Krogsveens førjulstradisjon: Søte, små hus skal spre glede og gi bidrag til barn og unge

30. november 2021 av Krogsveen
Barn hjelper barn - Krogsveens tradisjonsrike pepperkakehus-auksjon som gjennomføres i førjulstiden er i gang.
I årevis har små barnehender bakt flotte pepperkakehus til inntekt for andre barn. Husene selges av våre meglere gjennom heftige budrunder og pengene går uavkortet til organisasjoner som hjelper barn. Denne gang er meglerkontorene i Bamble, Årnes, Lørenskog og Trondheim med på auksjonen.

- Vi i Bamble begynte med det her for 17 år siden, og har gjort det hvert år siden. Ideen var å kunne hjelpe barn med spesielle behov, sier Henrik Tangen, daglig leder ved Krogsveen i Bamble.
Henrik Tangen, daglig leder Krogsveen Bamble

Barn hjelper barn

Grunnmuren i kampanjen er at "barn hjelper barn". Barnehager, sfo og skoler får invitasjoner til å bli med i kampanjen om å lage et pepperkakehus som auksjoneres bort gjennom budrunder - akkurat slik vi gjør når vi selger "ekte" hus.
Tangen er selve pepperkakehusmegleren i Bamble.

- Barna er så flinke, og vi har nå hatt en årelang tradisjon med at barn hjelper barn, sier Tangen.
Vanligvis selger eiendomsmeglerne boliger i størrelse 1-1, så hvorfor ikke også selge miniboliger, garantert fri for råte, til et godt formål?

Den første budrunden

Tangen husker godt den aller første pepperkakehus-budrunden. Prosjektet var nytt, og ikke så godt kjent. Tangen stod sammen med forventningsfulle barn og pepperkakehusene de hadde laget, på biblioteket i Stathelle. Budrunden gikk trått, og Tangen hadde et bud på 3.000 kroner som det høyeste.

- Med ett gikk døren opp, og det kom inn en mann som bød 10.000 kroner. Dermed hadde vi plutselig 13.000 kroner som vi ga til barneavdelingen ved Sykehuset Telemark, forteller Tangen.

Siden har det gått slag i slag.

Samba barna - leserne fikk bestemme

I år går pengene fra auksjonen til Samba barna (SAMmen for BArna).

- Henrik Tangen forklarer: - Vi gikk ut i lokalavisen og oppfordret leserne om å komme med forslag til et godt tiltak. Artikkelen fra avisa ble delt på Krogsveen Bamble sin Facebook side og mange forslag kom på bordet. Ut av disse valgte vi tre organisasjoner hvor vi mente at pengene vil gjøre en forskjell for barn og unge. Deretter oppfordret vi alle til å stemme på en av disse tre.
Det var ingen tvil om hvem som fikk flest stemmer i år.
Samba barna er et interkommunalt samarbeid mellom Skien og Porsgrunn som ligger på Sykehuset i Telemark. Barna som er innlagt her har store fysiske og eller kroniske lidelser, eller går på livsforlengende medisiner.
-Vi syntes det er spesielt hyggelig at pengegaven etter pepperkakehus salget i år går til å gjøre hverdagen til de aller sykeste barna i vårt nærområdet litt bedre, sier Tangen.

Klar målsetting

I år som tidligere år er målsettingen klar: rekordstor utstilling.
Vi ønsker nok en gang mange bidragsytere her – en pepperkakelandsby som ingen har sett maken til.
Vi har klart det før og skal gjøre det igjen, forklarer Tangen.
I fjor samlet pepperkakehusauksjonen i Bamble inn over 160 000 kr som er rekord, dette til tross for unntaksåret og koronarestriksjoner. Fjorårets auksjon gikk til Rocket man - et arbeid som retter seg mot ungdom fra 13 år med rusutfordringer.
Vi har en målsetting om å sprenge fjorårets rekord - vi kan ikke være dårligere enn fjoråret, sier Tangen.
Vi syntes det er spesielt hyggelig at pengegaven etter pepperkakehus salget i år går til å gjøre hverdagen til de aller sykeste barna i vårt nærområdet litt bedre.
Henrik Tangen, daglig leder Krogsveen Bamble

Årnes - Nyåpnet Krogsveen kontor hiver seg på

I år er også det helt nyetablerte Krogsveen kontoret på Årnes med i kampanjen. Kontoret åpnet dørene i september og fattet umiddelbart interesse for å delta i pepperkakeauksjonen.
-Vi ønsket å delta fordi det er et flott tiltak som kan engasjere lokalmiljøet, samtidig som vi kan støtte en god sak, forklarer Tony Kristiansen, daglig leder.
Bidraget auksjoneres bort til Røde kors "jul for alle".
- Vi tror og mener dette valget er bra fordi alle fortjener en fin julefeiring og håper at vårt engasjement kan bidra til det. Mange barnefamillier har kun råd til det mest nødvendige, og jula er en spesielt vanskelig periode for mange barn. Derfor ønsker vi å bidra til at flere barn går en fin jul i møte, sier Kristiansen.
Vi håper å innføre dette som en årlig tradisjon og er spent på årets gjennomføring, sier Kristiansen.
Bakverkene som leveres inn vil bli stilt ut i Årneskvartalet.
Tony Kristiansen, daglig leder Krogsveen Årnes
Vi tror og mener dette valget er bra fordi alle fortjener en fin julefeiring og håper at vårt engasjement kan bidra til det. Mange barnefamillier har kun råd til det mest nødvendige, og jula er en spesielt vanskelig periode for mange barn. Derfor ønsker vi å bidra til at flere barn går en fin jul i møte.
Tony Kristiansen, daglig leder Krogsveen Årnes

Erkeengler - aktivitetstilbud for barn

Det er ikke bare Årnes som debuterer i år. Lørenskog kontoret har også fanget interessen og er med på den populære kampanjen til Krogsveen.
- Det er første gang vi deltar, og vi valgte å bli med i år fordi vi hadde lyst å være med på et så flott engasjement. Vi syns det er helt fantastisk at man kan bruke førjulstiden på å gjøre noe mer enn å bare selge vanlige hus, sier Silje Roska, eiendomsmegler, som er ansvarlig for kontorets auksjon.
Bidraget har de valgt å la gå til stiftelsen Erkeengler. Den ble etablert etter at to små barn, brått ble revet bort i juli 2020. Barnas far, familie og en nær venn står bak minnefondet. Stiftelsen skal hedre guttene og gi dem evig liv gjennom bidrag til nærmiljøet.
Formålet er å tilrettelegge for – og bidra til – at barn og unge i Lørenskog og Rælingen kommune får delta i lek og fritidsaktiviteter.
- Dette er noe vi mener er svært viktig da det er alt for mange barn og unge der ute som ikke har gode nok tilbud. Vi opplever at våre kunder er veldig opptatt av at barna skal ha trygge oppvekstsvilkår og et sunt aktivitetstilbud. Derfor er det midt i blinken at vi kan bidra med å samle inn mer penger til stiftelsen, så vel som å spre budskapet og bidra til at stiftelsen blir hørt. I tillegg er det en glede å se at barna kan hjelpe andre barn og føle at de har bidratt med noe som de kan være veldig stolte av, sier Silje Roska.
Silje Roska, eiendomsmegler Krogsveen Lørenskog

Positiv respons fra lokalmiljøet

Den positive responsen har ikke latt vente på seg og tilbakemeldingene er at dette bør bli en tradisjon i Lørenskog. Pepperkakehusene stilles ut på Metro senter da det var ønskelig å vise husene fram i kjernen av Lørenskog. Her vil auksjonen få mye oppmerksomhet.
- Det er viktig for oss at husene blir stilt ut et sted de vil bli sett og vi håper på at så mange som mulig vil være med på å by, samt gi et bidrag til stiftelsen.
Metro senter var veldig glade for at et tomt lokale kunne bli brukt til noe så meningsfylt som dette, og tanken på å ha flotte pepperkakehus laget av barn utstilt likte de veldig godt.
-Planlegging og pynting er godt i gang og vi gleder oss veldig til å se bidragene fra alle de flinke pepperkakebakerne i kommunen, forteller Roska.

God erfaring med auksjonen

Det nordligste kontoret til Krogsveen er også med i år. De gjentar suksessen fra i fjor hvor de deltok for andre gang.
- Vi hadde en god opplevelse med pepperkakeauksjonen i fjor, og klarte å samle inn over 11.000 kroner. Vi ønsker å være med i år også for å kunne bidra med litt hverdagsglede til syke barn, og i tillegg inspirere andre til å støtte en god sak, forteller Elise Småøien Flatjord, som er ansvarlig for auksjonen i Trondheim. Med seg har hun også kollega Tuva Hagen.
Fjorårets auksjon gikk til Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital, som mottar pasienter i alderen 0-16 år, og som behandler kronisk syke barn.
Elise Småøien Flatjord og Tuva Hagen, Krogsveen Trondheim

Loddtrekning for Sykehusklovnene

I år falt valget på Sykehusklovnene i Trondheim som treffer barn og unge på sykehuset. De er der for barna i en tøff hverdag og sprer glede hos syke barn. Pårørende forteller hvordan disse møtene bidrar til større livsglede og mestring av en vanskelig sykehushverdag.
- I år har vi valgt å ha en litt annerledes auksjon med loddtrekning. Dette gjør vi for at flere kan ha muligheten til å være med å støtte saken. Et lodd koster 50kr og man kan kjøpe så mange lodd man ønsker. Vi har fått inn fire hus i år, og det vil derfor trekkes like mange vinnere.
- Sykehusklovnene gjør en formidabel jobb i sitt arbeid med syke barn, og er med på å lette på en ellers vanskelig hverdag, avslutter Tuva Hagen.

Kontakt de aktuelle kontorene for informasjon eller bidrag

Les om organisasjonene her: Samba barna, Røde kors "Jul for alle", Erkeengler og Sykehusklovnene Trondheim.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0