10 tips til hvordan du får bedre plass på kjøkkenet

12. desember 2022 av Krogsveen
Bugner det over i skuffer og skap på kjøkkenet ditt - og irriterer du deg over rot og dårlig plass? Her får du gode oppryddingstips.
Du er kanskje blant dem som har fire osteskjærere, fem brødkniver og egen roteskuff på kjøkkenet? Eller har husets hjerte blitt en oppbevaringsplass for alt fra lekselesing til bretting av tøy?
Stylist og interiørfotograf Franciska Munk-Johansen, gir deg her tips og råd til hvordan du - med enkle grep - kan få et ryddig og praktisk kjøkken.
Her får du gode råd for et ryddig kjøkken:
  1. Rydd i skuffer og skap. Vurder nøye om du trenger alle hjelpemidlene du har skaffet deg i løpet av årene. Holder det kanskje med to brødkniver, i stedet for fire? Med færre gjenstander, får du ikke bare bedre plass. Du finner også lettere frem. Og husk: Overskuddet kan du gi bort.
  2. Hvis du har overskap, bør skapene gå helt opp til taket. Da får du mye ekstra lagringsplass hvor du for eksempel kan sette kurver og ting du bruker sjelden
  3. Mangler du spiseplass? Hva med å erstatte to kjøkkenskap med to barstoler under benkeplaten? Stolene drar du frem, når du trenger dem og de tar ikke opp ekstra plass.
  4. Bruk løse møbler - som for eksempel trancherbord fra IKEA. De flytter du lett til andre deler av boligen, når du har behov
  5. Ha færre kjøkkenredskaper - men sats på redskaper og utstyr med god kvalitet. Det er bedre å ha en god stekepanne, enn fire dårlige. Og trenger du sju kjeler? Neppe. De fleste klarer seg med 2-3.
  6. Du har kanskje behov for ekstra sitteplasser av og til? Da anbefaler jeg klappstoler som du kan henge på veggen. De tar ikke plass, når du ikke bruker dem, men er supre å ha når du får flere gjester.
  7. Velg lyst kjøkken, hvis du vil det skal se stort og romslig ut. Lyse vegger og lyse fronter gjør at kjøkkenet virker større enn det er. Hvis du har åpen kjøkkenløsning med stua, virker kjøkkenet enda større.
  8. La det ikke flyte over med pyntegjenstander og ting du bruker når du lager mat. Det er selvsagt dekorativt å ha oljeflasker eller glasskrukker med mel, sukker og korn stående fremme. Fyller du hele benken, kan det virke rotete. Finn en god balanse som passer for deg.
  9. Ha praktiske løsninger i skuffer og skap og ha alt på faste plasser. Det blir ryddigere samtidig som det er enklere for deg å finne.
  10. Fjern rotehjørnet - hvis du har et. Det er fort gjort å legge aviser, post og annet i et hjørne på benkeplaten eller i en haug på gulvet. Bruk skuffene eller kjøp en pen kurv, hvor du kan lagre interiørblader og aviser.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0