Smarte tips som får små rom til å virke større

9. april 2018 av Krogsveen
Skulle du ønske at du hadde bedre plass? Ønsker du deg mer rom, lys og luft? Og er du lei av rot og for mange ting? Her får du 10 smarte tips som kan få små rom til å virke større.

1. Lag praktiske oppbevaringsløsninger.

Det er noe av det viktigste som kan gi deg følelsen av mer plass. Utnytt plassen under senga. Sett kurver på toppen av kjøkkenskapene. Ha skap med skapdører, slik at man ikke ser det som er i skapene etc.

2. Velg multifunksjonelle møbler.

Velg et spisebord som kan trekkes ut og gjøres større. Velg en sofa som kan brukes til sovesofa. Ha et sofabord med oppbevaringsplass eller ha en puff ved sofabordet som kan fungere både som oppbevaringsplass, ekstra sitteplass og et sted å legge bena. Tenk kreativt og velg heller få møbler med flere muligheter.

3. Ikke velg for store møbler.

En stor sofa i et lite rom kan gjøre at det ser mindre ut. En mindre sofa vil automatisk få rommet til å virke større. Nette møbler med slankere ben vil også gi følelsen av større plass.

4. Ha noen åpne gulvflater.

Sørg for å ikke fylle rommet opp med møbler, men ha litt ekstra gulvplass. Plasser for eksempel sofaen eller bordet inntil en vegg enn ute i rommet.

5. Velg lyse farger på de største flatene.

Jo lysere du har det, jo større romfølelse vil du få.

6. Trenger du gardiner?

Persienner eller liftgardiner, vil ta opp mindre plass i rommet enn gardiner som går fra tak til gulv. Hvis du ønsker lange gardiner, kan det være en fordel å velge dem i samme farge som veggene.

7. Blanke flater reflekterer lyset.

Et blankt glassbord vil for eksempel gi ekstra lys og større romfølelse. Det samme vil et glasskap, glassvaser og lignende.

8. Et godt brukt triks er å bruke speil.

Det fungerer veldig godt om du plasserer det slik at det reflekterer et vindu (på tilstøtende eller motsatt vegg). Da vil du få følelsen av å ha et ekstra vindu i rommet. En hel vegg dekket med speil vil gi følelsen av at rommet er dobbelt så stort.

9. Ikke bruk for mange farger på en gang.

En rolig fargeskala vil lure øyet til å tro at det er mer plass.

10. Slipp til lyset.

La først og fremst mest mulig dagslys slippe til. Bruk også lamper for å lyse opp rommet. Lys opp hjørnene med flere ulike bordlamper og ha godt med ulikt lys som kan dimmes, slik at det er enkelt å justere.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0