logo
poster

Slik kan du leie bolig på en trygg måte

6. februar 2018

77% av befolkningen eier sin egen bolig. Resten, det vil si 23% leier bolig. De aller fleste leieforhold er i privat regi hvor utleier ikke har dette som profesjon. Da kan det være viktig for deg som skal leie bolig å se på hvem som håndterer leieforholdet for boligen du er interessert i.

Kaja Zeiner
av Kaja Zeiner
Eiendomsmeglerfullmektig, Krogsveen Boligutleie Løren
Del

4 fordeler ved å leie ut bolig gjennom utleiemegler

En del boligutleiere velger å sette bort etablering og forvaltning av leieforholdet til en utleiemegler. Det er lett å tenke at denne profesjonaliseringen først og fremst er en fordel for den som leier ut boligen. Men også for deg som er leietaker er det en fordel og ekstra trygghet å leie en bolig gjennom en utleiemegler:

  • Du er sikret en lovlig og balansert kontrakt som tar hensyn til både utleiers og leietakers interesser
  • Du får tilgang til alle viktige opplysninger om boligen før du tegner kontrakt fordi boligen er utlyst og markedsført på en korrekt og fyldig måte. Megler er ansvarlig for å gi riktige opplysninger
  • Du får et kommunikasjonsledd mot utleier via forvalter som fungerer som mellommann både i etableringsfasen og som kontaktperson gjennom hele leieforholdet.
  • Ved utflytting blir boligen gjennomgått sammen med forvalter som er ansvarlig for at eventuelle krav om fratrekk for slitasje og bruk blir håndtert korrekt og at begge parters interesser blir ivaretatt

Som leietaker vil du dermed føle deg mindre alene i et leieforhold som er forvaltet av en utleiemegler, særlig hvis det skulle oppstå konflikter. Så dersom du kan velge, prøv å finne en utleiebolig som blir utlyst gjennom en utleiemegler.

Kontakt gjerne en av våre utleieavdelinger for mer informasjon og råd om boligleie!

Kaja Zeiner
Eiendomsmeglerfullmektig, Krogsveen Boligutleie Løren

Kaja Zeiner

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies