poster

Kenneth starter nytt Krogsveen-kontor i Fredrikstad: - Ekstremt spennende marked!

25. mai 2021

I fjor ble Kenneth Graarud Olsen (33) kåret til tidenes beste meglerfullmektig i Krogsveen. Nå flytter han hjem til Fredrikstad for å starte nytt Krogsveen-kontor. – Vi starter i et ekstremt spennende område, sier han.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

Det nye Krogsveen-kontoret får navnet Nedre Glomma, og skal etableres i Dikeveien, fire kilometer utenfor sentrum av Fredrikstad. Dikeveien er Østfolds største handlegate, som trekker til seg kolossal trafikk og aktivitet. Handelssentrumet inneholder det meste, deriblant kjøpesenteret Østfoldhallene.

1. juli åpner dermed Kenneth Graarud Olsen kontoret som Krogsveens ferskeste daglige leder. Adressen er Dikeveien 14.
 
Nedre Glomma-kontoret vil bli Krogsveens andre kontor i Fredrikstad. Dagens Krogsveen-kontor ledes av daglig leder Morten Stene, og er vel etablert i byen.

- Jeg gleder meg sinnssykt til dette. Nedre Glomma-regionen er et område i kraftig utvikling, med mye byggeaktivitet og stort salg av bruktboliger, forteller Kenneth.

Kenneth Graarud Olsen, Krogsveen Nedre Glomma

Kenneth Graarud Olsen, Krogsveen Nedre Glomma


Vil dekke tre kommuner

Krogsveen Nedre Glomma skal dekke kommunene Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg. Et stort område.

- Og derfor er beliggenheten så perfekt. Dikeveien ligger mellom Fredrikstad og Sarpsborg, og folk fra disse to kommunen, og Hvaler, valfarter til Dikeveien for å handle. Og flere med dem, påpeker Kenneth.


Tallfakta for Nedre Glomma-regionen

Og at dette er en spennende region å etablere seg i, viser tallfakta fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Nedre Glomma-regionen med de tre kommunene, hadde ved årsskiftet 144.000 innbyggere, fordelt på 83.000 innbyggere i Fredrikstad, 57.000 i Sarpsborg og 4700 i Hvaler. Disse er igjen bosatt i 34.000 eneboliger, og nær 11.800 leiligheter. I tillegg kommer et hyttemarked med til sammen 11.500 hytter.

Ni år i utlendighet

Kenneth er godt kjent i Fredrikstad fra før. 33-åringen er født og oppvokst i Fredrikstad, nærmere bestemt i Mineberget på Østsiden, et boligfelt bare noen steinkast unna den berømte Gamlebyen.

Han dro ut som 24-åring i 2012, den gang for å jobbe som butikksjef i Komplett.no i Oslo. Siden har det gått i ett. Kenneth endret kurs, og startet meglerstudiet på BI i 2016. Han fikk ganske umiddelbart jobb i Krogsveen.

- Jeg var et halvt år på Frogner-kontoret, før jeg nå har vært halvannet år hos Krogsveen på Hasle Torg. Men 1. mai var jeg tilbake i hjembyen, sier Kenneth.


Krogsveen = kvalitet

Suksessen i Oslo lot ikke vente på seg. Ved årsskiftet ble han kåret til tidenes beste meglerfullmektig i Krogsveen. Slikt blir lagt merke til, og det har ikke manglet på tilbud. Ei heller fra konkurrenter i hjembyen.

- Det var aldri noe alternativ for meg å slutte i Krogsveen, selv om jeg skulle flytte tilbake til Fredrikstad. Jeg stortrives med å jobbe i dette selskapet. Krogsveen har den beste opplæringen, en flat struktur med veldig godt støtteapparat, korte kommunikasjonslinjer og god verktøykasse. Dessuten er det et selskap med veldig gode verdier, noe kundene våre er oppmerksomme på. Krogsveen har fått et kvalitetsstempel blant boligkunder. Alt dette er ekstremt viktig for meg, sier Kenneth.

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk boligverdien din her.


Enorm utvikling

Mye har skjedd i området i og rundt Fredrikstad siden Kenneth flyttet ut for ni år siden. Utviklingen har vært enorm.

- Helt ekstremt. Jeg ser klare tegn på at næringslivet verdsetter Fredrikstad. Store kjeder etablerer seg her, og det bygges boligkomplekser nær sagt over alt. Omsetningen i salg av bruktboliger er også veldig stor, og prisene stiger. Det er langt dyrere å kjøpe bolig her i dag, enn det var den gang jeg flyttet, sier Kenneth.

Han har selv kjøpt en ny treroms-leilighet på Bruket på Gressvik.

- Perfekt beliggenhet. Jeg har 20 meter å gå til Byfergen, som tar meg helt gratis til sentrum på noen minutter, sier Kenneth.

Det var aldri noe alternativ for meg å slutte i Krogsveen, selv om jeg skulle flytte tilbake til Fredrikstad. Jeg stortrives med å jobbe i dette selskapet. Krogsveen har den beste opplæringen, en flat struktur med veldig godt støtteapparat, korte kommunikasjonslinjer og god verktøykasse. Dessuten er det et selskap med veldig gode verdier, noe kundene våre er oppmerksomme på.
Kenneth Graarud Olsen, Krogsveen Nedre Glomma


Flytter ut av Oslo

Tallene fra Oslo har dominert prisveksten har i en årrekke. Korona-pandemien er nå i ferd med å snu trenden. Mange av storbyens fordeler er plutselig borte, og det er mye usikkerhet knyttet til fremtiden og kombinasjonen bo i storby/smittevern. Utflyttingen fra Oslo er større enn på lenge. I dag er derfor prisveksten større i en rekke byer rundt Oslofjorden, enn på selveste Oslo Vest.

Tendensene er klare – også i Fredrikstad-området. Folk selger Oslo-boliger, og flytter ut av byen - da gjerne til byer i nærheten. Dermed kommer det friske penger utenfra og inn i byer som Fredrikstad.

- Du får kjøpt fine boliger i Fredrikstad for pengene du får for salg av ganske små leiligheter i Oslo. Vi har også sett noe av det samme inne i Oslo. Folk trekker ut fra de dyreste sentrumsområdene for å flytte til nye leiligheter på Hasle, der prisene ikke er så høye. Folk får mer for pengene sine, forteller Kenneth.


Åpner 1. juli

Krogsveen Nedre Glomma skal åpne dørene 1. juli. 15. juni overtas lokalene i Dikeveien, og i starten av august skal kontoret være fullt oppe å gå.

Kenneth har allerede begynt jobben med rekruttering. Planen er å starte med fire ansatte. På lengre sikt er målet sju, og planen er å spisse meglernes arbeid inn mot egne områder. Lokalkunnskap er viktig.

- Vi kommer til å ha egne folk som jobber med Sarpsborg, og egne som jobber med Fredrikstad, forteller Kenneth.


Attraktivt hyttemarked

Nedre Glomma har også et stort og attraktivt hyttemarked. Hvaler, Gressvik, Hankø og Engelsviken er svært attraktive områder i et brennhett sjøhyttemarked. Et marked som virkelig har tatt fyr under koronapandemien. Totalt 11.500 hytter i de tre kommunene, viser et stort potensial for Krogsveens meglere.

- Det er ekstremt spennende. Ja, alt vi skal ta i her nede er ekstremt spennende. Ekstra moro er det for meg fordi jeg brenner så veldig for dette området, og i august så smeller vi skikkelig i gang, sier Kenneth Graarud Olsen.

Ta kontakt med Krogsveen

Skal du kjøpe bolig? Vi gir deg gode råd for budgivning her

Foto: Jan Torkel Torstensen

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no