Krogsveen på Lillestrøm jubilerer: - God posisjon med innarbeidet godt navn og god merkevare

1. august 2022 av Krogsveen
I år runder et av Norges største Krogsveen-kontorer 25 år med solid posisjon i boligmarkedet på Romerike.
Det startet i det små, men Krogsveen Lillestrøm fikk raskt en solid posisjon i boligmarkedet på Romerike. I dag er de 12 eiendomsmeglere, fem traineer og en utleieavdeling med fire ansatte. Per Inge Hunvik har vært daglig leder på Lillestrøm-kontoret siden år 2000 – to år etter at han startet sin meglerkarriere. Han kjenner dermed boligmarkedet på Romerike bedre enn de aller fleste i bransjen.
- Krogsveen kjøpte opp meglerfirmaet Sven Englund i 1997, og etablerte seg dermed på Lillestrøm. Sven Englund hadde da vært her i 20 år allerede. På den tiden var det svært få meglerhus i området. Jeg mener det var fire meglerhus, og etter oppkjøpet av Sven Englund mener jeg vi hadde en markedsandel på mellom 30 og 40 prosent. Jeg husker vi telte avisannonser for å få klarhet i markedsandelen vår. Dette var jo før den store digitaliseringen av bransjen, forteller Hunvik.

Hovedflyplassen viktig for boligmarkedet

Det var store forventninger til boligveksten på Romerike på den tiden. Oslo Lufthavn Gardermoen klippet snora i 1998. Siden har ikke boligmarkedet på Romerike sett seg tilbake.
- Det har skjedd enorme endringer. På 1980 og -90-tallet ble Lillestrøm kåret til Norges styggeste by flere år på rad, og du kunne få kjøpt en enebolig for noen hundre tusen kroner. Slik er det ikke lenger. Nå er dette et attraktivt område for boligkjøpere. Det har skjedd enorme endringer, sier Hunvik.
Meglerhusene poppet opp. Alle fattet interesse for det som skulle bli Norges nye satsingsområde, med hovedflyplassen som et sentralt kasus.
Daglig leder Krogsveen adv. Lillsetrøm, Per Inge Hunvik
- I dag er det nær 15 meglerhus som holder til i vårt område. Konkurransen er sterk, men vi har klart å opprettholde den boligmassen som vi skal ha – både i forhold til antall meglere og omsetninger. Det kommer av at Krogsveen har et innarbeidet godt navn, og er en solid merkevare, sier Hunvik.

Populært rekrutteringskontor

Krogsveen Lillestrøm er også et populært rekrutteringskontor. I dag har kontoret fem traineer i arbeid.
- Vi rekrutterer godt. Mange unge meglerstudenter synes Krogsveen er en spennende arbeidsplass. De oppfatter oss som spennende og frampå, både når det gjelder IT og utvikling av systemer, som nyutdannede unge mennesker ofte er opptatt av. Vi har også gode leads-kanaler, og gode opplæringsprogrammer. Her blir ikke traineene overlatt til seg selv, og summen av alt dette gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for unge meglere, sier Hunvik.

Krogsveen Pluss - gullkortet

Krogsveen Lillestrøm har også gode referanser på omsetning av tilleggstjenestene Krogsveen Pluss.
- Det er et fantastisk tilbud til de som kjøper eller selger bolig, og et klart konkurransefortrinn. Krogsveen Pluss er Krogsveens gull, og det har ingen andre meglerselskap klart å kopiere oss på, sier Hunvik.
Han forteller at fagansvarlig på Lillestrøm, Siv Svensson Ostrø, også var med i oppstartprosjektet på Krogsveen Pluss.
- Dermed har vi den beste kompetansen på området, sier Hunvik.
Han opplyser at det er størst interesse for vask, visningsvask og flyttevask, i tillegg til flyttehjelp og en god del håndverkstjenester.
- Vask er veldig populært. Mange vil gjerne slippe unna vask av bolig, og det å kunne trekke ifra kostnadene på sluttoppgjøret av boligen gjør det attraktivt, sier Hunvik. Og at vi garanterer for kvaliteten og gjennomføringen, er selvsagt en trygghet.

Liten gjennomtrekk av ansatte

Med 21 ansatte på kontoret skulle du kanskje tro at det også var stor gjennomtrekk av ansatte. Slik er det ikke.
- Svært få slutter hos oss. Det er liten gjennomtrekk, og mange av de som har jobbet her tidligere, er nå ansatt i sentrale stillinger på hovedkontoret til Krogsveen på Fornebu, sier Hunvik.
Han er selv en av de som har «holdt fortet» i mange år. Hunvik er inne i sitt 22. år som daglig leder - ifølge ham selv en takknemlig jobb.
- Når du jobber på provisjonslønn må du stå opp om morgenen og komme deg ut for å møte kunder. Det er derfor veldig greit å lede folk som går på resultatorientert lønn, sier Hunvik.
Romerike er et område med omsetning av alle typer boliger. Her selges leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, firemannsboliger og eneboliger – i tillegg til hytter.
- Vi har også en god del hytteprosjekter og nybygg. Her omsetter vi alle typer boliger. Derfor er også dette et fint rekrutteringskontor for unge meglere. De får bryne seg på alle typer boligsalg, forklarer Hunvik.

Stor prisvekst

Og prisgaloppen fortsetter. Prisene på Romerike har vært formidabel siden Hunvik begynte på slutten av 1990-tallet.
- Tidligere kunne du som nevnt få kjøpt en bolig på Lillestrøm for noen hundre tusen kroner. Skal du kjøpe en enebolig på Lillestrøm med sentral beliggenhet i dag, er det ikke uvanlig å betale rundt ti millioner, forteller Hunvik.
Bedre infrastruktur er noe av årsaken.
- Etter byggingen av Romerikstunellen bruker du 10-12 minutter til Oslo med tog. Det er raskere enn mange bruker fra bydeler i Oslo og inn til sentrum. Dette gjør Lillestrøm til et attraktivt område å bosette seg, sier Per Inge Hunvik.
Vurderer du å flytte? Vi hjelper deg gjennom hele prosessen! Hva med en uforpliktende rådgivningstime?
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0