Komplett salgsoppgave

Fjellveien 20A

11 800 000 kr
200 m²
4 soverom
Velkommen til Fjellveien 20A - moderne enebolig oppusset i 2021 med kort vei til Kolbotn sentrum
Velkommen til Fjellveien 20A - moderne enebolig oppusset i 2021 med kort vei til Kolbotn sentrum
Kart
Del
SENTRALT PÅ KOLBOTN
Innholdsrik og lekker enebolig oppusset i 2021 - hybel og separat kontor - solrik uteplass - dbl.garasje med takterrasse

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 800 000 kr
 • Omkostninger
  296 170 kr
 • Totalpris
  12 096 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  200 m²
 • Bruksareal
  202 m²
 • Tomteareal
  883,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. FRIST FOR PÅMELDING ER KL 11.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING, og visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med én hybel og ett separat kontor sentral beliggende på Kolbotn.
 • Innholdsrik bolig som er vesentlig oppgradert i 2021 med bl.a. 3 nye bad, 2 nye kjøkken, vaskerom og nye vinduer i store deler av boligen. Oppgradert overflater, elektrisk anlegg, røropplegget, drenering, etterisolert rundt grunnmur, m.m. i 2021.
 • Frittstående dobbelgarasje bygget etter TK. 17 i 2018 med varmekabler.
 • Solrik terrasse på ca 110 kvm med utgang fra stue, kjøkken og gang. Takterrasse på garasjen. Pent opparbeidet uteområder med blant annet gressplen og beplantning.
 • Gangavstand til Kolbotn sentrum med Kolbotn Torg, togstasjon, m.m. Ca 20 min med bil til Oslo sentrum. Gangavstand til skoler på alle trinn (blant annet rett ved nyoppusset Kolbotn barneskole).

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjellveien 20A, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 238, bruksnummer 268, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 202 kvm
Totalt primærrom: 200 kvm
Primærrom:
1. etasje, 81 kvm: Entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning
2. etasje, 59 kvm: Gang, bad, tre soverom og omkledningsrom
Underetasje, 60 kvm: "Hoveddel": Gang og vaskerom. "Hybel-del": Stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom. "Separat kontor": Kontor og separat wc.
Frittstående dobbelgarasje på ca 44 kvm bygget i 2018 med solrik takterrasse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
Enebolig fra 1955, påbygget i 2005, 2014 og 2021. Grunnmur av betong. Yttervegger av betong og trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater og liggende trekledning. Etasjeskiller av armert betong og trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatte entrédører av tre med glassfelt. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra 2005, 2012, 2020 og 2021. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende:
- For lite avstand mellom feieluke og brennbart materiale i henhold brannkrav i u.etasje. Avstand mellom feieluke og brennbart materiale bør utbedres. Sjablongmessig prisanslag fra bygningssakskyndig: kr 0 - kr 5.000,-.
I tillegg foreligger det tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 79 % TG1, 17 % TG2, 1 % TG3 og og 3 % TGIU.

Standard

Flott beliggende enebolig med kort vei til Kolbotn sentrum.
1. etasje:
Entré: Stor entre med plassbygget skyvedørsgarderobe.
Stue: Romslig stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Innfelt lys i himling. Vindusflater fra flere sider gir mye naturlig lys inn. Utgang til solrik uteplass orientert mot sydvest på ca 110 kvm.
Kjøkken: Påkostet kjøkkeninnredning håndlaget av Rundtom møbelfabrikk fra 2021. Godt med skap- og benkeplass. Eksklusive integrerte hvitevarer fra Sveits og Italia følger; oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon platetopp. Avtrekksvifte. Kombinert kjøl-/fryseskap med vanntilførsel medfølger ikke.
Bad: Pent bad fra 2021 i regi av fagpersoner. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Baderomsinnredning. Dusjnisje. Vegghengt toalett.
2. etasje:
Gang: Videre adkomst til 3 soverom og bad.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Innfelt belysning i himling. Vindu orientert mot syd og utgang til solrik terrasse. Høyt og fritt beliggende med pent utsyn. Inngang til omkledningsrom.
Soverom 2: Romslig rom med god plass til dobbeltseng. Vindu orientert mot syd og utgang til solrik terrasse. Høyt og fritt beliggende med pent utsyn. Inngang til garderoberom.
Terrasse med adkomst fra soverom 1 og soverom 2: Sydvestvendt terrasse på ca 9 kvm. Pent utsyn.
Soverom 3: Romslig rom med god plass til dobbeltseng. Innfelt belysning i himling. Vindu orientert mot nord.
Bad: Pent bad fra 2021 i regi av fagpersoner. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Baderomsinnredning. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Underetasje:
Gang: Videre adkomst til vaskerom og dør inn til "hybel-delen".
Vaskerom: Oppusset i 2021. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke). Varmtvannsbereder på ca 282 liter fra 2021.
"Hybel-del":
Stue: Egen inngang. Vindu orientert mot syd. Plass til spisebord og sofaløsning. Downlights i himling. Uteplass ved stuens inngangsparti.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2021. Skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; stekeovn, induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Kombinert kjøl-/fryseskap medfølger ikke.
Soverom: Vindu orientert mot vest.
Bad: Flislagt gulv og vegger, malt himling. Baderomsinnredning. Dusjnisje. Vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin.
"Separat kontor":
Kontor: Egen inngang. Vindu orientert mot syd. Rommet har blitt benyttet som frisør-salong, og er byggemeldt som kontor.
Separat WC: Oppusset 2021. Flislagt gulv med gulvvarme.
Diverse:
- Yttertaktekking er fra 2014
- Gulvvarme i hele underetasjen og hele 1. etasje, samt gang og bad i 2.etasje

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Separat kontor er innredet som frisørsalong. Alt av inventar i rommet (løst og fastmontert inventar) medfølger ikke. Vinskap i stue/kjøkken medfølger ikke.

Oppvarming

Gulvvarme i hele underetasje, hele 1.etasje, samt gang og bad i 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på fasadeendringer, tilbygg og bruksendring datert 05.10.2021.
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingsattest ble gitt 14.12.1955. Tillatelsen er gitt på på følgende vilkår: Mangler puss av trapp, gelender, beslag på terrasse, ventilrister, varelem, avtrekksventlil, dør på loft, delevegg ved badstu må oppsettes og pusses, må sprenges fjell, opplegg for vannklosett på terses, og det kan ikke sette opp ovn på loftet.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger følgende bygningstegninger på eiendommen:
- datert 13.06.1955: Dette er opprinnelige bygningstegninger fra den gangen boligen ble oppført. Tegningene stemmer ikke overens med dagens situasjon. På fasadetegningene fremkommer det at boligen har et loft, men rommenes bruk er ikke definert og etasjen må ansees å opprinnelig være godkjent som bodrom (dvs ikke varig opphold).
- datert 14.01.2003 og 13.10.2005: Omhandler tilbygg i 1.etasje orientert mot nord i boligen. Området ved entré med uteplass og inngangsparti ble utbygget (i bygningstegning er utvendig inngangsparti definert som "svalgang"), samt innredning av 2.etasje med følgende rom; "disp. soverom", 2 soverom, bad og gang. Det er gjort endringer på denne løsninger til nåværende situasjon ved at det er flyttet på diverse vegger/dører, og innredet omkledningsrom og garderoberom.
- datert 31.12.2020, 01.01.2021 og 08.01.2021: Bygningstegninger ifbm ferdigattest datert 05.10.2021. Tegningene stemmer overens med dagens situasjon, men unntak av at satt inn wc med adkomst fra kontor i u.etg.
Det foreligger innsendte tegninger på garasjen datert 12.04.2018, og tegningene stemmer ikke overens med dagens situasjon. Det ble opprettet en ulovlighetssak i kommunen i ca 2018 angående garasjen på bakgrunn av at rekkverket måtte senkes pga at den overskred maks gesimshøyde, samt at rekkverket måtte trekkes 1 meter inn og ikke være tett. Saken i kommunen ble opprettet før ny eier kjøpte boligen (2020), og ny eier har ikke utført tiltakene som kommunen påpekte den gang. Kjøper overtar alt av risiko, kostnad og ansvar vedrørende dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen: Dagboknr 358841, tinglyst 26.03.2019, type heftelse: rettsbok ifbm adkomstrett for gnr/bnr 238/349 fra kommunal vei "over" Fjellveien 20A (dvs "denne" eiendommen).
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Den del av underetasje som er innredet som kontor er godkjent som kontor, men ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig med sentral beliggenhet på Kolbotn.
Barnevennlig og hyggelig bomiljø med mange barnefamilier i området.
Barnehager og skoler:
Nær Kolbotn barneskole, og gangavstand til Ingieråsen ungdomsskole. Kolbotn skole er rehabilitert, og har god kapasitet. Se mer informasjon på Nordre Follo kommunes hjemmesider.
Flere barnehager i nærområdet, blant annet Rikeåsen og Skolebakken barnehage.
Kolbotn sentrum:
Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. I Kolben kulturhus er det kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested med gode anmeldelser på TripAdvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Kolbotn sentrum er knutepunkt for offentlig kommunikasjon.
Kolbotn togstasjon: Hyppige avganger til bl.a. Oslo (toget går 4 ganger i timen på hverdagene store deler av dagen).
Gangavstand til Rosenholm stasjon. Toget fra Rosenholm til Oslo S tar ca. 15 minutter. Rosenholm ligger forøvrig i sone 1 (Oslo-takst).
Fritidsaktiviteter/ nærmiljøet
Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Sykkelavstand til en rekke fritidstilbud som Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner, Gjersjøen med bade- og fiskevann, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø som tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, langrenn, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Kunstsnøløype på golfbanen på Greverud.
Flott skateanlegg (Pyramiden) i Kolbotn sentrum.
Kort avstand til større friluftsområder som Svartskog, Østmarka og Sørmarka, med turmuligheter både sommer og vinter. Østmarka har et rikt løypenett om vinteren med flere serveringssteder.

Adkomst

Fjellveien har adkomst fra blant annet Ormerudveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i området. Nær Kolbotn barneskole, og gangavstand til Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 883,10 kvm. Tomten er pent opparbeidet med blant annet gressplen og diverse beplantninger. Asfaltert adkomstvei.

Parkering

Dobbelgarasje fra 2018 på ca 44 kvm med plass til 2 biler. Isolert garasje med gulvvarme. Forøvrig god plass til parkering på egen gårdsplass, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.
Opplegg til elbil-lader, laderen medfølger ikke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 (omhandler 827 kvm av tomten som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse) og reguleringsplan 3809 datert 31.08.1981 (omhandler 56 kvm av tomten som er regulert til gangvei) med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2023-2034 datert 27.07.2023 gjelder også for området. Kommeplan Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
Eiendommen Fjellveien 24 eies av en profesjonell utbygger og ønsker å utvikle tomten. Ny eier må påregne en periode med byggestøy og endrete omgivelser på tomten.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 34.724,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13.655,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av tv og internett via fiber, og har avgift på ca kr 1.800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarmselskap som koster ca kr 7.200,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.786.332,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.430.795,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.096.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mette Sofie Onsøyen Gylthe og Dennis Gylthe

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0055/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2355

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2023 kl. 10:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. FRIST FOR PÅMELDING ER KL 11.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING, og visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.