logo
poster

Boligkjøperforsikring: bør man tegne en og hva er det egentlig?

18. september 2015

Spørsmålet om boligkjøperforsikring dukker opp når du skal kjøpe bolig. Ofte dukker spørsmålet opp like før eller på kontraktsmøtet og mange blir usikre og ønsker tid til å tenke seg om. Utfordringen er bare at boligkjøperforsikring må tegnes før kjøpskontrakt på boligen er signert. Her skal vi forklare deg fordelene med en boligkjøperforsikring.

Del

Klager knyttet til boligkjøp er dessverre vanlig, uansett boligstandard. Kjøpere klager på boligen de har kjøpt. Uten profesjonell hjelp kan en slik prosess bli lang og ressurskrevende. Boligkjøperforsikring er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Har selger tegnet eierskifteforsikring innebærer dette at vedkommende har en profesjonell rådgiver å støtte seg i en eventuell klagesak. Som kjøper bør du kunne møte selger med en like profesjonell rådgiver på din side, og det er dette en boligkjøperforsikring dekker.

Hva er en boligkjøperforsikring?

Boligkjøperforsikring er en forsikring som gir deg rett til bistand fra advokat, om det skulle oppstå en tvist mellom selger og kjøper etter overtagelsen. Saksbehandler eller advokat vil kunne rådgi deg i en slik tvist og vil også kunne si om du har et reelt krav mot selger eller ikke.

Beløpet du betaler er et engangsbeløp som dekker all juridisk bistand fra tegning av forsikringen til overtagelsen av boligen, i fem år etter overtagelsen.

Hva dekker boligkjøperforsikringen?

  • Klager knyttet til alle typer kjøp av ferdig oppført bolig (hus, leilighet, fritidsbolig).
  • Tilgang til juridisk bistand fra tegning av forsikringen til overtagelse av boligen, og i fem år etter overtagelsen.
  • Juridisk rådgivning, advokathjelp og håndtering gjennom rettsapparatet når du trenger det.

Trenger jeg boligkjøperforsikring?

Krogsveen anbefaler boligkjøperforsikring fra HELP. Du kan spare tusener på advokathjelp og unngå hodebry ved å kjøpe boligkjøperforsikring. Du stiller som nevnt over også med proff mot proff - din boligkjøperforsikring mot selgers eierskifteforsikring.

Det er også verdt å merke seg at enkelte innbo- og husforsikringer også har en dekning for advokatutgifter i forbindelse med tvist mellom kjøper og selger ved boligkjøp.

Kilde: HELP – www.help.no

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies