Komplett salgsoppgave

Bryggeveien 52C

8 450 000 kr
134 m²
3 soverom
Flott stue med 1-stavsparkett
Flott stue med 1-stavsparkett
Kart
Del
Slemmestad / Odden
Særdeles lekker og solrik leilighet med flott beliggenhet - 3 soverom - 2 bad - 2 garasjeplasser

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 450 000 kr
 • Omkostninger
  212 420 kr
 • Totalpris
  8 662 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  134 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 900 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bryggevein 52C!
Meget pen og lys leilighet over to plan beliggende ved bryggen i Slemmestad. Her får du Oslofjorden i umiddelbar nærhet med flotte badeplasser. Det er 2 pent flislagte bad og stort pent kjøkken med integrerte hvitevarer. Romslig stue med peis. Fra stuen har du utgang til en terrasse med utsikt til båtmarina og Oslofjorden. Ca. 2 min gange til hurtigbåten fra brygga til Aker brygge og kort vei til det nye Rortunet kjøpesenter med flere klesbutikker, apotek, sport, interiørbutikk, blomsterbutikk, vinmonopol, meny, optiker, serveringsteder med mer.
- 3 soverom og 2 bad som ble oppgradert i 2016
- Flott utsikt
- 2 garasjeplasser
- Pent kjøkken fra 2016
Inneholder:
3.etg: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom
4.etg: Loftstue, bad og soverom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bryggeveien 52C, 3470 SLEMMESTAD
Kommunenummer 3203, gårdsnummer 238, bruksnummer 483, seksjonsnummer 67, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 134 kvm
Totalt primærrom: 134 kvm
Primærrom:
3. etasje 91 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom
4. etasje 43 kvm: Loftstue, bad og soverom
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod ved garasjeplassene.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2023 utført av Anticimex v/ Henrik Huso. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Loftstuen er opprinnelig byggemeldt som disp.rom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende vegger i trekonstruksjon. Etasjeskiller i betong og trekonstrukjson. Yttervegger med stående og liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Leiligheten har vinduer og balkongdør i to lags glass fra byggeår med karmer/rammer av tre. Ytterdør i tre med kikkehull og karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilsnadsgrad 2:
- Toalettet i 3.etasje da drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk grunnet alder.
- Avløpsrør på badet i 3.etg da sluket ikke ble skiftet under oppgraderingene, dette medfører økt fare for lekkasje. Det er også "klukkelyder" i avløpsrør fra servant.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk på badet i 4.etasje grunnet alder.
- Ventilasjon da det er vurdert til å ikke være tilfredsstillende etter dagens forskrifter.
- Innvendig trapp grunnet manglende håndløper på en side.
- Varmtvannsberederen er plassert i tørt rom uten automatisk vannstoppventil.
- El-anlegget grunnet at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll.
- Rekkverket på terrassen da det er under 1 meter.
Se utfyllende tekst i rapporten. 
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det har blitt lagt flis på flis på det ene badet i 2016, dette ble gjort med egeninnsats. Arbeidet med el- og rør på badet ble utført av fagpersoner. Selger opplyser også at det er Klukke lyd i rør på badet og at det er litt dårlig effekt i sentralstøvsuger.

Standard

Entre:
Lys entre med gode oppbevaringsmuligheter med en garderobe rett innenfor døren. Flislagt gulv og malte veggflater. Ytterdør i tre med kikkehull og karmer/rammer av tre fra byggeår.
Stue:
Romslig stue med peisovn og med til utgang til en terrasse med utsikt til båtmarina og Oslofjorden. Det er godt med vinduer som slipper mye lys inn i rommet. Det er plass til sofagruppe og tv-møblement, samt spisestuebord. Det er lagt flott 1-stavs parkett på gulvet og malte lyse vegger.
Kjøkken:
Pent kjøkken fra 2016 med slette fronter. Det er innredet med overskap, underskap, laminatbenkeplate og fliser mellom benk og overskap. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Det er integrert kjøleskap med frysedel, komfyr, mikro, oppvaskmaskin og platetopp. Ventilator i overskap. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger.
Bad 1:
Bad fra byggeår som ble oppgradert i 2016 med flis på flis, nytt røropplegg og ny innredning. Badet er flislagt med gulvvarme og nedsenket himling med downlights. Det er innredet med vegghengt servantinnredning med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil og stikkontakt over servant, dusjhjørne med glassvegg og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er også opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling.
Bad 2:
Bad fra byggeår som ble oppgradert i 2016 med flis på flis, nytt røropplegg og ny innredning. Badet er flislagt med gulvvarme og himling med maltpanel. Rommet er innredet med gulvstående servantinnredning med skuffer og dører, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil med overlys og stikkontakt over servant, dusjhjørne med innfellbare glassvegger og gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i himling.
Soverom:
Leiligheten har totalt 3 soverom, 2 i hovedetasjen og ett i loftetasjen. Store rom, alle med garderobeskap. Hovedsoverommet har garderobeskap på hele ene veggen. Alle soverommene har plass til store dobbelsenger. Gulvflater belagt med parkett, malte vegger og malte himlingsflater. Leiligheten har profilerte innerdører.

Løsøre og tilbehør

Lift gardin og plissegardin i stue, kjøkken og soverom nede medfølger ikke.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peisovn i stue og varme matter på stue, kjøkken og gang samt varmekabler på begge bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.02.1996. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Ved bunn av pipeløp skal være feiedør. Slik prosjektet er lagt opp fra utbyggers side er det huseiers ansvar å sette inn feiedør før pipen tas i bruk. Dette opplyses for ordens skyld at eventuelt instalering av illsted må anmeldes til og kontrolleres av Røyken Brannvesen.
- Det opplyses for ordens skyld at feiedør ikke må komme brennbart materiale nærmere enn 300mm.
- Stige som rekker til taket skal festes på veggen, lett tilgjengelig for feieren og brannvesenet. Også dette er huseiers (kjøpers) ansvar slik prosjektet er lagt opp fra utbyggers side.
- Det gjenstår en del arbeider utendørs. Spesifiseres ved senere anledning.
- Reguleringsbestemmelsenes krav vedrørende støymålinger og dokumentasjon av støykrav skal være oppfylt. JF paragraft 3 c) i planbestemmelsene i tilknytning til bebyggelsesplanen. Dette samme kravet kommer selvfølgelig også til anvendelse for de øvrige leiligheter i feltet.
- Friskluftspalte våtrom og bod er ikke kontrollert da dører var ikke innsatt. Innsetning ventil bad gjensto.
- Innsetting av ventiler i vindu var ikke utført når befaringen foretatt.
- Kjøkkenventilator var ikke tilkoblet.
- Bod skal ventileres forskriftmessig.
- Det er ikke satt inn trapp til loftetasje. Det gjenstår å kle åpning i himling.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom på at det opprinnelig var 3 soverom i 3.etasje. Dette har blitt endret på etter midlertidig brukstillatelse er gitt. Dette avviker fra byggetegningene datert 28.04.1995.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Loftstuen som disp.rom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 19409, tinglyst 21.11.1996, type heftelse: Urådighet.
Overdragelse av seksjonen kan ikke skje uten styrets skriftlige godkjennelse.
Dagboknr 12320, tinglyst 13.08.1999, type heftelse: Erklæring/avtale.
Gnr 38 og 162 har rett til vederlagsfri adgang til gjestebrygge på gnr 38, bnr 483 mot å dekke forholdsmessig andel av utgifter til fremtidig drift og vedlikehold.
Dagboknr 17176, tinglyst 10.11.1995, type heftelse: Seksjonering
Med boligformål, seksjonsnummer 67 og sameiebrøk på 116/14789.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til Veg på gnr 238 og bnr 491. Rettigheten er tinglyst på gr 238 og bnr 483 , dagboknr 489637, tinglyst 27.04.2021.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget flott til i vannkanten i Slemmestad. Flott bade- og båtliv rett utenfor døra. Området er bilfritt og opparbeidet med gangveier. Området består primært av leiligheter på ett og to plan. Sameiet har opparbeidet flotte fellesarealer med badeplasser og friområder.
Odden Marina ligger kun få minutter gange til det nye og flotte Rortunet kjøpesenter med flere klesbutikker, apotek, sport, interiørbutikk, blomsterbutikk, vinmonopol, meny, optiker, serveringsteder med mer. I tillegg til kjøpesenteret finnes også servicetilbud i form av tre bensinstasjoner, Rema 1000 med post i butikk og flere matbutikker. En kort spasertur unna finner du gamle Slemmestad sentrum med frisør, bakeri/ café og et par serveringssteder. Dette ligger nå i en brakkelandsby. Gamle Slemmestad sentrum skal også bygges i årene som kommer, så her vil det skje mye spennende utvikling.
Kort vei til ungdomsskole, barneskole, barnehager og idrettsanlegg. Flott turterreng i marka og langs fjorden. Samt badestrender og båtliv langs fjorden.
Fra Slemmestad sentrum er det bussavganger med ekspressforbindelse retning Asker/Bærum/Oslo, ellers 2 min gange til hurtigbåt fra brygga til Aker Brygge.

Adkomst

Følg Slemmestadveien retning Slemmestad. Etter du har kjørt Circle K stasjonen tar du Vaterlandsveien ned til venstre. Følg denne ned til Slemmestad sentrum. Bryggeveien ligger innerst ned mot vannkanten. Følg skilting til 52 C. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Slemmestad barne- og ungdomsskole. Kort vei til diverse offentlige og private barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16 924,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfalterte gangveier, friområder og noe beplantning.

Parkering

Parkeringsplass for 2 biler etter hverandre i felles garasjeanlegg. El bil lader til 1 bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private stikkveier inne på feltet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 8.997 kvm boligbebyggelse, 177 kvm kjøreveg, 1.079 kvm kombinerte formål for samferdselsanlegg og/ eller teknisk infrastrukturtraseer, 212 kvm flomfare og 6.165 kvm kombinert bebyggelse og anleggsformål i henhold til reguleringsplan Områderegulering for Slemmestad vedtatt 14.09.2017.
Eiendommen er også regulert til 116 kvm kombinerte formål for samferdselsanlegg og/ eller teknisk infrastrukturtraseer, 324 boligbebyggelse, 64 kvm veg, 44 kvm frisikt, 2 kvm veg i henhold til reguleringsplan Detaljregulering for Vaterland - Slemmestad sentrum vedtatt 08.10.2019.
Eiendommen er regulert til 3 kvm kjørevei i henhold til reguleringsplan Odden vedtatt 12.08.1993.
Videre er eiendommen regulert til 92 kvm hensyn grønnstruktur, 678 kvm flomfare, 16.827 kvm framtidig sentrumsformål og framtidig grønnstruktur i henhold til kommuneplan 2015-2027 vedtatt 01.10.2015 med tilhørende kommunedelplaner vedtatt 01.10.2015.
Det er også en kommuneplan under arbeid for Asker 2020-2034.
Det pågår arbeid i forbindelse med nye Slemmestad brygge. Her vil det komme leiligheter, restauranter etc.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter var kr 10.710,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 3.900,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, normalt vedlikehold, snøbrøyting samt internett og kollektiv grunnpakke (tv).
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.500,- pr. år./ ca 12.000 kwt per år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og det er inkludert i fellesutgiftene. . Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet ikke alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.545.496,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.563.785,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9 389,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 03.05.2023
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.662.420
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger/hytter med
seksjonsnummer. 
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Myrvang og Nina Kristin Myrvang

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Odden Marina Boligsameie, med sameiebrøk 92/14789.
Sameiet består av 92 leiligheter,14 næringsseksjoner og 1 garasjeenhet.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag, tlf. 67574000.
Det er frivillig dugnad i sameiet.
Dyrehold er tillatt. Alle som har dyr må undertegne husdyrkontrakt med sameiet.
Utført vedlikehold/ reparasjoner i 2022
• Malt resten av bygningene, skiftet defekte kledningsbord.
• Vasket resten av fasadene
• Vasket mur utenfor 68-72
• Rep. lekkasje ned til boder i garasjeanlegg, det var tette kummer.
• Skiftet tak membran mellom 56 og 58, 70 og 72.
• Utbedret defekte nedløp fra takrenner 26, 56 og 22.
• Inspeksjon av alle varmekabler, byttet defekte.
• Ettersyn og vedlikehold av ventilasjon i garasjeanlegg
• Feiing av garasjene
• Vask av avfallscontainere
• Byttet pipebeslag i 72
• Skiftet div. defekte membranbeslag på takene og renset takene for mose.
• Skiftet ytterdør 8 A
• Skiftet fallplater og rep. lekkasje fra balkong i 36 C
• Utført første del av lekkasje ned trappen til garasjene
• Rettet opp div. stable/støttemurer.
• Montert bevegelsessensorer i garasjeanlegget.
• Byttet til LED lys på bryggen
• Vaktmester har utført div. små rep. rundt om på Odden.
• Årlig inspeksjon av brannvarslingsanlegget i garasjene.
Planlagt vedlikehold / reparasjoner 2023
• Skifte pipebeslag i 26 etter lekkasje
• Montere beslag på oppstøp ved trapp ned til garasjene, pga. lekkasje.
• Beise trapperepoer og håndløpere etter behov.
• Årlig inspeksjon av takene, bytte defekte membraner (foreløpig 2) og beslag.
• Feie garasjeanlegg og merke opp plassene på nytt.
• Årlig inspeksjon av varmekabler i tak, takrenner og nedløp, bytte defekte.
• Årlig inspeksjon av brannvarslingsanlegget i garasjene.
• Vask av søplecontainere.
• Etablere nye gjesteparkeringsplasser på B1, skråningen mellom Bryggeveien og
innkjøringen til garasjene (se også pinkt 12 over)
• Etablere serviceavtale på alle radon avsug og montere nye der det er nødvendig.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0085/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2385

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.