De fant hverandre gjennom god lokalkunnskap og Boligsøkerregisteret

1. juni 2022 av Krogsveen
God og stødig rådgivning fra Krogsveens eiendomsmegler Håkon Espeseth førte til en trygg og god boligreise for Janne Kvam og ektemannen Mathias fra Røyken.
I tillegg til en pen fortjeneste på eget salg.

Janne og Mathias Kvam fra Røyken har kjøpt ny enebolig i Åros, og solgt sin egen leilighet i Bødalen. Begge boligene er i Asker kommune.
Og ting skjedde raskt. Janne og Mathias valgte å kjøpe bolig før de solgte sin egen. Årsaken var tryggheten de fikk gjennom god rådgivning fra eiendomsmegler Håkon Espeseth hos Krogsveen i Røyken, som hadde hatt jevnlig kontakt med familien i over et halvt år før kjøpet ble gjennomført.

Tilbud om rådgivning

God lokalkunnskap fra en lokal eiendomsmegler var dermed til god hjelp. I tillegg var Janne og Mathias registrert i Krogsveens Boligsøkerregister.
- Vi hadde bestemt oss for at Håkon skulle selge leiligheten vår. Det var en avtale vi gjorde da han var her på verdivurdering i vinter, forteller Janne Kvam.
Hun forteller at familien fikk tilbud om å rådføre seg med Krogsveen-megleren om budstrategi den dagen de fant drømmeboligen – selv om den ikke skulle bli solgt av Krogsveen.
- Håkon har vært med oss hele veien, og gitt tilbakemeldinger på det vi har sett på av boliger. Også boliger som ikke stod på salgsplakaten til Krogsveen, sier Janne.

God lokalkunnskap

Den gode rådgivningen førte til at Janne og Mathias aldri var i tvil om at de kunne kjøpe bolig før de solgte sin egen.
- Vi lyttet til Håkons råd. Med sin gode lokalkunnskap fortalte han oss at vi hadde en lettsolgt leilighet. En anvendelig leilighet som passet for alle typer mennesker. Og det viste seg rett. Det var langt vanskeligere å finne en enebolig, enn å selge leiligheten, sier Mathias.

- Vi ble målløse

Krogsveens erfarne megler fikk rett. Budene strømmet raskt inn da leiligheten ble lagt ut for salg.
- Vi ble målløse. Vi fikk inn åtte bud i løpet av den første halvtimen, og endte med 26 bud totalt, forteller Mathias.
Boligen ble dermed solgt til en pris Janne og Mathias aldri hadde drømt om.
- Etter verdivurderingen i vinter antok Håkon at vi kunne legge leiligheten ut for salg til 3,3 millioner. Senere oppjusterte han det til 3,5 millioner. Til slutt «gikk» den for 4.060 millioner kroner. Vi var helt slått ut. Den ble solgt 580.000 kroner over takst, sier Mathias.

Var alltid oppdatert

Ekteparet er svært takknemlig for den gode og stødige rådgivningen de fikk av Krogsveen-megleren.
- Det har vært en veldig god atmosfære og lav terskel mellom oss og Håkon. Det førte til at vi aldri lurte på noen ting. Vi var oppdatert, og fikk informasjon hele tiden. Det kunne ikke vært bedre, og i tillegg fikk vi inntrykk av at han hadde god oversikt over potensielle kjøpere som han hadde vært i kontakt med i lengre tid. Han hadde budgivere klare, sier Janne.
Paret var også imponert over hvor raskt ting skjedde. Her var det ingen venting når ting begynte å skje.
- Fra den dagen, til takstmannen var her, tok det fem virkedager, og uka deretter var det fotografering. Vi fikk også gode stylingtips av både fotografen og Håkon, og hele prosessen gikk veldig raskt. Vi hadde ti dager med mellomfinansiering, sier Janne.

Gjennomgikk hele prosessen

Familiens boligreise ble altså profesjonelt loset av eiendomsmegler Håkon Espeseth ved Krogsveens avdeling i Røyken. Espeseth er født og oppvokst i området, og kjenner hver tue i lokalsamfunnet.
- Som eiendomsmegler er det alltid en fordel å være lokalkjent, sier Espeseth.
Krogsveen-megleren bekrefter at han fikk kontakt med Janne og Mathias gjennom en henvisning i Boligsøkerregisteret til Krogsveen. I tillegg bodde han selv i nærområdet, som han kjenner som sin egen bukselomme.
- Jeg møtte dem på noen visninger, og etter hvert fikk vi avtalt et møte. Her fikk vi spisset kjøpsdelen av prosessen, og fikk landet en avtale – både på kjøpsdelen, og salget av egen bolig. Det endte med en hyggelig kjøpspris, og deretter fikk vi solgt deres egen bolig til en høy pris. Og ja – de var igjennom hele prosessen – fra kjøpsrådgivningen til salget av egen bolig, sier en fornøyd Espeseth.
Det hører med til historien at boligen som Janne og Mathias kjøpte, ble solgt av et konkurrerende meglerselskap.

Gode verktøy å jobbe med

Espeseth begynte i Krogsveen i 2011 som ung megler på Asker-kontoret. Ferden gikk videre til Røyken i 2015. I løpet av disse årene har Krogsveens eminente verktøykasse forbedret seg år for år.
- Først og fremst er Krogsveen en trygg og god merkevare med et godt renommé. Men vi har også en solid verktøykasse som legger forholdene til rette, slik at vi kan gjøre en god jobb, og som gjør det mulig å jobbe fra hvor som helst. Start smart, eller kjøpsrådgivning, som jeg kaller det, kom på banen for to-tre år siden, og det er en plattform som bare blir viktigere og viktigere. Det handler om å komme tidlig i kontakt med kunden, og følge kunden på hele reisen, fra kjøpsprosessen starter, til salg og overtakelse av egen bolig, forteller Espeseth.

Effektivt og morsomt

Han er alltid åpen på hva slags fokus han har i en kjøpsprosess.
- Jeg er åpen og ærlig på at jeg kan hjelpe kunden slik at vedkommende får en bolig de vil være fornøyde med, men også at jeg ønsker å hjelpe med eget salg. Jeg har hatt veldig fokus på dette de siste årene. Det gir meg mer salg, i tillegg til at det er mer morsomt å være med på kundens boligreise.

Kjøpe eller selge først?

Mange velger, i likhet med Janne og Mathias Kvam, å kjøpe før de selger egen bolig. Espeseth mener det er smart.
- Det er fordeler og ulemper ved begge løsningene. Fordelen med å selge først, er at du slipper risikoen med å sitte en periode med to boliger. I tillegg vet du da nøyaktig hvor dyr bolig du kan kjøpe. Ulempen er at du har en overtakelsesdato å forholde deg til, noe som igjen kan føre til at du må kjøpe en bolig du ikke er hundre prosent fornøyd med. I mange tilfeller ser vi at kunden da selger boligen innen kort tid, sier Espeseth.
Kjøper du først, vil du unngå dette, mener Espeseth.
- Dersom du kjøper bolig før du selger, så blir du garantert happy. I disse tilfellene legger vi det opp slik at det blir et fornuftig løp mellom kjøp, overtakelse, og salg med overtakelse av egen bolig.
Janne og Mathias fikk en god boligreise av å være registrert i Krogsveens boligsøkerregister.
- Boligsøkerregisteret har blitt mer og mer spisset, og er et utrolig arbeidsredskap for både oss og kundene. Nå kan du spisse søket på alle detaljer med alle dine behov eller ønsker for en bolig, forteller Espeseth.
Dette er Start Smart:
Bruk Krogsveens meglere som rådgivere gjennom hele kjøps- og salgsprosessen for å få en trygg og god start på boligreisen, i tillegg til best mulig pris. I Krogsveen kaller vi det «Start Smart».
Hjelp til å kjøpe (fase 1):
 • Grundig kartlegging av både praktiske behov og personlige ønsker.
 • Valg av områder å søke i.
 • Håndplukkede boliger som passer for deg.
 • Prishistorikk på tilsvarende boliger.
 • Hjelp med å forstå lover, regler og salgsoppgave.
 • Verdivurdering av din bolig.
 • Tips og råd om forberedelser som øker verdien ved et fremtidig salg.
 • Oppsamling av kjøpere som da står klare når du er klar.
Hjelp med budstrategi (fase 2):
 • Hjelp til å forstå salgsoppgavens innhold.
 • Forklaring av risiko du som kjøper overtar.
 • Kontroll av prisnivået mot øvrige solgte boliger.
 • Forslag om tilpasset strategi for budrunden.
 • Trygghet gjennom budprosessen ved å ha en sparringspartner.
Hjelp til å selge (fase 3)
 • Ny og oppdatert prisvurdering.
 • Råd om verdiøkende tiltak og styling/ryddetips.
 • Veiledning om å treffe riktig målgruppe ved målstyrt markedsføring.
 • Vi matcher din bolig til alle våre relevante kjøpere og inviterer dem på visning.
 • Opplysninger fra offentlige etater, foto og tilstandsrapport bestilles.
 • Med våre tilleggstjenester fikser vi også håndverkere, flyttevask, pakking, mellomlagring og transport.
Trenger du hjelp med både kjøp og salg av bolig? Bruk oss som rådgivere gjennom hele prosessen.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0