Komplett salgsoppgave

Lakskjønnveien 98

6 950 000 kr
307 m²
8 soverom
Velkommen til Lakskjønnveien 98! En hel tomannsbolig i landlige omgivelser!
Velkommen til Lakskjønnveien 98! En hel tomannsbolig i landlige omgivelser!
Kart
Del
Andebu
Pen og moderne horisontaldelt (hel) tomannsbolig med hybel. Gode leieinntekter!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  174 920 kr
 • Totalpris
  7 124 920 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  307 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  8 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød A

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og moderne tomannsbolig over 2 plan m/hybel på støpt plate og kledd med Royal impregnert kledning. Boligens hoveddel går over hele øvre plan og har utgang til 50 kvm stor terrasse, vinterhage og en romslig tomt mot sør. Hovedelen inneholder bl.a. 2 bad, 4 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning. Boligens sokkeletasje er innredet med en hybeldel og en leilighet, begge med 2 soverom, kjøkken, bad, gang og en romslig stue. Hybeldelen i sokkeletasjen mangler tilknytning til hoveddel og er således ulovlig (trapp mellom etasjene er tegnet inn på byggetegninger). Her har man et eldorado av turmuligheter i skog og mark. Kort vei til flere flotte badevann. Andebu sentrum har flere sentrumsfunksjoner som dagligvare, bank, post, apotek, offentlig kommunikasjon, vinmonopol, bensinstasjon med mer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lakskjønnveien 98, 3158 ANDEBU
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 257, bruksnummer 18

Innhold

Totalt bruksareal: 307 kvm
Totalt primærrom: 307 kvm
Primærrom:
Sokkeletasje (leilighet): Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, gang og 2 soverom: 76 kvm
Sokkeletasje (hybel): Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom: 76 kvm
1. etasje 155 kvm: Stue/kjøkken, gang, entré, bad/vaskerom, 4 soverom og bad
Annet: Utvendig bod på ca. 14. kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.10.2022 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over 2. etasjer m/hybel oppført i 25 cm bindingsverk på støpt plate og kledd med liggende Royal impregnert kledning. Pulttak tekket med takbelegg. Hybel er ikke godkjent, det er ikke trapp til hoveddel, men fremstår som egen leilighet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2, men krever ikke umiddelbare tiltak:
Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er stedvis noen svanker og kuler og det ble med gulvlaser målt ca. 16 mm forskjell i stue/kjøkken i leilighet og hybel som er fra byggeår.
Bad/vaskerom (hybel): Det er grodd silikonfuge i nedre del av plater i dusjen og det ble målt noe fukt i en plateskjøt i dusjen fra sokkelflis og noe oppover.
Bad 1. etasje: Det er ikke oppkant membran ved dør, men silikonfuge.
Tekniske installasjoner/vann: Det er redusert vannmengde/trykk ved samtidig tapping i kraner.
Tekniske installasjoner/ventilasjon: Kanaler er ikke kasset inn over aggregat.
Tomt/terrengforhold: Forholdsvis flatt fall mot boligen

Standard

Tomannsbolig over 2. etasjer m/hybel oppført i 25 cm bindingsverk på støpt plate og kledd med liggende Royal impregnert kledning. Pulttak tekket med takbelegg. Gode leieinntekter på 22.000 kr/mnd. Boligen har en fin planløsning og inneholder bl.a. hoveddel i 2. etasje med: 4 soverom, et pent, delikat bad innredet med med badekar, stor dusjnisje, dobbel servant, to høyskap, bidet og vegghengt klosett. Videre en stue med god takhøyde og store vindusflater med utgang til ca. 50 kvm terrasse med 19 kvm innglasset sommerstue. Kjøkkenet er i åpen løsning med en stilren og moderne innredning, godt utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryseskap, steketopp, oppvaskmaskin, komfyr og micro. Hoveddelen har også et separat vaskerom/ekstra bad med dusjhjørne, veggehengt wc, servant og opplegg for vaskemaskin.
Hybeldelen i sokkeletasjen mangler tilknytning til hoveddel og er således ulovlig (trapp mellom etasjene er tegnet inn på byggetegninger) I dag er den innredet med 2 soverom, bad med flis på gulv og vegger med
oppkant flis og våtromsplater. Badet er innredet med dusjhjørne, servant, vegghengt klosett og opplegg til vaskemaskin, gang, en romslig stue samt kjøkken med laminert benkeplate og integrert steketopp, komfyr og oppvaskmaskin.
Leiligheten i sokkeletasjen har en speilvendt innredning med 2 soverom, kjøkken med laminert benkeplate og integrert kjøl/fryseskap, steketopp, komfyr og oppvaskmaskin. Videre har leiligheten gang og en romslig stue samt bad innredet med dusjhjørne, servant, vegghengt klosett og opplegg til vaskemaskin.
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann hva angår eiendommens standard og tilstand.

Oppvarming

Varmepumpe i 1. og 2. etasje i tillegg til ekstra boenhet. Varmekabeler på baderom, vaskerom og éntre. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.12.2018 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Boligen avviker fra godkjente byggetegninger da det opprinnelig tegnet inn en trapp fra boenheten i 2. etasje til hybeldelen i 1. etasje. Hybeldelen kan således ikke ansees som lovlig.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 117534, tinglyst 29.01.2021, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: Gbnr.257/51 skal ha rett til kjørevei over gbnt.257/9 og 257/18 frem til offentlig vei.
Dagboknr 117534, tinglyst 29.01.2021 type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk: Gbnr. 257/51 skal ha rett til å anlegge og i nødvendig grad vedlikeholde vann- og avløpsledninger over gbnr 257/9 og 257/18.
Dagboknr 9001114, tinglyst 17.09.2003, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: tillatelse til å anlegge- og senere vedlikeholde vann- og avløpsledninger over eiendommen gnr. 57 , bnr 9 i forbindelse med etablering av nye vann og avløpsledninger til eiendommen gnr. 57, bnr. 18.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Den del av boligen som er innredet som hybel mangler tilknytning (det er tegnet en trapp mellom etasjene på byggetegninger) mellom hoveddel og hybeldel og er således ikke lovlig.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Her har man et eldorado av turmuligheter i skog og mark. På sommerstid er det flotte badevann i nærområdet som Langevannet, Laksjønnvannet og Kleivern og det nærmeste, Steinsvannet ligger kun en kort gåtur unna. Her er det også mulighet for å fiske ørret, det er samtidig kort avstand til Lågen. Utover høsten er det flotte områder for både bærplukking og soppsanking for de som skulle ønske dette. Vinterstid er det kort avstand til oppkjørte langrennsløyper i rundt om i hele Andebu. Andebu sentrum har flere sentrumsfunksjoner som dagligvare, bank, post, apotek, offentlig kommunikasjon, vinmonopol, bensinstasjon med mer. Området har nærhet til skoler og barnehager.

Adkomst

Kjør til Andebu sentrum og forsett oppover Vestre Andebuvei til du får Elvedalsveien på venstre hånd. Følg veien til du får avkjøring Lakskjønnveien til høyre og følg veien til du får eiendommen på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vesteråt barnehage 1-5 år
Gravdal barnehage 1-6 år
Andebu skole 1-7 kl.
Andebu ungdomsskole 8-10 kl.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 284,4 kvm. Gruslagt innkjørsel med parkeringsplasser. Fine plenarealer på eiendommens sørside (tomten går som en kile forbi nabohus i sør og grenser mot et skogholt)

Parkering

Parkering på egen grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.19 er avsatt til: Boligbebyggelse og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.039,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 KwH pr år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 672 505,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 421 018,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.124.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,-/kr.17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mantas Maciunskas

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0098/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2298

Dato

Sist oppdatert: 02. juli 2024 kl. 12:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.