Komplett salgsoppgave

Underlia 6

6 980 000 kr
116 m²
2 soverom
Velkommen til Underlia 6!
Velkommen til Underlia 6!
Kart
Del
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Bragernesåsen/Underlia
Tiltalende og delikat 3-roms leilighet beliggende på bakkeplan uten innsyn. Skjermet og lun uteplass. Heis. 2 g-plasser.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 980 000 kr
 • Omkostninger
  175 500 kr
 • Totalpris
  7 155 500 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  116 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 188 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende og delikat 3-roms leilighet med 2 etg. (1. etg og u. etg)
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med gasspeisinnsats i vegg
 • Pen JKE kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne og gulvvarme
 • Separat vaskerom og praktisk wc-rom
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
 • Delvis overbygget sydøstvendt uteplass på ca. 27 kvm
 • Uteplassen er hellelagt med en lun og skjermet beliggenhet
 • 2 endeparkeringsplasser (ved siden av hverandre) i oppvarmet garasjekjeller
 • Tilrettelagt for etablering av ladeboks til el-bil
 • Gangsti fra leiligheten til flotte turområder og ski-in/ski-out (vinterstid)
 • Bussholdeplass med forbindelser til Drammen like ved eiendommen
 • Praktisk avstand til Drammen sentrum med flere servicetilbud
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Underlia 6, 3021 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 114, bruksnummer 858, seksjonsnummer 29

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 122 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 116 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  100 kvm: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, wc-rom, 2 soverom og gang.
  1. etasje:
  16 kvm: Entré.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  6 kvm: Bod.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod i fellesareal. Boden er tinglyst til seksjonen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner i stål og betong med utfyllende yttervegger i tre. Etasjeskiller i betongkonstruksjon. Utvendige fasader kledd med teglstein og trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Entredør med brann og lydklassifisering B30/40db. Yttertaket er flatt og tekket med papp/folie (Yttertaket er ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles overbygget inngangsparti med videre heis- og trappeadkomst til leiligheten. Det er også heisadkomst til garasjen.
  Underetasje
  Stue: Stue med sofaområde, sittegruppe og spiseplass. Åpen løsning mot kjøkkenet. Store vindusflater langs to vegger, som gir godt med naturlig lys og utsikt. Innmurt gasspeisinnsats i hjørne (tilkoblet felles gasstank). Rommet har to tv-uttak. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til delvis overbygget sydøstvendt uteplass på ca. 27 kvm. Uteplassen er hellelagt med en lun og skjermet beliggenhet. Sol fra ca. kl. 07.00 til 16.00 (midtsommerstid) på uteplassen iflg. selger. Videre er det direkte adkomst til felles grøntarealer.
  Kjøkken: Pen JKE kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Benkeplater av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, integrert platetopp med induksjon, integrert stekeovn, oppvaskkum, Waterguard, integrert oppvaskmaskin samt frittstående kjøle- og fryseskap med isbitmaskin (ca. 2017). Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på to vegghengte skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Tilgang til vaskerom.
  Vaskerom: Siemens vaskemaskin og Siemens tørketrommel. Vegghengte stringhyller. Gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Wc-rom: Vegghengt servant og vegghengt toalett. Speil over servant. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 1: Garderobeløsning i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Garderobeskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Dørcallinganlegg med video- og åpnerfunksjon. Downlights i tak. Trappegang til 1. etasje. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  1. etasje
  Entré: Romslig skyvedørsgarderobe med en speilfront. Trappegang til underetasjen. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Høiax 200 liters varmtvannsbereder fra 2008, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i innvendig bod.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Manglende drenering fra sisterne, uegnet plassering av dør til vaskerom (for nær våtsone) og usikker restlevetid på tettesjikt.
  - Vaskerom: Usikker restlevetid på tettesjikt og termostat til gulvvarme er noe følsom iflg. selger (fungerer kun på en temperatur).
  - Wc-rom: Manglende drenering fra sisterne.
  - Innvendige trapper: For stor lysåpning mellom trapp og manglende håndløpere på vegg.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt frittstående kjøle- og fryseskap.
  Vaskemaskin og tørketrommel på vaskerommet medfølger.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Innmurt gasspeisinnsats i stue. Gulvvarme på bad og på vaskerom. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.2009, som omfatter oppføring av terrasserte boliger med 61 boenheter og garasje i underetasjen. I tillegg er det godkjente byggetegninger for bygningen datert 23.08.2007.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 718961
  Tinglysningsdato: 28.09.2009
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 29, boligformål, sameiebrøk 123/6748.
  Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vannledning, elektriske kraftlinjer m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i Bragernesåsen/Underlia. Gangsti ut i Hamborgstrømskogen og Bragernesåsen/Spiralen rett på utsiden av leiligheten, det er "Ski-in/ski-out" fra leiligheten på vinterstid. Fine og varierte turveier i Drammensmarka, inkludert Hamborgstrømskogen, Åspaviljongen og Spiralen. Kort vei til Landfalltjern med fine bademuligheter.
  Langs elven går den flotte elvepromenaden. Drammens Ballklubb (DBK) er aktiv idrettsforening i nærområdet. Øren har eget treningsanlegg med kunstgressbane, samt kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.
  Drammen sentrum med Bragernes torg, Strømsø torg, kino, Drammen Teater, restauranter og uteliv finnes innen praktisk avstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud i sentrum.
  Det går busser til og fra Drammen sentrum i Underlia. Bussholdeplass like ved eiendommen, se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger retning Asker, Sandvika og Oslo - såvel som retning Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a. andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Dampsentralen barnehage, Sørbyløkka barnehage, Lilleløkka barnehage.
  Skoler: Øren barneskole og Børresen ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på ca. 23.3 kvm som tilhører denne seksjonen, tomten utgjør opparbeidet hellelagt uteplass. Uteplassen er tinglyst til seksjonen. Se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.
  Eiet tomt på 6.674 kvm som tilhører sameiet. Tomen er opparbeidet med plen, hekker og noe beplantning. Noe av eiendommen er også naturtomt. Asfaltert gårdsplass og parkeringsareal. Fellesarealer med bord/benker (sommerstid) og lekeplass.

  Parkering

  2 medfølgende endeparkeringsplasser (ved siden av hverandre) i felles oppvarmet garasjekjeller. Plassene er tinglyst til seksjonen. Heisadkomst til og fra garasjekjelleren.
  Mulighet for å koble seg på felles ledningsnett for el-bil lading etter samtykke fra styret (på begge plassene). Det kommer faktura en gang pr. år på forbruk strøm til lading etter forbruk (ved el-billading).
  Forøvrig er det felles gjesteparkeringsplasser ved inngangspartiet, med god kapasitet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål og bevaring av landskap samt vegetasjon, i henhold til reguleringsplan for Sanatorieveien 46 datert 12.12.2006. Videre er eiendommen hovedsakelig avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er etter info fra Drammen kommune registrert en pågående oppbygging av boligprosjekt som omhandler detaljregulering av Sanatorieveien 45 og 47. Hensikten med detaljreguleringen er å legge til rette for fortetting med leilighetsbygg fordelt på to volumer. Det må påregnes støy o.l. fra byggeprosjektet under utbyggingen. Se mer informasjon på Drammen kommune sin hjemmeside.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader kr 3.690,-
  Tv/bredbånd kr 498,-
  Det kommer faktura en gang pr. år fra sameiet på service av gasspeis og forbruk gass etter forbruk.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.912,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen hittil i 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Selger har ikke opplyst om kostnader til strøm.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 410 610,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 5 078 195,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 38 813,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 11.10.2023.
  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.155.500,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Tore Udnes

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Sanatorieveien Terrasse.
  Sameiet består av 61 leiligheter.
  Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 476.425,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Forsvarlig dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Bevegelsessensorer og led-lys i parkeringskjeller. Andre energisparetiltak. Infrastruktur for lading av el-biler og WiFi i garasjekjeller.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Reparasjon av balkonger/terrasser.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige, polisenr.: 87462368.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,81% av salgssummen
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0380/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23380

  Dato

  Sist oppdatert: 02. mars 2024 kl. 14:35

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.