Bruk megler på visning: - Skaper trygghet for alle parter

18. mai 2021 av Krogsveen
En god megler skaper trygghet for alle parter på visning. – Oppfølgingsgrunnlaget blir langt bedre, presiserer Morten Stene, daglig leder hos Krogsveen i Fredrikstad.
Skal du selge boligen din, og vurderer å ordne visning selv?

- Gjør ikke det. Bruk megler på visning, er den sterke anbefalingen fra Morten Stene.

Meglerne skaper trygghet og tillit

Den erfarne Krogsveen-megleren mener det er svært viktig, ja, helt avgjørende, å ha megler til stede på visning.

- Vi har veldig dyktige meglere i Krogsveen. Disse meglerne vil skape en trygghet for både selger og kjøper på visningen, poengterer Stene.

Han opplyser at megleren både vil kunne svare potensielle kjøpere på spørsmål om både boligen, og prosessen for et eventuelt kjøp.

- Meglerne i Krogsveen er flinke til å skape tillit. Det ligger under huden på alle i organisasjonen. Denne tilliten kan være helt avgjørende for en kjøper som har behov for svar, sier Stene.

Kartlegger behovene og bistår med finansiering

Det å få oversikt over potensielle kjøpere er viktig. Den enkeltes behov er noe en megler vil kartlegge nøye.

- Vi stiller spørsmål om hvilke behov den enkelte har, og om det er forhold ved boligen de trenger å få avklart. Dette skjer hele tiden, og da er det viktig at det er en megler som vet hvem som har stilt spørsmålene, og hva den enkelte ønsker å få klarhet i. Derfra er det lettere for en megler å gi god oppfølging og knytte kontakt med potensielle budgivere, sier Stene.
I tillegg har vi direktekontakt med vår samarbeidspartner BN bank som kan gi kunden svar på lånesøknad innen få timer. Ofte har ikke kjøperne forberedt finansiering, og plutselig dukker drømmeboligen opp. Da hjelper vi til slik at de får mulighet å være med å by. Dette er verdifullt både for selger og for de potensielle kjøperne. Vi kan også anslå verdien på deres egen bolig slik at de potensielle kjøperne blir trygge nok til å kunne være med i budrunden.

Uforutsette ting kan dukke opp

Så hender det også at det dukker opp uforutsette ting på visning. Ting som eier ikke er klar over, eller som ikke har kommet med i salgsoppgaven.

- Jeg kan gi deg et eksempel. Potensielle kjøpere oppdaget en nedgravd oljetank tilknyttet en bolig i forbindelse med en visning. Det er ikke lenger tillatt å fyre med olje, og vi var heller ikke klar over at denne oljetanken eksisterte. Det ble sendt ut skriftlig informasjon til potensielle kjøpere som hadde vært på visningen, før eventuell budgiving. I den skriftlige informasjonen fra megler ble det opplyst om de faktiske forhold.

Kjøper spør – megler svarer

Det å kjøpe en bolig er for mange den største investeringen man gjør i livet. Derfor mener Stene det er viktig å ha en nøytral person til stede på visningen.

- Megleren vil kunne svare på spørsmål om det aller meste, for eksempel boligens tekniske stand, og økonomiske forhold. Det kan ikke en megler gjøre i samme grad, dersom han eller hun ikke er til stede på visningen. Det vil igjen føre til usikkerhet, som igjen kan føre til at potensielle budgivere forsvinner for godt, sier han.

Troverdighet er viktig

En megler vil også være troverdig med tanke på å få frem potensialet i boligen som er til salgs. Potensielle budgivere trenger ofte råd og tips til oppussing, endring av planløsning, og hvordan rommene disponeres.

- Eiendomsmegleren har erfaringen som skal til får å se hvordan boligen kan matche kjøpers behov. Dette er langt enklere for megler enn selger, som kanskje har bodd i boligen i mange år, sier Stene.

Megleren får frem potensialet i boligen

Mange synes også det er ubehagelig å stille kritiske spørsmål, eller snakke med eier om endringer de ønsker å gjøre.

- Ingen er redde for å stille spørsmål om slikt til en megler, og meglerne våre er dessuten dyktige til å få frem potensialet i boligen, fastslår Stene.

Megler og selger – en god kombinasjon

Ofte kan en tilstedeværelse av både megler og selger på visning være det beste.

- En selger kan gi nøyaktig informasjon om både nabolag, arbeidsvei og skolevei, mens megleren kan gi nyttig og faktabasert informasjon om boligens potensial, tekniske tilstand, prisnivå i nabolaget og reguleringsbestemmelser, i tillegg til veiledning om finansiering og budgiving. Miksen av selger/megler er ofte en fin løsning på visninger, sier Morten Stene.

Skal du selge? Ta kontakt med en av våre meglere her.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0