Prosjekt

Fagerborgkvartalet

5 900 000–12 600 000 kr
58,1–120 m²
2–4 rom
Velkommen til Fagerborgkvartalet!
Velkommen til Fagerborgkvartalet!
Kart
Del
Sentrum av Lillestrøm by
Lillestrøm sentrum - Ferdigstilte leiligheter i Fagerborgkvartalet! Høy standard, beliggende i hjertet av Lillestrøm.
Prosjektets hjemmeside
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 900 000–12 600 000 kr
 • Omkostninger
  26 844–44 494 kr
 • Totalpris
  5 926 844–12 644 494 kr
 • Rom
  2–4 rom
 • Areal
  58,1–120 m²
 • Type
  Nybygg leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
3 rom103,2 m²8.etg10,9 MNOK
4 rom120,2 m²6.etg12,6 MNOK
3 rom59,2 m²6.etg5,9 MNOK
3 rom58,1 m²7.etg5,99 MNOK
2 rom64 m²7.etg6,09 MNOK
3 rom63,6 m²6.etg6,09 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

+ Kvalitetskjøkken fra Drømmekjøkken med integrerte hvitevarer.
+ Bad med store, tidløse fliser.
+ Flere leiligheter med Master bedroom med eget bad.
+ Romslige planløsninger - alt på ett plan.
+ Alle leiligheter har balkong eller terrasse - noen med ekstra romslige balkonger eller private takterrasser.
+ Takterrasser med utekjøkken, beplantning og flere sosiale soner.
+ Takterrasser med keybony gulv.
+ Fjernvarme
+ Vannbåren gulvvarme med termostat til hver sone.
+ Sportsbod til hver leilighet plassert i kjelleretasjen.
+ Godt isolerte vegger bedrer støydemping og redusere oppvarmingskostnader.
+ Bil delingstjeneste.
+ Felles sykkelboder
+ Grønne og harmoniske uterom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storgata 37, 2000 LILLESTRØM
Kommunenummer 3205, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3205, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, seksjonsnummer 149, ideell andel 1/1

Fellesareal i bygg

Felles indre gårdsrom, takterrasser og sykkelboder.

Konstruksjon

Bygningene er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Innvendige vegger er utført i stål- eller trestendere, kledd med gipsplater. Våtromsvegger og soveromsvegger er isolert for bedre støyisolasjon. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong, eller doble lydskillevegger i stål og gips. Enkelte vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom.

Fasader

Fasadene for boligdelen er bygget opp som isolerte stendervegger/bærende betongskiver og er utvendig kledd med puss-system og tre/plate-panel. Fasaden for næringsdelen i 1 etasje har glass og perforert metallkledning med lys bak som vil skape et lunt gatebilde når mørket faller på.

Yttertak

Utvendig tak er levert med overflater ihht utomhusplan. Det leveres forskriftsmessig isolasjon iht. varmetapsberegninger. Blant annet har takflatene beplantet grønt tak (sedum), samt steinsatte partier og kebony dekke.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Balkonger er bygget i betong. Balkonger har dekke av impregnert tregulv. Private og felles terrasser har keybony gulv, og er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonghimling er levert med trespiler/treplater.

Ventilasjon

Det er montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning iht. gjeldende krav i TEK 17, lokalt aggregat er plassert i hver leilighet fortrinnsvis i garderobe i entrè eller bod, alternativt integrert i kjøkkenets ventilatorskap. Avtrekk fra bad, bod og kjøkken. Tilluft til øvrige oppholdsrom. Luftespalte under dørblad i leiligheten mellom dørblad og terskel, alternativt ventil.

Sanitær

Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Teknisk anlegg for vann, varme og sprinkler krever et relativt stort fordelerskap i leilighetene. Varmtvannet leveres fra fjernvarmenett. Individuelle energimåler til hhv. varme og varmt/kalt vann, er installert i hver leilighet. På bad må det kun anvendes kondenstørke-trommel.

Brannsikring

Alle leiligheter er levert med sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter. Det er også nødvendige røykvarslere avhengig av planløsning og leilighetsstørrelse.

Dører og vinduer

Prosjektet er levert med aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm er levert malt fra fabrikk i fargen hvit. Innvendige dører er levert av type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse.
Inngangsdør til hver enkelt leilighet er levert fabrikkmalt utførelse. Alle dører er levert iht. gjeldende forskrifter for brann og lyd. Dør er levert med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull til hver enkelt leilighet.

Overflater og kledning

Alle rom har 14 mm 1-stavs parkett eik natur børstet matt eller tilsvarende med synlig kvist. Gulv baderom er levert med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje er levert med mosaikk 5X5 format av samme flismodell.
Gulv i fellesområder er levert med fliser eller tilsvarende slitesterk overflate. Fellesboder og teknisk rom er levert med hvit støvbundet betong/gulvbelegg.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Det er inngått avtale med Telenor om tilknytning for TV/data. Sameiet har tatt over forpliktelsene for abonnementsavtalen med signalleverandøren. Det blir et stk. TV punkt i stue. Enkelte leiligheter har flere TV punkter.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er moderne og tidsriktig fra kvalitets-leverandøren Drømmekjøkken, type Solid i varm gråtone. Overskap leveres med Push-to-close. Underskap leveres med runde knotter modell RK80. Overskap i åpen utførelse med Eik utsparinger/hylleplasser og benkeplate i Fenix solid core kompaktlaminat i sort matt utførelse. Kjøkkenventilator under overskap leveres hovedsakelig som Slim-line. Enkelte/utvalgte mindre leiligheter leveres med ventilasjonsaggregat plassert i overskap med integrert kjøkkenvifte. Fritthengende ventilator kan forekomme på enkelte u-kjøkken og kjøkkenøyer. Egen kjøkkentegning og beskrivelse for den enkelte boenhet kan utleveres fra megler. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer av typen Electrolux eller tilsvarende kvalitet i børstet stål (stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og ventilator).

Bad

Badene er levert som prefabrikkerte baderomsmoduler eller plassbygget på stedet. Servantskap med skuffer, samt speilskap med overlys og bredde lik underliggende servantskap. Ved heldekkende servantplate, er det levert speilskap i bredde 120cm. Standard innredning leveres Bano Home Gripedge eller tilsvarende i fargen hvit. Heldekkende hvit benkeplate med underlimt vask og leveres med ettgreps servantbatteri av type Grohe. Leilighetene har dusjbatteri med dusjgarnityr i type Grohe og dusjvegger i glass hvorav noen er svingbare. Vegghengt WC m/softclose type Grohe i hvitt porselen. LED downlights i himling med dimmer. Håndkleknagger og toalettrullholder på alle bad, samt håndklestang på større bad.

Andre Oppholdsrom

Alle leilighetene har gode kvaliteter og får bla. vannbåren gulvvarme og 1-stav parkett type Eik Northern med synlig kvist.

Boder

Det leveres 1 stk. sportsbod til hver leilighet plassert i kjelleretasjen.

Oppvarming

Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme levert fra Akershus Varme og Energi. Leilighetene har vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank i teknisk rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11/10-22 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
24.01.2019 - Dokumentnr: 103184 - Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Lillestrøm Kommune
Org.nr: 820 710 592
Avtale om ferdsels- og oppholdsrett
Rettighetshaver allmennheten
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:260
Gjelder denne registerenheten med flere
Bestemmelse om adkomstrett
Adkomstrett for drift og vedlikehold av lysmaster
28.04.2022 - Dokumentnr: 451007 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 81/10752

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet er bygget slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

GULV:
Leiligheten har 14 mm 1-stavs parkett lys eik med synlig kvist . Gulv baderom med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje med mosaikk 5X5 format av samme flismodell. Fellesboder og teknisk rom er levert med hvit
støvbundet betong/ gulvbelegg.
VEGGER:
Vegger er malt i fargen S0500-N. På bad er fliser av typen Marte beige matt i 30X60 format liggende format.
HIMLINGER:
Boligrom er sparklet og malt gips/ betong himling i farge S0500-N. Synlig V-fuge i betong i stue, kjøkken og soverom. Generelle himlingshøydene er på ca. 3 meter, samt ca. 2,6 meter for øvrige rom, målt fra undergulv.
INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører er av type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse.
HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET
Inngangsdør til hver enkelt leilighet er levert i fabrikkmalt utførelse. Alle dører er levert iht. gjeldende forskrifter for brann og lyd. Dør er levert med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull.
VINDUER OG GLASSDØRER
Prosjektet er levert med aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm er levert malt fra fabrikk i fargen hvit.
LISTVERK
Rom med parkett gulv har gulvlist i hvit utførelse med synlige spikerhull. Gerikter rundt vinduer og dører i hvit glatt utførelse med synlige spikerhull. Lister mot betongvegg er levert med skruer. Overgang vegg/ tak er utført uten taklist.
DIVERSE UTSTYR
Leiligheten har sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter. Nødvendige røykvarslere er installert. Det medfølger skyvedørsgarderobe i entrè. Ventilasjonsaggregat er plassert i garderobeskapet.
ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boenheten, bortsett fra betongvegger og lyd/ brannvegger hvor det er levert med åpent anlegg. LED lyslist er montert under overskap på kjøkken. Det er montert stikkontakter forberedt for vaskemaskin og tørketrommel der anvist på tegning. Alle rom har stikkontakter og lampepunkter, iht gjeldende NEKstandard. Det er levert belysning i bod, utebelysning på balkong/ terrasse og inngangsparti, samt stikkontakt på balkong/ terrasse. LED downlights på bad og i entre/gang med dimmer.
SANITÆR
Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Det tekniske anlegget for vann, varme og sprinkler er levert med et fordelerskap i leilighetens entre. Varmtvannet leveres fra fjernvarmenett. Individuelle energimålere til hhv. varme, varmt og kaldt vann. . På bad må det kun anvendes kondenstørke-trommel.
TV/ DATA
Det er inngått avtale med Telenor om tilknytning for TV/ data. Sameiet har tatt over forpliktelsene for abonnementsavtalen med signalleverandøren. Det er levert et stk. TV punkt i stue.

Energimerking

Boligene er bygget med energikarakter C, farge Grønn.

Generell orientering om areal og innhold

Det er boliger i alle størrelser fra 2-roms til 4-roms fra 63-120 kvm, samt i de fleste priskategorier. Alle leilighetene har balkong eller terrasse, og de fleste større leilighetene får 2 bad, og/eller gjestetoalett. Større leiligheter får i tillegg ekstra romslige balkonger eller private takterrasser. Det er lagt stor vekt på høye kvaliteter, eksempelvis med ekstra isolasjon i innvendige vegger, for bedre støydemping og reduserte oppvarmingskostnader. Badene får store fliser og oppholdssonene 1 stavs parkett. Det leveres et høykvalitets kjøkken fra Drømmekjøkkenet som standard med inkluderte hvitevarer. Enkelte leiligheter får utvendig solskjerming.
Alle leilighetene har god kvalitet, spennende arkitektonisk utrykk, med en takhøyde på ca. 2,60 meter. Noen leveres med ekstra takhøyde på opptil ca. 3 meter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fagerborgkvartalet er bygget på tomten til historiske Fagerborg Hotell og ligger 9 minutters gange fra Lillestrøm togstasjon. Lillestrøms Torv og den sjarmerende gågaten ligger kun 4-5 minutter gange unna Fagerborgkvartalet og byr på et stort og variert utvalg av både butikker, helsetilbud, bibliotek, kino, cafeer og restauranter, og ikke minst hyggelige aktiviteter og by arrangementer.
Lillestrøm er en kulturby som kan skilte med mange arrangementer hvor kanskje Nebbenfestivalen er den mest kjente. Her har mange store nasjonale og internasjonale artister stått på scenen, og det er alltid topp stemning. Norges største gratis byfestival avholdes i juni, og her er hele næringslivet også med og skaper god stemning. I tillegg har Lillestrøm Kultursenter et program som overgår mange andre større byer, og det er det alltid noe for enhver. Odeon kino, rett rundt hjørnet for Fagerborgkvartalet, er en moderne kino, og viser det siste innen film.
I Fagerborgkvartalet vil du bo rolig, men meget sentralt til i overgangen mellom Lillestrøm sentrum og villabebyggelsen. Du får tilgang til alt en småby kan tilby kun få minutters gange fra egen bolig. Meny Lillestrøm ligger 150 meter fra boligen, i tillegg til Chi Restaurant & Bar og Vinmonopolet. Jobber du i Oslo, rusler du til toget som bringer deg inn til storstaden på 10 minutter. Skal du ut på reise og oppleve resten av verden, tar toget kun 12 minutter til Oslo Lufthavn.
Med andre ord har du tilgang til Oslo og resten av verden kun 15-20 minutter fra egen bolig. Da kan du fint sove litt lenger om morgenen, eller starte dagen med en deilig cappuccino og en croissant på en av de hyggelige caféene i nærheten før du drar på jobb - bedre blir det ikke.
På kvelden kan du nyte et deilig måltid og et godt glass vin på et av Lillestrøms mange hyggelige utesteder - kun en "tøffeltur" unna. Eller du kan sette deg på sykkelen og sykle en liten kveldstur langs elva en deilig sommerdag når fuglene kvitrer sin kveldssymfoni og naturen går til ro.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiertomt. Tomten disponeres av seksjonseierne i henhold til seksjonsbegjæring.

Garasje/parkering

Det er etablert parkeringskjeller med totalt ca 40. parkeringsplasser. Det er mulig å kjøpe p-plass for kr. 750.000,- kontakt megler for tilgjengelighet. Parkeringskjelleren er organisert som en næringsseksjon, og hver p-plass vil bli tinglyst som en realandel i den enkelte eierseksjon. Overtagelsen av parkeringsplassene skjer samtidig med overtagelsen av leiligheten, og selger vil forbeholde seg retten til å fordele parkeringsplassene. Seksjonseier som får tildelt HC-plass, må påregne bytte til en annen plass ved dokumentert behov for HC-plass fra annen seksjonseier. Dette er regulert i vedtektene.
Parkeringsanlegget er forberedt for EL-bil lading for alle p-plasser. Drift av garasjeplass er stipulert til kr 250 pr mnd pr. parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen omfattes av reguleringsplan med bestemmelser, PlanID 554 – Detaljregulering for Fagerborgkvartalet, kvartal 34, vedtatt 13.06.2018. Det tas forbehold om evt. dispensasjonssøknader. Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Økonomi

Boligens kostnader

FELLESKOSTNADER INKLUDERER
Fellesutgiftene er opplyst pr leilighet og inkluderer: Tv/bredbånd grunnpakke, a konto fjernvarme, a konto vann/avløp, avsetning til vedlikehold fellesarealer, forretningsførsel, forsikring bygg og fellesarealer og andre driftskostnader.
Kommunalt fastgebyr for søppelsug og fastgebyr for vann og avløp er lik pr seksjon, og sendes direkte fra Lillestrøm kommune og til den enkelte seksjonseier. Kostnader for dette vil komme i tillegg til felleskostnader. Dette vil utgjøre ca 450 kr pr. mnd.
A-konto er en forskuddsbetaling/ delbetaling av forventet forbruk. Fjernvarme og vann- og avløp vil bli avregnet årlig mot faktisk forbruk. Dersom a-konto-beløpet man har betalt inn er for lite, vil man bli fakturert for dette. Har man betalt inn for mye i a-konto, vil man få beløpet utbetalt.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres forløpene pga justeringer sameiet foretar seg.
Ved kjøp av garasje vil det komme en ekstra kostnad på 250kr pr mnd.

Formuesverdi

Da boligene nylig er ferdig oppført, er det ikke fastsatt noen formuesverdi på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdi settes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2020 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Nye boliger fritas for eiendomsskatt i inntil 1år, det vil si året boligen er tillatt tatt i bruk og påfølgende kalenderår. Lillestrøm kommune har pr 1. januar 2023 eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille og 1.800.000 i bunnfradrag. Det tas forbehold om at kommunen endrer praksis.

Opplysninger om fellesgjeld

Varierende fra år til år, kan det forekomme noe fellesgjeld i form av gjeld eller formue i form av overskudd i sameiets regnskap. Det vil bli budsjetert med at regnskapet skal gå i null første driftsår.

Omkostninger

Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:
- Dokumentavgift, 2,5 % av tomteverdi se prisliste eller salgsannonse ( lav dokumentavgift)
- Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 585,-
- Tinglysingsgebyr pantedokument p.t. kr 585,-
- Kr 204,- (Gebyr grunnboksutskrift)
- Startkapital ( 2* leilighetens fellesutgifter + kr 6.000,-)
Tilknytning av kabel-tv/internett bekostes av selger, eget abonnement for tjenesten tegnes av kjøper fra og med overtagelse. En eventuell økning i offentlige tinglysingsomkostninger må dekkes av kjøper.
Ev. overskytende stiftelsesgebyr overføres til sameiets driftskonto. Tinglysingsdommeren avgjør om dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og dersom grunnlaget skulle bli endret vil en ev. reduksjon/økning være selgers ansvar og risiko.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fagerborg K34 I AS

Vedtekter/Husordensregler

Vedtekter for sameiet er vedtatt.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Alle leilighetene er ferdigstilte og leilighetene kan overleveres etter avtale.
En forutsetning for at overtagelse skal kunne finne sted er at fullt oppgjør inklusiv omkostninger er bekreftet mottatt på meglers klientkonto.
Boligen skal leveres i byggerengjort stand, og fellesarealer i ryddet stand. Kjøper aksepterer at alle overtakelser og 1 års befaringer avholdes innenfor normal kontortid.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.

Organisasjonsform

Fagerborgkvartalet sameie. Eierseksjonssameie, med sameiebrøk Sameiet består av 143 boligseksjoner, og 6 næringsseksjoner for servering/ handel og kontor samt 1næringsseksjoner for parkering.
Forretningsfører er Usbl, tlf 22983800
Sameiet har avtale med bildelingstjeneste Otto, der beboerne enkelt kan leie bil i garasjekjellere.
Sykkelparkering 1.etg/ bakkeplan og i kjeller
Dyrehold er tillatt.
Etter at sameiet ble stiftet har de avsluttet samarbeidsavtalen med Heime. Avtaler om el-sparkesykkel/ sykkel er ikke lenger tilgjengelig for beboern.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.21108

Dato

Sist oppdatert: 16. februar 2024 kl. 13:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.