Gi hagen et verdifullt løft

13. august 2020 av Krogsveen
Hagen er for mange det største rommet i huset, og gir et viktig førsteinntrykk på visning. Derfor vil en velstelt hage og tilpasset uteplass garantert være med på å øke verdien av eiendommen.
Det kan være en god investering å bruke litt ekstra tid og penger på hagen. Krogsveen gir deg tips til hva du bør tenke på med hensyn til hage og uteplass for å øke verdien av eiendommen.

Hage som passer boligen din

Hagen bør gjenspeile og være en forlengelse av huset og eiendommen; for et gammelt hus med en stor hage passer kanskje fargerike blomster, bærbusker og frukttrær best – mens for et mer moderne hus er det mer tilrettelagt for en stilren og lettstelt hage med planter i krukker. Skal du selge et typisk hus for barnefamilier, kan det være greit å ha en ryddig hage, tilrettelagt for leking og aktiviteter. Uansett er en velstelt hage det er enkelt å holde i orden viktig.

Blomster i hagen

Tenk på at hagen skal være fin hele året. Spør på gartneriet om de kan hjelpe deg å finne frem til blomster og planter med ulik blomstringstid, slik at du har farger i hagen helt fra første krokus om våren, til de mest værharde plantene som holder til første snøfall.
Tenk også på varighet på plantenes blomstringstid. Noen planter er svært vakre – men blomstrer kun i én uke. Spør på gartneriet om hva som varer lenge, og som kommer igjen år etter år – slik at du slipper å begynne på nytt hver sesong.

Nye møbler

Nye møbler kan være med på å gi det lille ekstra til hagen. Invester i ett malingsstrøk på stolene, nye puter og eksempelvis en lykt – og uteområdet vil fremstå som nytt. Du får mye fint til terrassen på ulike hagesenter og møbelbutikker, i ulike prisklasser.

Terrassegulv

Tenk også på å gjøre hagen praktisk tilrettelagt. Det er mange finne løsninger for terrassegulv; fra platting og ulike typer stein – noe som er med på å øke bruksverdien av hagen. Det finnes også gode løsninger for skillevegger, slik at sitteplassen blir usjenert og skjermet for innsyn.
Bor du i leilighet har også den minste balkong et stort potensiale. På de fleste gartnerier kan du kjøpe en grønn gressmatte til å dekke gulvet, eller eventuelt investere i terassegulv, for eksempel platting eller stein, for å heve standarden. Kjøper du noen enkle krukker med blomster eller planter, vil balkongen fremstå som enda mer attraktiv.

Hekker

Det finnes svært mange fine hekker, og også her kan det være lurt å investere litt ekstra slik at du får en hekk som holder seg fin og som varer i mange år. Bli gjerne enig med naboen om hvilke hekk dere går sammen om.

Trær

Vurder også om du ønsker å beholde trær som skygger og skjermer for innsyn, eller om du kan beskjære noen av trærne for å bedre utsikten og øke romfølelsen.
Tilrettelegg din hage etter dine ambisjoner og grad av grønne fingre. Spør på nærmeste gartneri om tips til planter som ikke trenger mye vedlikehold, og hva som gir enkelt hagestell.
Les også tips til hvordan man styler verandaen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0