Komplett salgsoppgave

Hekkeløpveien 11

5 800 000 kr
180 m²
4 soverom
Krogsveen v/Vindum har gleden av å ønske velkommen til Hekkeløpveien 11!
Krogsveen v/Vindum har gleden av å ønske velkommen til Hekkeløpveien 11!
Kart
Del
Bugården
Betydelig påkostet og modernisert enebolig med innredet kjeller og dobbel garasje - Drivhus og parkmessig opparbeidet hage

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Omkostninger
  146 170 kr
 • Totalpris
  5 946 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  180 m²
 • Bruksareal
  245 m²
 • Tomteareal
  993,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til Hekkeløpveien 11!
* Optimal enebolig for de som har behov for en innholdsrik enebolig med dobbel garasje
* Boligen er innredet med alt på en flate og med tillegg av innredet kjeller. Det er bla. 4 soverom, 2 kontorer, 2 bad/vaskerom, kjellerstue, stue/spisestue og smakfullt kjøkken. Perfekt bolig for storfamilien
* Boligen er modernisert med smakfullt kjøkken i åpen løsning til spisestue/stue, flislagt bad og overflater med moderne farge- og tapetvalg
* Uteområdene er mange, slik at man kan nyte solen fra tidlig til sent. Være seg på terrassen, i den overbygde utestuen eller utenfor drivhuset
* Fantastisk flott og solrik tomt som er usjenert og et eldorado for de som liker pusle eller leke i hagen - Her er god plass til alle!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hekkeløpveien 11, 3244 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 127, bruksnummer 58, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 245 kvm
Totalt primærrom: 180 kvm
Bruksareal:
Enebolig 191 kvm
Garasje 54 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller 78 kvm: Kjellerstue, gang, bad og tre soverom.
1. etasje 102 kvm: Entre, gang, bad, tre soverom, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 11 kvm: Bod
Garasje:
1. etasje 54 kvm: Garasje
Frittstående drivhus på ca. 12 m2 har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser og er ikke medtatt i tilstandsrapporten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.09.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.
Kjelleren er nylig søkt godkjent til varig opphold. Og dette er godkjent av kommunen, datert 20/09-2023. I kjelleren er det søkt om og godkjent soverom, 2 kontorer (disponible rom), kjellerstue, gang, vaskerom/bad og bod.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av mur-/betongkonstruksjon og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i
trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med profilert flate og glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer og terrasse/balkongdører med karmer/rammer av tre med to- og tre-lags glass fra 2017 og ukjent årstall. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Utover slitasje og elde gjøres spesielt oppmerksom på, utover normal elde og slitasje:
TG 3:
* Avstand fra ildsted til brennbart materiale i kjellerstue er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. Tilstrekkelig avstand mellom ildsted og brennbart materiale må etableres. Vedovn har sprekker og må ikke brukes. Ovn må byttes eller skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
* Manglende/løse deksler ved koblingspunkt i gang 1.etasje. Berøringsfare! Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
* Kjelleren oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning. Det er for høy avstand fra gulv til underkant rømningsvindu i kjeller. Maks avstand er 100 cm. Det er målt til 115 cm. Fastmontert anordning må etableres under vindu. Det er ikke etablert beskyttelse for at feks snø kan fylle lysgrav/rømningsvei utenfor rømningsvindu. Rømningsvindu fra rom under terreng i soverom 4 har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjente rømningsveier må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
TG 2:
* Bad 1. etasje: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Misfarging/svertesopp påvist på fuger i dusjsonen. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
* Bad kjeller: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk, ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert, ventilasjonskanaler ved kan inneholde asbest, drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, misfarging/svertesopp påvist på fuger, eldre sluk uten klemring utenfor dusjsonen, utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt i sluk er uoversiktlig, det ble registrert forhøyede fuktverdier, lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, sluket er ikke skiftet.
* Kjøkken: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
* Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner. Det er her registrert forhøyede fuktverdier og fuktighet på grunnmur. Det er usikkert om panelet er montert med tilstrekkelig lufting. Luftespalte bak trekledning er blokkert i bunnen. Oppbygningen av veggkonstruksjonen og luftingen er uoversiktlig.
* Fuktskjolder/-merker observert i tak/undertak ved pipe. Skyldes mest sannsynlig tidligere taklekkasje.
* Det er ikke registrert dampsperre mellom kald og varm sone.
* Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon.
* Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Åpninger i rekkverket på mer enn 10 cm. Inntrinn er mindre enn 25 cm. Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet.
* Koblinger/fordelerstokker er kasset inn i tak. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper.
* Mønestein er løs og ikke festet til taket. Stigetrinn er lagt på "toppbølgen" av taksteinen.
* Det er ikke er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
* Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Stedvis manglende rekkverk.
* Terrasse: Sprekker i betonggulv.
* Det registreres riss/sprekker på grunnmur.
* Det ble observert symptomer på fuktinnsig og forhøyede fuktverdier i vegger i underetasjen som tilsier funksjonssvikt i drenering.
TGIU:
* Deler av kaldloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet.
* Tettedetaljer av takgjennomføringer gjennom undertaket er skult under takstein og beslag og er dermed ikke undersøkt.
* Fundamenter er skjult under terrasse ved inngangsparti og dermed ikke undersøkt.
* Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
TGI:
* Kjeller har en takhøyde lavere enn 2,20 meter.
* Primærrom i kjeller avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys.
Selger opplyser at følgende er utbedret etter takstmanns gjennomgang:
* Svertesopp i dusjen er fjernet og fugen er byttet.
* Ventilasjonsspalte under dør til våtrom i kjeller er opprettet. Listverk på samme dør er på plass.
* Dørene i kjelleren er justert.
* Lister i himling nede er montert.
* Kjeller er godkjent til varig opphold, ihht vedlagte tegninger i salgsoppgaven og godkjenning om bruksendring, datert 20/09-2023
Selger opplyser at det i boligen gjennom de 10 siste årene blant annet er:
* Etterisolert og byttet kledning i 2017
* Byttet takstein med stigetrinn i 2017
* Byttet de fleste vinduer og terrassedør i 2017
* Renovert bad i hovedetasjen
* Byttet kjøkken
* Pusset opp overflater (panel/tapet) i de fleste rom
* Nytt sikringsskap og byttet en del kabler i ca 2011
* Dobbel garasje bygget i 2018
* Elbil ladet montert i 2022
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Hekkeløpveien 11!
Enebolig opprinnelig oppført i 1971 og med dobbel garasje oppført i 2018.
Boligen ligger solrikt og flott til på pent opparbeidet tomt som er på like under ett mål. Parkmessig opparbeidet med mange flotte uteplasser hvor man kan nyte solen i rolige omgivelser.
Boligen er meget innholdsrik, og med plass til hele storfamilien. Perfekt bolig også for de som ønsker alt på en flate, men likevel med plass til ungdommen eller barn/barnebarn som kommer hjem på besøk. Her er rom for alle og enhver!
I hovedetasjen er det innredet med entrè, hvor det er plass til å henge av yttertøy. Videre inn i gangen har man 3 soverom. Hovedsoverommet er stort med stor garderobeløsning samt utgang til praktisk luftebalkong. Fast trapp til loft fra soverommet. Øvrige to soverom har også god størrelse. Badet har våtromsplater i en sprek gulfarge som lyser opp hverdagen på veggene og belegg på gulvet. Varmekabler i gulvet. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant på benk med vegghengt sideskap. Pusset opp i 2020.
Videre inn i boligen har man kjøkkenet. Innredet med fantastisk stor og smakfull løsning med masse skuffer og overskap, som gir enorm utnyttelse av rommet. Heltre benkeplate med lekker tapet mellom over- og underskaper. Sort innredning med slette fronter. Hvitevarer har varierende alder (amerikansk kjøleskap (ved tapping av isbiter må det lukkes manuelt), komfyr, ventilator og oppvaskmaskin) følger handelen. Dette er et godt arbeidskjøkken, hvor man har god plass og samtidig kan være sosial med husets gjester.
Stuen/spisestuen ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Det er et god plass til spisestuen i tilknytning til kjøkkenet. Og i tillegg er det stor plass til salong og tv.
I stuen er det mye vindusflater, noe som gir rommet et godt naturlig lys. Vedovn i stuen for kjøligere dager er etablert. Med utgang fra stuen til deilig støpt terrasse, hvor det er delvis overbygget med tak og vegger, slik at man kan sitte ute fra tidlig vår til høstsesongen er i gang. Her er det lunt og fint.
Vi tar turen ned i kjelleren hvor man kommer ned i en stor og praktisk kjellerstue, også her er det etablert vedovn for oppvarming. Ett soverom i kjelleren med godkjent rømingsvindu, er svalt og romslig. De to tilliggende rommene til kjellerstuen er idag benyttet til soverom, men er godkjent til kontorer/disponible rom da det ikke er tilfredsstillende rømningsvei/lysinnslipp. Bad/vaskerom er innredet med dusjhjørne, toalett, servant/vask i innredning med benk og skuffer samt med opplegg til vaskemaskin. Det er en tilliggende bod innenfor vaskerommet for oppbevaring/lagring.
Drivhus i hagen på ca 12 kvm er til stor glede for de med grønne fingre. Dyrk dine egne grønnsaker og bær.
Kjøkkenhage er det også opparbeidet i hagen samt flere bed og fine uteområder.
Dobbelgarasje med portåpner og elbil lader.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad i hovedetasjen, på bad/vaskerom og i gangrom og soverom i kjelleren.
Vedovn i stue og kjellerstue. Anmerkning om at vedovn i kjelleren mangler varmepaneler innvendig og har et riss i ytterpanelet. Bør sjekkes ut før evt anvendelse.
For øvrig elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.6.1972.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på bruksendring av kjelleren og garasjen datert 23.11.2023.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Sort taklampe i stuen medfølger ikke handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til i Bugården.
Her bor man midt i smørøyet og i et veletablert og attraktivt boligområde. Det er et barnevennlig område med kort vei til både barnehager, skoler og lekeplasser.
Bugårdsparken ligger i nærmiljøet og byr på utallige fritidsaktiviteter, tur og lek. Her er alt fra tennis, utendørstreningsapparater, skøytebane, svømmehall og skøytehall. For ikke å glemme selve turen rundt dammen, som noen foretrekker i rolig, og andre i høyt tempo. Altså noe for enhver smak!
På Pindsle har man et bredt utvalg av detaljhandler, treningssenter og frisør, slik at man har det mest nødvendige i området.
Gode bussforbindelser til sentrum.

Adkomst

Fra sentrum kjører man Sandefjordsveien og tar opp Peder Bogens gate i lyskrysset. Følges over i Krokemoveien. Følg denne veien et lite stykke opp mot Krokenskogen og ta til høyre inn Hekkeløpveien. Følg veien og boligen er beliggende på høyre hånd noen hundre meter inn på feltet.
Boligen er skiltet med Krogsveen Til Salgs skilt.  
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Krokemoa Barneskole og Bugården Ungdomsskole.
Tlhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 993,7 kvm.
Nydelig og parkmessig opparbeidet hage med plen, bed, prydbusker, kjøkkenhage og frukt/bær. Drivhus med fin uteplass i forkant, et deilig sted å slappe av i grønne omgivelser. Perfekt for den med grønne fingre!
Det er flere deilige og usjenerte uteområder, hvor man kan nyte rolige og late dager i solfylte omgivelser.
Med utgang fra stuen har man en stor overbygd uteplass, som forlenger utesesongen betydelig. Her er det lunt og solfylt med både tak og 2 tette vegger.
I tillegg har man flere fine uteplasser både i hagen og foran ved inngangspartiet. Pent opparbeidet uteområde i forbindelse med inngangspartiet.
Tomten er stor og luftig uten særlig innsyn fra gjenboere.
Det er stor gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Elektrisk portåpner.
Elbil lader er montert og medfølger handelen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.9.2019 avsatt til: boligbebyggelse, gul sone T-1442, krav vedr infrastruktur og høyspenningsanlegg.
Garasjen synes av ledningskart å ligge like over eiendomsgrensen mot nordøst (bakkant av garasjen). Se vedlagte kart.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 071,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 23.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.921,- inkludere bolig, garasje og drivhus.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr. 1.388,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 864 726,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 113 013,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.946.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solveig Tullander og Tommy Brekke

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen (minimumsprovisjon kr 45.000,-)
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.750,- - alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0298/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23298

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2023 kl. 10:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.