En overdekket uteplass gjør sommeren enklere

20. juni 2019 av Krogsveen
Med en overdekket uteplass trenger du ikke å bekymre deg for litt regn. En overdekket uteplass kan også være med på å øke verdien av boligen din.

Markise

En markise er en av de enkleste og rimeligste løsningene. I løpet av få sekunder kan du kjøre den ut hvis det er utrygt for regn eller du ønsker å skjerme for solen. Men hvis det blåser er det ikke alltid trygt å bruke markise. Du bør også forsikre deg om at den er godt montert for å unngå skade på huset.

Pergola

I stedet for en permanent overdekket uteplass, kan du velge en pergola-løsning. Det kan være en fin ramme rundt uteplassen og du slipper tett tak. Mindre pergolaer kan kjøpes ferdige, men du kan også enkelt bygge en pergola selv. Mange velger å ha et løst tak som kan bestå av en markiseduk som kan trekkes over uteplassen når solen blir for sterk eller når man ønsker beskyttelse mot regn.

Overbygget terrasse med fast tak

Den mest solide løsningen vil være en overbygget terrasse med fast tak. Hvis du er handy er dette et prosjekt du fint kan gjøre selv eller sammen med en hjelper. Det finnes flere ulike takmaterialer å velge mellom, få gjerne hjelp fra et byggevarehus til å finne de beste løsningene.
Tips: Plasttak er en rimelig og solid løsning, men kanskje ikke den peneste. Hvis du ønsker å skjule plasten, kan du sette opp et pilegjerde under plasttaket. Da får du tett tak, samtidig som du skjuler plasten.
Foto: iStock/Franciska Munck-Johansen.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0