Jessheim jubilerer: - Det har vært enorm vekst i områdene rundt Gardermoen i løpet av disse 25 årene

7. oktober 2020 av Krogsveen
Det startet i det små, tre år før snora ble klippet på Gardermoen. Etter snorklippingen har ingen Krogsveen-meglere på Jessheim sett seg tilbake. Utviklingen har vært enorm.
- Det er egentlig helt vanvittig, det som har skjedd i disse områdene, sier Vegard Fjell Gjeisklid.
Han er daglig leder ved Jessheim-kontoret til Krogsveen - midt i et av områdene med sterkest vekst de siste par ti-årene.

- I snitt har det vært en jevn og god flyt med 1000 nye innbyggere til Ullensaker kommune hvert år. Det er kommunen med størst vekst i Norge. Kommunene Nannestad og Eidsvoll, som også dekkes av kontoret, ligger også høyt på listen over vekst. Klart det påvirker boligsalget, sier den erfarne eiendomsmegleren.

Klar fordel å være lokalkjent

Det er en klar fordel å jobbe i det området du bor i. Alle åtte ansatte på kontoret bor i nærområdet, og de aller fleste er også oppvokst her.
- Vi er en gjeng med hyggelige og jordnære folk som er villig til å stå på for kunden, og som ofte blir valgt når kunden skal velge megler. Derfor går også kontoret bra, forteller Vegard.
For 17 år siden fikk han sitt daglige meglervirke i Krogsveen. Kontoret dekker kommunene Ullensaker, Nannestad, Nes, Eidsvold og Hurdal.
Disse jobber ved Krogsveens kontor på Jessheim. Fra venstre ser vi Eirik Hermansen, Andre Ellefsen, Vigdis Bredesen, Sofia Boutani, Vegard Fjell Gjeisklid, Kine Johansen Ruud, Emilio de Paoli Dunne og Trude Stensby.

Gradvis og eksplosiv boligvekst

Ullensaker er, naturlig nok på grunn av hovedflyplassen, den kommunen med størst vekst, men også i andre deler av dette boligmarkedet har veksten vært enorm.

- I noen områder har det gått gradvis. I andre eksplosivt, som her på Jessheim. Deler av Eidsvold kommune har også hatt stor utbygging og vekst. Det gjelder også Nannestad. Det er egentlig helt vanvittig hva etableringen av Oslo Lufthavn Gardermoen har betydd, sier Vegard, og rister på hodet mens han smiler.
Folk flytter på seg, og i snitt selger vi cirka 250 bruktboliger i året. Jeg har ikke eksakte tall, men det betyr at vi har solgt mellom 6000 og 7000 bruktboliger i løpet av disse 25 årene
Vegard Fjell Gjeiskild, Krogsveen Jessheim

Startet karrieren på Jessheim

De første årene i Krogsveen, jobbet Vegard sammen med Stian Kløfta (45), som i dag er administrerende direktør i Krogsveen.

I en alder av 23 år startet Kløfta sin meglerkarriere nettopp her på Jessheim. Han jobbet som megler på Jessheim-kontoret fra 1998-2004. Fra 2004-2007 jobbet han som megler, i tillegg til å være daglig leder og fagansvarlig.

- Det var min første meglerjobb, etter at jeg hadde tatt meglerutdannelsen på BI fra 1996-98. Jeg begynte i Krogsveen det året Gardermoen ble hovedflyplass i Norge, og jeg husker godt vi forventet en flytteboom, forteller Kløfta.

Den forventede eksplosive flytteboomen lot imidlertid vente på seg de første årene, selv om tilflyttingen tiltok.

- I stedet har det vært en jevn og god tilflytting i alle disse årene etter at Oslo Lufthavn åpnet, og området har vært preget av et marked som har vært i kontinuerlig vekst i priser og antall boliger siden 1998. Det var veldig gøy å jobbe som megler i sitt eget nærområde, og i løpet av de ni årene ble snittet på godt over 80 solgte boliger per år, forteller Kløfta.

I 2007 gikk ferden til hovedkontoret på Fornebu, hvor han ble salgssjef og regiondirektør. I 2010 ble han viseadministrerende direktør i selskapet, og jobbet internt som salgsdirektør. En stilling han hadde frem til 2019, da han ble ansatt som administrerende direktør i selskapet.

Markedsandeler

Da Krogsveen kjøpte meglerhuset Engelund og startet Gunnar Krogsveen på Jessheim i 1997,
var det kun to konkurrenter i dette markedet. I dag er det annerledes. Bankbaserte eiendomsmeglere har tre-fire kontorer hver i det samme området. Totalt er det 10 aktører i dette markedet i dag. Likevel snuser Krogsveen, med sitt ene kontor, på pallen med tanke på markedsandelen.

- Vi har en markedsandel på 12 %. Det er en god nummer fire i disse fem kommunene. De største bankbaserte konkurrentene ligger fra 17-24 prosent. Vi synes dette er bra, med tanke på et vi har ett kontor, men har selvfølgelig ambisjoner om å selge mer. De andre har tre-fire kontorer i samme område, sier Vegard Fjell Gjeisklid.

Ingen tomter for eneboliger

De første årene etter etableringen var en rekke områder regulert for tomtesalg og nybygging. Områder ble regulert for eneboliger og rekkehus. I dag er det ikke slik.
I dag er det mest fokus på leiligheter. Kommunen bør nok etter hvert regulere inn områder der man kan bygge eneboliger. For plass er det nok av. I dag får du ikke kjøpt boligtomter til husbygging. Det finnes ikke, og kanskje er det litt synd at det ikke er mer balansert.
Vegard Fjell Gjeiskild, daglig leder Krogsveen Jessheim

Skepsisen er borte

Krogsveens avdeling på Jessheim holder til i et eldre bankbygg som er plassert midt i Jessheim sentrum. Jessheim Storsenter er nærmeste nabo. Vegard Fjell Gjeisklid tror skepsisen mot å flytte næringer fra Oslo til områder rundt Gardermoen, har avtatt. Flere og flere næringer velger å flytte både lager og administrasjon hit, noe som igjen betyr økt tilflytting.

- Tidligere var det slik at mange bedrifter flyttet lager og logistikk hit til vårt område. Skepsisen til å flytte hovedkontoret ut av Oslo var større. I dag ser vi at flere og flere velger å flytte hele businessen. Vi har god infrastruktur, og godt kollektivtilbud. Utviklingen er positiv, og dette kommer garantert il å være et vekstområde også i fremtiden, sier Vegard.

Fra unntakstilstand til rekord

Ingen av de fem kommunene har en høy andel fritidsboliger, kanskje med et lite unntak av Hurdal. Noe hyttesalg er det likevel, spesielt etter at koronaviruset traff Norge med et smell. Først og fremst er det bruktboligmarkedet som dominerer.

- Vi var veldig spente da det ble unntakstilstand i mars måned. Men det løsnet i mai og juni, august og september, og disse månedene har vært bedre enn normalt. Det siste halvåret har vært veldig todelt; fra det usikre, til fire rekordmåneder, sier Vegard.

Hardt rammet område

Han begrunner usikkerheten som oppstod, med alle de menneskene som bor i området, som jobber i fly- eller reiselivsbransjen og som har Oslo Lufthavn Gardermoen som arbeidsplass.

- Naturlig nok er det mange som jobber i bransjer relatert til reiseliv, og dette området har nok vært hardere rammet enn de fleste andre stedene i Norge. Men dette har altså ikke gått ut over boligmarkedet. Vi har en sterk merkevare, vi har vært her lengst av alle kontorene, og folk bruker oss. Folk forbinder oss med kvalitet, sier Vegard.

Private visninger? Ja takk

Erfaringene med private visninger er gode.

- Det er utelukkende positive erfaringer. Fellesvisningene har blitt mye bedre og ryddigere for alle parter - en kvalitetssikring. Før var vi spent på om det i det hele tatt kom noen. Nå vet vi om det kommer tre eller ti. Vi slipper den nysgjerrige naboen som kommer for å se. Vi har brukt mye tid på de som kommer bare for å se, sier Vegard.

25-årsjubileum – feirer til fjells

I høst er det 25-årsjubileum for kontoret på Jessheim. Utviklingen på alle fronter har vært formidabel. Oppdragene renner inn og utføres. Vi jobber hardt for hvert oppdrag. Det er imidlertid ikke tiden for å markere jubileet med kake og stand på Jessheim Storsenter i disse Korona-tider, men meglergjengen på Jessheim skal feire seg selv til fjells.

- Vi reiser til Telemark for å gå til topps på Gaustatoppen og for en hyggelig samling på Gaustablikk Høyfjellshotell. Det tror jeg blir bra. Vi kommer også til å ta kontakt med lokalavisene Romerikes Blad og Eidsvold og Ullensaker Blad for litt lokal omtale, sier Vegard Fjell Gjeisklid.

Fakta Øvre Romerike

Tall på antall innbyggere i de fem kommunene på Øvre Romerike som er hovednedslagsfeltet til Krogsveen Jessheim:
  • Ullensaker kommune: 39.000 innbyggere
  • Nannestad kommune: 14 000 innbyggere
  • Eidsvoll Kommune: 25 000 innbyggere
  • Nes kommune: 23 000 innbyggere
  • Hurdal kommune: 2 800 innbyggere


Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0