Komplett salgsoppgave

Lundaveien 78

5 850 000 kr
170 m²
3 soverom
Delikat og innbydende enebolig som strekker seg over 3 etasjer
Delikat og innbydende enebolig som strekker seg over 3 etasjer
Kart
Del
Konnerud
Pen og innbydende enebolig beliggende i et solrikt samt rolig boligområde. 2 bad. Veranda og hage. Dobbelgarasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 850 000 kr
 • Omkostninger
  147 420 kr
 • Totalpris
  5 997 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  170 m²
 • Bruksareal
  176 m²
 • Tomteareal
  637,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  100 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og innbydende enebolig som strekker seg over 3 etasjer.
 • Romslig vinkelstue med peisovn og varmepumpe i trappegang (2015)
 • Pen kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad 1 med dusjkabinett (2023), servant (2023) og badekar
 • Flislagt bad 2 med dusjhjørne (ikke byggemeldt rom)
 • Praktisk og separat vaskerom m/utvendig adkomst (ikke byggemeldt rom)
 • Delvis overbygd nordvestvendt terrasse på ca. 38 kvm med markise
 • Overbygget platting på ca. 12 kvm ved inngangspartiet
 • Eiendommen har solrike uteplasser og et pent hageområde
 • Parkering i frittstående dobbelgarasje på ca. 41 kvm og på egen gårdsplass
 • Stille og rolig boligfelt uten gjennomgangstrafikk
 • Ca. 5 minutters kjøring til Konnerud sentrum Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Lundaveien 78, 3032 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 65, bruksnummer 92, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 176 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 170 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  83 kvm: Gang, 2 bad, vaskerom og 3 soverom.
  1. etasje:
  65 kvm: Stue, spisestue og kjøkken.
  Loftetasje:
  22 kvm: Loftstue.
  Sekundærrom
  Loftetasje:
  6 kvm: Bod.
  Deler av loftetasjen er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger: Loftstue (loftetasje), bad 2 (underetasje), vaskerom (underetasje) og utebod (underetasje). Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  I tillegg er det en utvendig bod på ca. 7 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.05.2023 utført av Rune Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmur og gulv mot grunn av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Entredør med glassfelt fra ukjent årstall og ytterdør fra vaskerom fra ukjent årstall. Vinduer og terrassedører med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra årstall 1998. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Adkomstvei til boligens overbygde inngangsparti i underetasjen, adkomstveien er belagt med belegningsstein. Overbygget platting på ca. 12 kvm ved inngangspartiet, skjermet uteplass med lite innsyn. Hyggelig uteplass belagt med belegningsstein på siden av boligen. Tilgang til frittstående lekestue i hagen. Eiendommen har sol fra ca. kl. 08.00 til 22.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  1. etasje
  Stue/spisestue: Romslig vinkelstue med god plass til flere soner. Frittstående peisovn med murt brannvegg og glassplate på gulv. Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2015 i trappegang. Trappegang til underetasjen og loftetasjen, hvitmalt tretrapp med rekkverk på én side. Laminat på gulv, malt strie på vegger (sparklet og malt i 2020) og malt himling (sparklet og malt i 2020). Utgang til delvis overbygd nordvestvendt terrasse på ca. 38 kvm med elektrisk markise. Utvendig trappeadkomst til hageområde på baksiden av boligen.
  Kjøkken: Pen Crown kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap i glatt treverk utførelse. Flislagt felt over laminerte benkeplater og stålplate på vegg bak stekeområde. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, vegghengt ventilator, integrert platetopp, integrert stekeovn, frittstående kjøleskap i nisje og frittstående fryseskap i nisje. Mulighet for spiseplass ved vindu. Laminat på gulv, malt strie på vegger og malt himling.
  Loftetasje
  Loftstue: Rommet er innredet som loftstue. Loftstue med sofaområde og kontorplass. Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
  Bod: Godt med lagringsplass. Spaltegulv, panel på vegger og panel i himling.
  Underetasje
  Gang: Frittstående peisovn med flislagt brannvegg. Trappegang til 1. etasje. Fliser på gulv, malte vegger og panel i himling.
  Bad 1 (hovedbad): Heldekkende servant over servantskap i glatt utførelse (skiftet i 2023). Stort speil med integrerte lysarmaturer over servant. Vegghengte høyskap i profilert utførelse. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett, dusjkabinett (skiftet i 2023) og innfliset boblebadekar med hånddusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling..
  Bad 2: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Vegghengt speilskap med integrerte lysarmaturer over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med skyvedørsramme av glass. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling. Badet er en del av et tilbygg oppført i 1998, tiltaket er ikke søkt om eller godkjent av kommunen.
  Vaskerom: Flere garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Praktisk benkeplate med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under. Varmekabler i gulv (inngang til vaskerom). Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling. Vaskerommet er en del av et tilbygg oppført i 1998, tiltaket er ikke søkt om eller godkjent av kommunen. Rommet har også utvendig adkomst.
  Soverom 1: Laminat på gulv, tapet på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malt brystningspanel og malt panel i himling. Deler av rommet er innlemmet med bod, dette er ikke bruksendret.
  Soverom 3: Garderobeskap. Laminat på gulv, tapet samt malte vegger og malt panel i himling.
  Generelt om boligen: Oso 200 liters varmtvannsbereder fra 1998, plassert i vaskerom. Vannrør av plastbelagte kobberrør og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Utvendige trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
  - Bad 1 (hovedbad): Bomlyd i enkelte gulvfliser, ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet, usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring (servant) og innmurt badekar har sprekker i fuger samt flis.
  - Vaskerom: Bomlyd i enkelte gulvfliser, kan ikke verifisere om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på gulv/vegger, klemring i sluk er løs, ikke benyttet slukmansjett, ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking og for lite nivåforskjell på gulv.
  - Bad 2: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, redusert luftutskiftning, sår i servant, bomlyd i enkelte gulvfliser, tettesjikt/slukmansjett er ikke klemt med klemring i sluk, for lite lokalfall i dusjsone og for lite nivåforskjell på gulv.
  - Kjøkken: Gulv har stedvis forhøyninger og sår i endeskjøter.
  - Øvrige rom: Skyvedør til kjøkken er defekt.
  - Rom under terreng (u. etg): Konstruksjonsoppbygging har etter erfaring en høyere fuktrisiko og dørblad til enkelte dører har kontakt med terskel/karm.
  - Loft (innredet): Dørblad til innerdør ved trapp har kontakt med terskel/karm.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Radon: Ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Løs kontakt under vindu (kjøkken) og ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999).
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Vindusomramming går tett ned mot beslag.
  - Yttertak: Noe mosegroing.
  - Terrasse: Tettesjikt er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
  - Drenering: Høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, integrert platetopp, integrert stekeovn, frittstående kjøleskap og frittstående fryseskap.
  Vaskemaskin og tørketrommel på vaskerom medfølger ikke.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Peisovn i stue og i gang. Luft-til-luft varmepumpe i trappegang. Varmekabler i gulv på bad 1 og inngang til vaskerom. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2016, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for oppføring av eneboliger (Lundaveien 57, 77 og 78) datert 13.02.1989.
  Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 22.10.1987 og for dobbelgarasje med bod datert 22.10.1987.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Loftstue i loftetasjen er opprinnelig et uinnredet loftsrom. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Bygningen har blitt tilbygget med nåværende ekstra bad, vaskerom og utebod, to utvendige dører samt to vinduer i tilbygget etter utstedte godkjente byggetegninger. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende de utførte tiltakene (tilbygg, fasadeendring evt. bruksendring av rom). Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 2165
  Tinglysningsdato: 08.03.1989
  Bestemmelse/rettighet om: Anleggelse av ledninger
  Servitutten omhandler: Anleggelse og vedlikehold av ledninger, rett og plikt til medlemskap i velforening.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et attraktivt, solrikt og barnevennlig boligområde. Stille og rolig boligfelt uten gjennomgangstrafikk. Ca. 5 minutters kjøring til Konnerud sentrum, med flere butikker, et godt utvalg av servicetilbud og Konnerudsenteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Umiddelbar nærhet til flotte markaområder med merkede stier, lysløyper og turveier. Gode friluftstilbud både sommer og vinter.
  Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
  Konnerud har et godt utbygget nett av gang- og sykkelstier. Gangveien går rett nedenfor eiendommen og videre til Vestbygda skole, inn til marka, til idrettsanleggene og servicetilbudene.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs Vallersveien og Jarlsbergveien, gode bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 15 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Rådyrtråkket barnehage, Jordbrekkskogen barnehage, Gåserud barnehage.
  Skoler: Vestbygda barneskole og Svensedammen ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 637,1 kvm. Delvis skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, barkebed, Thujahekk og diverse beplantninger. Lagt belegningsstein på gårdsplass og adkomstvei til inngangsparti.

  Parkering

  Parkering i frittstående dobbelgarasje på ca. 41 kvm. Garasjen har støpt betongdekke og to garasjeporter med automatisk portåpner.
  Videre er det biloppstillingsplasser foran garasjen/på egen gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via Lundaveien, som er en kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for "Jordbrekkskogen Felt G" datert 24.03.1987. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 12.106,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 5.165,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Storfamilie renovasjon, 2023.
  I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000-15.500 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Jernbanepersonalets Bank og Forsikring på kr 7.600,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.245,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 504 783,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 5 417 217,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.997.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Bojana Stojanovic og Dobrica Stojanovic

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Boligen er tilknyttet en velforening med pliktig medlemskap.
  Dette koster ca. kr 100,- pr. år.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,00% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0149/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23149

  Dato

  Sist oppdatert: 05. mars 2024 kl. 10:51

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.