Komplett salgsoppgave

Furestøylvegen 38

3 950 000 kr
126 m²
5 soverom
Velkommen til Furestøylvegen 38
Velkommen til Furestøylvegen 38
Kart
Del
Eivind Bjorå
Tommy Vatslid
Presenteres av
Eivind Bjorå og Tommy Vatslid
Brokke
Stor, fin familiehytte. 5 soverom, usjenert, solrik - flott utsikt og kort vei til lysløypa og skisenteret!
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Omkostninger
  100 092 kr
 • Totalpris
  4 050 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Bruksareal
  131 m²
 • Tomteareal
  1 985,7 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er kl. 14.00 dagen før visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Furestøylvegen 38 - En stor og innholdsrik hytte med fin beliggenhet. Her får du en usjenert og solrik eiendom, med fantastisk utsikt. Solen kan nytes på den store terrassen som har lite innsyn fra naboer. Fra eiendommen er det kort vei til lysløypa med oppkjørte langrennsspor og gangavstand til alpinsenteret. Brokke byr også på flotte turmuligheter sommer og høst, samt at det er fine badeplasser i elva.
Hyttas fasiliteter harmonerer med antall sengeplasser og det er ingen problem å samle storfamilien her. Innvendig fremstår hytta som trivelig og fin. Hytta har en praktisk og god planløsning med følgende innhold:
1. etasje: Entre, vaskerom, bad, toalettrom, stue/kjøkken, 2 soverom, og bod/garderoberom. Bod.
2. etasje: 3 soverom og gang.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Furestøylvegen 38, 4748 RYSSTAD
Kommunenummer 4221, gårdsnummer 62, bruksnummer 155

Innhold

Hytta går over to etasjer med følgende innhold:
1. etasje: Entre, stue og kjøkken, vaskerom, 2 soverom, bad, wc og 2 boder.
2. etasje: 3 soverom.
Totalt bruttoareal: 152 kvm.
Totalt bruksareal: 131 kvm.
Totalt primærrom: 126 kvm.
Deler av 2.etg/loft har ikke målbart areal grunnet skråtak. Utvendig bod 2m2. Veranda oppe 8m2. Terrasse nede rundt hytta på ca 63m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2023 utført av takstmann Frank Veraas Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hytte fra 2006 over 2 plan med innredet oppstue/loft. Hytta er oppført på støpt grunnmur og plate på mark. Yttervegger i trekonstruksjoner med
stående/liggende trekledning. Yttertak i trekonstruksjoner har saltaks konstruksjon med ark tekket med torv. Veranda med utgang fra soverom oppe.
Stor terrasse nede rundt deler av hytta. Hytta har privat vann og avløp. Oppvarming med ved og strøm. Utvendig opparbeidet naturtomt med gruset
gårdsplass. Bilvei frem til hytta. Eiet tomt.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende har fått Tg.2: Våtrom - Bad 1.etg. Vaskerom 1.etg. Kjøkken. Toalettrom. Innvendige trapper. VVS anlegg. Elektrisk anlegg. Yttertak. Balkonger, terrasser, veranda.
Kommentarer fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Ved besiktigelse av takstmann 15.06.23 ble det oppdaget fukt i vegg mellom vaskerom og kott inn fra soverom. Dette ble umiddelbart meldt til forsikringsselskap som satte i gang utbedrings til
tak dagen etter. Nødvendig utbedring med riving og tørking ble gjort og er fulgt opp av rørlegger, snekker og murer arbeid. Etter ferdig arbeid har takstmann gjort ny befaring og rapportering.
Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag?
Ja. Det ble skiftet ut tretakrenner på solsiden i 2019.

Moderniseringer og påkostninger

Innvendig panel i stue, kjøkken og gang er nyere.
Terrasse og rekkverk er utvidet.
Hytta ble beiset utvendig i 2020, og utsatte flater er beiset kontinuerlig etter behov.

Standard

Overbygget og skjermet inngangsparti med en bod på hver side av inngangsdøren.
Flott entre som gir et godt førsteinntrykk av hytta. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt at man har direkte adkomst til vaskerommet.
Vaskerommet er innredet med opplegg til vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder. Her er det også ekstra kjøleskap og frys. Både vaskerom og entreen har flislagt gulv med varme og panel/panelplater på vegger.
Videre kommer man inn til hjertet av hytta som består av et stort kjøkken med åpen løsning mot stuen. Et sosialt allrom hvor hele familien kan samles etter en lang dag på skitur! I stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement og "godstolen" til mor og far. Fra stuen er det utgang til den store terrassen.
Flott kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer: Stekeovn/topp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys (fra 2020). Ved kjøkkenet er det plass til stort spisebord. Stue og kjøkken har enstavs parkett på gulv og panel på vegger.
Badet har flislagt gulv og dusjsone, samt panel på vegger. Rommet er innredet med servant med under- og overskap, vegghengt toalett og dusjnisje. Varme i gulv. Badet er klargjort for badekar ifølge selger.
Toalettrommet er innredet med wc og servant. Flislagt gulv og panel på vegger.
Etasjen har 2 soverom, begge har plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøblement. Hovedsoverommet har i tillegg et "Walk-in-closet".
2. etasje:
Her finner du 3 soverom av god størrelse.
OM HYTTA
Stor, rommelig og familievennlig hytte.
Et stort og rommelig vaskerom.
Stor tomt, ingen innsikt fra naboer.
Flott utsikt.
Flotte solforhold, hele året.
Nært alpinanlegg.
Oppkjørt løype veldig nært.
Nær lysløypa.
Canal Digital Parabol med kabel inn.
Rør til vegg, klar for Altibox installasjon.
Det finnes et ‘’ring hytta varm’’ anlegg.
Utelys med fotoceller.
Sentral støvsuger.
Nytt kombi skap på kjøkken, 2020.
Klart for badekar.
Fryseboks og ekstra kjøleskap på vaskerom.
Vaskemaskin og Tørketrommel av litt eldre årgang.
1 etg, Har to soverom, en dobbelt seng, en familie køye.
2 etg, Tilsammen er det tre soverom, en dobbelt seng, fire enkelt senger,
Alt som trengs av service, bestikk, glass, gryter og panner.
Hjørnesofa, Salongbord, Fire lenestoler, Spisestue.
Hytta ble beiset sommer 2020.
Utemøbler.
God plass til mange biler, både foran og bak hytta.
Plass til garasje.
Det betales for: Vann og avløp, Brøyting av felles vei og inn til hytta, Løype kjøring, Velforening, Renovasjon.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk.
Det er installert "Ring hytta varm".

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.07.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4221/62/155:
20.04.2004 - Dokumentnr: 7004 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4221 Gnr:62 Bnr:140
01.01.2020 - Dokumentnr: 1534034 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0940 Gnr:62 Bnr:155

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges møblert.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og solrik beliggenhet, med flott utsikt mot skisenteret og fjellene i nord. Kort vei til oppkjørte skiløyper og til lysløypa som går forbi like nedenfor hyttefeltet. Gåavstand til skisenteret og den planlagte rulleskiløypa og sykkelbanen. Brokke byr også på flott turterreng sommer og høst. Det er også gangavstand til fine bademuligheter i elva. Brokkestøylen med servering ligger også i nærheten.

Adkomst

Fra avkjørsel ved Riksveg 9 til Brokke. Følg veien i ca 4 km. Ta av veien til høyre, rett før avkjøring til alpinsenter (Veien er merket med skilt "Furestøylvegen") og hold venstre. Følg veien rett frem ca 600m og rundt en krapp høyresving. Ta så første vei til høyre igjen. Hytta vil komme til syne på en høyde, på din venstre side. Se etter Krogsveen "til salgs" skilt.

Beskrivelse av tomt

Stor selveiertomt på 1 985,7 kvm. Tomten ligger på en høyde med nydelig utsikt og lite innsyn fra naboer. Gruset innkjørsel, forøvrig naturtomt?

Parkering

God plass til biler på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Privat vei, vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsplan "Reguleringsplan for del av Furestøyl, H5 og T1" datert 22.06.2001.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.139,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon. I tillegg kommer avgift for vann/avløp kr 3.060,- per halvår ifølge selger.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1.523,-
Velavgift er kr 1.000,- pr. år.
Brøyting felles vei og egen tomt kr. 4.000,- per år.
Selger har mobilt bredbånd fra Telia og TV fra Canal digital via parabol. Selger opplyser at det ligger rør til vegg for Altibox installasjon.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 876 922,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 4.050.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rune Mordal og Reidun Helene Mordal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke på fritidsbolig: kr 19.200,-
Visningsgaranti: kr 3.500,-
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0003/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.213

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2023 kl. 14:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er kl. 14.00 dagen før visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.