehold av infrastruktur. Forøvrig er teksten på de øvrige forholdene selvforklarende.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt strøk på Vestnes med bl.a lekeplasser, idrettsanlegg og badeplasser. Det er kort avstand til sentrum, butikker, Furulunden og turområder. Nye Vestnes prosjektet ble påbegynt i 2015. Fellesområdene er opparbeidet med mange flotte arealer for møteplasser, alt fra lekeplass, vannspeil/barnebasseng, sitteplasser og båthavn med brygge. Nye Vestnes er sentralt plassert i Mandal og er rett og slett en fantastisk sted å være for store og små.

Adkomst

Eiendommen er godt skiltet med veiskilt og nummerskilt på boligen, og til salgs plakat fra Krogsveen

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten fremstår spesielt attraktiv og er etter meglers vurdering den best beliggende tomten på Nye vestnes. Tomten er en endetomt lengst vest i området. Nærmere sjøen er det ikke mulig å bygge, samtidig som høyden på tomtegrunnen ligger trygt over havnivået i forhold til flomvurderinger. Tomten er flott opparbeidet, vedlikeholdsvennlig og meget godt eksponert for sol. Adkomst fra egen tomt til bryggeanlegget og båtplassen.

Parkering

I egen garasje eller på egen tomt. Forøvrig er det gjesteparkeringsplasser i området

Vei, vann og avløp

Offentlig

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplanen for Nye Vestnes og adkomst til Skipsbyggergata 36.
Formål Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse
Feltnavn BK5
Gjeldende fra 01.01.2021

Økonomi

Kommunale utgifter

I de oppgitte kommunale avgiftene ligger følgende poster:
Avløp 6 375,30 kr
Eiendomsskatt 7 883,00 kr
Feiing 460,00 kr
Vann 3 677,60 kr
I tillegg påløper renovasjon fra Maren AS med kr 3 820,-
Kommunen opplyser forøvrig følgende:
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke
samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per
fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35 000,- pr. år. / ca 25 000 kwh. pr. år. 
I selgers husstand har det bodd fire mennesker og det opplyses om at årlig nettleie er på ca kr 5 000m.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 700,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 282 401,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 616 645,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

 Eiendomsskatten utgjør kr. 7 883,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 540,-. (forutsetter elektronisk tinglysing)
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 540,- pr. stk. (forutsetter elektronisk tinglysing)
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 429 830,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med
seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arild Dahl og Liv Hege Dahl

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Lindesnes kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Årlig avgift er pt. kr. 1 200

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 110 000 av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 22 000
Visninger: kr 4 000,- for alle nødvendige.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Rabattert gjentagende kundeforhold kr - 10 000,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0116/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kristiansand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.23116

Dato

Sist oppdatert: 28. mai 2024 kl. 15:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.