Komplett salgsoppgave

Andersrødveien 11

5 500 000 kr
152 m²
4 soverom
Andersrødveien 11 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Andersrødveien 11 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Kart
Del
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Saltnes
Stor eiendom på over 13 mål. Spennende potensial - flere bruksmuligheter. Bolig med renoveringsbehov, låve og 2 garasjer

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 670 kr
 • Totalpris
  5 638 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1928
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  152 m²
 • Bruksareal
  152 m²
 • Tomteareal
  13 459,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor eiendom på 13.459,1 kvm. i landlige og fredelige omgivelser på Saltnes
 • Flere bruksmuligheter og spennende potensial
 • Enebolig med oppgraderings- og renoveringsbehov
 • Dobbelgarasje fra 2018, enkelgarasje fra 1980-tallet og låve antatt oppført i 1928
 • Nytt sikringsskap og varmepumpe installert i 2013
 • Ny taktekking på enebolig rundt 2005, enkelte vinduer fra 2008/2010
 • Kort gangavstand til barnehage, barneskole og flere fine badestrender
 • Under 10 min. med bil til pendlervennlige Råde stasjon
 • Ca. 1 time med tog og bil til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Andersrødveien 11, 1642 SALTNES
Kommunenummer 3017, gårdsnummer 92, bruksnummer 41, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 152 kvm
Totalt primærrom: 152 kvm
Bruksareal:
1. etasje 109 kvm
2. etasje 43 kvm
Primærrom:
1. etasje 109 kvm: Bad/vaskerom, Hall m/trapp, Kjøkken, Stue 1, Stue 2, Spisestue, Soverom
2. etasje 43 kvm: Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Trapperom
Ikke målbar matkjeller.
I tillegg har boligen en garasje på ca 59 kvm og en garasje på ca 17 kvm samt en låve på ca 70 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2022 utført av Erik Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt ferdigattest

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig opprinnelig oppført i 1928 med låve fra antatt 1928.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen er fundamentert på antatt faste stabile masser. Støpt betongdekke til grunn og grunnmur av betong samt granitt. Etasjeskillere i tre, opprinnelig tømmerhus med ukjent isolasjon. Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra 1977, 2008, 2010 samt ukjent alder. Vinduer med doble enkle glass med høy alder. Saltakkonstruksjon tekket med betong takstein og shingel fra ca. 2005.
Låve: Krypkjeller uten adkomst. Vegger av reisverk med stående kledning. Saltak tekket med teglstein.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG 3) på følgende:
Utvendige dører- Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dører har råteskader. Verandadør har råteskader.
Terrasser- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Pipe og ildsted - Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann.
Bad/Vaskerom- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Dagens forskrift gir rommet tilstandsgrad 3 opp mot alder.
VVS installasjoner - Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS installasjoner er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Innedel på varmepumpe er defekt. Den eldre modellen virker, men de nyere fungerer ikke. Det er ikke avholdt service de senere år.
Låve - Det er store avvik og et stort etterslep på vedlikehold. Skjevheter, deformasjoner, setninger, råteskader m.m. Det må påregnes vesentlige påkostninger og oppgraderinger for å bringe bygget opp til dagens standard og krav. Takstmannen er usikker på om det vil vil være lønnsomt å rehabilitere kontra det å rive å bygge nytt.
Garasje 2- Bygget er i dårlig forfatning og har en rekke avvik og stort etterslep på vedlikehold. Bygget bør rives. Tilstandsgrad settes til 3 ut i fra en helhetsvurdering hensyntatt alder, observasjoner og normal forventet levetid
Det er i tillegg gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på en rekke flere bygningselementer. Eiendommen holder en eldre standard, og generell oppussing/modernisering må påregnes. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse på alle kontrollpunkter . Kjøper overtar ansvar og risiko for dette
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen har gjennomgående eldre standard og behov for vesentlige oppgraderinger for å møte dagens krav. Den har samtidig et stort potensial knyttet til renovering og modernisering. I tillegg kan den eksisterende romløsningen være aktuell å videreføre og eventuelt optimalisere til fordel for bedre utnyttelse av arealet.
Tre stuer av ulike størrelser utgjør til sammen mye av arealet i første etasje og gir familien god plass til felles opphold. To er utstyrt med hver sitt ildsted som i dag har fyringsforbud. Stuen som i dag benyttes til spisestue kan med relativt enkle grep deles av til et soverom.
Kjøkkenets innredning er av eldre dato og preget av så vel alder som bruksslitasje. Rommets gode 12 kvm. er imidlertid et godt utgangspunkt for en ny og tilpasset innredning. Arealet kan i tillegg utnyttes ytterligere enn i dag.
Badet er tilgjengelig direkte fra kjøkkenet og i sin helhet gitt TG 3, hvilket innebærer at rommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet benyttes i dag med dusjkabinett, hvilket begrenser vannpåkjenning på overflatene. Badet er for øvrig enkelt utstyrt til sitt formål og fyller til dels også rollen som vaskerom.
Boligens fire soverom er fordelt på begge etasjer. Ett inngår i første etasje og er med ca. 11,2 kvm. velfungerende som hovedsoverom. De øvrige tre er samlet i andre etasje og av gjennomgående gode størrelser som barnerom. Innslag av skrånende himlinger medfører lavere høyde i deler av rommene.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, tregulv, teppe og vinylbelegg.
Innervegger: Brystningspanel, tapeter, malte tapeter, teglstein og panelplater.
Himlinger: Plater og glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Stålbeslag med to kummer og ett-greps blandebatteri. Veggmontert vask og tappekran.
Bad: Veggmontert porselensservant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speil. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Peisovn og vedovn i stue (fyringsforbud på begge). 3 stk. varepumper (kun 1 fungerer)
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1928.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen den gang i deres arkiver ei heller tegninger. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg datert 04.10.1977
Det foreligger ferdigattest for garasje 23.06.2021
Det foreligger godkjent bygningstegning for tilbygg i 1 etasje datert 22.9.1977
Det foreligger godkjent bygningstegning for frittstående garasje datert 3.11.1972
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 4198, tinglyst17.10.1962, type heftelse: Erklæring/avtale -Bestemmelse om vannledning, best. om brønn og adkomstrett med flere bestemmelser. Denne servitutten omhandler en ustkilling av en tomtedel hvor ny eier av den tomten fikk rett til å grave og vedlikeholde brønn over denne eiendommen .
Dagboknr. 1156271 tinglyst 19.10.2017, type heftelse - Arealoverføring- Denne eiendommen avga 633,7 kvm til naboeiendom bnr. 262.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
Eiendommen er i dag utleid med 3 ? måneders oppsigelsestid.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i randsonen av den etablerte boligbebyggelsen i Saltnes, men er likevel innenfor kort avstand fra grendas tilbud og fasiliteter.
I nærmiljøet finnes både barnehage og barneskole som begge nylig er oppført, hvorav barnehagen ligger allerede like over gaten. Ved skolen er det også bygget idrettshall som er tilholdssted for Saltnes Sportsklubb, som tilbyr blant annet ballidrett, allidrett og idrettsskole for barn. Daglige innkjøp er enkle å gjennomføre ved nærbutikken, et knippe andre småforretninger finnes i tillegg ved ved torget midt i Saltnes.
Sjøen og flere fine badesteder er innenfor gangavstand eller få minutter på sykkel. Ved Saltholmen finnes også et sjarmerende maritimt miljø med gamle bryggerhus i vannkanten. Har du båt og får plass i en av de mange småbåthavnene omkring, får du samtidig et ypperlig utgangspunkt for dagsturer på Oslofjorden. Verdt å besøke er kystperler som Engelsviken og Hankø, samt Tønsberg på Vestfold-siden av fjorden. Rett utenfor Saltnes ligger i tillegg de populære Sletter-øyene med fine bademuligheter.
Med utgangspunkt i Saltnes tar det ca. 10 min. med bil til Karlshus som har et bredere tilbud av forretninger og tjenester. Her finnes også pendlervennlig togstasjon med gode parkeringsmuligheter. Dagens reisetid til Oslo er på ca. én time, men ventes redusert etter den pågående utbyggingen av jernbanen. Med bil kjører du til hovedstadsområdet på rundt regnet like lang tid utenom rushtid. Sentrumsområdene av Fredrikstad og Moss er begge innenfor 30 minutter.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Spetalen skole (1-7 kl.)305 elever, 14 klasser- 0.4 km
Råde ungdomsskole (8-10 kl.) 250 elever, 9 klasser 10.8 km
Tomb videregående skole 234 elever, 10 klasser 4 km
Frederik II videregående skole 1277 elever 15.7 km
BARNEHAGER:
Saltnes barnehage (1-5 år) 74 barn, 4 avdelinger -0.4 km
Mattisgården barnehage (1-5 år) 36 barn, 2 avdelinger- 0.6 km
Naturbarna Avdeling Grenda (0-6 år) 4 avdelinger -1.1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 13 459,1 kvm.
Gruset gårdsplass. Tomten er opparbeidet med gressplen og noe prydbusker/trær m.m. Store deler av tomten består av naturtomt.
Det er en stor landbrukseiendom. Noen eiendomsgrenser er ikke sikre. Eiendomsarealet i matrikkelen er usikkert, beregnet areal slik det er registrert i matrikkelen er 13459,1 m2. Råde kommune anbefaler en grensepåvisning før overtakelse for å klarlegge grenser og eiendommens areal. For å få kartlagt grensene bør det bestilles oppmålingsforretning
Bruk av grunn er landbruk i Råde kommune.

Parkering

Med boligen følger det med en garasje fra 2018 på ca 59 kvm, samt en eldre frittstående garasje på ca 17 kvm. Forøvrig parkering på egen grunn med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Adkomstveien ligger på kommunal eiendom gnr. 535 bnr. 335
Det er septiktank med overløp til offentlig avløpsnett og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Det er klargjort for tilkobling av avløp til det offentlige nettet. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet og det er mottatt pålegg om å koble seg til det offentlige nettet. Det må påregnes påkostninger for ny eier rundt dette. For ytterligere informasjon må kommunen kontaktes.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Saltnes 2007-2019 avsatt til: LNF området. I LNF-områdene er det forbud mot ny bebyggelse, med unntak av bygninger og anlegg som er nødvendig av hensyn til utvikling og driften av primærnæringene. Utenom landbruksbygg ligger det fra tidligere en del spredt bebyggelse (boliger, hytter) i LNF-områdene.
Selger informerer:
Deres intensjon ved kjøp av denne eiendommen i 2020 ,var å regulere deler av eiendommen, dvs den del av eiendommen som ikke utgjorde dyrket mark til boliger. Dyrket mark ville bli skilt ut som eget bnr, og evt. forpaktet bort i påvente av fremtidig reguleringsmuligheter da Saltnes er under utvikling og transformasjon. De fikk aldri utført deres plan med eiendommen, da det allerede lå en søknad inne hos kommunen (fra tidligere eier) med en omregulering på hele tomten hvor administrasjonen/kommunen tok delvis av planen til følge basert på områdets beliggenhet og nærhet til barnehage og skole. Imidlertidig ble det fattet et politisk vedtak den 06.05.2021 som sier at innspillet ikke skal tas til følge basert på bevaring av dyrket mark, og skal derfor tas ut av planforslaget.
På bakgrunn av kommunens beslutning om ikke å ta anmodningen til følge samt manglende tid til å undersøke evt. alternativ utvikling av eiendommen, så har selger besluttet å la eiendommen gå videre. Se vedlagte mail med konsekvensutredning i fra Råde kommune datert 2.10.2022 for nærmere informasjon.
Eiendommen selges slik den fremkommer i dag med dagens planbestemmelser. Kjøper oppfordres til egne undersøkelser om dette med kommunen
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 183,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing/tilsyn.
I tillegg vil det komme renovasjon i fra Movar. I 2020 utgjorde dette kr 3 155
Eiendomsskatten er kr 5 974 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 157 934,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 168 562,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 974,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 638 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Willa Eiendom AS

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1,5 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0247/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22247

Dato

Sist oppdatert: 02. januar 2023 kl. 13:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.