Krogsveen på Hamar jubilerer: Innlandssuksessen fortsetter

28. januar 2021 av Krogsveen
I 2001 etablerte han Krogsveens avdeling på Hamar. Siden har ikke Cato Deglum sett seg tilbake. – Vi kan skilte med solid drift og overskudd de siste 19 årene, sier Krogsveens daglige leder på Hamar.
Det er jubileum på Hamar. I år kan nemlig Krogsveen feire 20 år med solid virksomhet i mjøsbyen, og en sentral brikke i denne innlandssuksessen har hele tiden vært daglig leder Cato Deglum.

Han husker godt oppstarten. Den fryktløse, unge megleren tok Hamar med storm sammen med daværende kollega Mads Brannstorph. Siden har ikke Cato sett seg tilbake.

- Det var en spennende tid, selvsagt, men slett ikke skummelt. Frykt hadde vi ikke. Vi gikk på med alt vi hadde, og jobbet døgnet rundt. Skaffet oss raskt et fotfeste i Hamar-regionen, og etter ett år gikk vi med overskudd. Det har vi gjentatt hvert eneste år, og de siste 10-12 årene har vi virkelig levert, forteller Cato på inn- og utpust.

Prima arbeidsplass

Han er stolt over det de ansatte hos Krogsveen på Hamar har utrettet.

- Det finnes ikke noe bedre eiendomsmeglerkontor å jobbe på. Slik har det vært i alle år, og jeg stortrives, poengterer 48-åringen.

Krogsveen på Hamar har i dag åtte ansatte. I fjor solgte de 203 boliger, og kunne bokføre overskudd på over to millioner kroner.

- Neste år forventer jeg enda mer, påpeker Cato.
Det finnes ikke noe bedre eiendomsmeglerkontor å jobbe på. Slik har det vært i alle år, og jeg stortrives.
Cato Deglum, Daglig leder Krogsveen Hamar

Leiligheter dyrest

Prisutviklingen i Hamar og omegn har vært god, og i år forventer Cato en prisstigning på fem-seks prosent.

Kvadratmeterprisen øker jevnt. I dag er snittprisen på eneboliger i Hamar-regionen cirka 32.000 kroner per kvadratmeter. På leiligheter er den høyere.

- Det bygges mye leiligheter i Hamar. Her er prisen høyere. I snitt ligger kvadratmeterprisen på 65.000-70.000 kroner per kvadratmeter. På de dyreste, de store og attraktive toppleilighetene med utsikt over Mjøsa, kan prisen være opp mot 100.000 kroner, forteller Cato.

God infrastrukturviktig

Noe av årsaken er den gode infrastrukturen inn og ut av Hamar. I dag bruker du ikke mer enn én time og ti minutter til Oslo med bil, og omtrent det samme med tog.

- Firefelts motorvei i begge retninger betyr mye. Det samme gjør den gode jernbaneforbindelsen til Oslo og nordover mot Lillehammer, Gudbrandsdalen og Trondheim. Oslo har kommet nærmere, og det er veldig mange som jobbpendler, sier Cato.

Markedsandel

Som i boligmarkedet forøvrig, er Hamar og omegn preget av for få boliger i markedet. Etterspørselen er klart større enn tilbudet. Hamar har blitt et slags pressområde for Innlandet fylke. I tillegg dekker Krogsveen boligmarkedet i både Løten, Stange og Ringsaker kommuner. Markedsandelen er på cirka 15 prosent. I tillegg kommer det omfattende hyttemarkedet i Innlandet. Her finner du flere av de største hyttemarkedene i Norge.

- Hyttemarkedet er stabilt godt. Vi selger hytter både her i Vang, i tillegg til Trysil, Hafjell, Sjusjøen og Kvitfjell, forteller Cato.

Fordel Krogsveen

Han er tydelig på at markedsandelen skal opp enda et hakk. 15 prosent er bra, men tidligere var tallet enda høyere – faktisk opp mot 25 prosent.

- Konkurransen har økt. Flere etablerer seg i området. Slik har det vært også tidligere, men vi ser at flere meglerhus som prøver seg, forsvinner igjen etter en tid. Ikke alle lykkes. Vi har erfaringen, er vel etablert gjennom god jobb og lang fartstid, og har godt fotfeste i boligmarkedet. Jeg er sikker på at vi kan øke markedsandelen i årene som kommer, sier Cato.

Gode verktøy

Begrunnelsene er mange, men verktøykassa til Krogsveen er en sentral nøkkel, og sikker som banken. Cato peker på Boligsøkerregisteret og Krogsveen Pluss, som viktige elementer.

- Vi praktiserte boligvask lenge før Krogsveen satte det hele i system. Da vi startet med Krogsveen Pluss, var vi dermed langt fremme. Siden har det utviklet seg mye, og vi har stor nytte av disse tilbudene. Mange bruker dem, sier Cato.

Det samme gjelder Boligsøkerregisteret. Krogsveens meglere på Hamar bruker det flittig.

- Og det har vi gjort i mange år. Ingen andre meglerhus har et så veletablert søkerregister som Krogsveen. Det er noe vi er stolte av, og som både vi og kundene har stor nytte av. Vi bruker det så å si alltid, og mener også at vi har det beste boligsøkerregisteret med alle kriterier. Vi bruker det målrettet i markedsføringen vår, sier Cato.

- Vi skal synes i mediebildet

Han er også nøye med å pleie kontakten med lokale medier. Krogsveen på Hamar skal synes.

- Vi har ofte kontakt med lokale medier. Med en gang det skjer noe i boligmarkedet, er vi på tråden til Hamar Arbeiderblad (HA), eller motsatt. Vi har kjempegod kontakt med lokale journalister. Vi gir tips, og vi får tips. Det er kjempeviktig at vi er synlige - og mener noe. Krogsveen er en sterk merkevare, og det skal synes.

Fint med friskt blod

Krogsveen på Hamar har fire meglere med bred erfaring, to relativt ferske meglere og to fullmektiger. Cato er opptatt av rekruttering, og føler han har lykkes. Erfaringene er gode.

Cato opplyser at han er i besittelse av en gjeng meget dyktige folk med seg på laget. Stort sett har rekrutteringen vært god, selv om ikke alle har glitret like mye.

- Jeg har rekruttering langt fremme i panna. Vi er flere meget erfarne meglere, men jeg synes alltid det er fint med friskt blod inn i laget. Det er positivt å få andre syn på sakene, for det kan være lett å gro fast i egen fortreffelighet, sier Cato, og smiler.

I dag har Krogsveen eget fullmektig-program. Da det kom, ønsket Cato velkommen, selv om det i dagens koronasituasjon er vanskelig å praktisere fullt ut.

- På grunn av smittevernregler er det ikke lett å gjennomføre fullmektig-samlinger og kurs i dag, men likevel går det greit for de aller fleste ved å møtes på teams, sier Cato.

Tid og prioritering

Meldingen til nye meglerspirer er klar. Cato tenker tilbake på egen inntreden i yrket. Tid og prioritering er nøkkelord han ber folk ta med seg inn i jobben.
Alt kan læres, men du må ha vilje og lyst. Dersom du skal lykkes i denne bransjen må du bruke tid, og ha et stort engasjement for jobben. Litt flåsete sagt, ber jeg unge meglere om å legge fra seg store deler av sitt sosiale liv for å komme seg inn i et svært tøft marked.
Cato Deglum, Dalig leder Krogsveen Hamar

Har trua på folk

Cato opplyser at de aller fleste ansettelsene han har gjort, har endt godt – med noen få unntak.

- Ikke alle ansettelser har vært gull. Noen har forsvunnet, men vi ansetter jo nye folk fordi vi har trua på dem. Jobben må de imidlertid gjøre selv. Alt er godt tilrettelagt for dem her i Krogsveen.

I år er det 20 år siden han startet kontoret. Hvordan skal det feires?

- Et eller annet skal vi få til. Jeg vet ikke hva, for per dags dato er det så strenge smitteverntiltak. Men når det løsner, vil vi helt klart feire. Så får vi se på hvilken måte vi skal feire, sier Cato Deglum.


Ta kontakt med Krogsveen Hamar.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0