Komplett salgsoppgave

Lyngveien 11 - 1.etg.

3 100 000 kr
107 m²
2 soverom
Velkommen til visning i Lyngveien 11 - 1.etg.
Velkommen til visning i Lyngveien 11 - 1.etg.
Kart
Del
Framnes
Romslig eierleilighet på 107 kvm. med pent opparbeidet hage i solrike omgivelser - Pergola med steinovn (pizza/baking)

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Omkostninger
  78 670 kr
 • Totalpris
  3 178 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  107 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lyngveien 11 - En romslig leilighet med flotte utearealer
Lyst og moderne innredet leilighet med en stor vindusflate i stuen som sørger for godt med lysinnslipp. De fleste rom i 1 etg. har downlights i tak, samt vannbåren varme i gulv.
I følge vedtekter disponerer denne leiligheten hageareal sør og vest for seksjonen, samt deler av gårdsplass. Leiligheten disponerer også utvendig bod i hagen, samt overbygd pergola med pizzaovn/bakeovn.
I hagen er det plass til hele familien på grilling og sommerhygge i solrike omgivelser.
Like ved eiendommen ligger det en fantastisk lekeplass som er rikt besøkt av nabolaget. Leiligheten ligger kun ca. 3 km. unna Sandefjord sentrum.
Særdeles gode lagringsmuligheter i 4 boder i kjeller.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngveien 11 - 1.etg., 3222 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 112, bruksnummer 307, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm
Primærrom:
Kjeller 21 kvm: Vaskerom og gang.
1. etasje 86 kvm: Trappegang, gang, vaskerom, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 33 kvm: 4 boder
I tillegg til oppmålt areal er det felles trappeganger i 1.og 2. etasje på tilsammen 11 m2 og fellesgang i kjeller på 13 m2. Dette er ikke medregnet i arealoppsettet.
Toalettrom i kjeller er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde og derfor ikke medregnet i areraloppsettet.
Vaskerom i kjeller er vurdert som og oppgitt som P-rom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at kjeller ikke er godkjent for varig opphold.
Frittstående utvendig bod på ca. 4 m2 er ikke videre vurdert i denne rapporten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.08.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Bygningen er iht. tilstandsrapporten et leilighetsbygg over tre plan bestående av 3 boenheter. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongstein på opprinnelig del av boligen og lettklinkerblokker tilbygde deler. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2- og 3-lags glass og stedvis glassbyggerstein. Entredør med brann og lydklassifisering B30/35db. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Tilbygget del mot vest har pulttaksform og tekket med sinkplater.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Utover elde og slitasje gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 3:
* Målbare og merkbare skjevheter registert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på ca 35 mm (gang utenfor vaskerom i kjeller) TG 3, og ca 10 mm i bod (TG 1). Sjablongmessig prisanslag gjelder for TG 3. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
* Det er ikke kjent om brannskiller er utført i henhold til byggteknisk forskrift. Det foreligger ikke dokumentasjon på brannsikkerhet. Forholdet må undersøkes av
kompetent personell, og eventuelle utbedringer/tiltak må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
TG 2:
* Bad 1. etasje: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, eier opplyser om at innebygget sisterne i yttervegg tidvis kan fryse ved lave temperaturer, registreres bomlyd i enkelte fliser, tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker, utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, fall til sluk i dusjsonen og sluk ved servant er mindre enn hva som anbefales.
* Vaskerom i 1. etasje: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker, utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm.
* Vaskerom i kjeller: kun naturlig ventilasjon, vannrør er stedvis manglende festet, det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt under fliser på våtrommets gulv og veggflater, det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt, nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er tilfeldig sted målt til 100mm.
* Toalettrom: kun naturlig ventilasjon, noe gjenstående arbeider med blant annet fuging og belistning.
* Kjeller: stedvis mindre sprekker på murvegg i felles trappegang, det registreres bomlyd i enkelte fliser,
* Innvendige trapper (kjeller): Håndløpere på vegg mangler, for stor lysåpning mellom trinn.
* Fordelerskap er ikke tett i bunn.
* Luftespalte bak trekledning er stedvis noe blokkert.
* Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
* Yttertak: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
* Utvendige trapper: Stedvise sprekker observert. Håndløpere på vegger mangler.
* TG 2 gjelder for den delen av dreneringen bak hovedtrappen som er fra opprinnelig byggeår.
* Forstøtningsmur: Rekkverkshøyden er for lav i forhold til dagens forskriftskrav.
* TG 2 gjelder for den deler av avløpsledningen som er av eldre dato og er satt på grunn av følgende.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten boligen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Lyngveien 11 - En romslig leilighet med flotte utearealer
Lyst og moderne innredet leilighet med en stor vindusflate i stuen som sørger for godt med lysinnslipp. De fleste rom i 1 etg. har downlights i tak, samt vannbåren varme i gulv.
I følge vedtekter disponerer denne leiligheten hagearea/uteareall sør og vest for seksjonen, samt deler av gårdsplass. Leiligheten disponerer også utvendig bod i hagen, samt overbygd pergola med pizzaovn/bakeovn.
I hagen er det plass til hele familien på grilling og sommerhygge i solrike omgivelser.
Like ved eiendommen ligger det en fantastisk lekeplass som er rikt besøkt av nabolaget. Leiligheten ligger kun ca. 3 km. unna Sandefjord sentrum.
Særdeles gode lagringsmuligheter i 4 boder i kjeller.
Nøkkelkvalifikasjoner:
* Gode lagringsmuligheter i kjeller ( 4 boder)
* Lyst og pent innredet
* Praktisk innredet
* Pellets fyringsanlegg med vannbåren varme
* Barnevennlig boområde
* Fantastisk turområde
* Solrik hage som er pent opparbeidet

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i alle rom i første etasje. Det minste soverommet mot sør er imidlertid ikke koplet til anlegget. Likeledes har den største boden i kjelleren mot vest opplegg for gulvvarme, men er ikke koplet til. Anlegget for oppvarming av forbruksvann og vann til gulvvarme er plassert i kjelleren. Det består av en pelletsbrenner koplet til en kjele og en akkumulatortank. Pelletsbrenneren varmer opp vann til akkumulatortanken. På akkumulatortanken er det dertil montert en elektrokolbe. Brukeren kan derfor velge mellom å bruke pellets og el som energikilde. Anlegget er nylig overhalt.
Vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger en ferdigattest datert 18.01.1954 på to-mannsbolig, samt ferdigattest datert 10.12.1982 som omfatter utbedring og ominnredning. I tillegg er det en midlertidig brukstillatelse datert 01.04.1984 som gjelder et tilbygg.
Det foreligger ferdigattest datert 13.01.2023 som omfatter: Tiltak som omsøkt og innvilget i sak om rammetillatelse av 05.10.2004 (samt endring av tiltak av 07.05.2008); med opprinnelig referanse 04/1694. Byggetegninger datert 08.12.2021 ifbm, ferdigattest stemmer overens med nåværende planløsning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Erklæring/avtale tinglyst 16.08.2000 med dagboknummer 5810
Denne seksjon har tilleggsdel (kjellerbod m.m.)- bygning. Gjelder denne registerenheten med flere
Forkjøpsrett tinglyst 18.11.2008 med dagboknummer 936810
Rettighetshaver: Kalsaas Bo Terje. Med flere bestemmelser. Denne vil bli slettet. Gjelder denne registerenheten med flere
Seksjonering tinglyst 16.08.2000 med dagboknummer 5810.
Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/3. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 og 2.
Sameiet er under reseksjonering slik at nevnte arealer/romfordeling skal være korrekt.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til visning på Framnes!
Leiligheten ligger i et populært boligområde ca. 3 km fra Sandefjord sentrum. Lyngveien 11 blir naturligvis barnevennlig da leiligheten ligger like ved en fantastisk lekeplass, samt har umiddelbar gange til barneskole i tillegg til kort avstand til Skagerak internasjonale skole. Det er et mangfold med lekeplasser for store og små i nærområdet. Innenfor gangavstand ligger Coop matvarehandel samt Stamina treningssenter. Selger kan trygt anbefale området med hyggelige naboer og et meget trivelig bomiljø.
Vesterøya er kjent for sine flotte badestrender (Langeby, Vøra og Tangen) der en finner langgrunne og barnevennlige badestrender, samt slette svaberg og fine stupeplasser. Langestrand badestrand ligger kun ca. 5 minutter unna boligen.
Leiligheten ligger med nærhet til Kariåsen fotballbaner (Vesterøya idrettspark) med lysløype og idrettshall. Fra eiendommen er det kort avstand til Kyststien som er en kartlagt og skiltet natursti langs Sandefjords kyst med idylliske friarealer og flotte fiskeplasser.
Det er kort avstand til sjøen, og det er gode muligheter for leie av båtplass i nærområdet.
Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i trygge og rolige omgivelser, og det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge i hagen.

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse i FINN annonsen.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten ligger med kort gangavstand til Framnes Barneskole, samt Varden Ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 072 kvm som tilhører sameiet. I følge vedtekter disponerer denne leiligheten hageareal sør og vest for seksjonen, samt deler av gårdsplass. Leiligheten disponerer også utvendig bod i hagen, samt overbygd pergola med pizzaovn.

Parkering

Parkering i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Merknad Sandefjord kommune: Eiendommen har septiktank og det må påregnes at det vil komme pålegg om oppgradering av avløpsledning (fremtidig tilkopling til separatsystem i området). Selger opplyser at septiktank er fjernet, og at kloakk/spillvann og overvann/drensvann er separert ut fra eiendommen og tilrettelagt/klargjort for fremtidig tilkopling til separatsystem.
I følge kommunen er det registrert en slamavskiller på eiendommen med ukjent status. Selger informere om att dette er ukjent for han.
Det ligger offentlig ledningsnett ( i hjørne nordvest på tomten) over eiendommen.
Selger opplyser at det er felles avløpsledning med to andre seksjoner fra stakekum og ut til kommunens nett.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.9.2019 er avsatt til: boligbebyggelse.
Det er igangsatt reguleringsarbeid for Martin Larsens vei 6, gbnr 112/184. Hensikten med planarbeidet er legge til rette for å rive eksisterende bygningsmasse og legge til rette for oppføring av ny bygningsmasse med leiligheter som skal forvaltes av kommunen. Hvor mange boligenheter det skal legges til rette for vil bli avklart i planprosessen. Foreløpig er det vurdert at det kan etableres 7 – 10 leiligheter på eiendommen. Megler opplyser at nevnte eiendom ligger ca. 100 meter unna Lyngveien 11, og vil således trolig ikke ha noen betydning for herværende eiendom.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Det betales ingen felleskostnader i sameiet p.t.
Selger opplyser at snr.1 + snr. 2 må dele på kostnaden til forsikring av bygg.
Sameiet er ikke organisert og det foreligger derfor ikke regnskap, budsjett, ordensregler eller andre opplysninger. Det foreligger vedtekter datert 12.10.2023 som ligger vedlagt til salgsoppgaven.
Megler anbefaler at kjøper tar kontakt med resterende av sameiet, og at det etableres en felleskostnad som går til drift og eventuell vedlikehold av sameiet. Det bør også vedtas årlige styremøter m.m

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ca. kr. 8.349,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Det har ikke lykkes megler å innhente årlig strømforbruk, men det bør estimeres et årlig forbruk på ca. 16.000 kWh.
Årlig forsikringspremie er ca. kr. 7.500,- for denne leiligheten. Seksjon 1+2 mottar felles regning på forsikring som må fordeles mellom seksjonene..
Boligen kan tilknyttes Sandefjord bredbånd som leverandør av internettsignaler. Mnd. kostnad ca. kr. 1.300,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.
Det bør også beregnes kostnader til innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 035 153,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 726 551,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.178.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger/hytter med seksjonsnummer. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bo Terje Kalsaas

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Lyngveien 11 med sameiebrøk 1/3.
Sameiet består av 3 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad etter avtale med resterende av seksjonseiere.
Det er en felles gang med seksjon 2 som må rengjøres, de samme gjelder felles gang i kjeller. Likedes felles gårdsplass som må ryddes for snø, etc.
Se vedlagte vedtekter ( datert 12.10.2023) for nærmere beskrivelse av sameiet, samt hva som disponeres av hvilken seksjon. Fordelingen vedrørende bruk av uteareal er vedtektsfestet. Det gjøres oppmerksom på at en slik disposisjonsrett ikke kan gjøres evigvarende i henhold til eierseksjonsloven (maksimalt for 30 år iht. dagens eierseksjonslov). Det gjøres videre oppmerksom på at vedtektene kan endres ved 2/3 flertall i sameiemøtet.
På loftet er det et aggregat som har til ventilasjon til bad 2.etg., samt balansert ventilasjon til 1.etg. Første etasje ( snr. 1.) har iflg. vedtekter tilgang til aggregat ( reparasjon og bytte av filter) .
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Sameiet er ikke tilknyttet sikringsfond.
Sameiet er under reseksjonering, slik at tegninger og areal skal stemme overens med dagens planløsning/arealfordeling. Advokat Bjørnar Håland er hyret til å utføre reseksjonering. Selger tar forbehold om at reseksjoneringen blir tinglyst, slik at sameiet/areal leveres som beskrevet i salgsoppgave.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperforsikring gjennom Tryg. Forsikringen er en fri rettshjelpsdekning i 5 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperforsikringen da kostnaden legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: 15.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0285/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21285

Dato

Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 11:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.