Komplett salgsoppgave

Øyenveien 84B

3 650 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Øyenveien 84B - En stor og gjennomgående 3-roms i 2. etasje
Velkommen til Øyenveien 84B - En stor og gjennomgående 3-roms i 2. etasje
Kart
Del
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Tomter
Innbydende 3-roms i 2. etasje | Sydvestvendt veranda | Disponerer 3 p-plasser | Nær tog, butikk og idrettsplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  3 000 kr
 • Omkostninger
  92 495 kr
 • Totalpris
  3 745 495 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 372 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En tiltalende og gjennomgående 3-roms endeleilighet i 2. etasje fra 2015. Sydvestvendt veranda på 14 kvm med gode solforhold. Parkeringsplass rett utenfor med elbil-lader, i tillegg disponerer leiligheten to p-plasser på felles p-plass utenfor leilighetene. Leiligheten har en praktisk planløsning, god standard og består av entré, to soverom, bad/vaskerom, innebod og stue med åpen kjøkkenløsning. Utebod rett utenfor på ca. 6 kvm.
Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Idrettsplass og barnehage i umiddelbar nærhet. Det er ca. fem minutters gange til Tomter sentrum som byr på blant annet togstasjon, nyere Kiwi-butikk, kiosk, pizzarestaurant, bibliotek m.m. I sentrum ligger også Tomter barneskole og flere barnehager. Tog fra Tomter til Oslo S tar 28 minutter.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øyenveien 84B, 1825 TOMTER
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 807, bruksnummer 299, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med adkomst via utvendig trapp.
Primærrom:
2. etasje, 79 kvm: Entré, to soverom, bad/vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
2. etasje, 5 kvm: Innebod.
I tillegg disponerer leiligheten en utebod tilknyttet inngangspartiet på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.06.2023 utført av Kenneth Lesteberg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) og TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over to etasjer samt råloft. Støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein (ikke besiktiget). Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt og brannklasse B30. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 (TG2):
- Overflater vegger bad. Misfarging/svertesopp påvist på mykfuger i dusjnisje. Fuger anbefalesrengjøres/fornyet.
- Gulvets overflate bærer stedvis noe preg av slitasje (hakk/merker).
- Eier opplyser at sikring til bad har ved enkelte tilfeller løst ut ved bruk av vaskemaskin, belysning og radio samtidig.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader (spesielt TG2) og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Standard

En innbydende, romslig 3-roms selveier fra 2015. Leiligheten ligger i 2. etasje med gode solforhold. Sydvestvendt veranda på ca. 14 kvm med god plass til utemøbler og grill. Parkeringsplass rett utenfor med elbil-lader, i tillegg disponerer leiligheten to parkeringsplasser på felles p-plass utenfor leilighetene. Utebod ved inngangspartiet på ca. 6 kvm.
Adkomst til leiligheten via utvendig trapp. Overbygget inngangsparti på ca. 5 kvm.
Entré:
Lys og romslig entré med plass til oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko.
Stue:
Lys stue med god plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Vedovn for ekstra varme og hygge. Store vindusflater mot sydvest slipper inn godt med naturlig lys. Utgang til sydvestvendt veranda som blir en forlengelse av stuen vår, sommer og høst.
Kjøkken:
Kjøkken i åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Montert sprutplate bak
oppvaskkum og steketopp. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp og intregrert kjøleskap med fryser. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Det er montert komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper.
Baderom/vaskerom:
Flislagt bad med gulvvarme. Vegghengt innredning med heldekkende servant. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør system. Montert automatisk lekkasjestopper ved dør. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Det er to fine soverom i leiligheten. Stort hovedsoverom med garderobeskap og inngang til bod. Et mindre soverom er i dag innredet som treningsrom, men egner seg også godt som barnerom, gjesterom eller kontor.
Bod:
Praktisk bod/teknisk rom på 5 kvm med inngang fra hovedsoverommet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger:
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
Følgende medfølger ikke:
- Taklampe stue og kjøkken.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Vedovn i stue. Øvrig oppvarming fra panelovner. 3 stk. panelovner som står i boden følger med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.05.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En innbydende og romslig 3-roms selveierleilighet ca. 850 meter fra Tomter sentrum. Leiligheten ligger i 2. etasje med fint utsyn og svært gode solforhold med sydvestvendt balkong. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Idrettsplass og barnehage i umiddelbar nærhet.
Det er ca. fem minutters gange til Tomter sentrum som byr på blant annet togstasjon, nyere Kiwi-butikk, kiosk, pizzarestaurant, bibliotek m.m. I sentrum ligger også Tomter barneskole som ble ombygd/renovert i 2004 og flere barnehager. Ungdomsskole er på Knapstad.
Tomter er med sin sentrale beliggenhet i indre Østfold med nærhet til Oslo, Follo og Moss et attraktivt sted å bo for pendlere. Kort gangavstand til togstasjon med gode forbindelser til Oslo. Tog fra Tomter til Oslo tar 28 minutter. Veiforbindelsen fra Tomter til Oslo er hovedsaklig langs riksvei og europavei.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 15 minutter til både Ski og Askim. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer. Askim sentrum har blant annet Askim Torget som er regionens største kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder, Østfoldbadet som er kåret til ett av Norges beste badeland, Askim kulturhus med arrangement hele året.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet: Nordre Øyen bhg, Symrelunden bhg og Knoll og Tott bhg. Kort gangavstand til Tomter barneskole. Ungdomsskole på Knapstad. Nærmeste videregående skoler er i Askim og Ski. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Fellet eiet tomt på 8.955 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med asfalterte adkomstveier, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer to oppstillingsplasser på felles parkeringsplass, samt en oppstillingsplass rett utenfor leiligheten med montert elbil-lader på yttervegg. Elbil-lader medfølger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Privat vann fra Hobøl Vannverk SA.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for del av Øyen Nordre datert 21.03.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.917,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er privat vann fra Hobøl vannverk SA.
Pris pr kbm: kr 25,-
Fast avgift: kr 2.730,-
Leie av vannmåler: kr 350,-
Fellesutgiftene er kr 1.372,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, snøbrøyting, sommertjenester, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.700,- pr. år. / 5.907 kwh. pr. år. Årlig nettleie er kr 4.864,-
Boligen er tilknyttet Alfa Media AS som leverandør av internett (Fiber) og koster kr 640,- pr mnd. Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør TV (Fiber) og avgiften er på kr 392,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 883.532,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2022 bli kr 3.180.714,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.043,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 3.000,- pr. 01.05.2023
Total fellesgjeld for sameiet er kr 89.416,- pr. 31.05.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6,75 %
Lånets løpetid: 3 mnd

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.742.495,-.
Av dette beløpet utgjør kr 3 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 9.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trond Erling Martin

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Øyen Nordre 2, med sameiebrøk 83/3103.
Sameiet består av 29 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Satt opp ladestasjon for elbil i 2023.
- Beising av samtlige enheter i 2017/2018.
Planlagte påkostninger:
- Beplante skråning nedenfor tomannsboliger/enebolig i kjede.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0073/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2373

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2023 kl. 13:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.