Komplett salgsoppgave

Hegnaveien 3

2 950 000 kr
87 m²
2 soverom
Krogsveen v/Vindum har gleden av å presentere Toppleiligheten i Hegnaveien 3!
Krogsveen v/Vindum har gleden av å presentere Toppleiligheten i Hegnaveien 3!
Kart
Del
Kilen
Flott utsikt og gode solforhold - Toppetasje - Garasje og heis - IN Lån

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 550 000 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  5 500 960 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  14 590 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum har gleden av å ønske velkommen til Hegnaveien 3!
* Dette er en perfekt leilighet for deg som ønsker en lettvint hverdag i nyere omgivelser og slippe tenke på snømåking, vedlikehold m.m.
* Betal ned helt eller delvis andel fellesgjeld. Dersom man innfrir hele lånet, vil fellesutg. være på kr. 4.118,- inkl. akonto varme
* Leiligheten ligger flott til i 5. etasje (toppetasjen) med en stor deilig innglasset veranda på ca 14 kvm
* Praktisk innredet med gang hvor det er skyvedørsgarderobe og tilliggende bod, gjestetoalettrom, 2 soverom med garderobeløsning, flislagt stort bad med opplegg til vaskemaskin og stue/kjøkken i åpen løsning
* Det er heis i bygget, medfølgende garasjeplass med el-bil lader og bod i utvendig bygg

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hegnaveien 3, 3235 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 116, bruksnummer 140, ideell andel 1/1
Andelsnummer 23, Kamfjordverven Borettslag, organisasjonsnummer 925722219

Innhold

Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
5. etasje 87 kvm: Entrè, toalett, gang, to soverom, stue og kjøkken
Sekundærrom:
5. etasje 19 kvm: Innvendig bod og innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 5 kvm, nr 23, som er beliggende i separat bygg med strøm. Boden er ikke medregnet i arealangivelsene.
Leiligheten disponerer også 1 parkeringsplass i felles garasjekjeller, nr 25, hvor det er installert el-bil lader, som medfølger handelen. En romslig og fin parkeringskjeller og plass.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.08.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er oppført i 2020.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av betong. Veggkonstruksjon av betong og treverk. Utvendige fasade med fasadeplater, trekledning og blikkbeslåtte flater. Vinduer og balkongdører i 3-lags glass fra byggeår med rammer og karm i plast materiale. Slett inngangsdør fra byggeår. Flatt tak i betongkonstruksjon tekket med takbelegg (ikke besiktiget). Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 - Bad - Det er ikke benyttet elastisk fugemasse mellom vegg- og gulvfliser. Kan føre til sprekkdannelser. Observert avskalling av fuge ved innerdør. Lokalfall i dusjsonen er noe mindre enn hva som er ideelt anbefalt. Noe vann på utsiden av glassvegger kan forekomme ved bruk. Tilfredsstillende nivåforskjell fra døråpning til topp overflate gulv og til hovedsluk på tilfeldig målt sted.
TGIU - Prefabrikkert bygget våtromsmodul, og derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Hegnaveien 3 er et forholdsvis nytt boligkompleks i Kilen som sto ferdig oppført i 2020.
Leiligheten som selges er beliggende i toppetasjen i bygg nr. 3 og med balkong/veranda nr 2 fra veien. Den ligger høyt og fritt til med fantastisk flott utsikt til Kilen, indre havn/havnebassenget og Virik. Men nyter gode solforhold på balkongen fra kl 09-21 på sommeren. Så her er det investert i solskjerming, et behov som raskt meldte seg. Det er også en stor fordel at selger har glasset inn balkongen, slik at man utvider utesesongen betydelig.
Det er heis i bygget slik at man slipper trapper i det daglige. Heisen tar deg både til parkeringskjelleren, hvor det er innvendig adkomst til dagligvareforretningen. Du går tørrskodd både på butikken og til bilen!
Leiligheten er gjennomgående med naturlig godt lys.
Man entrer leiligheten i en romslig gang med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i tak. I garderoben er det god plass til å henge av yttertøy. I tilknytning til gangen har man en praktisk bod/teknisk rom. Her er det varmtvannsbereder og ventilasjonsanlegget plassert og i tillegg har man god plass til både fryser og ekstra lagringsplass. Videre inn i leiligheten har man et gjestetoalett som er innredet med vegghengt toalett og servant. To soverom, hvorav hovedsoverommet har dobbelt opp med garderobeskap. Begge rommene har god størrelse og ligger svalt til.
Badet er flislagt i tidløse fargevalg og med downlights i tak og varmekabler i gulv. Det er her innredet med dusjhjørne, servant i innredning, vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Frittstående skap medfølger ikke handelen. Badet er stort og egner seg også til rullestolbrukere.
Stue og kjøkken ligger i åpen løsning. Det er innredet med svært god kjøkkenløsning. Det er integrerte hvitevarer, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys, på kjøkkenet som medfølger handelen. Disse er fra byggeår. Kjøkkenøyen er løs og medfølger ikke handelen.
Det er gode møbleringsmuligheter i stuen. Her er god plass til både salong og spisestue, slik at man kan samle hele familien i hyggelig selskap!
Det er vannbåren varme i alle rom med unntak av bod og badet har varmekabler. Det er inkludert akonto varme i fellesutgiftene, som avregnes ihht forbruk.
Videre er det gjennomgående god standard med lekre parkettgulv, delikate fargevalg på slette, malte overflater og tidløse flisevalg. Her kan man flytte rett inn i nytt hjem!
Det medfølger en utebod på ca 5 kvm, som ligger på hovednivået med utvendig adkomst. Videre medfølger parkeringsplass i felles garasjekjeller med el-bil lader, som medfølger.
For øvrig er det godt organisert med felles innvendig sykkelplassering og utvendig søppelstasjon.
Mulighet for å innfri andel fellesgjeld - IN-ordning - gjør at man kan begrense månedlige fellesutgifter. Dersom man innfrir fellesgjelden helt, vil man ha kr. 4.118,- i mnd fellesutgifter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøkkenøy (ikke fastmontert), høyskap på badet og lampe over spisestuen medfølger ikke handelen.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle gulv, unntatt bad og bod.
Badet har varmekabler.
For øvrig elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.12.2020.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, da det ikke er mulig å gjennomføre energimerking av boligdel hos Enova.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til med kort vei til alle nødvendige fasiliteter. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker bo sentralt, men ikke midt i bybilde.
Det er praktisk med dagligvareforretning i underetasjen av bygget med heis ned. Videre har man apotek like over gaten. I nærmiljøet har man et bredt utvalg av detaljhandel og kort vei også inn til Brygga og sentrum, med sitt gode utvalg av restauranter, barer og butikker.
I tillegg er det fine turområder langs sjøen eller om man vil opp i Brydedammen som er et av flere nydelige turområder.

Adkomst

Fra sentrum kjører man gjennom Kilen og tar til venstre i rundkjøringen. Ta deretter umiddelbart inn på parkeringsområdet.
Eiendommen ligger på høyre hånd når man har kjørt ut av rundkjøringen.
Gode parkeringsmuligheter på fremsiden.
Inngang til fots ved å gå inn på til høyre for bygget og bak. Leilighetsbygget er nr. 3 og er godt merket.
Leiligheten er skiltet og ringeklokken vil være skiltet til visning. Det vil også være skiltet med visningsskilt til felles visning.

Barnehager, skoler og fritid

Gokstad Barneskole og Varden ungdomsskole.
Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 9 883 kvm som tilhører borettslaget.    
Tomten er pent opparbeidet. Det er anlagt plensatte områder, asfalterte gangveier, store parkeringsområder for både beboere/besøkende/kunder til næringslokaler.
I tillegg er det en koselig uteplass med grill blant annet til beboernes felles glede samt lekeplass for de minste. Frittstående bygg med boder til beboerne. Samt felles søplesortering på nedre del av tomten.

Parkering

Parkering i felles garasjekjeller.
Parkeringsplass nr. 25. Her er det installert el-bil lader.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt.
Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.
Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på borettslagets fellesareal, og at parkeringsplassene således ikke eies av den enkelte andelseier. Dette medfører at borettslaget i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Borettslaget kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til lekeplass, kjøreveg, grøntareal, gang/sykkelveg, frisikt, renovasjon, bolig, forretning og ras- og skredfare i henhold til reguleringsplan "Detaljert reguleringsplan for Kamfjordjordet" datert 6.2.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er, pr. 01/10-23, kr 15.300,- pr. mnd. og inkluderer: Renter på fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, fiberaksess, drift av borettslaget og á konto varme (kr 900,-).
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig. Renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 10 472,-
Driftsutgifter kr 3 119,-
Á konto varme kr 900,-
Fiberaksess kr 99,-
Borettslagets lån er avdragsfritt i 20 år. Frem til 1.1.2041 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre.
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.430,- pr. år. I selgers husstand har det bodd 2 mennesker.
Det er inkludert kr 900,- i varme, som betales akonto, i fellesutgiftene. Avregning mot reelt forbruk skjer ved nyttår og eierskifte. Selger opplyser at de betalte kr 2.400,- ekstra ved årlig avregning for oppvarming i 2022.
Boligen er tilknyttet Altibox/Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 349,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Avregning av el-bil ladere skjer også ved nyttår og eierskifte.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 026 957,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 697 044,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12 284,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 2 550 000,- pr. 7.8.2023
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 90 375 000,- pr. 7.8.2023. og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 93974, Kamfjord Eiendom AS
Annuitetslån, 1 terminer per år.
Rentesats per 07.08.2023: 1.72% pa.
Saldo per 07.08.2023: 1
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.01.2021
Lånenummer: 16363291191, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.08.2023: 4.89% pa.
Antall terminer til innfrielse: 150
Saldo per 07.08.2023: 90 375 000
Andel av saldo: 2 550 000
Første termin: 30.06.2021. Neste avdrag: 01.01.2041 (siste termin 31.12.2060)
IN-lån | Flytende rente, kvartalsvise terminer | Avdragsfritt ut 2040. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra januar 2041 (gjelder ikke de som har andel saldo lik 0).
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.500.960,-.  Av dette beløpet utgjør kr 2.550.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr. 
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.728,- (USBL)  

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kurt Nordkvelle og Lise-Mariann Nordkvelle

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kamfjordverven Borettslag. Borettslaget består av 45 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Men styret kan samtykke til dyrehold dersom gode grunner taler for det og ikke er til ulempe for da andre beboerne.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Ansiennitetsregler:
1 - Andeleier i borettslaget
2 - Storbyfellesskap (Bate, BOB, Vestbo, TOBB, Nobl og Bonord iht. ansiennitet.)
2 - Medlem i Usbl
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast pris kr 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.750,- - alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0268/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23268

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2023 kl. 11:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.