Jørgen gleder seg til hver eneste dag på jobb: - Vi har funnet den optimale modellen for opplæring av nye meglere

27. oktober 2020 av Krogsveen
Han har vært eiendomsmegler i 38 år. Likevel gleder Jørgen Erland Pettersson seg til hver eneste arbeidsdag sammen med gode kolleger i Tønsberg. Nå er han på jakt etter nye lagspillere.
– Dette yrket er et lagspill. Derfor ser vi etter folk som har de rette personlige egenskaper når vi rekrutterer. Folk som vil bli gode kolleger. Jeg mener vi har funnet den ultimate opplæringsmodellen her i Tønsberg.

Jørgen Erland Pettersson nærmest bobler av energi når han utfører arbeidsoppgavene sine og snakker med sine gode kolleger, samtidig som han tar imot oss på Tønsberg-kontoret til Krogsveen, der han er daglig leder. Jørgen gjør gjerne flere ting samtidig, og leder oss pent og pyntelig bort til antibac-en, som står på samtlige kontorpulter i det hyggelige bygget sentralt i Tønsberg sentrum.

- Vask deg på hendene med denne antibac-en her, så slipper vi noe som helst, sier Jørgen med et lurt glimt i øyet.

Startet Tønsberg-kontoret

Han åpnet kontoret i 2002, etter en lengre runde, nærmere bestemt 20 år, først som student og deretter som megler i forskjellige meglerselskap i Oslo, Asker og Bærum. Men i 2002, etter salg av egen meglerforretning, ville han tilbake til hjemlige trakter, og åpnet kontoret i Tønsberg.

- I 2002 flyttet jeg tilbake til Tønsberg, og ble medeier i Krogsveen sammen med andre nøkkelpersoner i meglerhuset. Det var ikke så mange meglerkontorer her den gang, forteller Jørgen.
Den første måneden satt han hjemme på«gutterommet» og snekret sammen opplegget.

Vi var tre ansatte fra starten. Det har vært en fin reise, og i dag er vi sju. Nå har vi ansatt den åttende, og ser etter den niende, sier Jørgen.
Jørgen Erland Petterson, daglig leder Krogsveen Tønsberg

Snart 2000 boligsalg

Selv har han solgt boliger i bøtter og spann. Det nøyaktige tallet har han ikke, men siden han ble ansatt i Krogsveen har tallet rundet 1.000 solgte boliger i dette selskapet.

- Totalt sett, på de 38 årene, nærmer jeg meg nok 2000 boligsalg, sier Jørgen med en viss porsjon stolthet i stemmen.

Stiller store krav

Han stiller store krav til seg selv, men også til kolleger. Jobber natt og dag om nødvendig, og vet, bedre enn de fleste, hva det vil si å være eiendomsmegler av yrke.

- Det koster. Ingen tvil om det, for dette yrket er en livsstil med mange sene ettermiddager, kvelder og helger. Vi har visninger på kvelder og i helger, og jobben krever stor forståelse hjemmefra. Men jeg har en tålmodig kone som jeg fortsatt er gift med, og barna mine har klart seg fint. Kanskje det har gått på kvalitet fremfor kvantitet. Jeg både håper og tror det, sier Jørgen, og byr på kaffe.

- Uff da. Vi serverer jo ikke kaffe her lenger. Jeg glemte jo at vi har avskaffet servering her etter covid-19-utbruddet. Et rent smitteverntiltak, sier Jørgen, smiler, og rister litt på hodet.

Det gode vennetipset

Så forteller han om det gode rådet han en gang fikk av en familievenn med lang livserfaring. Det vil si, det var kona som fikk rådet.
- Han sa at hun aldri måtte gi meg et bestemt tidspunkt å komme hjem fra jobb. Jeg ville aldri klare å holde en slik avtale, var beskjeden hun fikk. Dessuten forsikret han henne om at hun bare ville bli engstelig for meg dersom jeg ikke kom til avtalt tid. For det kom til å skje, mente han. Han fikk jo rett i det. Ofte løper tiden fra oss meglere når vi jobber.

Fra himmel til helvete – og tilbake

Fredag 13. mars 2020 er en dato som har spikret seg i hukommelsen til Jørgen og hans kolleger i Tønsberg. Kontoret gikk rett i en unntakssituasjon, og morgenmøtet ble ekstra langt.

- Vi og Krogsveen forberedte oss på det verste, og måtte tenke raskt. Alle i Tønsberg jobbet fra hjemmekontor, minus to personer, som bor på Tjøme. Men vi turte ikke gjøre annet enn å gå til noen permitteringer. Vi hadde teams-møter hver morgen, noe som fungerte bra. Så forstod vi ganske raskt at boligmarkedet fortsatt gikk godt, og da spesielt hyttemarkedet. Det var logikk i at dette ville føre til bensin på bålet i forhold til hyttemarkedet, sier Jørgen.

Hyttemarkedet «tok av»

I begynnelsen av mai var alle meglerne på Tønsberg-kontoret operative igjen, med klare koronaregler å forholde seg til. Meglerstaben tilpasset seg med færrest mulig fysiske møter, utførte kontraktsigneringer som e-signeringer, samtidig som de roet ned kundeaktiviteten med én til én-visninger.

- Vi skjønte at folk måtte glemme utlandet for en periode, og at det nå var Norge, og kanskje spesielt hyttemarkedet som gjaldt. I tillegg sank rentenivået betydelig. Rister du dette sammen, og krydrer det med at mange har mye penger, så var det å investere det i et landsted bedre enn å ha penger til nullrente i banken. Folk forstår det. I tillegg får familier glede av investeringen - med sommerferie på hytta. Dette til sammen ble utløsende effekt for de som ventet på å kjøpe seg bolig eller fritidsbolig.
Den andre effekten ble egentlig en todelt greie for Jørgen og hans kolleger.

- Mange av selgerne våre skjønte at de nå stod på kanten av et kanonmarked, og kastet seg ut i det med gode salg, mens andre fant ut at de nå heller ville beholde hytta de hadde tenkt å selge. Det ble en viss ubalanse i markedet, - lavt tilbud og stor etterspørsel, forteller Jørgen.

Vil øke meglerstaben

Nå går businessen så bra at Jørgen vil ansette én eller to meglere til i dette aktive bolig- og fritidsboligmarkedet. For konkurransen er tøff, og Krogsveen i Tønsberg har også en posisjon å forsvare. Krogsveen er nemlig markedsledende i Vestfold på fritidsboliger ved sjøen.

- Og den ansettelsesjobben skal vi gjøre bra. For meg er det viktig at vi trives og har det gøy på jobb – alle som én. Derfor ser vi etter en god kollega, for her hos oss er du nødt til å være en god kollega. En lagspiller som også kan følge et singelløp, som dette også er. Da betyr personlige egenskaper og sosial intelligens mye. Det hjelper ikke å være en god selger og en faglig dyktig megler hvis du ikke passer inn i teamet. Her skal du være på lag med alle. Får vi et surt eple i kurven, så kan det gå galt hen, sier Jørgen med klar røst.
Så er spørsmålet «ung eller erfaren megler?»

- Det er alltid vanskelig å flytte på seniormeglere, men det skjer. Som regel er unge meglere veien å gå, blant annet gjennom trainee-programmet eller fullmektig-modellen til Krogsveen.

Optimal opplæringsmodell

Jørgen mener Tønsberg-kontoret har funnet den optimale modellen for nye rekrutter.

- Vi har, etter min oppfatning, funnet en veldig god modell. Vi kjører nye unge meglere i parløp med en ansvarlig megler det første hele eller halve året, altså som megler nummer to, forteller han.

Han poengterer at det betyr full trygghet, og at de ferske meglerne ikke blir avhengig av å stupe ut i det han kaller ulvemarkedet i Tønsberg, med faren for å komme galt i gang. Her er det rett og slett snakk om å bygge trygghet, tillit og faglig dyktighet.
Altfor mange blir kastet ut i det alene, og møter megleryrket på en litt trist måte. Vår modell sikrer dessuten kvaliteten på kontoret. Vi er veldig opptatt av kvalitet og trygge leveranser for kundene våre. Derfor må vi ikke slippe de nye meglerne før de kan gå alene, og levere det kundene og markedet forventer.
Jørgen Erland Petterson, daglig leder Krogsveen Tønsberg

God meglerskikk

Tønsberg-kontoret selger boliger i alle prisklasser, også for kresne kunder i et marked med høye priser. Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme er et av de «hotteste» områdene i Norge, og da spesielt for fritidsboliger. Tilbakemeldinger fra fornøyde kunder er mange – også fra de som kjøper boliger i vanlige prisklasser.

- Vi jobber for en best mulig pris på en ryddig måte slik at kundene blir fornøyde. Tilbakemeldingene er veldig synlige for oss. Kundene er tydelig fornøyde, prosessene har gått bra, og det har vært en god reise for både kjøper og selger. Dette er en viktig balanse, og god meglerskikk er å ta vare på begge parter, forklarer Jørgen.

Stas med fornøyde kunder

Utviklingen i boligmarkedet går raskt, og selv om Jørgen har vært lenge i bransjen, synes han det er like stas hver gang han gjør en kunde fornøyd.

- Det er gøy å jobbe med mennesker og eiendom. Det blir en slags livsstil, der du skal forvalte de største verdiene folk har. Markedet går opp og ned, mener du langsiktig i jobbingen din som megler, så er dette en trygg økonomisk arbeidsplass. Rådet til unge meglere er derfor å komme seg ut i jobb så fort som mulig etter utdannelsen, og få praksis, erfaring og støtte i parløp med kolleger.

Positivt marked

Og på Tønsberg-kontoret ligger alle muligheter åpne. Området er attraktivt, og boliger selges året rundt. Årsakene til det aktive boligmarkedet er mange.

- Det er et positivt marked her, og vi selger alt fra små leiligheter til dyre hytter og boliger. Vi har en fantastisk skjærgård med mange soldager, og en avstand til Drammen og Oslo som gjør det attraktivt for folk å flytte hit eller kjøpe seg hytte her. Det er kort vei til Sandefjord Lufthavn Torp, og det er god infrastruktur med vei og bane i retning av både Oslo og Sørlandet. I tillegg er Tønsberg en hyggelig by. Kjøper du bolig her i dette området, får du egentlig hytte og hus i ett, sier Jørgen.

Han forteller at området har en stor grad av innflytting. 20-30 prosent av kjøperne har utenbys relasjon, og da flest fra Oslo, Akershus og Buskerud-området.

Geniale tilleggstjenester

Jørgen føler at Krogsveen har et forsprang på sine konkurrenter. Ikke bare i hyttemarkedet, som tallene viser, men også i det ordinære boligmarkedet.

- Og da kommer vi ikke utenom Krogsveen Pluss. Disse tilleggstjenestene er helt geniale, og gjør at vi kan tilby verdens enkleste boligreise for kundene våre, sier Jørgen.

Fremtidsrettet eiendomsmegling

Responsen fra kundene gir svaret. Krogsveens kunder tar imot tilleggstjenestene med åpne armer. Visningsvask, utvask, flyttehjelp, pakking og mellomlagring er attraktive tilbud kundene setter pris på. Men også styling er i vekst. Opplegget er skreddersydd fra dedikerte folk sentralt i Krogsveen, noe som gjør det enkelt for meglerne å selge inn.Og ikke minst er det enkelt for kundene.

- Krogsveen var først ute med disse tilbudene, og er fortsatt det meglerhuset som har den mest skreddersydde løsningen for boligkundene, til helt overkommelige priser. I tillegg har vi solid og god rådgivningstjeneste og et effektivt og anerkjent boligsøkerregister som også er viktig kundepleie. Her har Krogsveen et stort fortrinn i forhold til konkurrentene, og det er også et viktig skritt i retning av hvordan eiendomsmegling kommer til å se ut i fremtiden, presiserer Jørgen.

Krogsveen = god selskapsstruktur

Han stortrives med jobben som eiendomsmegler og daglig leder i Tønsberg, og har alltid følt en god trygghet med en solid selskapsstruktur i ryggen.

- Krogsveen er et godt selskap både for kunder og ansatte. Vi har god back-office sentralt, med dedikerte mennesker som gjør en kjempejobb. Vi har opplegg for god opplæring og utvikling fra selskapshold, både med tanke på fag og struktur. Vi er som en familie, en storfamilie som gjør hverandre gode, avslutter Jørgen.

Jobbe i Krogsveen? Ta kontakt med Jørgen Erland Petterson og se våre ledige stillinger her
Foto: Jan Torkel Torstensen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0