Kenneth starter nytt Krogsveen-kontor i Fredrikstad: - Ekstremt spennende marked!

20. juni 2021 av Krogsveen
I fjor ble Kenneth Graarud Olsen (33) kåret til tidenes beste fullmektig i Krogsveen. Nå flytter han hjem til Fredrikstad for å starte nytt Krogsveen-kontor.
Det nye Krogsveen-kontoret har fått navnet Fredrikstad og Sarpsborg, og er allerede etablert i Dikeveien, fire kilometer utenfor sentrum av Fredrikstad. Dikeveien er Østfolds største handlegate, som trekker til seg kolossal trafikk og aktivitet. Handelssentrumet inneholder det meste, deriblant kjøpesenteret Østfoldhallene.

15. juni åpnet dermed Kenneth Graarud Olsen kontoret som Krogsveens ferskeste daglige leder. Adressen er Dikeveien 14.


- Jeg gleder meg sinnssykt til dette. Fredrikstad Sarpsborg-regionen er et område i kraftig utvikling, med mye byggeaktivitet og stort salg av bruktboliger, forteller Kenneth.
Kenneth Graarud Olsen, Krogsveen Nedre Glomma

Vil dekke tre kommuner

Krogsveen Fredrikstad og Sarpsborg skal dekke kommunene Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg. Et stort område.

- Og derfor er beliggenheten så perfekt. Dikeveien ligger mellom Fredrikstad og Sarpsborg, og folk fra disse to kommunene, og Hvaler, valfarter til Dikeveien for å handle. Og flere med dem, påpeker Kenneth.

Tallfakta for Fredrikstad-regionen

Og at dette er en spennende region å etablere seg i, viser tallfakta fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).Fredrikstad Sarpsborg-regionen med de tre kommunene, hadde ved årsskiftet 144.000 innbyggere, fordelt på 83.000 innbyggere i Fredrikstad, 57.000 i Sarpsborg og 4700 i Hvaler. Disse er igjen bosatt i 34.000 eneboliger, og nær 11.800 leiligheter. I tillegg kommer et hyttemarked med til sammen 11.500 hytter.

Ni år i utlendighet

Kenneth er godt kjent i Fredrikstad fra før. 33-åringen er født og oppvokst i Fredrikstad, nærmere bestemt i Mineberget på Østsiden, et boligfelt bare noen steinkast unna den berømte Gamlebyen.

Han dro ut som 24-åring i 2012, den gang for å jobbe som butikksjef i Komplett.no i Oslo. Siden har det gått i ett. Kenneth endret kurs, og startet meglerstudiet på BI i 2016. Han fikk ganske umiddelbart jobb i Krogsveen.

- Jeg var et halvt år på Frogner-kontoret, før jeg nå har vært halvannet år hos Krogsveen på Hasle Torg. Men 1. mai var jeg tilbake i hjembyen, sier Kenneth.

Krogsveen = kvalitet

Suksessen i Oslo lot ikke vente på seg. Ved årsskiftet ble han kåret til tidenes beste meglerfullmektig i Krogsveen. Slikt blir lagt merke til, og det har ikke manglet på tilbud. Ei heller fra konkurrenter i hjembyen.

- Det var aldri noe alternativ for meg å slutte i Krogsveen, selv om jeg skulle flytte tilbake til Fredrikstad. Jeg stortrives med å jobbe i dette selskapet. Krogsveen har den beste opplæringen, en flat struktur med veldig godt støtteapparat, korte kommunikasjonslinjer og god verktøykasse. Dessuten er det et selskap med veldig gode verdier, noe kundene våre er oppmerksomme på. Krogsveen har fått et kvalitetsstempel blant boligkunder. Alt dette er ekstremt viktig for meg, sier Kenneth.

Enorm utvikling

Mye har skjedd i området i og rundt Fredrikstad siden Kenneth flyttet ut for ni år siden. Utviklingen har vært enorm.

- Helt ekstremt. Jeg ser klare tegn på at næringslivet verdsetter Fredrikstad. Store kjeder etablerer seg her, og det bygges boligkomplekser nær sagt over alt. Omsetningen i salg av bruktboliger er også veldig stor, og prisene stiger. Det er langt dyrere å kjøpe bolig her i dag, enn det var den gang jeg flyttet, sier Kenneth.

Han har selv kjøpt en ny treroms-leilighet på Bruket på Gressvik.

- Perfekt beliggenhet. Jeg har 20 meter å gå til Byfergen, som tar meg til sentrum på noen minutter, sier Kenneth.

Det var aldri noe alternativ for meg å slutte i Krogsveen, selv om jeg skulle flytte tilbake til Fredrikstad. Jeg stortrives med å jobbe i dette selskapet. Krogsveen har den beste opplæringen, en flat struktur med veldig godt støtteapparat, korte kommunikasjonslinjer og god verktøykasse. Dessuten er det et selskap med veldig gode verdier, noe kundene våre er oppmerksomme på. Krogsveen har fått et kvalitetsstempel blant boligkunder. Alt dette er ekstremt viktig for meg.
Kenneth Graarud Olsen, Krogsveen Fredrikstad og Sarpsborg

Flytter ut av Oslo

Tallene fra Oslo har dominert prisveksten i en årrekke. Korona-pandemien er nå i ferd med å snu trenden. Mange av storbyens fordeler er plutselig borte, og det er mye usikkerhet knyttet til fremtiden og kombinasjonen bo i storby/smittevern. Utflyttingen fra Oslo er større enn på lenge. I dag er derfor prisveksten større i en rekke byer rundt Oslofjorden, enn på selveste Oslo Vest.

Tendensene er klare – også i Fredrikstad-området. Folk selger Oslo-boliger, og flytter ut av byen - da gjerne til byer i nærheten. Dermed kommer det friske penger utenfra og inn i byer som Fredrikstad.

- Du får kjøpt fine boliger i Fredrikstad for pengene du får for salg av ganske små leiligheter i Oslo. Vi har også sett noe av det samme inne i Oslo. Folk trekker ut fra de dyreste sentrumsområdene for å flytte til nye leiligheter på Hasle, der prisene ikke er så høye. Folk får mer for pengene sine, forteller Kenneth.

Åpnet 15. juni

Krogsveen Fredrikstad og Sarpsborg fikk bevilgning fra Finanstilsynet 15. juni og åpnet dørene i Dikeveien samme dag, og er klare for sesongstart. Sammen på laget har han med seg to andre sultne Krogsveen-meglere; Per-Espen Omberg og Jørgen Sande Johansen, i tillegg til den erfarne eiendomsmegleren Amir Pedersen Paydar fra Eie eiendomsmegling i Fredrikstad. Amir har jobbet i vårt lokalmarked siden 2007, presterer på et særdeles høyt nivå og er et kjent fjes i byen, sier den stolte lederen.
Kenneth legger seg ikke på latsiden av den grunn og jobber parallelt med rekruttering av et par meglere til. Planen var å starte med fire meglere, og på litt lengre sikt er målet sju. Mitt mål er at hvert område skal ha sin spesialist. Det nyter kundene våre godt av. Lokalkunnskap er viktig.

- Vi kommer til å ha egne folk som jobber med Sarpsborg, og egne som jobber med Fredrikstad, forteller Kenneth.

Attraktivt hyttemarked

Fredrikstad har også et stort og attraktivt hyttemarked. Hvaler, Gressvik, Hankø og Engelsviken er svært attraktive områder i et brennhett sjøhyttemarked. Et marked som virkelig har tatt fyr under koronapandemien. Totalt 11.500 hytter i de tre kommunene, viser et stort potensial for Krogsveens meglere.

- Det er ekstremt spennende. Ja, alt vi skal ta i her nede er ekstremt spennende. Ekstra moro er det for meg fordi jeg brenner så veldig for dette området, og i august så smeller vi skikkelig i gang, sier Kenneth Graarud Olsen.
Foto: Jan Torkel Torstensen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0