Komplett salgsoppgave

Schanches gate 5C

1 890 000 kr
53 m²
1 soverom
Sentralt beliggende leilighet i 2.etg. Det er heis i bygget.
Sentralt beliggende leilighet i 2.etg. Det er heis i bygget.
Kart
Del
Nybyen/Sentrum
Sentralt beliggende leilighet med gode solforhold - Heis og balkong - Strøm/fjernvarme er inkludert i fellesutgifter

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  162 194 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  2 053 454 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 127 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger sentralt til i Nybyen, et sjarmerende boligområde i rolige omgivelser. Det er kort vei til sentrumskjernen med butikker og øvrige fasiliteter. Flotte turmuligheter rett i nærheten med både Hjertnesskogen, Preståsen og Mølleråsen som fine turmål. Sandefjord Helsepark med apotek (søndagsåpent) og treningssenter ligger i nærområdet og Akers Bakeri rett i nærheten.
Leiligheten ligger i 2. etasje med solrik og vestvendt balkong med plass til en liten sittegruppe. Planløsningen er praktisk med alt på en flate, hvor av separat kjøkken og et romslig hovedsoverom.
Gode lagringsmuligheter i bod både på loft og i kjeller.
I de månedlige fellesutgiftene er både akonto strøm (kr. 300,-) og akonto fyring/oppvarming ( kr. 950,-) inkludert. Det er heis i bygget.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Schanches gate 5C, 3211 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 171, bruksnummer 14, ideell andel 1/1
Andelsnummer 22, Schanchesgate Borettslag, organisasjonsnummer 854686852

Innhold

Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Primærrom:
2. etasje 53 kvm: Gang, bad, kjøkken, stue og 1 soverom.
I tillegg oppmålt areal er det følgende:
En bod i kjeller på ca. 4 m2.
En bod på loft med ett totalt gulvareal på ca. 8 m2, men på grunn av skråhimling er det bare ca. 4m2 som er måleverdig areal.
Balkong på ca. 8 m2.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.23 utført av Anticimex v/JAn Simonsen.. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner i betong/murkonstruksjon. Etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med pussede og malte flater. Vinduer i 2-lags glass. Entredør med brann og lydklasse B30/35 db. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med saltaksform og tekket med takstein. (Yttertaket er ikke besiktiget). Oppvarming er via radiatorer tilkoblet felles sentralfyranlegg. Leiligheten har naturlig ventilasjon via vindusventiler. Ventilator med avtrekk på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bemerkninger som har fått TG2 i Tilstandsrapporten (normale eldes og slitasje er ikke medtatt) :
*Mekanisk avtrekk bør etableres på bad dersom dette er mulig. Det er også noen kommentarer vedrørende bom i flis, samt sluk m.m.
*Det er observert stedvis skade på skapskrog i benkeskap under oppvaskkum, samt stedvis manglende endeforsegling og ett hakk/skade på benkeplate.
*Der er observert en sprekk i himling i stue. Det er stedvise hakk samt svelling i laminat.
*Det ble på befaringstidspunktet registrert stedvis vannansamling på gulv balkong. Eksakt årsak er ikke vurdert, men skyldes trolig lite fall mot avløpsrenne.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten til ovennevnte bemerkninger. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje med solrik og vestvendt balkong med plass til en liten sittegruppe. Planløsningen er praktisk med alt på en flate, hvor av separat kjøkken og et romslig hovedsoverom.
Andelsleiligheten er lyst og trivelig innredet, og både bad og kjøkken fremstår som pent brukt. Fra leiligheten tar det kun 3 minutter å spasere til sentrum.
Det er gode lagringsmuligheter i bod både på loft og i kjeller. I de månedlige fellesutgiftene er både akonto strøm og akonto fyring/oppvarming inkludert. Det er heis i bygget.
Kort oppsummert:
- Praktisk planløsning med romslig hovedsoverom og separat kjøkken.
- Lyst og trivelig innredet
- Solrik og vestvendt balkong med markise.
- Akonto strøm og akonto fyring/oppvarming er inkludert i fellesutgiftene.
- Meget sentralt beliggende

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og sentralfyr tilkoblet fjernvarme (akonto med avregning). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Det foreligger ferdigattest på tidligere bytte av vinduer datert 03.02.87 og montering av heis datert 12.12.2007.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppføring av eiendommen. Disse finnes ikke i kommunens arkiv. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Leiligheten samsvarer med godkjente teninger datert 03.09.51. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse. Byggeforbud i beplantningsbelte mot Schanches gate på cirka 6 meter. Rett for S.E.V til å legge høyspent jordkabel over borettslagets eiendom, samt rett til å vedlikeholde denne. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Selger informerer om at kjøleskap og komfyr kan medfølge etter nærmere avtale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Schanches gate 5 C! Leiligheten ligger sentralt til i Nybyen, et sjarmerende boligområde i rolige omgivelser. Området bærer preg av gammel og ærverdig bebyggelse, kombinert med moderne og urbane nybygg. Hvis byens pulserende liv med shopping og cafébesøk frister er det kun få minutters gange til selve bykjernen og Indre Havn med restauranter og utesteder. Hjertnes kulturhus og Park hotell finnes heller ikke langt unna. Her finner du rådhus, bibliotek, kino og teater, samt hotellets treningssenter, spa og svømmebasseng som er tilgjengelig for allmenheten. For de som er glade i skog og mark er både Hjertnesskogen og Mølleråsen fine turmål. Her leder gangveier og stier deg til flotte steder med panoramautsikt over byen og Indre Havn. Byens grønne lunge, Preståsen er også et flott turmål. På fantastiske Preståsen finner du utsiktspunkter, vannspeil, åpen slette, skog og terreng som er tilpasset de med barnevogn. Fotballøkke og lekeapparater er også på plass.
Sandefjord er kjent som en av landets flotteste sommerbyer, mye grunnet den lange sjølinjen, den praktfulle skjærgården og de vakre badestrendene. Dersom du ønsker en forfriskende dukkert finnes det også gode bademuligheter i Sandefjords bybad, Strømbadet. Sandefjord Helsepark med apotek (søndagsåpent) og treningssenter ligger i nærområdet. Det er en kort spasertur til Bugården og her er det tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. I det daglige er det verdt å nevne at du finner Akers bakeri rett i nærheten, som kan friste med nystekt brød til frokost. Flere dagligvareforretninger i gangavstand. For deg som pendler i jobb er det verdt å vite at det er gåavstand til Sandefjord Jernbanestasjon og en liten biltur unna Torp flyplass (ca. 15 min). Velkommen til en hyggelig visning.

Adkomst

Fra Sandefjordsveien tar du inn Landstads Gate. Deretter til venstre, inn Schanches gate. Borettslaget ligger på venstre side. Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 045 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og adkomstveier, samt stor gressplen.

Parkering

Biloppstillingsplass på borettslagets tomt etter "førstemann til mølla" prinsippet. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan Dronningens gate 30-36 datert 27.11.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.09.2018. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en vedtatt reguleringsplan for kvartalet Dronningens gate - Flors gate – Schanches gate – Tidemands gate. Planen legger til rette for ny blokkbebyggelse i Dronningens gate 30-36 og Schanches gate 3. Området er under utbygging. Den aktuelle eiendommen inngår i planområdet og er i den vedtatte planen regulert i hovedsak i tråd med dagens situasjon.
Kvartal Dronningens gate - Langes gate. Det er nylig vedtatt reguleringsplan for kvartalet Dronningens gate – Langes gate – Skiringssalveien, Landstads gate. Planen legger til rette for bygging av leiligheter og kontorer i form av blokkbebyggelse med 4 til 11 etasjer. Planområdet ligger ca. 50 m øst for den aktuelle eiendommen.
Kvartal 58 (Tidemanns gate, Schanches gate, Dronningens gate – Skiringssalveien) Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for kvartalet Tidemanns gate, Schanches gate, Dronningens gate og Skiringssalveien. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvikling av Tidemands gate 1, Dronningens gate 38 og Dronningens gate 40. Aktuell arealbruk er kombinert bebyggelse bolig/forretning/kontor/tjenesteyting. Schanches gate 9 foreslås regulert til dagens situasjon. Adkomst vil trolig være fra Tidemands gate. Planområdet ligger ca. 50 meter nord for den aktuelle eiendommen.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 6.127,- pr. mnd. og inkluderer: á konto strøm og fjernvarme, renter og avdrag på fellesgjeld, drift av borettslaget, telenor TV/bredbånd, kommunale avgifter og felles bygningsforsikring.
Hvis boligselskapet har felles lån vil andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene. Øvrige fellesutgifter reguleres normalt en gang årlig iht borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader drift kr. 2.710,-
Avdrag heislån - fastrente kr. 680,-
Avdrag felleslån kr. 455,-
Renter heislån - fastrente kr. 390,-
Renter felleslån kr. 12,-
Telenor kr. 630,-
Strømavregning - Strøm akonto kr. 300,-
Fjernvarme kr. 950,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1.500 kWh pr.år. ( fjernvarme er inkludert i fellesutgifter / akonto kr. 950,- pr.mnd. )
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 437 500,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 575 000,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 59 287,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 162 194,- pr. 22.08.2023
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 115042897., Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.09.2023: 2.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 10.09.2023: 5 313 380,-
Andel av saldo: 159 401,-
Første termin: 30.06.2013. Første avdrag: 30.12.2013 (siste termin 31.12.2038)
Fastrente 2,978 % til 30.05.2032, halvårlige terminer.
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 12135854989, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.09.2023: 5.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 1
Saldo per 10.09.2023: 126 195,-
Andel av saldo: 2 793,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2023 )
Flytende rente, halvårlige terminer.
Lånet refinansieres med opplåning til 4 millioner kroner høsten 2023, som øker fellesgjelden. Låneopptaket generer ingen økte FK finans.
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 300,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.052.194,-  Av dette beløpet utgjør kr 162 194,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger/hytter med andelsnr. 
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kirsten Meyer

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Schanchesgate Borettslag.
Borettslaget består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er Usbl avd. Sandefjord.
Dugnad må påregnes. Styret innkaller til dugnad etter behov.
Dyrehold er ikke tillat i borettslaget. Styret kan etter skriftlig søknad gi godkjenning på spesielle vilkår. Godkjenningen må foreligge før anskaffelse og innflytting. Søknadskjema fås ved henvendelse til styret. Det er ikke tillatt å lufte dyr eller mate dyr og fugler på borettslaget sin eiendom.
Planlagte påkostninger: Det er vedtatt at vinduer og dører i borettslaget skal byttes. Dette vil medføre et nytt lån for borettslaget estimert til pt. kr. 4.500.000,- noe som utgjør en økning i fellesgjeld på ca. kr. 90.000,- pr. på denne leiligheten. Dette kan også påvirke dagens fellesutgifter og ny eier må muligens påregne en økning av fellesutgifter. Kjøper overtar ansvaret og risikoen for dette.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Ansiennitetsregler:
1 - Andelseier i borettslaget
2 - Storbyfellesskap (Bate, BOB, Vestbo, TOBB, Nobl og Bonord iht. ansiennitet.)
2 - Medlem i Usbl
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis en av partene ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at leieforholdet blir forsinket eller ikke kan fortsette, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi partene rettigheter etter husleielovens kapittel 5.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Det forutsettes at leiesum og depositum kommer fra leietaker konto i norsk bank i en samlet overføring. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 29.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr. 15.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0303/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23303

Dato

Sist oppdatert: 13. november 2023 kl. 10:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.