Prosjekt

Storgata 37

4 600 000 – 12 600 000 kr
47,2 – 114 m²
2 – 4 rom
FAGERBORGKVARTALET - Leiligheter med høy standard i hjertet av Lillestrøm
FAGERBORGKVARTALET - Leiligheter med høy standard i hjertet av Lillestrøm
Sentrum av Lillestrøm by
Lillestrøm sentrum - Nå lanseres de siste leilighetene i Fagerborgkvartalet! Høy standard, beliggende i hjertet av Lillestrøm. Bygging igangsatt.
Prosjektets hjemmeside

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 600 000 – 12 600 000 kr
 • Omkostninger
  22 524 – 44 494 kr
 • Totalpris
  4 622 524 – 12 644 494 kr
 • Rom
  2 – 4 rom
 • Primærrom
  47,2 – 114 m²
 • Type
  Nybygg leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
3 rom100,4 m²8.etg11,7 MNOK
4 rom114,3 m²6.etg12,6 MNOK
2 rom47,2 m²7.etg4,6 MNOK
3 rom65,2 m²4.etg5,6 MNOK
3 rom58,1 m²6.etg5,9 MNOK
3 rom75,7 m²4.etg5,9 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

+ Kvalitetskjøkken fra Drømmekjøkken med integrerte hvitevarer.
+ Bad med store, tidløse fliser.
+ Master bedroom med eget bad og garderobe.
+ Romslige planløsninger - alt på ett plan.
+ Godt med lagringsplass.
+ Alle får balkong eller terrasse - noen med ekstra romslige balkonger eller private takterrasser.
+ Takterrasser med utekjøkken og skjermede «private» sittesoner .
+ Private og felles terrasser får keybony gulv.
+ Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme.
+ Vannbåren gulvvarme med termostat til hver sone.
+ Sportsbod til hver leilighet plassert i kjelleretasjen.
+ Ekstra isolerte vegger bedrer støydemping og redusere oppvarmingskostnader.
+ Egen service-app med fasiliteter og tjenester.
+ Bil- og sykkeldelingstjeneste.
+ Felles sykkelbod i kjelleretasjen.
+ Grønne og harmoniske uterom.?

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storgata 37, 2000 LILLESTRØM
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, ideell andel 1/1

Fellesareal i bygg

Felles indre gårdsrom, takterrasser, sykkelboder, lading for elbil i garasje med mer.

Konstruksjon

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Innvendige vegger utføres i stål- eller trestendere, kledd med gipsplater. Våtromsvegger og soveromsvegger isoleres for bedre støyisolasjon. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong, eller doble lydskillevegger i stål og gips. Enkelte vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom.

Fasader

Fasadene for boligdelen bygges opp som isolerte stendervegger/bærende betongskiver og er utvendig kledd med puss-system og tre/plate-panel. Fasaden for næringsdelen i 1 etasje er planlagt med glass og perforert metallkledning med lys bak som vil skape et lunt gatebilde når mørket faller på.

Yttertak

Utvendig tak leveres med overflater ihht utomhusplan. Det leveres forskriftsmessig isolasjon iht. varmetapsberegninger. Blant annet vil takflatene ha beplantet grønt tak (sedum), samt steinsatte partier og kebony dekke.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Balkonger bygges i betong. Balkonger får dekke av impregnert tregulv. Private og felles terrasser får keybony gulv ihht. utomhusplanen og er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonghimling leveres med trespiler/treplater.

Ventilasjon

Det vil bli montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning iht. gjeldende krav i TEK 17, lokalt aggregat plassert i hver leilighet fortrinnsvis i garderobe i entrè eller bod, alternativt integrert i kjøkkenets ventilatorskap. Avtrekk fra bad, bod og kjøkken. Tilluft til øvrige oppholdsrom. Luftespalte under dørblad i leiligheten mellom dørblad og terskel, alternativt ventil.

Sanitær

Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Teknisk anlegg for vann, varme og sprinkler krever et relativt stort fordelerskap i leilighetene, endelig plassering er ikke besluttet. Varmtvannet leveres fra fjernvarmenett. Individuelle energimåler til hhv. varme og varmt vann, vil bli installert i hver leilighet. På bad må det kun anvendes kondenstørke-trommel.

Brannsikring

Alle leiligheter leveres med sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter. Det leveres også nødvendige røykvarslere avhengig av planløsning og leilighetsstørrelse.

Dører og vinduer

Prosjektet leveres med aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm leveres malt fra fabrikk i fargen hvit. Innvendige dører leveres type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse.
Inngangsdør til hver enkelt leilighet leveres fabrikkmalt utførelse. Alle dører leveres iht. gjeldende forskrifter for brann og lyd. Dør leveres med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull til hver enkelt leilighet.

Overflater og kledning

Alle rom leveres med 14 mm 1-stavs parkett eik natur børstet matt eller tilsvarende. Gulv baderom leveres med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje leveres med mosaikk 5X5 format av samme flismodell. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst.
Gulv i fellesområder leveres med fliser eller tilsvarende slitesterk overflate. Fellesboder og teknisk rom leveres med hvit støvbundet betong/gulvbelegg.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Selger vil inngå avtale med Telenor om tilknytning for TV/data. Sameiet er forpliktet til å overta abonnementsavtalen med signalleverandøren ved stiftelse av sameiet. Det blir et stk. TV punkt i stue og ekstra punkt ihht. salgstegning der hvor dette fremkommer.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er moderne og tidsriktig fra kvalitets-leverandøren Drømmekjøkken, type Solid i varm gråtone. Overskap leveres med Push-to-close. Underskap leveres med runde knotter modell RK80. Overskap i åpen utførelse med Eik utsparinger/hylleplasser og benkeplate i Fenix solid core kompaktlaminat i sort matt utførelse. Kjøkkenventilator under overskap leveres hovedsakelig som Slim-line. Enkelte/utvalgte mindre leiligheter leveres med ventilasjonsaggregat plassert i overskap med integrert kjøkkenvifte. Fritthengende ventilator kan forekomme på enkelte u-kjøkken og kjøkkenøyer. Egen kjøkkentegning og beskrivelse for den enkelte boenhet vil bli utarbeidet og overlevert i forbindelse med tilvalg. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer av typen Electrolux eller tilsvarende kvalitet i børstet stål (stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og ventilator). Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Bad

Bad leveres som enten prefabrikkerte baderomsmoduler eller plassbygges på stedet. Servantskap med skuffer i bredde som vist på salgstegninger, samt speilskap med overlys og bredde lik underliggende servantskap. Ved heldekkende servantplate, leveres speilskap i bredde 120cm. Som standard innredning leveres Bano Home Gripedge eller tilsvarende i fargen hvit. Heldekkende hvit benkeplate med underlimt vask forekommer som vist på salgstegninger og leveres med ettgreps servantbatteri av type Grohe. Videre leveres dusjbatteri med dusjgarnityr i type Grohe og dusjvegger i glass hvorav noen vil være svingbare. Vegghengt WC m/softclose type Grohe i hvitt porselen. LED downlights i himling med dimmer. Det leveres tilhørende håndkleknagger og toalettrullholder på alle bad, samt håndklestang på større bad.

Andre Oppholdsrom

Alle leilighetene har PREMIUM kvaliteter og får bla. vannbåren gulvvarme og 1-stav parkett type Eik Northern
Light på gulvene i oppholdsrom, noe som skaper en herlig og lun atmosfære i hele leiligheten.

Garderobe-fasilteter

Det leveres skyvedørsgarderober som fremkommer på plantegning i entreer. Det leveres ikke garderobeskap, men dette kan bestilles i tilvalgsprosessen.

Boder

Det leveres 1 stk. sportsbod til hver leilighet plassert i kjelleretasjen.

Oppvarming

Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme levert fra Akershus Varme og Energi. Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank med en energisentral i teknisk rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når eiendommen er ferdigstilt. Finnes det mangler av mindre vesentlig betydning så kan det likevel utstede midlertidig brukstillatelse, slik at kjøper kan overta og bebo boligen. Manglene skal da rettes av selger innen en frist som settes av kommunen. Kommunen kan kreve at selger stiller sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, skal kommunen gi selger pålegg om ferdigstillelse. Pålegget kan følges opp med tvangsmulkt eller forelegg. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge
minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1952/102001-1/8 25.04.1952 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1964/103631-2/8 04.09.1964 SKJØNN HJEMMEL I HENHOLD TIL EKSPROPRIASJON Bestemmelse om veg
1969/101547-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/101548-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/101549-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/102651-1/8 02.06.1969 BEST OM GARASJE/PARKERING
Eiendommen er i etterkant regulert blokkbebyggelse og ovennevnte servitutter har ikke lenger praktisk betydning for eiendommen eller innvirkning på bruken av eiendommen.
2019/103184-1/200 24.01.2019 21:00 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
Bestemmelse om at det skal være offentlig tilgjengelig gangareal for allmennheten gjennom kvartalet. Med grunnlag i reguleringsbestemmelser for Fagerborgkvartalet.
Da eiendommen er under utbygging, så gjøres kjøper kjent med at det kan påløpe ytterligere heftelser i eiendomsretten som kjøpers bank vil få prioritet etter. Heftelser som ikke skal gjelde den nye eiendommen vil bli forsøkt slettet. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser som erklæringer/avtaler. Dog har selger opplyst at han ikke har kjennskap til slike erklæringer/avtaler som har innvirkning på denne eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

GULV:
Alle rom i Premium+ leiligheter leveres med 14 mm 1-stavs parkett eik natur børstet matt eller tilsvarende, mens Premium leiligheter leveres med 14 mm 1-stavs parkett lys eik eller tilsvarende. Gulv baderom leveres
med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje leveres med mosaikk 5X5 format av samme flismodell. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst. Samme flistype
kan leveres uten ekstra kostnad i grått frem til utløpet av tilvalgsperioden. Gulv i fellesområder leveres med fliser eller tilsvarende slitesterk overflate. Private boder får egnet belegg eller parkett som øvrig i leiligheten.
Fellesboder og teknisk rom leveres med hvit støvbundet betong/gulvbelegg.
VEGGER:
Vegger males i fargen S0500-N. På bad leveres fliser av typen Marte beige matt i 30X60 format liggende
format uten fugefølge mot gulv. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst. Samme
flistype i grått kan leveres i en gitt periode uten tilvalgskostnad.
HIMLINGER:I boligrom leveres sparklet og malt gips/betong himling i farge S0500-N. Himlingsplater kan forekomme i
bod. Synlig V-fuge i betong i stue, kjøkken og soverom må påregnes. Salgstegningene viser de generelle
himlingshøydene og vil være ca. 3 meter for en andel av leilighetene i 5, 6 og 7 etg. samt ca. 2,6 meter for
alle øvrige leiligheter, målt fra undergulv. Himlinger i fellesareal leveres primært som systemhimling eller malt
betong.
INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører leveres type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse.
HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET
Inngangsdør til hver enkelt leilighet leveres fabrikkmalt utførelse. Alle dører leveres iht. gjeldende forskrifter
for brann og lyd. Dør leveres med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull til hver
enkelt leilighet.
VINDUER OG GLASSDØRER
Prosjektet leveres med aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm
leveres malt fra fabrikk i fargen hvit.
LISTVERK
I rom med parkett leveres det gulvlist i hvit utførelse med synlige spikerhull. Gerikter rundt vinduer og dører
i hvit glatt utførelse med synlige spikerhull. Lister mot betongvegg skrues. Overgang vegg/tak utføres uten
taklist.
DIVERSE UTSTYR
Alle leiligheter leveres med sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter. Det leveres også
nødvendige røykvarslere avhengig av planløsning og leilighetsstørrelse. Det monteres frostfrie hagekraner
på fellesarealer.
ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boenheten, bortsett fra betongvegger og lyd/brannvegger hvor
det kan bli åpent anlegg. LED lyslist monteres under overskap på kjøkken. Det vil bli montert stikkontakter
forberedt for vaskemaskin og tørketrommel der anvist på tegning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter,
iht gjeldende NEK- standard. Det leveres belysning i bod, utebelysning på balkong/terrasse og inngangsparti,
samt stikkontakt på balkong/terrasse. Det leveres LED downlights på bad og i entre/gang med dimmer. Egen
tegning med lys og punktplassering til hver leilighet leveres kjøper i forbindelse med tilvalgsprosessen, hvor
ekstra EL-punkter kan bestilles.
SANITÆR
Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Teknisk anlegg for vann, varme og sprinkler
krever et relativt stort fordelerskap i leilighetene, endelig plassering er ikke besluttet. Varmtvannet leveres fra
fjernvarmenett. Individuelle energimåler til hhv. varme og varmt vann, vil bli installert i hver leilighet. På bad
må det kun anvendes kondenstørke-trommel.
OPPVARMING
Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme levert fra Akershus Varme og Energi.
Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver
sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank med en energisentral i teknisk rom.
TV/DATA
Selger vil inngå avtale med Telenor om tilknytning for TV/data. Sameiet er forpliktet til å overta
abonnementsavtalen med signalleverandøren ved stiftelse av sameiet. Det blir et stk. TV punkt i stue og ekstra
punkt ihht. salgstegning der hvor dette fremkommer. Det vil bli mulighet for å bestille flere uttak i forbindelse
med tilvalgsprosessen.

Energimerking

Boligene bygges med energikarakter C, farge Grønn. Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Generell orientering om areal og innhold

Det vil bli boliger i alle størrelser fra 2-roms til større 5-roms fra 35-178 kvm, samt i de fleste priskategorier. Alle leilighetene får balkong eller terrasse, og de fleste større leilighetene får flere bad, noen også eget vaskerom og/eller gjestetoalett. Større leiligheter får i tillegg ekstra romslige balkonger eller private takterrasser. Det er lagt stor vekt på høye kvaliteter, eksempelvis med ekstra isolasjon i innvendige vegger, for bedre støydemping og reduserte oppvarmingskostnader. Badene får store fliser og oppholdssonene 1 stavs parkett. Det leveres et meget høykvalitets kjøkken fra Drømmekjøkkenet som standard med inkluderte hvitevarer, samt utvendig solskjerming.
Alle leilighetene har Premium kvalitet med en takhøyde på ca. 2,60 meter. Noen leveres med Premium+ kvalitet
der flere leiligheter har en takhøyde på opptil ca. 3 meter eller privat takterrasse. Se etter Premium+ symbolet
i salgstegningene!

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fagerborgkvartalet bygges på tomten til historiske Fagerborg Hotell og ligger 9 minutters gange fra Lillestrøm togstasjon. Lillestrøms Torv og den sjarmerende gågaten ligger kun 4-5 minutter gange unna Fagerborgkvartalet og byr på et stort og variert utvalg av både butikker, helsetilbud, bibliotek, kino, cafeer og restauranter, og ikke minst hyggelige aktiviteter og by arrangementer.
Lillestrøm er en kulturby som kan skilte med mange arrangementer hvor kanskje Nebbenfestivalen er den mest kjente. Her har mange store nasjonale og internasjonale artister stått på scenen, og det er alltid topp stemning. Norges største gratis byfestival avholdes i juni, og her er hele næringslivet også med og skaper god stemning. I tillegg har Lillestrøm Kultursenter et program som overgår mange andre større byer, og det er det alltid noe for enhver. Odeon kino, rett rundt hjørnet for Fagerborgkvartalet, er en moderne kino, og viser det siste innen film.
I Fagerborgkvartalet vil du bo rolig, men meget sentralt til i overgangen mellom Lillestrøm sentrum og villabebyggelsen. Du får tilgang til alt en småby kan tilby kun få minutters gange fra egen bolig. Meny Lillestrøm ligger 150 meter fra boligen, i tillegg til Chi Restaurant & Bar og Vinmonopolet. Jobber du i Oslo, rusler du til toget som bringer deg inn til storstaden på 10 minutter. Skal du ut på reise og oppleve resten av verden, tar toget kun 12 minutter til Oslo Lufthavn.
Med andre ord har du tilgang til Oslo og resten av verden kun 15-20 minutter fra egen bolig. Da kan du fint sove litt lenger om morgenen, eller starte dagen med en deilig cappuccino og en croissant på en av de hyggelige caféene i nærheten før du drar på jobb - bedre blir det ikke.
På kvelden kan du nyte et deilig måltid og et godt glass vin på et av Lillestrøms mange hyggelige utesteder - kun en "tøffeltur" unna. Eller du kan sette deg på sykkelen og sykle en liten kveldstur langs elva en deilig sommerdag når fuglene kvitrer sin kveldssymfoni og naturen går til ro.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiertomt. Tomten disponeres av seksjonseierne enten i henhold til seksjonsbegjæring eller sameievedtekter.
Overtakelse av felles- og utearealer skjer samtidig med at den enkelte leilighet overtas. Det vil gjennomføres en befaring av felles/utomhusarealer med styret for sameiet for å avdekke evt. feil og mangler samt manglende ferdigstillelse. Utearealer som ikke er ferdigstilt på overtagelsestidspunktet grunnet vær og årstid, utsettes til første mulige tidspunkt for opparbeidelse. Tilbakehold for mindre arealer anbefales ikke, tilbakehold ved større utsettelser beregnes som andel av prosjektert kostnad. Overtakelse av boligen med tilhørende andel fellesareal kan ikke nektes av kjøper selv om fellesareal/utomhusareal ikke er ferdigstilt. Såfremt deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokollen. Kjøper opplyses om muligheten til å tilbakeholde nødvendig beløp på meglers klientkonto som sikkerhet for manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene.
Alternativt kan selger stille garanti for ferdigstillelsen. Ovennevnte informasjon om tilbakeholdelse gjelder også for de forhold som gjenstår for å få ferdigattest.

Garasje/parkering

Det vil bli etablert parkeringskjeller med totalt ca 40. parkeringsplasser. Det er mulig å kjøpe p-plass for kr. 750.000,- kontakt megler for tilgjengelighet. Parkeringskjelleren vil bli organisert som en næringsseksjon, og hver p-plass vil bli tinglyst som en realandel i den enkelte eierseksjon. Overtagelsen av parkeringsplassene skjer samtidig med overtagelsen av leiligheten, og selger vil forbeholde seg retten til å fordele parkeringsplassene. Seksjonseier som får tildelt HC-plass, må påregne bytte til en annen plass ved dokumentert behov for HC-plass fra annen seksjonseier. Dette kan reguleres i vedtektene.
Parkeringsanlegget vil bli forberedt for EL-bil lading for alle p-plasser og ladestasjoner vil bli tilbudt som tilvalg med individuell måler. Drift av garasjeplass er stipulert til kr 250 pr mnd pr. parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen omfattes av reguleringsplan med bestemmelser, PlanID 554 – Detaljregulering for Fagerborgkvartalet, kvartal 34, vedtatt 13.06.2018. Det tas forbehold om evt. dispensasjonssøknader. Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Økonomi

Boligens kostnader

Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Pr overtakelsesdato betales i tillegg til kjøpesum kr 6.000,- som settes av til startkapital til sameiet. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter. Felleskostnader ihht. budsjett skal dekke bl.a. avsetning til vedlikehold fellesarealer, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader. Felleskostnadene er stipulert og basert på erfaringstall. Kommunale avgifter, fjernvarme, renovasjon og kabel-tv/internett er inkludert i budsjettet og individuelt strømforbruk er ikke inkludert i budsjettet, og faktureres direkte til hver enhet. Evt fremtidig velforeningskontingent er heller ikke hensyntatt i budsjettet. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter. Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall leiligheter, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet. Selger forbeholder seg retten til å leie ut, endre priser og kjøpsbetingelser på usolgte enheter. Se prisliste for estimerte felleskostnader per leilighet.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for leiligheter ca. 9.000 kWh. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2020 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Nye boliger fritas for eiendomsskatt i inntil to år, det vil si året boligen er tillatt tatt i bruk og påfølgende kalenderår. Lillestrøm kommune har pr 1. januar 2021 eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille og 1.800.000 i bunnfradrag. Det tas forbehold om at kommunen endrer praksis.

Opplysninger om fellesgjeld

Varierende fra år til år, kan det forekomme noe fellesgjeld i form av gjeld eller formue i form av overskudd i sameiets regnskap. Det vil bli budsjetert med at regnskapet skal gå i null første driftsår.

Omkostninger

Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:
- Dokumentavgift, 2,5 % av tomteverdi se prisliste
- Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 585,-
- Tinglysingsgebyr pantedokument p.t. kr 585,-
- Kr 204,- (Gebyr grunnboksutskrift)
- Startkapital kr 6.000,-
Tilknytning av kabel-tv/internett bekostes av selger, eget abonnement for tjenesten tegnes av kjøper
fra og med overtagelse. En eventuell økning i offentlige tinglysingsomkostninger må dekkes av kjøper.
Ev. overskytende stiftelsesgebyr overføres til sameiets driftskonto. Tinglysingsdommeren avgjør om
dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og dersom grunnlaget skulle bli endret vil en ev. reduksjon/økning
være selgers ansvar og risiko.

Betalingsbetingelser

Kjøperen skal innbetale 10% av kjøpesum som forskudd. Det vil bli utsendt faktura på beløpet ca. 14 dager etter kontraktsignering. Bruk kontonummer og kid-nummer oppgitt på tilsendte faktura. Forskuddet skal avregnes ved innbetalingen av sluttsum og omkostninger som for øvrig skal innbetales til meglers klientkonto ved overtakelse.
Blir ikke beløpet innbetalt i rett tid i samsvar med avtalen, regnes dette likt med manglende betaling. Beløpet konverteres som en del av kjøpesummen når denne skal innbetales pr. oppgjørs- og overtagelsesdato. Resterende del av oppgjøret samt omkostninger innbetales pr. overtagelse til meglers klientkonto nevn i kontraktens pkt. Oppgjør/Tinglysing.
Et forskudd er selgers penger når selger har oppfylt vilkårene om å stille garantier etter buofl §§ 12 og 47 eller når selger har stilt garanti etter buofl § 12 og kjøper har fått heftelsesfri hjemmel til eiendommen. Det godskrives ikke renter når disse for hver av partene utgjør mindre enn et halvt rettsgebyr, jf eiendomsmeglingsforskriften § 3-10 (3).
Om selger stiller §47 garanti vil forskudd/deloppgjør/sluttoppgjør som kjøper innbetaler til meglers klientkonto, utbetales til selger/byggelånsbank og godskriving av renter til kjøper opphører. Dersom §47 garanti kommer til anvendelse, bekrefter Kjøper ved underskrift av denne kontrakt at garantisten får ugjenkallelig fullmakt til å utbetale garantibeløpet til meglers klientkonto slik at megler får innfridd sitt ev inneståelsesansvar overfor kjøpers bank.

Annen viktig informasjon

Eier

Fagerborg K34 I AS

Vedtekter/Husordensregler

Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes i henhold til vedtektene og eierseksjonsloven på senere sameiermøte. Vedtektene er et utkast. Endelige vedtekter vil bli utarbeidet i forbindelse med innsendelse av seksjoneringssøknaden.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Beregnet ferdigstillelse er 3. kvartal 2022.
Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til
overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes. Overtakelse kan tidligst
skje når det foreligger ferdigattest / midlertidig brukstillatelse, samt overtagelsesprotokoll signert av begge
parter som bekrefter at overtagelse har funnet sted. En forutsetning for at overtagelse skal kunne finne
sted er at fullt oppgjør inklusiv omkostninger er bekreftet mottatt på meglers klientkonto. Det er ulovlig å
ta boligen i bruk uten ferdigattest / midlertidig brukstillatelse. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller
innbetale oppgjør uten at ferdigattest /midlertidig brukstillatelse foreligger. Det gjøres oppmerksom på at
oppgjørs- og overtagelsesdato vil kunne skje selv om det fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen
i forbindelse med ferdigstillelse av de øvrige leiligheter/fellesarealer/tekniske installasjoner. Kjøper kan ikke
nekte å overta selv om seksjonering/hjemmelsovergang ikke er gjennomført. Kjøpesummen vil bli stående
på meglers klientkonto inntil nødvendige formaliteter er på plass, ev så kan utbetaling av oppgjør skje på
bakgrunn av §47 garanti. Boligen skal leveres i byggerengjort stand, og fellesarealer i ryddet stand. Kjøper
aksepterer at alle befaringer, overtakelser og 1 års befaringer avholdes innenfor normal kontortid.

Forbehold fra utbygger

Selgers forbehold er frafalt og byggingen av prosjektet er igangsatt

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.

Salg av kontraktsposisjoner

Omsetning av avtaledokumentet forutsetter samtykke fra selger. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Etter denne dato påløper det et administrasjonsgebyr på kr. 30.000,- inkl. mva. til selger, og 20.000,- inkl. mva. til megler. Selger/megler påberoper seg opphavsrettighetene til alt markedsmateriell for boligprosjektet, herunder bilder og illustrasjoner. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i sin markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten megler/selgers samtykke. Det opplyses om at dersom boligen er kjøpt med henblikk på å ikke overta eller bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av Bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i Bustadoppføringslova ved ev. videresalg som også medfører garantistillelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 145 bolig seksjoner, samt 1-3 næringsseksjoner. Sameiebrøken fastslåes senere i en seksjoneringsbegjæring.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Byggingen og planleggingen er kommet så langt at muligheter for tilvalg er avsluttet.
Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor
langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng
med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan
ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har
av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet
ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I
slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer
fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende
senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.21108

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2022 kl. 10:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.